Kuinka paljon teillä menee rahaa pelkästään ruokaan kuukaudessa?

Meillä: minä (raskaana) + mies = 300€/kk. En tiedä onko tuo paljon tai vähän siks kiinnostaakin, että miten muissa perheissä raha kuluu ruokaan.

1.5.2014
Chinchilila
Chinchilila

En osaa sanoa et paljon menee ruokaan, mutta päivittäistavaroihin (sis. ruoka, hygienia, vessapaperit jne jne..) ollaan pyritty laittaan 100e/vko, joskus menee yli joskus ali.. mutta noin suurinpiirtein mennee se 400-500e/kk.

Meitä on siis minä, mies, lapsi (1,5v) ja koira.

Mies ostaa mitä sattuu, mut jos minä oon mukana niin ostetaan luomua. Markettien leipiin en koske, niissä ei oikeen ole mitään hyvää, teen itse leivät. Meillä on myös laktoositon ruokavalio käytössä joten siiihen menee pakosti enempi rahaa. Lihat ostetaan laadun, ei hinnan mukaan.

( Muutaman kuukauden välein menee hieman enemmän rahaa kauppaan, kun täydennetään varastoja öljyillä (mm.avokado), siemenillä, jauhoilla (speltti, gluteeniton) ynnämuilla gojimarjoilla, chialla, macajauheilla jne jne...  )

8.9.2014
Tii03
Tii03

Ja noista halvemmista maidoista, mä en niitä ainakaan kotiini kanna, niissä on vähemmän esim. proteiinia kuin "kalliimmissa" maidoissa. Ihan tavallisista maidoista Juustoportti on halvinta, ainakin meilläpäin.

8.9.2014
RJ89
RJ89

Ruokaan? Jaaha. Perheeseen kuuluu minä (pulla uunissa), mies ja 3v lapsi. Eläimiä ei kaiketi tähän lasketa, eivät kuitenkaan syö ihmisruokaa.

Viikossa menee mitä luultavimmin sen 150e vähintään pelkkään ruokaan, eli kuussa sanoisin n. 600e. Jos ei enemmänkin. Kaikki raha menee S-ryhmälle, kaikenkaikkiaan (tankkaus, ulkona syömiset jne jne) kuussa menee n. 1300e.

8.9.2014
RJ89
RJ89

Maidosta. Me suositaan sitä valion(?) arkimaitoa ja punaista eilaa. Kriteereinä on, että pitää olla suomalaista ja vähintään kevyt maitoa. Osa merkeistä on maun takia karsittu pois, mutta melko kaikki ruokaisia ollaan. Jos alessa on luomua tai punaista, ostetaan niitä. Mutta aika usein tuota arkimaitoa.
Ja meillä myös on joskus ollut noita parasta ennen päiväystä paakkuntuneita purkkeja. Usko , että kyse ei ole merkistä tai maidosta, vaan kylmä ketjun katkeamisesta joko ennen meitä tai meillä. JOS noita tulee vastaan, niin kannattaa tehdä valitus.
Valittaa saa aina. Ei koskaan mikään asia parane, jos kukaan ei avaa suutaan.

7.9.2014
carata
carata

Mä en tiedä, mitä meillä menee, mutta perhe on tässä : minä ja mies, sekä lapset 14 ja 7 v sekä 10 kk.

Pyrin tekemään kotiruokaa.

Lapsethan syö koulupäivinä lounaan "työpaikallaan" ja mies työssä.

Tuo Issun mainitsema summa kuulostaa toisessa ketjussa isolta, vaikka siinä olisi muutakin kuin ruokatarvikkeita.

Meillä seurataan (ja ostetaan) ruokaa ja muita välttämättömyystarvikkeita tarjouksesta.

7.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vertaa*

7.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Meillä perheeseen kuuluu mies, minä, vauva 1kk ja kissa. Yhteensä meidän ruokiin menee n. 450€. Vauva on täysimetyksellä. Kuukaudessa menee säästöön 300-400€. Joka nyt ehkä ei ole paljon jos vartaa parempi tuloisiin, mutta tällä hetkellä olen aika tyytyväinen.

7.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Kiitos Suodatin :)

2.5.2014
K_risu
K_risu
2 years, 2-month-old toddler

400-600€, riippuen mitä syödään. Meitä on neljä, eli minö, mieheni, tyttö 1v 8kk ja poika 2,5kk.

2.5.2014
carata
carata

Mulla menee ruokaan n 100e kuussa ja perheeseen kuulun minä ja viikon vanha tyty.. Sitte on nuo kaks 50 kilosta karva lasta niin niitten ruokaan menee n 150e kuussa..

2.5.2014
K_risu
K_risu
2 years, 2-month-old toddler

Meitä 2 aikuista ja 2 lasta niin kk menee about 500e. Ja se sisältää ruuan, hygienian ja muun sälän mitä nyt joskus tarttuu esim prismasta mukaan :D

2.5.2014
ihqui
ihqui

Kokonaisuudessaan päivittäistavarakauppaan noin 500-600euroa ja siellä on sit vaipat, vessapaperit, talouspaperit jne mukana.

Just tuli cittarin plussalaskelma ja siinähän on eritelty ruoka eri plussiin ni meillä ollut näköjään vähän tiukempaa kun 2kk yhteensä ruokamenot 350e. Ja maidot haetaan kaikki lidlistä koska ne on siellä halvempia. Eli jos tohon heittäis arviolta 150e vielä lidliin menneet rahat samalta aikajaksolta ni 2kk ruokakulut 500e. Mut tuossa on paljon tyhjennetty pakastinta.

Tavallinen kuukausi vois olla jotain 350-400 euroa pelkkään ruokaan.

Meitä on 2 aikuista ja 2 lasta (3 ja 8v)

Lasten iät laitoin koska ikäkin vaikuttaa kokonaiskuluihin. Vauvahan kuluttaa lähinnä vaippoja eli ruokakuluja ei tule, mutta teini tyhjentää jääkaapin vain kurkkaamalla onko mitään suötävää :D

2.5.2014
misukka
misukka

mä luulen että suunnilleen 500-600... tuos saattaa olla pari (1-2) tankkaustakin. Alkuvuodesta enemmän ja loppuvuodesta vähemmän. Ihan johtuen siitäettä meillä vietellään synttäreitä ahkeraa ensimmäisenä puolena vuotena ja kun on eronnu suku niin lapsillekkaan ei riitä yhdet synttärit vaan vaatii useamman kakun jne...

ja kesällä tulee herkuteltua kaikella hyvällä lihalla ym. kun grilli on kuumana mutta sitten syksyllä kun maasta saa omia tuotoksia, perunat porkkanat jne niin sillon taas vähemmän. max 400

 2lasta 2aikuista

1.5.2014
myrmeli
myrmeli

meillä mennee kaikkiaan, myös bensat mukaan lukien, kuukaudessa noin 1 000 €. Villi veikkaus että ihan ruokaan ruokaan noin vajaa puolet tuosta summasta? Meitä on 5, lapset on 10 v, 6 v ja 3 v. Kaikki niistä syö arkisin yhen lämpimän aterian koulussa/eskarissa/päiväkodissa niin se pienentää tuota ruokalaskua aika tavalla :)

1.5.2014
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...