voiko verenpaine olla liian matala?

ja kuinkas siinä tapauksessa sitä hoidetaan? itselläni on nyt tiineyden myötä vajonnut aika alas, ja viimeksi yläpaine oli alle sadan. sillä hetkellä olo oli ihanhyvä, mutta menneinä viikkoina on huimannut melko usein,  ja uskoisin tän  nyt johtuvan sitten siitä alenneesta verenpaineesta. kuinkas alas sen voi antaa vajota ja milläs sitä nostellaan?

5.4.2014
Blanco
Blanco

Huomasin tämän vanhan ketjun, hyvin mielenkiintoista että näin matala verenpaine ei olekaan harvinaista...
Sannukki:mikä sen lääkkeen nimi mahtaa olla? Ihan mielenkiinnosta kun itellä ollu aina ongelmia liian alhaisen verenpaineen vuoksi ja terkkarilääkärit ei ainakaan ymmärrä sitä. Sanovat et tosi hyvä kun korkeasta on vain haittaa, no joku kohtuus sentään siinäkin.
Alle sadan on kuitenkin haitallista sisäelimille, koska elimistö säätää ennenkaikkea veren aivoille ja jos liian alhainen paine, jää sisäelimistä kierto vajaaksi. Näin minulle sanottiin päivystyksessä kun oli paineet 55/30 ja pulssi 30
Olo oli todella huono, meinasi taju mennä välillä, mutta toisaalta elimistö pani hanttiin nukahtamiselle, oli siis yö. En pystynyt edes puhumaan normaalisti.
Nestettä ja suolaa pitäisi saada runsaasti tuollaisessa tilassa.
Itellle on neurologi sanonut että suolaa on lisättävä runsaasti ja pahimpina aikoina olenkin ottanut teelusikallisen karkeaa merisuolaa "lääkkeenä" sellaisenaan nielassut veden kanssa.
Lakut ja salmiakit ei nosta verenpainetta todellisuudessa kuin vasta pussikaupalla syötynä sellaisella henkilöllä jolla ei luonnostaan ole taipumusta verenpaineen kohoamiseen.
Itellä ei hitustakaan vaikuta, kahvi ehkä vähän. Tärkeintä on juoda ja syödä säännöllisesti ja varsinkin aamulla aivan heti ylösnoustua. Jopa ennen lapsille antamista, koska kuka heistä sitten huolehtii kun ite on pimeenä?

23.6.2014
Minnie
Minnie

Meikäläiselläkin on alhainen verenpaine. Sama juttu isän puoleisessa suvussa. Huimausta aiheuttaa joskus. Ei vielä toistaiseksi pahempaa.

9.4.2014
odottaja
odottaja

Mä oon itseasiassa saanut lääkettä matalaan verenpaineeseen (en ollut raskaana), mutta siitä tuli niin karrrrmea olo, että kerran otin ja siihen kertaan jäi!

7.4.2014
Sannukki
Sannukki

mulla normi verenpaine on kans alhainen. yläpaine siellä sadan kieppeillä ja alapaine max 60. Viime keskiviikkona mittautin kuopuksen neuvolassa verenpaineen huimauksen takia, niin se olikin 110/68, eli mulle jopa korkea :D liekkö vaikutusta asiaan, kun on tullu syötyä suolasempia ruokia.. turvotuskin oli sen mukasta. :D

7.4.2014
Santtuvaan
Santtuvaan

Mä vedin kans salmiakkia ja lakua ku paineet oli ties kuin alhaalla ku odotin. Sit ku rupes kunnolla huippaa (yleensä paineet siin vaihees n 45/80 muistan mitanneeni) soitin neuvolaan ja keitin vahvaa kahvia ni helpotti. kysyivät heti neuvolassa et saatko kahvia ja jos saat ni juo sitä salmiakin kanssa. toimi kyllä tosi hyvin tuo kahvi!

6.4.2014
teeko
teeko

Raskaana mä join närästykseen piimää, vaikka siitä en tykännyt. Raskausaikana se alkoikin maistumaan ja joskus sitä on vain saatava. Eli raskaus kyllä voi muuttaa ruokatottumuksiakin. Itse kannoin mukana joko päärynä pepeä tai lakrisaleja.

6.4.2014
carata
carata

Minulla ollu nyt koko raskauden 90/50-60 paineet.Ja päälle huono hemoglobiini.Varsinkin kun töissä kyykkii ja nousee niin tuntuu et taju sumenee ja hengästyttää herkästi.Salmiakit kulkee mulla joka paikassa,autossa ja taskussa on aina aski.Itekkään en ees tykkää salmiakista,mutta nyt raskaana se menny ja minttulaukuja syön.Toki oon rautakuurilla ja muutenkin yritän syödä kaikkea mikä edistäs raudan imeytymistä,mutta tämä on mun 5:s raskaus ja aina on menty samalla kaavalla eli näillä mennään.Jälkitarkastuksessa on sitten ollu paineet/hemppa jo ihan ok.

6.4.2014
huiskutin
huiskutin

oorait, eli kotihoitoa ja lakuvinkkejä on pääsääntösesti kaikille jaeltu:D

enköhän miekin sit niillä pärjää, vaikka  salmiakki ja pähkinät mennee sille listalle syömisistä mihin en kajoa pitkällä tikullakaan. mutta laku voisi mennäkkin hätätapauksissa... hmm.

6.4.2014
Blanco
Blanco

Mullakin siis on aina alhainen. Mutta raskaana ollessa se kävi siellä alle sadankin ja ainut toimenpide oli se, että kehottivat syömään lakua ja etenkin pitämään laukussa mukana.

6.4.2014
carata
carata

Niinku monet on jo sanonu niin laku ja salmiakki nostaa verenpainetta ja mulle aikonaan suositeltiin juomaan vissyä niin saa suoloja

6.4.2014
memmu
memmu

Mulla laski kans nuihin lukemiin alimmillaan. Terkka tuumas et moni olis jo pedissä tai jopa osastolla.

6.4.2014
aadasisko
aadasisko

Mulla ilman raskauttakin paineet 90/65, vaikka olen "täyteläisen" kokoinen (aina sanotaan, että pienillä ihmisillä matalat ja isoilla kamalan korkeat paineet). Raskaana ollessa olo oli paineiden takia ajoittain kurja. Mutta join kahvia ja söin salmiakkia silloin ja nyt. Kamalin olo oli, kun paineet laski 79/59 (norm nuorella ihmisellä n 120/80). Käskettiin vaan nousta varovaisesti ylös.

6.4.2014
Sannukki
Sannukki

Mulla on matalat aina ja raskaudessa laskee vaan. Ei niihin koskaan mitään hoitoa oo annettu, käskettyä vaan varoa pyörtyilyä ja jos ei kotona pärjää niin osastolle. Muta mitään hoitoa ei ole. Salmiakki ja laku, sekä suolapähkinät, ei ne mullakaan paineita nostanut, muta minusta ne muuten auttoi oloon kuitenkin.

5.4.2014
aadasisko
aadasisko

Minulla on verenpaine ollut aina alhaalla, vaikka en ole raskaana. Minä kun olen salmiakin ja lakritsan paras ystävä, mutta en kyllä verenpainetta ole niillä saanut nostettua. Yläpaine minulla oli vähän alle 100, alapainetta en nyt muista enää. Tiedän ainakin sen, että aamupala pitää aina syödä tai pyörryn jos syömättä alan töitä tekemään.

5.4.2014
Lora91
Lora91
1 year, 7-month-old toddler

ok. eipä mullekkaan mitään neuvolanlääkäri ehdottanut, vaikka vastasinkin myöntävästi kun kysyi onko huimausta ollut. 

suolan lisäämisestä ruokaan oon kuullut auttavan jonkin verran, mutta mie oon niin maustekyvytön ihminen, että jos maistan ruoassa suolan, niin jää herkästi syömättä. pitäsköhän tässä lähtä nuolemaan jotain suolakiviä  sit:D

5.4.2014
Blanco
Blanco

Mulla oli raskaana välillä verenpaine alle sadan, mutta ei sille koskaan mitään tehty vaikka huimaustakin jo oli. Käskivät syödä lakua jos tuli paha olo.

5.4.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...