mitä sairaalasta lähtövaatetta kesävauvalle?

mulla on kaksi kylmillä ilmoilla syntynyttä lasta ennestään. Toinen syntyi helmikuun paukkupakkasilla ja toinen huhtikuussa jolloin oli koleaa ja molemmat on toppapuvussa kotia matkanneet. Nyt olen saamassa vauvaa kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa ja mietin mitä vaatetta pikkuiselle pitäisi sitten laittaa päälle? Onko liian vähän jos body ja puolipotkarin päälle pukee sellasen jumpsuitin? Pitäisikö olla vielä peitto? Niin ja tietysti lakki ja tumput ajattelin laittaa... Niin ja meillä sairaalasta pitkä kotimatka ja autossa ilmastointikin... Kertokaas millä teidän kesävauvat on kotiutuneet?!

8.4.2014
myrmeli
myrmeli

Meillä taitaa juuri tuo yksi "tumppubody" olla name it ja se oli tosi kiva.. Ainoa vaan että meidän poika hukkui siihen 56 kokoon aika kauan :D En oikein tiiä uskaltaako seuraavalle ostaa 50 ja 56 kokoa, kun voi olla isompi, mutta meillä tuli pojan kanssa se ongelma kun kaikki sanoi "älkää ostako pientä, kun menee niin vähän aikaa ja kaikki antaa lahjaksi pieniä" no meillä oli kyllä jonkin verran sitä pientä 50/56 kokoa, mutta sai pestä jatkuvasti, kun liian myöhään havahduttiin että vois ostaa lisää, kun mietti vaan että sit kun ostaa, niin poika venähtää.. Kaikki antoi jotain 62-74 kokoa juuri tuolla verukkeella että pieniä saa niin paljon ja jää äkkiä pieneksi, pienin mitä saatiin oli 62.. Ja poika oli siis reilu 2 kuukautta siihen 50-56 kokoon, jolloin ne alkoi hiljalleen jäädä pieneksi vähän sen mukaan oliko reilua kokoa vai ei.. Täytyy muistaa noi sitten, jos nyt seuraavalle ostaa lisää vaatetta ainakin sitä pienintä kokoa silläkin uhalla, että tulee paljon isompi lapsi..

11.4.2014
Vipe
Vipe

Mä en muista mitä silloin tapahtui, vai oliko et joku tehtaanmyymälä tms lopetti silloin, kun tuotteita kuitenkin vieläkin näkee. Vai päättyikö täysi suomalaisuus vai mikä lienee... Mä en koskaan selvittänyt minkä hyvästit silloin oli

10.4.2014
aadasisko
aadasisko

Aution neuleella on useitakin jälleenmyyjiä netissä.

Lisäksi Aution neuleen vauvanvaatteita myy meillä ainakin Prisma.

10.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

http://www.pikku-papoose.fi/fizzy-lemon-kietaisubody-p-276.html. Tuolla kans. Googlettamalla siis ainakin löytyy vaikka kuinka paljon. Ite taas en livekauppoihin hirveästi pääse.

10.4.2014
aadasisko
aadasisko

Tuo linkki hyppäs nyt hassusti sanan keskelle X(

10.4.2014
aadasisko
aadasisko

Name itillä on ollut ihan parhaat! Autionneuleelta samaten, mikäli niitä vielä jostain saa, muistaakseni tätä firmaa ei enää ole. Samoin täällä oli perusvärejhttp://www.mukelomesta.fi/details/30/bla-bla-kääntöhiha-body/ ä

10.4.2014
aadasisko
aadasisko

Itse en kyllä ole ihan etsimällä etsinyt niitä, että voihan olla että juuri niistä kaupoista mistä on itse ostanut, niin ei ole paljon löytänyt.. Kun meillä lapselle on ostettu yleensä prismasta ja sitten välillä shoppailtu ihan lastenvaate liikkeistä..

10.4.2014
Vipe
Vipe

Mä oon kahdelle neljästä saanut kaupoista tumppubodyja ja paitoja ja oon kyllä tulokkaallekin hankkinut niitä, kokoyökkäristä lähtien. Samoin nuita äp-tumppuja vadtaavia sai ainakin ennen ihan tutaltakin ja oon moniin muihinkin törmännyt, niitäkin meillä on useat. Oon ostellu myös äpakkauksen käyttämättömiä.

10.4.2014
aadasisko
aadasisko

Ai :O mun mielestä tumppubodytarjontaa on ollut paljon ja ihan peruksiakin... Mua ärsyttää meidän sairaalan lyhenne, se vie kyllä kaiken positiivisen pois vauvakuvista. Ja tosiaan yhtä väriä on kaikki nykyään. Ennen oli vähän sukupuolen mukaan sentään.

10.4.2014
aadasisko
aadasisko

Meillä sairaalassa kanssa pienet logot ja siis kaikenlaisia ja värisiä vaatteita, luultavasti osa ainakin lahjotettuja.. Ja toi on kyllä totta että kaupasta löytyy vähän noita bodyja joissa on ne "tumput" samassa.. Meillä oli ehkä ihan 1 tai 2 vaan.. Niin ja siis toi että lapselle yks kerrasto enempi kuin itselle ei ehkä ihan koske sellaista 30 astetta varjossa hellettä :P

10.4.2014
Vipe
Vipe

Ite käytän vaan sairaalaan vaatteita kyllä. Mut tykkään saada vauvasta kuvia muissa kuin valkosissa rytkyissä, joissa lukee isolla todella karu sairaalan lyhenne. Laitoksella ehtii saada tosi ihania kuvia ihan pienestä. Suurperheen äidin otettava ilo irti kaikesta :D

10.4.2014
aadasisko
aadasisko

Eipä ne pari pientä vaatetta ison perheen pyykkejä kerättyä yhtään :D mua on aina tuo sanonta naurattanut... Tällä pyykkimäärällä ne pesasee vaikka käsin ;)

10.4.2014
aadasisko
aadasisko

Mulla on ollu aina paljon vaatetta mukana ja nimenomaan isompaa kokoa, ei meillä nuita pieniä kokoja oo käytetty. Oon pitänyt sairaalassakin omia vaatteita, kun ne on niin ällöjä siellä osastaan. Ja onneksi hätätapauksissa saapi kaupasta lisää, samoin kotoa.

9.4.2014
aadasisko
aadasisko

Aina kannattaa kyllä varautua enempään vaatetukseen. Bodejakin kannattaa olla pari. Me kun oltiin lähdössä kotiin sairaalasta, niin tyttö päätti tehdä kakat, jotka oli takatukkaan asti. Nauratti, mutta ei ois kyllä naurattanut jos ei olisi ollut toisia vaatteita. Ja kannattaa ottaa vaikka 50-56 ja 62 kokoa. Meillä tyttö oli arvioitu 3 kiloiseksi ja paino oli 3020, poika arvioitiin kans kolme kiloiseksi, mutta olikin melkein 3,5. Ei siis mennyt ihan pienimpiin mitä mukaan olin varannut.

9.4.2014
carata
carata

Ah.. Ja taas.. Kaksi vikaa lausetta koskee tulevaa kesävauvaa...

9.4.2014
aadasisko
aadasisko

Niin siis ekaluokkalainen ekaa kesää ettei ollut aina ulkona se lakki päässä. Pätkii ajatus... Mulla kokemus on yhdestä parikyisesta kesävauvasta ja hellekesästä, jolloin vauva kyllä kölli tuulen- ja auringonsuojassa pelkässä vaipassa ja oli kuumaihoinen ja nihkeä. Harsoa pidin päällä. Kaukaloonkaan ei voinut pukea vaatetta. Myssy oli ulkona kyllä, kuin myös autoillessa. Olin varautunut pitkiin vaatteisiin, myssyyn ja tossuihin ja sitten se viltti varmuuden varaksi. Toki suunnitelma muuttuu kelin myötä.

9.4.2014
aadasisko
aadasisko

Tottakai ulkona ollut pipo, meillä oli vissiin ekaluokkalainen ilman pipoa/lakkia viime kesänä. Meillä on itsestäänselvyys ettei ulkoilla varsinkaan auringossa ilman myssyjä. Mutta omalta kohalta puhuin tuosta sairaalassa ja sisällä pipojen pidosta. Meidän vauvat onkin ollut sellaisia viisikiloisia...

9.4.2014
aadasisko
aadasisko

Mä tykkäsin että poika syntyi kesällä, niin ekana kesänä se oli helppo pitää suojassa, oli kaukalossa tai vaunuissa ja kesä kun oli tosiaan sellainen ettei hirmu lämmin ollut, niin ei mitään lämpöhalvaustakaan tarvinut pelätä ja seuraavana kesänä olikin jo vuoden eli ei niin herkkä enää.. Siis toki aika herkkä vielä oli, mutta vaatetuksella ja aurinko rasvalla palamiselta säästyttiin..

9.4.2014
Vipe
Vipe

Meillä loppukesän (elokuun 5.) vauva ja kylmeni just sopivasti sille vlopulle, mutta silti oli vielä +20 astetta. :) 

Vauvalla oli muistaakseni body ja potkarit, sukat, tumput, pipo ja joku kevyt haalari ja sit viltti kaukalon päällä. :) Ei kai muuta?

9.4.2014
RJ89
RJ89

Vipen kanssa samoilla linjoilla. Kaupassakin on oikeasti kylmä. Meilläkin lapset on olleet alle 3,5kg eli ei mitään isoja. Tietenkin jotkut on lämpösempiä kuin toiset, mut nyrkkisääntö vauvoihin on se, et ois yks kerrasto enemmän kuin itsellä päällä.

9.4.2014
carata
carata

Meillä poika alkoi oleen liian lämpöinen vasta jossain 4-6kk ikäisenä eli hermostui välillä ja helpotti heti kun esim. avasi vetskaria.. Ja syntyessään oli 3 175, mutta ei toisaalta tiputtanut painoaan kuin 35 grammaa ja siitä sitten nousikin reilusti.. Ehkä sitten vaan ennen 4 ikäkuukautta osasin pukea lapselle sopivasti, vaikka välillä mietitytti onko liikaa.. Itseäni hirvittää katsoa kaupan kylmä osastolla kesällä ihan pieniä vauvoja ilman lakkia, sukkia ja tumppuja ja pelkässä lyhythihaisessa bodyssa ilman peittoa.. Itsekin jäätyy t-paidassa ja sentään liikkuu.. Pahimmillaan olen nähnyt arviolta korkeintaan kuukauden ikäisen vauvan kaukalossa tässä varustuksessa odottamassa että äiti valitsee kylmiä ruoka tarvikkeita.. Meillä pojalle viimekesänäkin otettii aina pitkähihainen kauppaan mukaan ja oli pitkät housut ja ohut pipo mukana.. Ja varmasti tänä kesänäkin vielä ainakin se huppari kulkee mukana, jotta saa kaupassa lisättyä..

9.4.2014
Vipe
Vipe

Meillä se on ennemmin mennyt niin päin että sa pelätä lämpöhalvausta kuin että vauvaa palelisi, niin ne on erilaisia. Meillä tosin lähtöpainotkin on suuria. Painonnousu on ollut hyvää, joten eipä ole ollut pipottomuudella merkitystä mihinkään. Uskon että olisivat sanoneet jos vauvat olisi niitä tarvinneet.

9.4.2014
aadasisko
aadasisko

Mummy, ilmastointia saa kyllä käyttää autossa, mutta se ei saa olla liian kylmällä, eikä puhaltaa vauvaan.

9.4.2014
carata
carata

Jenkku, kaupasta ei saa ruskovillan omaa pesuainetta vaikka ostais ruskovillaa, vaan se pitää älytä itse ostaa. Harmi kyllä jos lopettavat tuotannon :( Ehkä mainontaa pitäisi lisätä? Luonnonmukaiset jutut on kuitenkin nyt melko in, jos niin voi sanoa. Kestovaippailijat ainakin arvostavat ruskovillaa, mutta nykyään ommellaan melko paljon itse :(

9.4.2014
carata
carata

Mun mielestä pipon käyttö on kannattavaa, koska mielummin vauvalla on kuuma, kuin kylmä. Kylmäks päästessä ei paino nouse, joutuu lämpöpatjalle ja saattaa pahimmassa tapauksessa kellahtaa, jolloin sairaalassa ollaan pidempään kuin muutama päivä.

9.4.2014
carata
carata

täällä sanottiin tuosta piposta et eka vuorokausi käytetäön ja sen jälkeen ei tarvii enää.

esikoinen synty juhannuksena ja oli semmoinen peruskesäkeli, jotain päälle 20c. päällä oli body ja collaripuku, sukat ja tossut, kesäpipo ja tumput (äitiyspakkauksen ne sukan näköiset, millä estetään ettei raavi itseään. )

eikö ilmastointia kannata ylipäätään välttää käyttämästä kun on vauva autossa? näin mä oon käsittäny, mut jos ei, niin sit ottaisin sen peiton varuiksi mukaan jos on pitkä matka.

9.4.2014
Mummy83
Mummy83

Ei oo sairaalassa mitään sanottu ja vauvat on kyllä pysynyt lämpöisinä, vaikka talvivauvoja onkin. Huoneethan tuolla on kuin saunat, hirveän kuumat. Ei meillä ole ollut tarvetta koskaan sille tuplapukeutumisellekaan, jota joillekin neuvotaan. Vauva tosiaan on paljon vieressä ja omassa sängyssä peitto lämmittää päätä. Teholla olleella oli kaapin jälkeen pipo niin kauan kuin kanyyli oli päässä. Ruskovillaa ei oo meille tullut hinnan vuoksi, ei vaan raaski ostaa. Ja mä en tykkää kun se pipo on alkuun niin kamalan iso, en pojilla oo tahtonut ylläpitää pikku myy- lookia.

9.4.2014
aadasisko
aadasisko

Ja täällä ainakin annetaan sairaalasta samat ohjeet, kuin tatjalle... Eli pipo päässä, jotta lämmöt säilyy

9.4.2014
carata
carata

Tietenkin jos vauva on koko ajan rinnalla ja sylissä/kenguruhoidossa, niin pipolle ei välttämättä ole tarvetta. Mut jos vauva on sen sairaalassa olo ajan kopassaan aina kun ei syö, niin kyllä silloin myssylle on tarvetta. Ruskovilla myy huonosti, koska ihmiset ei ymmärrä käyttää sitä. Moni kokee hankalaksi niiden pesun, monen kokemus on se, että koi syö niihin säilytyksessä reikiä ja joitain hinta hirvittää. Jos niitä pesee oikein, säilyttää minigrip ym pussissa niin ne säilyy hyvinä ja kestää pitkään. Myssy josta puhut (nuoli) on se nauhallinen kasvojen muotoja mukaileva? Sen mukana pitäisi tulla sillkinauha, jolla myssyn yläpäästä saa sen ylimääräisen solmittua, niin ettei pipo mene silmille. Meillä juurikin ne myssyt ovat olleet kovassa käytössä. Lisäksi, jos vauvalla iho hilseilee (moni vauva kuorii synnyttyään yhden ihokerroksen) ja näyttää tosi kuivalta. Öljy auttaa, mutta itse hoidin ko.vauvan ihon pelkällä ruskovillalla. Pelkkä pitkähihainen body ja housut, iho oli hyvä alle viikossa.

9.4.2014
carata
carata

meijän keskimmäinen syntyi heinäkuussa hellejakson aikana, kun kotiuduttiin oli yli 30 asteta hellettä joka päivä. Mentiin kotiin valkeassa puuvillaisessa bodyssä, missä oli ne semmoset hihansuut että sai taitettuu sormien yli, sekä valkeet puuvillaiset potkarit. Kesämyssy oli oli päässä. Ei todellakaan mitään peittoo kun oli niin kuuma X)

9.4.2014
riu
riu

Kyllä meilläkin neuvottiin ihan lääkärin tarkastuksen yhteydessä pitämään sitä pipaa koska vaavi menetti lämpöä herkästi ja sieltä päästähän se sitä menettää vaikka tukkaaki oli.. meillä päässä pysy hyvin semmonen ohut naruilla leuan alle sidottava malli.. ja henkka maukalla oli kans ihan hyviä pipoja joissa oli vähän tiukempi resori..

9.4.2014
Tatja84
Tatja84

Vauvoilla kannattaa kyllä alkuun pitää pientä ohutta myssyä sisälläkin, JOS ei ole tuuheaa paksua tukkaa, koska vauvalle on aika shokki tulla pois lämpimästä hautomosta, jossa on 9kk köllinyt. Oman kropan lämmönsäätely ei siis täysin toimi. Lisäks, jos pää on kylmä, on koko muukin kroppa kylmä. Itse siis pitäisin ainakin ensimmäisen viikon. Pipoja on joko hyviä tai niitä paskoja, jotka on joko silmillä tai smurffina. Itse suosisin ruskovillan myssyä.

9.4.2014
carata
carata

Meillä ei oo vauvoilla ollut myssyä päässä kuin synnytyssalista huoneeseen. Ja siis toki ulkoillessa, muttei sisällä. Pikkuisia ohuita narumyssyjä onneksi on jemmattuna ja yks ohut kypärämyssy, just jos ei myssy pysy päässä.

8.4.2014
aadasisko
aadasisko

Meillä oli sellainen kunnollinen solmittava ohut myssy joka pysyi ja hyvä niin, koska itsekin palelin etenkin öisin ja aamulla oli kurkku vähän käheä.. Ilmastointi ilmeisesti vähän liian tehokas.. Mutta siis ei mekään sisällä pidetty kuin sairaalassa, kotona oli ilman pipoa.. Mutta ulkona tosiaan lakkia suosittelen..

8.4.2014
Vipe
Vipe

Ja meidän elokuu oli silloin sateinen ja näin ollen hieman viileä. Itselläkin oli ohut neule silloin puseron päällä.

8.4.2014
carata
carata

Ohut myssy, tumput, sukat jos housuina ei ole potkarit, housut/puolipotkarit/potkarit, pitkähihainen body. Meillä tuon päällä oli elokuussa vielä ohut neulehaalari. Se riitti. Mukana oli viltti, mut sitä ei tarvinut. Harso kannattaa ottaa mukaan, jotta saa sen kopan eteen suojaamaan auringolta, jos ei siis ole erillistä suojaa ostanut.

8.4.2014
carata
carata

Mä pistän lyhythihaisen bodyn,siihen päälle collegetyyppisen haalarin,sukat,tumput ja ohut lakki ja peitto juurikin mukaan jos on viileä:)

8.4.2014
huiskutin
huiskutin

Meillä pojalla oli aina ohut pipo päässä eikä ollut liian kuuma (ei siis sisällä ja parina hellepäivänä en vaunuissa ollessa pitänyt pipoa) pään kauttahan se lämpö juuri karkaa, joten lakkia kyllä suosittelen aika lämpimälläkin ilmalla ja vieläpä jos autossa on ilmastointi.. Ja siis tosiaan ei tarvi olla paksu myssy, eikä ehkä sillä 30 asteen helteellä tarvi vaunuissa sitä pitää, mutta ihan helposti en jättäisi lakkia pois, että aika lämmin saa olla.. Sitähän sairaalassakin ekat päivät vauvat on pipot päässä..

8.4.2014
Vipe
Vipe

Meillä syntyi poika kesäkuussa 2012 ja mukaan olin ottanut vähän kaikenlaista vaatetta.. Kotiin lähtiessä oli sitten pitkähihainen body, potkuhousut ja sellainen reikäiselläneuleella tehty villatakki (en nyt oikeaa nimitystä tuolle tiedä, mutta siis villa takki jossa oli ikään kuin reikiä) ja lisäksi tumput ja villasukat ja ohut pipo.. Peitto taisi olla jaloille.. Lämpötilaa en muista, mutta itse tarkeni hyvin t-paidalla ja autossa oli ilmastointi.. Tuo vaatetus tuntui olevan aika sopiva ja sen kaltaisessa meni melkein koko kesä, koska ei kauheita helteitä ollut, muutamana päivänä käytettiin lyhythihaista bodya, mutta tosin vaunuissa ei autossa ja välillä päällä oli ohut huppari.. Peitolla tuli aika paljon pelattua kun ei ikinä oikein tiennyt, että mikä on hyvä..

8.4.2014
Vipe
Vipe

Meillä oli sillon viimekesän heinäkuun helteillä body, potkarit, pipo,tumput, sukat ja semmonen ohut takki. Autos ei ollu ilmastointia ja myös pitkä matka. Meillä tuli vauvalla kyl kuuma ja piti vähennellä vaatetta. Mut joku viltti on siinä hyvä et sen saa sit nakattua äkkiä päälle jos palelee...

8.4.2014
Tatja84
Tatja84

Mä en liioin tiiä yhtään mitä pitäisi pukea. Jonkun viltin ajattelin ottaa matkaan, jos sää onkin viileä.

8.4.2014
aadasisko
aadasisko

UP...

8.4.2014
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...