nukahtaminen ihan hullun Myllyä. Tutti jätetty pari viikkoa sitten

Elikkäs neuvoja kaipallaan oikein toden teolla! Meidän puolitoista vuotias poika luopui tutista vihdoin n. 2-3viikkoa sitten. Sen jälkeen nukahtaminen sujui ensimmäisen viikon ihan ok kunhan oli vieressä. Aikaa kyllä kului pari tuntia kun ei oikein osannut nukahtaa ilman tuttia. Nyt on nukkumaan meno yhtä rumbaa... Poika ei suostu menemään omaan sänkyyn ollenkaan, vaan saa heti kun sinne nostaa ihan järkyttävät raivarit. Huutaa kunnes oksentaa jos ei nosta pois. Tästä syystä en suostu huudattamaan! Syliin rauhoittuu sitten ikuisuuden päästä ja sama rumba alkaa uudestaan. Jos kovin raivoaa illalla, herää poika myös yöllä kerran aivan hysteerisenä. Muuten nukkuu yöt kyllä kokonaan. Illalla ole hyvissä ajoin lukenut pojan kanssa kirjoja meidän sängyllä ja sinne poika joka ilta iloisena suuntaakin :) ainut vaan et heti ku silmät alkaa painaa, juoksee poika raivoten pois. Ja jos ottaa syliin alkaa taas raivo. Joten, olen antanut juosta koska juoksee isin luo ja isi ottaa syliin eikä päästä leikkimään. Isi sitten loppujen lopuksi saa pojan nukkumaan kunhan on isin sylissä ensin vielä n. Puoli tuntia-tunnin. . Apuja kaivataan! !

19.4.2014
teeko
teeko

Juu se on nyt todella tärkeä osa meidän iltaa ja sillä mä sain ton pojan niin ettei tarvi meidän kädessä roikkuu iltaisin ja öisin :)

14.8.2014
teeko
teeko

Kiva, että oli apua :)

14.8.2014
misukka
misukka

ei onnistu ilman aikuista mutta nyt nukahtaa jo hyvin kun alkoi satuja kuunnella. kauheasti vain syliä ennen nukkumaan menoa ja annoin pitää kädestä kiinni pitkään. Siihen ku rauhoittui niin tehtiin niin että mä annan kaikille unileluille pusut ja halit ja lataan niihin rakkautta niin poika sitten ottaa ne kainaloon. Koiran täytyy kanssa pusuttaa ne läpi niin sadun jälkeen nukahtaaniiden kanssa hetkessä. (kiitos vaan misukka tästä hali-ideasta! ;)) ainut mistä pidän kiinni on se, että kun luen satua niin pojun täytyy pysyä maate tai en lue. . Mutta kauan se vei! ! turvan hakuahan tuo on ja aikaa kyllä vie. suht nopeasti kuitenkin rauhoittui siihen ettei kaivannut sitä tuttia vaan kelpuutti isin

14.8.2014
teeko
teeko

Hei, meillä vastaava tilanne päällä. 2-vuotias vieroitettu tutista muutama viikko sitten. Nukahtaminen muuttuu päivä päivältä vaikeammaksi. Eroahdistukseksi tulkitsen, en tiedä miten toimia. Haluaisinkin tietää, miten selvisitte. Onnistuuko nukahtaminen nykyään jo ilman aikuista?

14.8.2014
Karoliinam
Karoliinam

Juu eilen meni jo vähän paremmin. Poika nukahti omaan sänkyyn maanittelujen jälkeen mun kanssa. ( xD) tosin kello oli siinä vaiheessa jo 22.30 mut sit heräsi yöllä kolmen aikaan ja jouduttiin ottaa viereen isin toimesta ni nukahti nopeasti uudestaan

22.4.2014
teeko
teeko

♥misukka♥ sä se löydät aina ne sanat jotka saa mut hymyilemään sisältä asti

21.4.2014
teeko
teeko

Tuo et osoittaa sulle mieltään on kuule yksi suurimmista luottamuksen osoituksista, mitä tuon ikäinen osaa osoittaa. Hän uskaltaa testata sua ja osoittaa tunteensa sulle koska luottaa suhun 100%. Eli ota tuo kunniana että lapsi uskaltaa raivota sulle. Sä olet onnistunut äitinä kun tuo vaihe tulee.

Vieraammille on sitten mieliksi kun ei uskalla niille kiukuta. Ja kyllä kannattaa käyttää hyödyksi tuo isä-vaihe. Meillä ei esikon kanssa tullu sitä lainkaan ja olin aika puhki kun ensin raivottiin hillittömästi mut silti kukaan muukaan ei kelvannu. Siinä oli kyllä niin seinään hakattu olo henkisesti, ettei tosikaan.

21.4.2014
misukka
misukka

selkää silittäessä kyllä rauhoittuu normaalisti tosi hyvin! Eilen illalla nukahti isin syliin, heräsi tunnin päästä ja nukahti isin syliin. heräs aamulla ysiltä mut mä en ees yrittänyt rauhoittaa yöllä vaan suoraan isi hoiti homman. Nyt suostu pitkästä aikaa syömään mun kanssa. :) mulla kun oli kahvi kuppi pöydässä missä on isin kuva ku isi on töissä :) kyllä kai tää tästä. Kunhan nukahtais pikku hiljaa nopeammin ja pikkuhiljaa omaan sänkyyn taas. :)

21.4.2014
teeko
teeko

Vaikea sanoa mikä auttaisi. Mutta kerron miten meillä meni.
Meillä oli suuri helpotus se kun lapsemme yksivuotiaana meni mielellään isin kanssa nukkumaan, siis nukahti paljon nopeammin omaan sänkyyn kun isi vei ja lauloi hetken. Ite olin viimeisillään raskaana ja opiskelu loppusuoralla, viimeiset topp jaksot meneillään ison mahan kanssa ja olin TOdella väsynyt. Minusta se oli ennenkaikkea hienoa että isi kelpasi siihen, enkä ole välttämätön joka asiassa.
Pari kk seuraavan synnyttyä rupesi vaatimaan äitiä, ihan ymmärrettävää, ja alkoi raivarit nukkumaan menosta.
Tein niin että otin lapsen tiukkaan kainalo-otteeseen viereenni (olisi siis karannut koko ajan pois sängystä) laulelin ja juttelin. Rimpuili ja huusi hirvittävästi, mutta kyllä lopulta nukahti. Tätä kesti jonkin aikaa, nukuttamiseen saattoi mennä kaksikin tuntia klo 23 asti, koska aina kun oli nukahtamassa säpsähti ja sama alkoi alusta.
No sitten seuraavaksi siirryttiin pikku hiljaa yhteistyöhön, jos makaa nätisti masullaan, piirrän hänen selkäänsä samalla kun laulan ihan siinä keksimäni tarinaa vaikkapa karhunpojista! Näin oppi nukahtamaan, mutta tutti ja oma unipupu oli siis mukana.
Vasta nyt reilu 2v kun nukahtaa omaan sänkyyn hyvin niin että viereisessä sängyssä laulan niin on ruvettu jättään tuttia pikkuhiljaa. Saa tarran aina unien jälkeen kun on nukahtanut ilman tuttia. Tämän aloitti ihan yhteisesti sovittuna ja on siitä mielissään.

Haikeana ajattelen aikaa jolloin sain hetken olla yksikseen illalla, nyt ensin nukuttaa pikkunen, sitten esikoisen kanssa nukkumaan koska nuoremman kanssa aamu alkaa jo 4-5aikaan! Ei ole minuuttiakaan aikaa ilman lapsia tehdä esim kotihommat illalla. Saatikka miehen kanssa yhteistä aikaa.

Ehdottaisin aloittajaa kokeilemaan tuota selkään piirtämistä. Sitä käytetään mm ylivillkaiden lasten rauhoittamiseen esim ryhmissä.
Tai jos nukahtaa isänsä kanssa niin nauti ihmeessä siitä! Ajat muuttuvat vielä.

21.4.2014
Minnie
Minnie

meillä pojalla oli nukuttaminen yhdessä välissä tuskaa. meni monta tuntia ja juurikin noin että itku alko heti ku laiyyo sänkyyn. me sitten miehen kans kannettiin vuorotellen ja annettiin nukahtaa syliin. meillä ei ikään oo ollu tuttia, mutta tämä kausi tais olla sen jälkeen ku siirettiin omaan sänkyyn. meillä siis nukuttiin perhepedissä.. kantaminen toimi meillä mutta jokainen tekee tavallaan. tällä hetkellä poika on 3v ja nukahtaa suhk koht hyvin kuhan jompi kumpi on sen aikaa vieressä. meillä oli lisäks tuo isi kausi kans. itse asiassa niitä on olli tähän mennessä kaks. nauti nyt kun isi on se joka kelpaa! kohta se voi olla toisin päin ja sitten muistelet haikeana että joskus sait olla hetken itsekses ku et kelvannu :)

20.4.2014
naks
naks

niin mäkin toivon. . Toivottavasti menee joskus ohi ja suostuu taas äidin syliin. . Tai edes nukahtais mun kanssa jotenkin. .. Mä en osaa olla "avuton" tuon kans. Se sattuu ku joutuu pyytää apua tällaiseen asiaan kun oon kuitenkin sen äiti. ..

20.4.2014
teeko
teeko

no taitaa olla eroahdistusta isästä... mua vaan kuristaa, puree, hakkaa ja työntää pois ku kirja on luettu kerran läpi. .. tunnen olevani tällä hetkellä tuolle lapselle täysin turha. Se ei suostu mun kanssa enää edes maistamaan ruokaa vaan isin tai jonkun muun pitää aina tulla hänen luo. Tiedä sit mitä tekis. Mä sen kans leikin päivät pitkät ja hoidan. Silti ei mun syliin tule ollenkaan enkä saa olla lähellä muutenkaan :( ei ole hajua mikä on mut toivon todella et menee ohi koska tää syö minua todella paljon. ..

20.4.2014
teeko
teeko

täytyy varmaan kokeilla tuota sylittelyä. pehmoja on pari juu jotka on asuneet sängyssä jo ennen tutista luopumista. vois hyvin olla tuota eroahdistusta kun nukahti sen ekan viikon niin et puristi mun sormea ihan hulluna :) mä jötin yösyötöt pois niin et ensin vaihdoin yötissin pulloon, sit pullon sisällön veteen ni sit loppu juominen yöllä.

20.4.2014
teeko
teeko

Joku ehdotteli eroahdistusta. Voi hyvin olla. Ootteko antanu jotain pehmoa halittavaksi tutin tilalle? Ja jos on eroahdistusta, lähinnä ehkä siitä tutin luopumisesta, niin tosi paljon sylittelyä illalla ennen nukkumaan menoa. Tai otatte vaikka viereen nukkumaan muutamaksi yöksi. Ihan muutama yö lähellä voi tehdä ihmeitä.

Noiden pienten kanssa tulee kaikenlaisia vaiheita jolloin joutuu poikkeamaan totutusta. Ja ne menee nopsaan ohi kun ymmärtää lasta ja hänen tarpeitaan.

johqnnqlle vinkkaisin, että yösyönnit pois. Jos pari yötä menee sen vuoksi pyllylleen, se on aika pieni hinta siitä, että sen jälkeen teillä kaikki ehkä nukkuu paremmin.

20.4.2014
misukka
misukka

meille tyttö 1v5kk syö edelleen tissiä. ei ole tuttia ikinä huolinut eikä olla saatu imetystä pois edes yöltä, koska sit hän lähes tulkoon valvoo koko yön.. eipä tule mieleen lopettaa vielä ku kuuntelee muiden samassa olevien juttuja :/ ei jaksais kyllä enää öisin tissitelläkään.. päivällä pärjää kyllä ilman jos tarjoaa juomista tai syömistä kun meinaa alkaa kaivella..

20.4.2014
johqnnq
johqnnq

Juu mut kun se raivo alkaa heti jo ku sen nostaa sinne sänkyyn :(

20.4.2014
teeko
teeko

Meillä olis ollut ihan mahdotonta aikasemmin. Sit mä päätin et nyt riittää ku ymmärtää hyvin puhetta ni leikkasin ne rikki niin et ite löysi ne rikkinäisenä. Näin ei oo niiden perään huutanut kun tuota tahtoa löytyy vaikka muille jakaa. . just päästiin pari kk sitten vasta tutin kanssa tuohon ihanaan vaiheeseen et yksin nukahti ja suht nopeasti. Tää tuntuu niin turhauttavalta..

19.4.2014
teeko
teeko

Neuvolaan soittelin toisesta asiasta ja samalla mainitsin tästä nukkumis ongelmasta niin veikkas eroahdistusta olevan. Käski myös kokeilla yölamppua jos pimeys pelottaa. Meillä ei ainakaan auttanut.

19.4.2014
Krride
Krride

Voi ei :/ meillä kyllä tyttö syö vielä tuttia, en ees uskalla ajatella millasta olis jos siitä yrittäis eroon!

19.4.2014
Krride
Krride

no meillä ei enää ees nukuta aamulla pitkään :( on vaan kiukkuinen. .. tutin kans tuo sammu m. vartissa yksin aina ja nukku pitkään aamulla. . Oi niitä aikoja! Nyt rupee koko perhe väsymään ku koskaan ei ehdi nukkua, kahdenkeskisestä ajasta puhumattakaan :(

19.4.2014
teeko
teeko

Meillä 1v2kk tyttö ja ihan samanlaista on! Tää on joku vaihe taas :/ ennen nukahti itsestään, kun vei sänkyyn ja nyt menee ainakin tunti nukahtamiseen ja nukahtaminen venyt tosi myöhään! Kauhea kierre tulee siitä. Yöllä kukkuu ja aamulla nukkuu pitkään :/ vinkkejä kaivattaisiin täälläkin!

19.4.2014
Krride
Krride

Niin ja päiväunet nukkuu rattaissa n. 1,5 h helposti. Sinne nukahtaa helposti.

19.4.2014
teeko
teeko
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...