Toiveena raskaus, edessä selkäleikkaus?

Olemme mieheni kanssa niin valmiita esikoisen hankintaan kuin vain voimme olla. Siskoni sai lapsen huhtikuun alussa ja oma vauvakuume oireillut useamman vuoden. Tällä hetkellä raskautta ei voida vielä aloittaa. Tämä turhauttaa. Syynä vakuutusyhtiön perhesuunnittelu. Avaan asiaa teille hieman.  Minulla todettiin jo 10v sitten paha skolioosi. Tällöin selkä ei ollut "tarpeeksi rikki" leikkaustoimenpiteisiin. Nyt olen 10v elänyt särkylääkkeitä syöden selän kroonisten kipujen takia. Kun toiveena on raskaus, särkylääkkeet on jätettävä pois päivittäisestä ruokavaliosta - tämä tarkottaisi vuodelepoa ja järkyttäviä särkyjä, jos selkää ei leikata ennen raskautta. Kävin Ortonissa kirurgin vastaanotolla 17.4. ja sain lähetteen magneettikuvaukseen. Tästä sitten nähdään onko selkäni jo tarpeeksi rikki leikkausta varten. Sitä se kuulemma tulee olemaan jossain vaiheessa elämääni. Se onko se nyt, vai 10 vuoden kuluttua, on mahdotonta sanoa ennen magneettikuvaa. Rakas vakuutusyhtiöni astuu tässä meidän tulevien vanhempien sijasta perhesuunnittelijan osaan. Odotamme edelleen maksusitoomusta magneettikuvaan. Kun magneettikuva saadaan otettua, niin alkaa tapahtua. Kuva kirurgille ja samantien päätös leikataan - tai ei leikata. Jos ei leikata, ei auta muu kuin olla raskaana selkävammaisena. Tämä pelottaa yhtä paljon, jopa enemmän kuin selkäleikkaus. Kymmentä vuotta en voi lapsentekoa enää lykätä leikkausta odotellen, ikä tulisi vastaan. Onko täällä selkäleikkauksen läpikäyneitä tai skolioosiselkäisiä äitejä?

24.4.2014
vaniljacupcake
vaniljacupcake
Toiveena raskaus

Minulla on myös selkäskolioosi, mutta ei onneksi ihan niin paha että olisi tarvinnut leikkausta. Skolioosi todettiin minulla 12-13 vuoden iässä ja käytin jossain vaiheessa yöllä sellaista korsettia, jonka piti estä selän enää pahentumasta, mutta se korsetti oli ihan susi ja selkä kipeytyi entisestään. Oman selkäni olen saanut pysymään aisoissa urheilemalla ja voimistelemalla selkä- ja vatsalihaksia. Minulla on myös sellaiset pohjalliset, jotka suoristaa selkääni ja niitä olen käyttänytkin tässä varmaan n. 7- vuotta.

Itsekkin vähän pelkään, kuinka selkäni sitten oireilee kun raskaaksi jonain päivänä tulen, että pitääkö käyttää sellaista tukivyötä koko raskauden ajan. :) Tsemppejä sinulle ja toivotaan, että asiat nyt järjestyy!

24.4.2014
Lora91
Lora91
1 year, 7-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...