löysimme täydellisen vuokrakämpän mutta..

vuokra olisi 200e enemmän, syystäkin koska siis tämä meidän nykyinen asunto on ihan murju ja tämä uusi olisi -07 rakennettu saunalinen rivitalokämppä toisin kuin tämä -75 rakennettu kamala kerrostalokämppä. olen joskus huvikseni tehnyt listan siitä millaisen kämpän haluaisin seuraavaksi ja tämä rivitalo täyttäisi KAIKKI kriteerit, siis kaikki! ja se ei ole ihan helppoa :D kriteerini olivat siis sellaisia etten itsekään ajatellut kaikkien täyttyvän.. ainoat miinukset ovat tuo vuokran nousu(tosin sekin puolitettuna sitten), sijainti on hieman huonompi kuin tässä joka on ihan keskustassa, ja saimme lisäksi juuri lapsille hoitopaikan ihan tästä vierestä joten matkaa tulisi nyt 2,5km sinne kun nyt oli 800m ja kouluun menisin 2lla bussilla.   olen todella kauan halunnut rivitaloon ja noin uusi kämppä olisi kyllä ihana ja se oma piha.. meillä ei ole säännöllisiä tuloja vaan olemme molemmat kelan tuilla ja tuo 200e korotus on toki paljon, mutta onko se ihan mahdoton?? auttaisikohan sossu meitä? hehän eivät tee päätöksiä etukäteen ja puhelimessa ovat tosi nihkeitä, joten muutto olisi ihan arpapeliä sitten tuon sossun tuen osalta. kiva jos tukia ei tulisikaan. tosin en ymmärrä miksi ei tulisi koska neliömäärä ja vuokra ovat kohtuulliset neljälle. sossusta vaan eikinä tiedä. vuokraan olisi kyllä varaa joka tapauksessa näilläkin tuilla, ylimääräistä esim ruokaan vain juuri ja juuri ilman sossua. ja voihan olla ettei saataisi edes koko kämppää mutta se on sitten eriasia. kämppä on vaan niiiiin täydellinen. ei kai yhteiskunta jätä meitä tyhjän päälle? ja eihän kukaan voi meitä estää muuttamasta..   tämä tukien kanssa taiseleminen on kuitenkin väliaikaista, max 7kk kestävää joten jossain vaiheessa helpottaisi. olisitteko valmiita elämään makaronilla ihanan asunnon takia puoli vuotta? :D pienet lapsethan pärjäävät yllättävän vähällä kuitenkin vielä.. aikuisista puhumattakaan.. :P meidän nykyinen asunto on siis todella vanhanaikainen ja raihnainen. iso ja halpa kylläkin joten siksi kiva, mutta en usko että ihan hetkeen tulen yhtä hyvää asuntoa löytämään, jos koskaan. ja periaatteessa jos sossu maksaakin tuon 200e lisän niin elämme ihan samallalailla kuin ennenkin.. miksi se ei maksaisi? vuokra veden kanssa olisi siis 810e ja 77m2, tampereella, eli ei edes paljon mielestäni.. kiire meillä ei ole muuttaa, löysin asunnon ihan sattumalta. mies on siis työttömänä ja hakee kyllä töitä kokoajan minkä saaminen auttaisi tietysti heti, muttei niitä niin vaan saa :/ itse olen kotona tämän vuoden, sitten opiskelemaan jolloin tulot nousisi.. hmm..

13.5.2014
AMP91
AMP91

no tämä asia ratkesi sillä ettei ollut meidän tyylinen yhtään se kämppä ja jotenkin tosi pienen oloinen.... ja kallis tietysti sitten =)

15.5.2014
AMP91
AMP91

me siis muuttaisimme kauemmaksi palveluista? x) mutta vain pari km eli en pidä sitä mitenkään kamalana, vähän erilaista vaan olisi..

13.5.2014
AMP91
AMP91

Luulisi, että lapsiperhe saisi muuttaa lähemmäksi palveluita estääkseen syrjäytymistä ja äitien masennusta jne? Ehkä siihen voisi vedota, jos sieltä alettaisi kyselemään, miksi muutatte uudempaan, isompaan ja kalliimpaan.

13.5.2014
carata
carata

no juuri tuon laskurin mukaan vuokra on kohtuullinen ja saisimme juuri sen 200 lisää mitä tarvitsemme eli mitä järkikin sanoo. jos siis nykyinen kämppämme on 200e halvempi ja sossun mielestä kohtuullinen ja uusi olisi 200e kalliimpi ja silti kohtuullinen (tosin rajoilla jo) joten 200 saisimme lisää eli samallalailla eläisimme niinkuin parhaassa tapauksessa menisikin.. 100e lisääkin auttaisi joten outoa jos sossu ei mitään maksaisi kun on aiemminkin auttanut näiden outojen kuukausien yli. ymmärrän kyllä jos muuttoon ei ole pätevää syytä mutta ei kai ne voi sen perusteella katkaista kaikkea?

13.5.2014
AMP91
AMP91

öö mihin kommenttini katosi? :D

 

entä jos kirjoitamme sopimukset ja irtisanomme oman kämppämme ja sitten haemme tukia sossusta? ei kai sossu voi sanoa ettette OLISI saanut muuttaa että nyt vaan takaisin yhtä halpaa asuntoa etsimään kuin edellisenne..? yhtä halpaa kämpää kuin nykyisemme ei saa oikeasti kuin ihan tampereen laidalta tyyliin takahuhdista... se siinä onkin melkein ainoa syy että tämä ei tunnu kodilta enää.. muutimme tähän lapsettomana ja se oli sillon kiva kun kriteerit oli vaan hinta ja sijainti. voinko vedota siihen että kämppä on 5m2 isompi kuin nykyisemme xD jos en muutakaan keksi :D tarkoitan lähinnä sitä että isompi se on vaikka vain noin vähän että jos sossu vaatii jonkun syyn niin sanon että isompi se on sekin :D

13.5.2014
AMP91
AMP91

Me ei kahta kertaa mietitty aikanaan kun ukon kanssa muutettiin isompaan vuokrakämppään. Kumpikin oltiin opiskelijoita, ei lapsia. Eli opintotuilla elettiin ja mä kävin osapäivätöissä.

Asuttiin 35 neliön kaksiossa, josta vuokta 600e. Ja sit käveli vastaan kämppä joka oli 70 neliön kolmio 800 euron vuokralla.

Se oli kertalaakista siinä. Kyllä joskus teki tiukkaa mut kannatti.

Jos teilläki rahapula on väliaikaista, niin kyllä kannattaa ainakin yrittää. Kyllä ne sossusta huonommillakin perusteilla rahaa jakelee. Kuulemma.

Ite ei onneksi ole koskaan tarvinnut yrittää.

13.5.2014
misukka
misukka

Sossu voi olla antamatta rahaa, jos muuttoon ei ole mitään järkevää syytä. Makaronilla mä en jaksais elää, se on pidemmän päälle kamalaa, mutta JOS asunto olis se mitä toivon, niin kyllä mä sen ottaisin. Vaikka sen takia joutuis elämään tiukilla, niin kyllä. Jostain voi aina tinkiä. Koti on kuitenkin koti. En tietenkään ostais/vuokrais mitään överi kallista, johon rahat ei riittäis mitenkään ja lapset näkis nälkää....

13.5.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...