Apua pissatestissä vihreää

Tiedän että alunperinkin on tyhmää ottaa niitä kotiin, just kun käy näin :D mutta mutta otin siis niitä neuvolan pissatesti puikkoja kotiin, kun aina unohtuu tehdä siellä paikanpäällä ja tänään menin vessaan siellä, mutta unohdin että miksi menin ja en tehnyt testiä hehee.. Nyt tein sitten kotona ilman alapesu ja se alin väri on vihree. Ja tiedän et keltainen on hyvä ja vihree huono. Mutta mikä toi alin noista kolmesta on? Onks se PH proteini vai sokeri? Pliis apua

2.4.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Meillä täällä mun kotipaikkakunnalla terkkari kattoo verenpaineet yms.. tuolla isommassa sairaalassa piti mitata verenpaine itse, siellä ei ikävä kyllä ohjeistettu siihen mitenkään oon ite lähäri joten osaan kyllä toki ilman ohjeita mittailla mut eihän välttämättä kaikki tosiaan osaa.. ja toinen mikä pisti silmään et se verenpaine passitettiin mittaamaan suurinpiirtein samantien ovesta sisään astuttua ja sehän ei anna oikiaa tulosta..

5.4.2014
Tatja84
Tatja84

Omana kokemuksena (viimeisimmästä odotuksesta), tyttö kohta puol vuotta, tuore kokemus siis.

Aluksi mustakin tuntui oudolta tehdä itse nuo tutkimukset, mutta niistä (virtsatesti ja verenpaineen mittaus) on selkeät kirjalliset ohjeet.

Myös painon mittaamisesta on kirjallista ohjetta.

Ensimmäisellä neuvolakerralla "pissasin purkkiin", ja terveydenhoitaja tarkasti sen.

Paino ja verenpaine otettiin myös terveydenhoitajan kanssa. Mun tapauksessa nuo mittaukset teki th-opiskelija, kun hän oli tekemässä asiakastyötä.

Kahdessa edellisessä raskaudessa kaikki mittaukset teki terveydenhoitaja.

5.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Just näin mushu laboratoriossakin sanottiin. Että tikku voi vaikka kuivua ja näyttää näyttää sitä huonointakin tulosta vaikka kaikki ois hyvin. Näytteestä otettiin kemiallinen seulonta joka oli heti valmis. Mikään ei ollu koholla, siinä katottiin kaikki proteini, sokeri, tulehdukset ja muu. Kaikki hyvin :) oon todella helpottunut! Bakteeri viljelyn tulokset tulee vasta huomenna. Mutta eiköhän kaikki oo ihan ok. Ens kerralla teen kyllä tikkutestit ihan siellä paikanpäällä. kiitos neuvoja antaneille :)

5.4.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Joko aloittaja on saanut tulokset laboratoriosta?

5.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä ei lääkärineuvolan yhteydessä tavata terveydenhoitajaa.

Lapsella kun on lääkärineuvola, sama ajanvarausjuttu. Silloin terveydenhoitaja tekee mittaukset esin, ja rokottaa, jos on rokotuskerrat kyseessä. Siinä ehtii kysellä kuulumisetkin.

5.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä lääkärineuvoloissa käydään ensin ottamassa itse pissa, sitten neuvolatädin kanssa painot, verenpaineet ym ja sitten lääkärille. On kans 20min + 20min tuo aika.

4.4.2014
carata
carata

Myös ajanvarauksessa lääkärineuvola-aika on 20 minuuttia ennen kuin lääkärin vastaanotto. Eli 20 minuuttia on aikaa tehdä mainitsemani tutkimukset.

4.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja meillä ainakin neuvolassa on vessassa selkeät ohjeet seinässä, purkit ja tikut ym valmiina.

3.4.2014
carata
carata

Täällä tikutetaan itse, mut verenpaine, paino ym otetaan sit vasta tädin kanssa. Pissan tikuttaa täti meillä vain, jos se on vihreä tai ei ole ollut varma onko testi plussalla vai ei. Ja usein jos on sokeria pissassa, niin hetihän sen menee vihreäksi, mutta hyvähän siinä olisi odottaa minuutti ja sitten verrata purkin kylkeen.

3.4.2014
carata
carata

Meillä ei oo (onneks tai olisin pulassa varmaan. .) mikään asiakkaan vastuulla ku purkkiin pissaaminen :) ja hyvä niin! Silloin muistaa ne näytteet antaa ku niitä kysytään eikä oo epäselvyyksiä

3.4.2014
teeko
teeko

Siis uus testi jos esim.menis tolleen vihreeksi.

3.4.2014
huiskutin
huiskutin

Meijän neuvolassa asiakas tekee itse virtsakokeen ja tulkitsee sen. Lisäksi asiakkaalle kuuluu verenpaineen mittaus ja painon ylöskirjaus.

3.4.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo täällä tikutetaan pissa ite ja punnitaan itsensä myös:)Jos tikku vaihtaa väriä niin voi verrata siihen purkin kylkeen et onko normaalia vai ei,ja tehään sit uus testi ja se neuvolan täti tarkastaa tuloksen:)

3.4.2014
huiskutin
huiskutin

Meillä otetaan ite ja sitte vertaillaan tuloksia siitä taulukosta. Ja se tulos on luotettava vaan hetken aikaa, eli jos vaikka 2min jälkeen kattoo niin on voinu tulla vihreet reunat siihen testiin, vaikka oikeesti kaikki ois ok. No mä tein alapesun ja muut sitte tein vielä kaks tommost tikkua tänään. Vihree oli taas heti, ihan kunnon vihree. Neuvolaan soitin siellä ei puhelimessa muistettu noita ulkoa.. Lähete labraan huomenna, missä sitten katsotaan kaikki tarkemmin. Eli homma hoidossa.

3.4.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

no siis mää just sammaa taivastelin et meillä nää tekee terkkari just siks et se tulos olis oikee.. eihän kaikki nuita osaa tulkita.. tosin taisipa tuolla isommassa sairaalassa missä synnytin ä-polilla olla tikut vessassa..

3.4.2014
Tatja84
Tatja84

Ja kyse voi olla esim.tulehduksesta, rikkinäisistä limakalvoista. Välttämättä ei ole mitään vakavaa tai sitten on. Kannattaa tikuttaa neuvolassa pissa AINA. Sanot sit neuvolassa jos on plussalla. Ja täällä meillä ainakin näytteen saa jättää sinne, jolloin terkka voi käydä vielö katsomassa sen.

3.4.2014
carata
carata

Tikkuja on monta erilaista, mut jo aloittajalla on se kolmen kohdan tikku, niin silloin se on toi missä on proteiini, veri ja sokeri

3.4.2014
carata
carata

jenkku: sit se toinen on protskut koska se ja sokerit on ne mitkä on aina tikulla

3.4.2014
teeko
teeko

Kiitos carata. Sitten toi alin on veri. Eli meinaako tulehdusta?

3.4.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Eli, järjestys on sokeri, proteiini, veri. MUTTA, kuinka päin sulla on se tikku ollut? Tikussa on se valkoinen osa, josta pidetään kiinni. Jos pidät tikusta kii ja tikku osoittaa lattiaa kohti, on ylin silloin sokeri ja alin veri. Sokeria pissassa voi olla, jos on syönyt juuri jotain makeaa. Ei siis kannata huolestua. Kannattaa jättää tikuttaminen neuvolaan, jos ei erikseen ole ohjeistettu, että tee kotona.

3.4.2014
carata
carata

Ei, meillä lukee siellä purnukassa mistä otin niitä.. :/ Mutta onneks otin enemmän kun yhen niin voin vielä tehä uudestaan. Mutta silti jos joku muistaa mikä se alin on, niin kertokaa ihmeessä.

3.4.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Tietääkö kukaan?

3.4.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...