Veroehdotuksesta: alijäämähyvityksen lapsikorotus?!?

Eli tuota tuota, tuossa ehdotuksessa kysytään lapsien lukumäärää ja niin pois päin. Voiko meistä siis minä ja mieheni merkata lapsien lukumäärät omiin papereihinsa vai pitääkö meidän päättää kummanko papereihin ne merkataan? Eli siis meillä kaksi  yhteistä lasta, jotenkin voin ajatella kummallisesti mutta jos molemmat merkkaa kaksi niin sittenhän meillä pitäis olla neljä lasta yhteensä... Mutta sitten taas toisaalta kun ne on yhteisiä niin onhan meillä kummallakin kaksi lasta =D  Nää on näitä elämän ihmeellisempiä kysymyksiä, niitä suuren suuria... Mulle ei vaan tahdo avautua tuo kohta ja hiki nousee pintaan pelkästä ajatuksesta että pitäis ehdotusta palautella... Mutta jos teen sen nyt pois niin sitten se on taas vuodeksi ohi...

26.3.2014
myrmeli
myrmeli

Tottakai molemmilla on oikeus merkitä lapsi verotukseensa mutta yksi lapsi vain kerran. Eli samaa lasta ei voi laittaa molemmille.

28.3.2014
misukka
misukka

Palkkanahan se, kun se on vain toiminimi, tai ainakin vielä toistaiseksi. Se käy huomenna paperien pyörittäjällä niin saa tutkittua asian. Itse jätin tyhjäksi siis käyttämättä noi lapsi hyödyt=)

Mutta ah, nyt se on tehty ja mulla niin kevyt olo kun sain tänään niin monta pitkään "have to do" listalla ollleet paperi hommat eteenpäin ja tehdyksi! Loma hier vii kam!!! Kaksi päivää vielä sitten viikko lomaa=) häpihäpi!!!!

26.3.2014
myrmeli
myrmeli

Ottaako teillä isännys missä muodossa rahan firmasta? Palkkana vai osinkoina? Jos osinkoina, ni sehän on pääomaverotuksen alaista. Eli silloin ehdottomasti miehelle raksit lapsista.

26.3.2014
misukka
misukka

Ai pääoma verotusta, noh sittenpä niitä ei tarvi merkkailla, kun ei sellaista lystiä ole. Jotenkin ajattelin että Velat vaikuttais tai muuta... Meillä isännällä velkaa enemmän...

Meillä kun tuo isukki on yrittäjä niin sain kyllä ehdotuksen jo vikko kaks sitten, mutta mekun ollaan naimisissa niin lopussa luki vain että lopullista päätöstä ei voida vielä antaa kun puolison verotuskausi (tai mikä lie) loppuu vasta 2.4. Lopullinen päätös tulee meille vasta syksyllä... Mutta matkakulut jne pitää korjata nyt 2.4 mennessä... Hiukka noi aina jännittää miten käy...joka vuosi oon palautuksia saanu 15 eurosta ylähä päin mutta aina jännittää mitenkäs tänä vuonna käy ja samalla miettii jo tulevaa siis meineillään olevaa verotus kautta että onko matikkapäätä ollut sittenkään...

26.3.2014
myrmeli
myrmeli

meillekkii tuli jo kiinteistöverolaput aikaa sitten :D

Ne lapset merkataan automaattisesti äitille, kerrottiin miulle kun aikoinaan asiasta soitin. Ja jos en ihan väärin muista niin siihen vaikutti jotenkin myös se kun ei olla (eikä mennä) naimisissa? Mutta niin ku misukka sannoo, että lapsia ei voi laittaa tuplasti :)

26.3.2014
riu
riu

Ja siekö oot jo saanu veroehdotuksen?

Koskahan se meille tiensä löytää. Kiinteistöverolaput kyllä tuli jo :D Mut hyvä ko tulee ajoissa ni tietää paljonko pittää syksyllä maksella.

26.3.2014
misukka
misukka

Voitte merkata 2 jommalle kummalle tai yhden kummallekin. Eli molemmat ei voi saada niitä hyvityksiä molemmista.

Kannattaa laskea kumman verotuksessa siitä on enemmän hyötyä.

Ja tuohan muistaakseni koskee pääomaverotusta eli lähinnä osakkeita jne. Muuten tuolla kohdalla ei ole mitään merkitystä.

26.3.2014
misukka
misukka

uppista

26.3.2014
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...