Minkä ikäisenä ekan kerran reissuun?

Minkä ikäisinä ootte vienyt ekaa kertaa lapsia pidemmälle reissulle? Vauva on mulla vielä mahassa, mutta ihan tulevaisuutta ajatellen.. Suuntana ois Espanja ja mun toinen koti, eli matkoihin (juna+lento) menis yhteensä n. 7h. Laskettu aika on syyskuun lopulla, oiskohan aivan liian aikasta lähteä ~tammikuussa?

16.4.2014
mariaelisabethh
mariaelisabethh
3 years, 7-month-old toddler

Me lähdettiin pojan ollessa 1v1kk kun lähdettiin 2013 heinäkuussa Turkin Alanyaan kahdeksi viikkoo. Harmi kun ei osannut vielä kävellä muuta kuin polvillaan tai sitten aina konttasi paikasta toiseen. Silloin ainakin tuli kotia ikävä kun katsoi pojan jalkoja tai vaatteita kun lattialta otti syliin. Oli meinaan likaiset lattiat, vaikka siivooja hyppäsi joka päivä huoneessa. Eli mielestäni on hyvä ikä lähteä silloin kun lapsi osaa itse kävellä tai sitten on niin pieni ettei osaa vielä liikkua. Muuten matka meni hyvin tuon ikäisen kanssa. Polski jokapäivä hetken altaassa, nukkui hyvät päikkärit ilmastoidussa huoneessa, illallakin pystyimme käymään vielä kävelyllä kun nukkui tyytyväisenä lämpöisessä ilmassa vaikka olikin melua.

Olemme lähdössä uudestaan Turkkiin jälleen kerran Alanyaan ja kahdeksi viikkoo. Poika kohta 2v3kk ja tyttö 7kk. Tyttö on juuri oppimassa konttaamaan eli tällähetkellä ryömii kovaa eteenpäin. Kunnon lattiamoppi. :)

Kannattaa ottaa muuten omat bonat ja piltit mukaan pikkuisille. Eikä ottaa vain viikoksi niinkuin me teimme. En ottanut edes nannia tarpeeksi kun ajattelin, että sieltä saa. Niin sai, mutta jauhetta. Eli siihen kannattaa myös lapsi totutella. Hedelmäsoseita oli kyllä paljon saatavilla. Oli kiva antaa uusia makuja silloin pojalle. Ja tietenkin iästä riippuen mutta tälläkertaa haen kaupasta kunnon hedelmiä tytölle ja teen itse sosetta, esim banaania ja päärynää.. Paljon parempaa. En kyllä ota maitoa painoksi tälläkään kertaa kuin sen verran, että on antaa koneessa molempiin suuntiin. Niin nuo ruokavaihtoehdot oli vain liha ja kala. Ja ne samat purkit oli melkein kaikissa kaupoissa joissa kävimme. Siinä lapsella oli kestämistä kun viikon söi samaa ruokaa. Annoimme pojalle myös hieman ranskalaisia ja spagettia ym ettei olisi niin ykstoikkoista.

Maitohappobakteerit oli tietenkin käytössä.

Pullovettä juotiin, ei edes otettu jääpaloja.

Nyt vähän jännittää kun poika hörppii aina vettä kun ollaan uimassa.. ettei vaan iskisi hänen elämänsä ensimmäinen ripuli reissulla sen vuoksi.. Saas nähdä!

Lasten kanssa pitää matkustaa. Joka kerta on helpompi! :)

17.8.2014
Säde86
Säde86
16-month-old baby

9kk ja Turkissa oltiin viikko. Hyvin meni lennotkin, oli omat safkat mukana.

11.8.2014
Niina_1984
Niina_1984

Me oltiin Croatiassa, valittiin kohteen sen takia kun lento oli n. 2 tuntia, matka meni tosi nopeasti ja hyvin meni. Suosittelen ottamaan Suomesta niin lasten ruokia. Sieltä ei nimittäin löytynyt ku jotain 4 kk:lle.

27.4.2014
Wonderful052
Wonderful052

Ompas moni lähteny iha pikkusten kans! Ehkä mäki sit uskaltaudun, jos minä ja vauva ollaan molemmat ok :) Tosiaan oma isä asuu vaimoineen Fuengirolas ja viimeset 4v vietin siellä itekkin. Vinkvink, hyvä turvallinen lomakohde + suomalaiset palvelut tarjolla! Voi kyllä olla vähä turhan kuuma paikka kesällä ihan pienen kans...

27.4.2014
mariaelisabethh
mariaelisabethh
3 years, 7-month-old toddler

1 v 1 kk

27.4.2014
Wonderful052
Wonderful052

Mäkin olen miettiny tätä. Matkakuume olis kova! Laskettu aikani on kesäkuussa ja mietittiin miehen kanssa et uskaltaisiko jo loppukesästä/alkusyksystä lähteä..siis jos oma vointi on ok. :)

Mitkäköhän kohteet olis hyviä vauvan kanssa matkustaville..?

27.4.2014
ishtar84
ishtar84

Vauva on niin helppo matkalainen,ruuat on tullu tissistä tai purkista,joten ei tarvii pelätä vatsaoireita ja päiväunien aikaan voi pistää vauvan varjoon ja ite löhötä auringossa:)Noitten isompien kanssa saa vahtia syömisiä ja muutenkin kun tykkäävät pulikoida niin koko ajan oltava silmä tarkkana ettei kukaan esim.liukastu altailla tai huku.Meillä on matkustettu aina:)

17.4.2014
huiskutin
huiskutin

Poikani on reissannut kanssamme lentämällä jo 5 kertaa ja täytti juuri 3v. Monesta matkasta muistaakin yllättävän paljon. Ekan kaukomatkan aikaan oli 11kk ja kaikki meni hienosti! Toisilla aikuisilla kun matkakärpänen puraisee niin on pakko lähteä reissuun, toki silloin otetaan myös lapsi mukaan. Matkat ovat olleet aina ihanaa perheen yhdessäoloaikaa meille :)

17.4.2014
Jopster
Jopster

no meillä pidemmällä matkalla oli 3,5vnä, mutta muistaa kyllä edelleen mitä siellä tapahtui :)

kummipoika on käynyt toisessa kotimaassaan Englannissa ekan kerran 3kk ikäisenä. Tolleen jos on toinen koti siellä kohteessa/sukulaisia ni voisin lähteä pienenkin kanssa, mut en mä hotelliin välttämättä lähtis, ihan vaan siks et rytmit jne voi olla hakusessa vielä joten en ite ehkä viihtyis ja nauttis lomasta. Mut jälleen, jos on sukulaisia siellä ni kivahan heille olis käydä näyttämässä lasta mahd.nopeasti. :)

16.4.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...