Mikä on totta?

Kysyin neuvolassa, että saako graavilohta ja mätiä syödä sitten synnytyksen jälkeen imetyksen aikana. Hän sano et suunnilleen kaikki samat kalat kielletty kun nyt raskaanakin. Juustot ois kuitenkin kaikki sallittu. Miksi näin? Ja netistä en löytänyt vaikka kuinka etsin, että kalat ois kielletty. Millaiset ohjeet olette neuvolasta saanut ja mitä ette sitten syöneet imetysaikana?

8.5.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Tää on helppo,en välttele imetysaikaan yhtään mitään ellei tule allergisiaoireita vauvalle jostain minun syömästä:)Alkoakin saatan juoda reilumminkin,mutta sitten saa vauva lypsettyä maitoo pullosta.

27.5.2014
huiskutin
huiskutin

Meillä mies kalastaa ja syödään kyllä lähes aina kaikki kalat mitä tulee. Viimeksikin tuli haukea, särkiä ja ahvenia. Vesistö on hyvä, siihen ei lasketa kamalasti mitään myrkkyjä. Yksi paikka on sellainen, mistä en halua mitään, kun siihen lasketaan kaikenlaisia vesiä ja siinä vedessä on kamalasti ainakin lääkejäämiä. Mä imetän tällä hetkellä ja ainut mitä vältän on kahvi/tee ja alkoholi, sekä vauvan vatsan takia kaikki ruoat jotka saa omaankin vatsaan ilmaa... Energia juomia en juo, mutta jos niitä joisin, niin saattaisin rajoittaa sen 1x vaikka viikossa...

27.5.2014
carata
carata

Lisään jenkun kirjoittamaan, että haukeen kertyy vesistöstä  raskasmetalleja.

Mm. tyhjiöpakatut kalatuotteet- listeriavaara.

27.5.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Miksi hauki olis imetyksen aikana kielletty?! Jotenkin mä käsittäisin, et imetyksen kanssa kannattais välttää/vähentää alkoholia, kahvia, teetä, sekä kaikkeamikäitseäkinpierettää...

26.5.2014
carata
carata

nii no niissä energiajuomissa se kofeiini ei oo se pahin. tauriini yms.... Ja tosiaan, niitä ei suositella. .

26.5.2014
teeko
teeko

Synnärillä sanottiin vaan kotiinlähtövalmennuksessa että sinihomejuustoa ja sushia ei kannattais imetysaikana syödä. Mulle ei neuvolassa oo sanottu taas mitään.

25.5.2014
Paula265
Paula265

outoa tässä nyt on se kuinka erilaiset ohjeet saa. . Mulla kun melkein samanikäinen poika vipen lapsen kanssa ja ihan eri ohjeet

9.5.2014
teeko
teeko

Meillä ainakin meni niin että ei käsketty rajoittaa mitäön imetys aikana.. Ainoa tietysti alkoholi ja sitten sanottiin että jos vauvalla on ilmavaivoja,niin ruisleipää ja sellasia kannattaa vähentää.. Itse söin kylmäsavulohta imetys aikana siksikin että olen niin nirso kalalle että se on yksi harvoista mitä syön ja jo raskaus ajan olin lähes kokonaan syömättä kalaa,koska kaikki sallitut kalat ei ole niin mieluisia että tulisi usein syötyä (söin kalan tabletteina) ja kalasta sekä lapsi että äiti saa hyviä rasvoja yms. Niin ajattelin että se kalan syönti imetys  aikana on vaan hyvä..

Itse en osaa sanoa mikä nykyään on linjaus,mutta näin vajaa 2 vuotta sitten meille ainakin sanottiin..

9.5.2014
Vipe
Vipe

ollaan just käyty koulussa teoriaa näistä, eli imetysaikana tulis noudattaa samaa ruokavaliota ku raskaanaki, joten oletan että se ois ajantasasin tieto :) itselle ei kyllä tämmöstä kerrottu kummankaan lapsen kohdalla, joten itse palasin normaaliin ruokavalioon ku olin synnyttäny, eli söin mitä halusin mutta kuitenkin terveellisesti.

9.5.2014
naks
naks

Hmm en tiedä kun neuvolassa sano, että saan sitte ihan uudet ohjeet imetysajalle missä kaikki juustot on sallittu ainakin. I dont know

8.5.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Se kieltolappuhan on raskaus ja imetysajalle joka neuvolasta annetaan eka kerralla kouraan. Ja ihan samoilla perusteilla mun käsittääkseni. Kun maidon kautta vauva saa kaikki samat mitä sä itse syöt tai jos jonku taudin saalistat ruuasta ni maidon kautta voinee päästä vauvallekin.

Eli jotku raskasmetallijäämäriskit ja listeriariskit on ainaki sellasia jotka ihan suosiolla jättäisin ruokavalion ulkopuolelle.

Ja kotimaisesta maidosta tehdyt juustot on kaikki pastöroituja eli ne on turvallisia.

8.5.2014
misukka
misukka

Imettäessä ei ole estoja, muita kuin alkoholi. Tietenkin esim.kaali, ruisleipä ja hernekeitto voivat aiheuttaa lapsellenin masu vaivoja. Itse söin raskausaikanakin hieman maksaa ja mm.graavia, koska graavi oli sukulaisen itse tekemää, tiesin tarkalleen koska se on tehty ja miten ym. Imetysaikana rajoituksia ei siis ole.

8.5.2014
carata
carata

Mulla on varmaan sitten vähän tiukkis neuvolaterveydenhoitaja :o En kyllä tajua miten voi antaa niin erilaiset ohjeet, mutta kai sitten mäkin uskallan vähän herkutella lapsen synnyttyä. :)

8.5.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

siis listeriariski yms ovat eriasioita et jos luet ne neuvolasta saadut laput läpi niin varmaan ymmärrät asian. ..

8.5.2014
teeko
teeko

no ei noita miunkaan tietääkseni imettäessä oo kielletty! Jos on kovasti masuvaivanen vauva niin sitten kannattaa miettii että mistä itelle tullee ilmaa mahaan niin vauvallekin varmaan. Niin ku vaikka kaaliruuat :)

8.5.2014
riu
riu

emmää kyl muista mitään kieltoja saaneeni imetysajalle.. ja söinki kyllä ihan kaikkee mistä jäin raskausaikana paitsi :) mut en kyllä sitte tiiä mikä on oikein

8.5.2014
Tatja84
Tatja84
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...