Huomenta!

Se olisi maanantai-aamu. Mites mammojen viikon alku lähtee käyntiin?

28.4.2014
misukka
misukka

no nyt se selvisi! nuorten linjalle ei oo ikä rajaa eli just se koskee vaan opintotukea

28.4.2014
teeko
teeko

Oi mun täytyy siihen perehtyä! Mä kans kattelen jos saloon tulis taas tuo insinööri koulutus ni sit mä hakisin sinne vuoden päästä. Tai jos olis jotenkin niin et koululla olis 3pvö/viikko ja sit etäopiskelua hesassa tai turussa ni vois mennä. jokatapauksessa mä ajattelin niin et pidän vielä ton vuoden hoitovapaata ni saadaan remontti kotona tehtyä ja saisin samalla luettua pääsykokeita varten kun niihin mun täytyy jokatapauksessa prepata ja paljon. Mut mä pidän mielessä tuon työkkärin koulutuksen koska sillä mä saisin sen mitä mä haluan :)

28.4.2014
teeko
teeko

Löytyiskö työkkärin kautta joku cad-piirtäjän (2d) koulutus. Mähän kävin cad-osaaja (3D) FEC-koulutuksen tossa viime vuoden aikana ja siksi mä olen tässä. Primetieto sitä järjesti. En yhtään muista mihin asti se haku on/oli auki.

Tutkaile! Saa siitä ainakin sen koulutustuen ja päivärahat kun kirjaudut työkkäriin. Ja parhaassa tapauksessa palkkaavat sinne firmaan ko kyntesi näytät sen puolen vuoden aikana. Johki arkkitehtipuljuunki jos pääset opettelee ni sehän olis hienoa

Ja aika paljon isoissa firmoissa käyttävätkin jo 3Dtä hyödyksi. Musta se Revit oli aika helppo pyöriteltävä.

28.4.2014
misukka
misukka

Mun täytyis oppia niitä kuvia piirtää koneella et pääsis assariks... Kait mun täytyis siis johonkin firmoihin sit yrittää soitella ja jos ei muuta ni käydä sit se rakennuspiirtäjän tutkinto ku sais sen näyttönä tehtyä jos noi tietsikajutut oppis. Kun on tuo rakennusala pt alla. . Tai sit lukee tuo rakennusalan di. Siinä vaan kestää sit aikansa xD

28.4.2014
teeko
teeko

Niin, ja teekolle mun piti sanoa, että saat sä nyt jo piirtää kuvat kunhan joku muu ottaa vastuun niistä. Eli jos pääsuunnittelijaksi et halua ni voit jo nyt piirtää.

Mut omakotitaloonki pitää olla rakennusmestari tai rakennusinssi pääsuunnittelijana. Yhtiömuotosiin sit rakennuspuolen Di tai arkkitehti SAFA. Kuulemma...

Miehän oon nyt nimikkeellä suunnitteluassistentti. Vaikka käytännössä teen kaikki piirrokset ja pomo pistää vaan nimen alle. Tietty vähän kahtoo, että piirustukset on kunnossa.

28.4.2014
misukka
misukka

Pööh! Täällä lounaalla istun ja ihmettelen kun onkin tullut paljon juttua. Ihan on lounasaika eikö vaan? Miusta se oli jo pari tuntia sitten muttei aiemmin ehtiny.

anniinalle iso tsemppihali. Toivottavasti saatte ammattilaisen tuella solmuja auki. Ja tuota minen tajuu yhtään, että kun ihminen ottaa lähes viimesillä voimillaan yhteyttä hakeakseen apua, ni tylytetään et nyt ei voi varaa aikaa. Soita huomenna. Mullakin jäi esikon aikaan soittamatta psykologille synntyksen jälkeisestä masennuksesta kun neukkuhoitaja kaivo mulle vaan numeron et soita tonne. En saanu uudestaan soitettua eri ihmiselle. Ei vaan pystyny. Mut hirveellä kiukulla sieltäki suosta nousin ihan itse. Kun ei kukaan auttanu.

Miusta pitäs auttaa kun tarve on vaikkei olisikaan just se oikea hetki jonkun soittoajan puitteissa. Kyllä sen kuitenkin kuulee kun toinen on niin rikki...

Mun tarttee tänään suoraan töistä hujauttaa MLLn asioita ja sitten vasta kotiin. Toivottavasti ei mee kauhean pitkäksi.

28.4.2014
misukka
misukka

siis voi hyvin olla. .. Oliski nii hankkisin sen paikan jostakin ja heti! :) mä en oo kyl yhtään varma mut mun mielestä mä oon liian vanha jo nuoriso puolelle, et ne ei ota sinne ku onks se ikäraja 26 vai joku vastaava. .

28.4.2014
teeko
teeko

jipii. Tuo söi kourallisen ruokaa! ;) kyllä tänne voi avautua anniina. Niin mäkin aina teen ;) täältä saa parhaan tuen yleensä murheisiinsa.. Tuo on se suurin askel kyllä kun ammattilaisen apua on päättänyt hakea. Ja on hienoa että ootte sen päättänyt tehdä! Mä haluan rupee piirtää noita rakennekuvia yms. (Siis mitä misukka tekee ja mistä viime viikolla oli täällä vähän juttuakin) joten Kait se olis sit rakennussuunnittelua mentävä lukee. Nyt b vuosi sitten ku nuo linjat muuttu ni en oo just ihan varma et onko se nykyään rakennusarkkitehti se tän hetken nimike... ite vaan ku en välttämättä pääsuunnittelijaks haluis ni oon miettinyt mikä se nuoremmaan suunnittelijan tutkinto sit onkaan. just niitä tos netissä selailin mut heikosti on etelässä tarjontaa noihin. Vähän luotim et edes hesassa olis tuo aikuispuoli mut nyt ei ainakaan oo. Oulussa olis. .

28.4.2014
teeko
teeko

yhtä hyviä lörppäketjut avautumiseen on ku oma ketjukin. ikävä kuulla että on rankka parisuhdejakso, mutta kannattaa tosiaan ainakin koittaa sitä ulkopuolista apua ennenkuin täysin lyö hanskat naulaan, kun kumpikin ilmeisesti tahtoo vielä yrittää. Ja toivottavasti saatte sieltä apua *sydän*

ja kunhan sen ajan saat varattua, niin se on jo askel eteenpäin. Asiat järjestyy kyllä ja vaik nyt tuntuu kaikki pahalta, niin asia kerrallaan ja kohta on jo vähän parempi mieli. *halaus*

28.4.2014
Mummy83
Mummy83

Huomenia! kaupassa käyty josko nyt lauantaihin pärjäis.. samalla tuli ostettua askarteluvehkeet äitienpäivä-kortteihin mummulle ja isomummulle.. iltapäivästä jos lenkille uskaltas.. äsken jätin soittopyynnön entiselle pomolle kysäsen olisko mahdollisuus saada siirtoa sinne mun vanhaan päiväkotiin töihin ku siel oli paikka ollu auki.. nyt vaan sormet ristiin et saisin paikan sieltä :) jännittää ihan järkyttävän paljo..

28.4.2014
Tatja84
Tatja84

Anniinalle tsemppihalit!

Ulkopuolista apua kannattaa hakea, kuten teettekin.

Kokemuksesta puhun, siitä on apua.

28.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

huomentapäivää :)

hieno asenne teeko, mihin sä oot päättäny päästä opiskelemaan? mitä alaa?

sralla, kiva että on jo parempi mieli ja tosi hyvin sun koulu sujuu kun tuollaisia atvosanoja tipahtelee! :) ehkä oikea päätös siirtää kurssia, kun siitä oppimisestakin nauttii enempi kun tietää mitä tekee eikä tarvii yksin tuskailla että wtf.. :)

tuvituksrlla on rankka viikko tiedossa :) tsemppiä siihen. millainen kevätnäytös teillä on? kaikille avoin vai sirkuslaisten sukulaiset ja tuttavat-tyyppinen?

mä pääsen ulos syömään tänään! entisten ja nykyisten työkaverien kanssa juoruilemaan :) en sentään ihan yksin, koska mini-me:n meinasin ottaa mukaan, ni tyttö saa vähän daddy-aikaa kaksin miehen kans plus sillä on harkat tänään, joten ei olis voinu mukaan tullakkaan. Sitä odotellessa täytyis hakea apteekista jotain silmätippoja ainakin kun allergiaoireet iski oikein kunnolla päälle :/ mahtaakohan imetysaikana saada käyttää jotain tabuja vai täytyykö vaan pärskiä? yleensä oon pärjänny pitkälti silmätipoilla koska se silmien ärsytys on pahempi ku aivastelu, mut nyt on silmä-ärsytys sietämätöntä ja pärskiminen ärsyttävää.

28.4.2014
Mummy83
Mummy83

hyvin räkäistä ja kuumeista huomenta! Eipä täällä muuta ku eilen juttelin ukon kanssa ja päätin sen et lähden jossakin vaiheessa sinne kouluun. Eli sit ku meidän remontti on valmis ja mun hoitovapaa loppuu. . Nyt mun kannattaisi ottaa selville noi tutkinnot ja pääsykokeet yms systeemit ku oon jo niin vanha sit ku lähden sinne et miten nuo aikuispuolen jutut menee :D mut siis huomaatteks te? Mä oon jo päättänyt päästä kouluun sisään ;)

28.4.2014
teeko
teeko

Meikäläistä väsyttää niin, että tekisi mieli sukeltaa takaisin vällyjen väliin ja kuorsata vielä pari tuntia ainakin.

Mutta ei auta mikään, liikkeelle on lähdettävä.

Kohta lapsosia mentävä herättämään ja sitten arki rullaamaan.

Että jotta huomenta vaan :)

28.4.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...