mitä hittoa sitä tekisi kesällä

tästä on varmaan ollut ennenkin aloituksia juu mutta mulla on kauhee paniikki kun kaikki harrastukset, kerho, muskari ja jumppa loppuu.. nyt on huhtikuu ja kaikki on loppu ja alkaa joskus elokuussa ei hitto! mitä teen koko kesän.? olen erittäin toimelias ihminen mutten kykene koko kesää uhraamaan kotona/lähipuistossa lapsille kun pää räjähätää.. muita äiti tuttuja minulla ei ole kuin siskoni joilla on niin isoja lapsia ettei yhteistä puuhaa välttämättä löydy. tuo kuopus on myös niin pieni että se lähinnä jarruttaa kaikkea puuhaa mitä taas esikoinen kokoajan vaatii ja aina saa miettiä mihin sen sysää jos jotain tekee.. kauheen rikkaita emme tosiaan ole joten mihinkään huvipuistoon ei joka pv voi mennä enkä menisi tietysti muutenkaan :D ihan normaalia tekemistä kaipaan mutta kaikki perhetuvat ja muutkin ovat suljettuina tietysti.. haluaisin kuitenkin äitiseuraakin. en todellakaan jaksa montaa kuukautta kolmisin lasten kanssa rannalla/kirjastossa/puistossa apua:O viime kesänä esikoinen ei vaatinut niin paljoa että sen pystyi ottamaan vähän mihin vaan mukaan mutta nyt elämä menee hänen ehdoillaan tai muuten alkaa hullutus... miten te äidit selviätte kesästä :o haluan äiti seuraa mutta haluan lapsille kehittävää, ikäistensä tasoista tekemistä (9kk ja 2,5v). ikinä ennen en ole ollut ahdistunut kesän alkamisesta ja touhujen loppumisesta :S olin tänäänkin yhden päivän yksin kotona kun isovanhemmat haki lapset ja pää hajosi pitkin seiniä.. mitä sitä keksisi kun en ole myöskään mikään askartelu-äiti tms vaan tarvitsen edes joskus jonkun ammattilaisohjaajan :D kun harrastuksissa pystyi olemaan jotenkin puoliteholla kun lapset soitteli marakassia ja itse katseli vieressä, nyt joutuu käyttämään koko ajan niitä omiakin aivoja :o :D

24.4.2014
AMP91
AMP91

Ja jos ihan rehellinen olen, niin mun mielestä alle 3v ei oikeasti juurikaan kaipaa eikä tarvitse ikäistään seuraa. Vanhempi sitten kylläkin.

Onhan se kivaa, joo. Mutta ei suinkaan välttämätöntä.

26.4.2014
misukka
misukka

Tuommonen 2,5v on siinä iässä, että nyt pitäisi alkaa opetella yksin leikkimistä. Kun faktaa on, että sä et vaan pysty olemaan aina vaan häntä varten.

Ei tosiaankaan homma mene niin, että äiti hyppää tuon ikäisen tahdon mukaan. Ei ollenkaan.

Meette vaan minne meettekin ja milloin tarvii. Kauppareissukin voi olla kivaa jos saa auttaa. Meillä tuo 3v on ihan intsinä kun saa painella vaaalta hintalaput hedelmiin ja vihanneksiin, laittaa leivän omaan kärryyn ja olla apuna. Alkuun vaatii harjottelua tietty mutta tuon ikäinen haluaa tehdä ihan arkisia juttuja yhdessä sun kanssasi. Anna siihen mahdollisuus.

Ja tosiaan joskus meette leikkipuistoon ja pidätte siellä piknikin. Siitä riittää juttua isillekin kerrottavaksi.

Mä jo aattelin, et onko tein esikko jo jotain 4 tai 5 v ku kerta kokoajan vaatii jotakin. Mut olikii kyse siitä, että pitäisi vähän opetella itsekseen oloa.

Laita lapsonen leikkimään ihan itsekseen. Katselemaan kuvakirjoja, piirtämään, anna duploja ja rohkaise omaan leikkiin. Sekin on tärkeä taito, että oppii sietämään tylsyyttä. Se kehittää mielikuvitusta.

26.4.2014
misukka
misukka

Särkänniemeenkin on nyt ilmainen sisäänpääsy ja alle 3-vee pääsee ilmaiseksi laitteisiinkin niin kyllä mä ottaisin joku päivä eväät mukaan ja kävisin siellä ajeluttamassa lasta possujunassa:)

24.4.2014
huiskutin
huiskutin

Mä kun oon viimiselläni raskaana kesällä ja mies aloittaa loman vasta kun vauva syntyy niin täällä kotiympyröissä jumitetaan visusti:DHeti kun lapsillakin loma alkaa menen sukulaisiin viikoksi,pääsen helpommalla eli onko teillä tuollaista mahdollisuutta?Täällä on perhepuistossa kesälläkin ohjelmaa mm.nuotiopäivä kerran vko eli siellä käydään paistelemassa makkaraa ja noissa pääsee sisällekkin leikkimään jos huono sää.Hoploppiin ostin sadepäiviä varten myös sarjalipun kun oli hyvä tarjous.Välillä otetaan auto alle ja ajetaan johonkin kauas puistoon.Ja toki uimarannat jos sää sallii.

24.4.2014
huiskutin
huiskutin

Miusta elämä ei mene 2,5 vuotiaan ehdoilla vaan ootte ja meette niin se lapsi sitten tottuu kyllä toimimaan erilaisissa paikoissa ja tilanteissa. Meijän kaupungissa on juhannukseen asti vissiin seurakunnalla jotakin puistotoimintaa ollut? Sie oot isommasta kaupungista niin luulis että sielläkii on. Eikä sen touhun tarvii kallista olla, lapsille reissu makkaraa paistamaan voi olla elämys, mato-ongella käyminen ainakin, piknik uimarannalle missä on sitä leikkikaveria. Joku sadepäivä voitte rakentaa majan lasten huoneeseen missä esikoinen sitten voi vaikka nukkua yönsä. Meijän lapset tykkää siitä tosi paljon! :D

Myös tämmönen juttu on olemassa:

http://www.lapsellekaveri.fi/fi/

24.4.2014
riu
riu

tampereella että kaikkea pitäisi löytyä kyllä..

24.4.2014
AMP91
AMP91

Missä asutte?:)

24.4.2014
Krride
Krride
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...