TYHMÄ

Libero kerhosta tilaamamme Mats Letenin kirjassa "Nyt pikku pikkuruinen menee nukkumaaan" Alma niminen henkilö nimittelee kissaa ja lintua tyhmäksi. Onko tuo nyt oikeaa kielenkäyttöä? Itse en halua 11kk tyttärelleni joka ei vielä kovin montaa sanaa ymmärrä, niin opettaa tuollaisia sanoja. Mitä mieltä olette kielenkäytöstä?

14.5.2014
easylivin
easylivin

Vaimoni on kotoisin Indonesiasta eikä hänen perheessään (oikeastaan koko kulttuurissa) hyväksytä minkäänlaisia ns kirosanoja tai loukkaavia sanoja. Kun lapsi tai aikuinen on todella vihainen ja haluaa sanoa jotain pahaa, he sanovat ANJING, joka tarkoittaa sanana koiraa :) Vaimoni korviin sattui kun hän kuuli pihalla pienen lapsen sanovan "Tyhmä Äiti!". Missähän on vanhempien kunnioitus? Itse olen useasti matkustanut Indonesiaan ja olen kyllä huomannut että kuinka lapset todella kunnioittavat ja rakastavat vanhempiaan sekä muitakin ihmisiä olivat he sitten tuttuja tahi eivät. Itse Suomalaisena kiroilin ennen paljonkin, nyt 2 vuotta oltuani naimisissa aasialaisen kanssa olen huomannut etten enää koskaan kiroile ja muutenkin yritän kunnioittaa kaikkia toisia ihmisiä. Tunnen olevani parempi ihminen. Oikein mukavaa kesää kaikille :)

1.6.2014
easylivin
easylivin

Mun mielestä on ok, jos siitä selviää lapselle, että se on väärin. Kuten just toi, että toista ei voi sanoa tyhmäksi, eikä etenkään porukalla kiusata yhtä. Hyvähän se on, että lapsi oppii tavat kotona.

18.5.2014
carata
carata

eikö se ole pääasia että opettaa samalla ettei tuo ole kivaa tai sallittua kenellekään kuin että kieltää kaiken...? en ehkä ihan puhumaan opettelevalle lukisi tuollaista mutta kivampi äitin kanssa oppia oikea ja väärä kuin tulla tarhasta itkien kotiin kun muut haukkuvat eikä osannut sanoa ettei niin saa tehdä.. oikei kaikki ei ole näin musta valkoista tiedän :D

17.5.2014
AMP91
AMP91

Tänään tuli aamulla lastenohjelmia, jossa joukko muita, sanoi yhden olevan tyhmä. Oli ihan sellainen lällärys laulu, että X on tyhmä. Olin keittiössä, kun tuo tuli, joten en tiedä mikä ohjelma oli kyseessä, mutta sanoisin, että varmasti suurimmassa osassa ohjelmista joissa jotain tuollaista on, on joku opetus. Kuten ei saa sanoa niin tms.

17.5.2014
carata
carata

En tunne kyseistä kirjaa mutta jos siellä on sanoja joita ette halua käyttää, vaihtakaa sana toiseksi kun luette kirjaa.

Oletan, että tarinassa kuitenkin opetetaan, että nimittely on rumaa tai sitten se homma jää vanhemmille.

Tuommonen vuosikas ei onneksi itse osaa lukea sitä tekstiä joten osan tarinasta voi jättää kertomatta ja keskittyä vaikka vain kuvien katseluun.

14.5.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...