70-/60-luvun lastenrattaiden pesu

mä tein tässä ihanan kirppislöydön: nimittäin varsin tyylikkäät vanhat lastenrattaat, joiden kankaat pieniä repeämisiä lukuunottamatta hyväkuntoiset. Suunnitelmissa on kuitenkin pestä kaikki pinnat perusteellisesti, joten nyt kysynkin millä tommosen "keinonahan" ja sitten ulkopinnan vahapinnan uskaltaisi puunata? Istuinosasta lähtee myös pehmuste irti, sen ajattelin pestä hellävaraisesti käsin. Ihanat kruisailurattaat ensi kesäksi :)

18.4.2014
Halitintti
Halitintti

nahalle on omat pesuaineet. Ne ei missään nimessä kestä kemikaaleja! prismoistakin heppaosastolta löytyy satulasaippuaa sillä voi pestä ihan vaahdottaen kun heti pyyhkeellä kuivaa sen. pesusieni apuna. Sen jälkeen laittaisin mehiläisvahaa /valjasöljyä. Jos on oikee nahka ni se elpyy tuolla rasvalla kunnolla. Se pitää pestä jotta öljy pääsee imeytymään. Jos se on keinonahkaa, se kestää tuon ja tulee puhtaaksi

19.4.2014
teeko
teeko

Kaupastakin voi aina myyjältä kysyä, et millainen aine kävis. Auton pesuaineita on kyllä niin monia, että en mäkään välttämättä ihan yksin lähtis ostamaan...

19.4.2014
carata
carata

juuh, kovin varovasti oon lähdössä putsailemaan, kun on tosiaan vähintään 70-luvulta... ja on sen verran hyväkuntoiset kankaat, että vaan semmoset pintapyyhkäisyt tarvii tehdä. Ja noh, tosiaan eipä toi oikein semmosta "koneessa pestävää" kangasta oo, vaan istuinosas joko aito nahka tai tekonahka ja sitten noilla sivustoilla semmonen vahapintainen materiaali.

18.4.2014
Halitintti
Halitintti

Kokeilisin autopesuaineita. Miehet varmaan osais sanoa mikä sopii parhaiten. Minun mies ainakin. Autonpesuaineet sopii kuulemma mihin vain puhdistukseen... Kokemusta tuon ikäisten vaunujen siistimisestä mulla ei kuitenkaan ole, kun kaikki ollut tätä päivää. Emmaljungat on kylläkin nahkaa, valkoista, mutta nekin hoitaa mies jollain auton nahan pesuaineella, joten musta ei tämän enempää apua ole.

18.4.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...