"Merkittävää terveyshaittaa"

Moikka kaikki, Lähikoulussa on haettavana vuoden pesti opettajana. Paikkakunnan koulut ovat huonossa kunnossa: kun kysyin sisäilmaongelmista, tämän koulun rehtori kertoi sähköpostissaan: "Puolet opettajista raportoi kokeneensa merkittävää terveyshaittaa." Ainakaan peruskorjaukseen ei kunta tule myöntämään varoja. Uskaltaisitteko hakea tuollaiseen kouluun töihin?

25.4.2014
odottaja
odottaja

Luulen, että tilannetta kyllä seurataan. Päädyin kuitenkin siihen, että laitoin hakemuksen. Otin selville eläkkeelle lähtevän opettajan nimen (jolta paikka siis vapautuu) ja soitin hänelle. Hän kertoi, että hänen luokkahuoneensa on hyvässä kunnossa. Kuulemma koulun vanha puoli on se paha.

Mutta kyllähän vanhemmat sen verran valveutuneita ovat, että varmasti nostavat metelin, jos koulussa tällä hetkellä on isoja ongelmia. Arvostan kyllä rehtoria, että oli rehellinen ja kertoi kyselyn tulokset.

1.5.2014
odottaja
odottaja

Joku palkkatasojuttu saisi kyllä olla! Jos joku vetää tuommoisen yksin ja toiset saa hyvä kun 3000€/kk kahdestaan, ni ohhoh!! Ihan sama mikä työ - kaikilla oma motiivi tehdä omaansa. Miksi pitää eriarvoistaa usealla tonnilla???? Tottakai hyväksyn tietyt korotukset töissä, ei jokaisessa ole niihin vastaavuuksia. Mutta jos palkkaero on n. 6000€, niin kertokaapa mikä lisä on tuon arvoinen?

26.4.2014
aadasisko
aadasisko

Tuohon saisi tehdä kokonaan lailla tuetun muutoksen, että hometiloja ei rempata, vaan laitetaan maantasalle ja piste. Hävitystyön saisi antaa opiskelijoille (joilla jotenkin liippaa alaa) ja palokunnille harjoituksiin. Samoin sinne voisi nakittaamonta työtöntä talkoisiin, olisi siinäkin vastine työttömien tuille. Oikeasti kun ne ei rempalla muutu miksikään ja tulee vaan todella kalliiksi, kun rempataan isoilla rahoilla useaan kertaan tuloksetta

26.4.2014
aadasisko
aadasisko

Kiitos kaikille vastanneille. Luulen, että jätän hakematta. Nykyisessä työpaikassani on tehty sisäilmaremontti kymmenisen vuotta sitten, eikä minkäänlaisista ongelmista ole edes sen jälkeen - ei tosin sitä ennenkään - ollut puhetta.

26.4.2014
odottaja
odottaja

Kansanedustajien määrää ei tulla vähentämään, sitä on turha tässä pohtia.

Mutta alkuperäiseen aiheeseen: se, että terveyshaitta-asia on jo tiedossa, ja vastuullinen rehtori kertoo sisäilmaongelmasta etukäteen esim. haastattelussa, jotta työnhakija voi päättää, onko kyseinen työ tässä työpaikassa hänelle sopiva, on hyvä asia.

Korjausasioiden eteneminen on hidasta, tässä kyseisessä tapauksessa sitä ei välttämättä aloiteta  odottajan siellä työskennellessä.

26.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meidän lähikoulusta on opettajia ja oppilaita lähtenyt pois merkittävän terveyshaitan  vuoksi. Korjauksia on tehty.

Nyt vihdoin rakennetaan siirtokoulutilat.

Meidän esikoinen kävi alakoulun tuossa koulussa. Keskimmäinen lapsi on ollut nyt lukuvuoden ajan esiopetuksessa kyseisessä koulussa.

Siirtokoulutiloihin pääsee. Arvioitu väistöaika on 4-5 vuotta eli käytännössä ala-kouluaika.

26.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

no samantien sit vois tiputtaa kaikkien valtiolla/kunnalla työskentelevien palkat, jotka tienaa vaikka yli tuon 4000e jos se on semmoinen maksimipalkka, koska siitäkin saisi säästöjä. Joten lääkärit, lakimiehet jne joilla kuukausitienestit varmasti menee yli tuon, saisi osallistua myös?

Mun mielestä kansanedustajilla pitää olla korkeammat palkat kuin ns.perustyöntekijällä, on se ammatti sit mikä hyvänsä, mut esim myyntimiehetkin tienaa helposti yli tuon 4000e. Noi 8000e palkat on siellä työntekijöiden ja yritysjohtajien palkkojen välimaastossa, missä ne mun mielestä kuuluukin olla, muutenhan se olis ihan puhdas kutsumusammatti. Kuka lääkäri ryhtyisi kansanedustajaksi jos se tarkottaisi tulotason tippumista? Sitten edustajat olisi niitä jotka tienaa alle tuon 4000e omassa ansiotyössään eikä se sillon olisi kattava edustus kansasta. Ja veikkaan et tiputtaisi valtaosan korkeakoulutetuista pois.

26.4.2014
Mummy83
Mummy83

nki: kyllä kansanedustajan palkka mun mielestä kuuluukin olla korkeampi, että joku siihen hommaan viittii ruveta. Kun niin tai näin niin aina väärinpäin.

ja eipä niiden palkat niin huomattavia ole, että vähennyksillä vois tehdä tuon kaltaisia parannuksia kun kyse on kuitenkin parista sadasta ihmisestä ja muutaman kymmenen tuhannen säästöistä verrattuna siihen et jos vaikka vangeille kohdistettais leikkauksia, ni se koskis jo tuhansia ihmisiä? . Lapsiperheet/työntekijät/vanhukset taas koskee puolestaan jo satoja tuhansia ihmisiä jolloin puhutaan satojen tuhansien/miljoonien säästöistä.

25.4.2014
Mummy83
Mummy83

Tuolla tarkoittamassasi koulussa on opettajissa suuri vaihtuvuus, sillä herkimmät oireilee, ja oltuaan tuossa koulussa työssä, joutuvat vaihtamaan työpaikkaa. Opettajien ja oppilaiden näkökulma on sama tähän viimeiseen asiaan.

25.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En kyllä hakisi, jos koulussa on sisäilmaongelmaa niissä määrin, että puolet opettajista ovat sen takia sairastuneet.

25.4.2014
carata
carata

Yhdyn pekan ja Matin kommenttiin

25.4.2014
teeko
teeko

Miksi asettaisit terveytesi sisäilmaongelmille alttiiksi?

25.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...