Esikoinen keskonen, seuraavat keskosia...?!

Esikoiseni syntyi rv 32+5 täysin yllättäen lapsivesien menolla. (Tai noh, "yllättäen", 5 päivää aikaisemmin oli irronnut neljäsenttinen pala limatulppaa, mutta neuvola ei ottanut ensiodottajaa tosissaan. Rauhoiteltiin vain, että limatulppa saattaa alkaa irtoamaan 6 viikkoa etukäteen.) Raskausmyrkytyksestä ei ollut testeissä mitään viitteitä, vaikka viimeisellä viikolla 2kg turposinkin. Mitään syytä ennenaikaiselle syntymälle ei osattu sanoa. Töihinlähtö vain vaihtui alle neljän tunnin syöksysynnytykseen. Onneksi pikkuneiti syntyi reippaana ja hyväkuntoisena, 1935g/43cm. Mitään hengitysapuja tms hoitoja ei tarvinnut ja pääsi kaksiviikkoisena kotiin.   Nyt seuraavaa raskautta pohtiessa mietityttää kovasti onko todennäköistä synnyttää mahdolliset seuraavatkin lapset noin ennen aikojaan. Mielelläni kuulisin muiden keskosvanhempien (etenkin varhaisempien viikkojen keskosia saaneiden) kokemuksia. Jos esikko oli keskonen, tuliko seuraavatkin lapset keskosina? Jos tuli, tuliko suurinpiirtein samoilla viikoilla? Oliko samoja "ennusmerkkejä" tai tuntemuksia ilmassa? Jos seuraavatkin tulivat keskosina, oliko hoidon tarve samankaltainen kuin esikoisella? Valmistautuiko neuvola seuraavien lasten kohdalla jotenkin ennenaikaiseen tuloon (ylimääräisiä käyntejä, lääkäriaikoja, ultria, aikaisemmin sairaslomalle tms) vai kuitattiinko, että todennäköisyys ei puhu toisen keskosen puolesta? :)

15.4.2014
Niany
Niany

mulla esikoispoika syntyi rv 30+3 hätäsektiolla kun istukka irtosi. koko raskauden ajan istukka ollut huonosti kiinni ja väärin kasvanut. nyt kun suunnitteilla toinen lapsi niin pelottaa älyttömästi toisen kohtalo. entä jos sille käy samallailla? sitä kauhu kohtaloa ja pelkoa ja sairaala reissuja ei halua kokea uudestaan🙈

30.6.2017
Mammseli
Mammseli
2 years, 6-month-old toddler

Meiän esikoinen syntyi helmikuussa ilman syytä 32+5 väkisin menin synnärille näytille ja kappas 5cm auki.. Marraskuusta asti valitin kipuja että esim pidemmän kävelyn jälkeen särkee tai etten pysty nukkumaan kun herään kipuihin mutta ei otettu tosissaa ja sittjli vielä oksennustauti mikä oli vissiin vika tikki. 2vko oltiin kasvamassa osastolla mutt hengitysapua tms ei tarvittu. Painoa oli 1820 ja pituutta 46cm(44cm kun synnäriltä mentiin vauvaosastolle). Nyt oon uudestaan raskaana ja tiheämmät käynnit neuvolassa sekä osa käynneistä sairaalan puolella sekä ultrat tekee lääkäri. Sain myös viikolla 17 aloitettavaksi lääkeet ennenaikasten supistuksien estämiseksi. Toivotaan että tyyppi pysyis kyydissä loppuun asti tälläkertaa.

15.7.2016
Annis1991
Annis1991
1 year, 11-month-old toddler

Piti tulla kertomaan oma kokemus aiheesta..:-)
Mulla on seitsemän lasta. Esikoinen syntyi yllättäen 34+ viikoilla.. Kaikki meidän pikkuiset ovat syntyneet jonkin verran etuajassa, mutta vain 1. Ja 4. keskosena. 4. syntyi viikon nuorempana kuin esikoinen. Muut syntyneet 37-38 viikoilla ja olleet ihan hyviä ja virkeitä vauvoja. Nelonen oli kaksi viikkoa sairaalassa, viikon tehohoidossa.

16.4.2014
ämppis
ämppis

Mun yksi tarha-aikainen kaverini synnytti esikoisensa about noilla viikoilla ja toinenkin syntyi rv 36. Toista odottaessa selvisi, että hällä oli kilpirauhasen toiminnassa häikkää ja lääkityksen ansiosta toinen raskaus pääsi noinkin pitkälle.

Tarkemmin en tiedä mitä hoitoja on lapset tarvinneet syntymänsä jälkeen.

15.4.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...