Paniikkikohtaukset.

Onko paniikkikohtaukset vaarallisia vauvalle :( Mulla ei raskausaikana oo ollut vielä ainuttakaan kohtausta mutta nyt sitten tuli yksi. Hirvee pelko on että vauvalla on nyt joku huonosti.. :(

29.3.2014
lirtsi_
lirtsi_

Paha olo*

30.3.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Mäkin kärsin paniikki kohtauksista, mulla oli alku raskaudessa muutaman kerran lievä paniikki kohtaus. Pari paniikki kohtausta ei vielä aiheuta mitään varaa vauvalle. Tietty, jos pyörryt niin voit lyödä ittes johonkin tietämättäs ja aivot kärsii hapenpuutteesta. En tiedä millasista paniikki kohtauksista kärsit, mutta mulla on just hyperventilointia ja huimausta jne. Ja se hyperventilointi voi olla tietenki vauvalle haitaks jos sitä sattuu usein. Mä olen ainakin ajatellut, että vauvan takia mun on pakko lopettaa se hyperventilointi ja yrittää vaan hengittää hitaasti ja syvään kunnes se onnistuu. Meet vaikka ikkunalle/ulos/parvekkeelle jos oot sisällä ja tuntuu ettet saa henkeä. Sitten sun pitäis miettiä mikä sua ahdistaa ja saa paniikkiin. Onko sulla ketään, joka kuuntelee ja jolle pystyt avoimesti kertomaan kaiken ilman, ilman että tuomitaan mistään. Mulla ainakin huomasin, että en voinut miehen kanssa puhua, vaan tarvitsin nimen omaan naishenkilön kelle puhua ja äitikin ei voi olla kommentoimatta ja vaikka syyllistää mun miestä jos mulla on paha oli. Siksi psykiatri on toiminu mulle raskausaikana, vaikka ylensä välttelenki tollasia. Sun pitää miettiä mikä itselles ois paras ratkaisu paniikkiin, toivottavasti löydät sellaisen :)

30.3.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Mulla tuli jostain syystä loppuraskaudessa muutama paniikkikohtaus. Sain reseptillä Opamoxia, ehdin kerran ottaa puolikkaan ja viikon päästä poika jo syntyikin! Mulle ei ainakaan sanottu, että olisi vauvalle varsinaisesti vaaraksi, mutta stressihän yms. ei ole hyväksi vauvalle! Jos sulla ei ole ns. hoitosuhdetta, juttele neuvolassa, sieltä saat apua! Ihanaa kevättä ja raskautta sinulle ja rauhaisaa mieltä!

29.3.2014
Sannukki
Sannukki

Kiitos Maarua.. 3 Mä en kohtauksia pysty estään mutta jotenkin saan estettyä sen pyörtymisen.. Maanantaina meen viivana tutkituttaa vauvan ja juttelee lekurin kanssa..

29.3.2014
lirtsi_
lirtsi_
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...