mitä 1vuotiaan ruoka

Mitenkä saisin lapsen syömään "kunnon" ruokaa...? Siis että söis niitä möykkyjä! Minä olen yrittänyt ja yrittänyt antaa möykky ruokaa, mutta kun se yökkäyttää ja oksettaa poikaa! Sormin menee kyllä graham leipä palasia, viinirypäleitä, talk muruja ja joitain vihanneksia... Mutta se ruoka... Ollaan kokeiltu kaupan piltti ruokaa ja koti ruokaa, mutta ne yökkäyttää. Joskus menee sillain että sekoitan oikein hienoa piltti sosetta siihen möykkysempään ruokaa,jonka haarukalla soseutan vähän. Sitten seuraavana päivänä ei mene alas yhtään... :/ Minä tässä vähän pelkään että poika syö vielä kaks vuotiaanakin vauva sosetta! :D Ja kertokaappas jotain hyviä ohjeita mitä voisin pojalle alkaa tekeen ite ruokaa. Olen huono tekemään ruokaan, varsinkin kun en osaa maustaa niitä sopiviksi lapselle! Tein yks päivä keittoa pojalle niin ihmekkään kun yökkäytti, se ei maistunut millekkään! :D Ja kun sitä suolaa ei sais käyttää niin mitä maistuvaa tilalle..?

26.3.2014
m__86
m__86

Tosi hyvä, että lapsi kuitenkin osaa pureskella! Se on tosi tärkeää syömisen kannalta. Mä suosittelisin antamaan paloina ja rikkuina. Lapsi saisi itse ottaa käteen ruokaa, järsiä sitä, maistella ja tutustua rauhassa. Pastat on pehmeitä, joten esim.makaronilaatikko/lasagne voisi kans olla toimivia. Keitoistakin saa sormin syötäväksi paljon kaikkea.

26.3.2014
carata
carata

Joo pitääpä kokeilla seuraavaksi sillain palasina. Poika on nyt ruvennut syömään niitä talk muruja sillain että etuhampailla ensin puree "palasia" niistä. Tulis ne takahampaat niin helpottais sitä ruuan puremista! Olin katsovina että ylhäällä molemmin puolin olis ollut takana ikenissä sellaset reijät... On ainakin ollut sellasia oireita että hampaita pukkais!

26.3.2014
m__86
m__86

Olipa hyviä vastauksia... Pitääpä sitä keittoa kokeilla uudestaan jos se onnistuis tällä kertaa! :) Mietinkin nuissa kaupan ruuissa että sieltä puuttuu kokonaan se karkeampi ruoka, kun seuraava ruoka on sellainen palaisa. vai miten sen nyt sanoo! Ainut sellanen 8kk vai oliko 12kk iän ruoka kaupassa joka menee on pottumuusi ja lohi, siinä ei ole sattumia... Mutta en tiedä sit voiko sitä lohta paljon viikon aikana antaa..?

Banaanista poika tykkää tosi paljon, mutta meillä pienikin määrä tekee kakan kovaksi! En uskalla kovin sitä antaa kun sitten pitää luumua alkaa syöttään. Onko muilla tälläista?

26.3.2014
m__86
m__86

Perunamuusin voisit tehdä vähän kökkäreisemmäksi. Pienin askelin karkeampaa ruokaa kohti. Valmisruuissa hyppy ihan sileästä isoihin möykkyihin on aivan järjetön. Eli tee suosiolla sileätä sosetta hitusen karkeampaa evästä, niin kyllä se siitä.

Sormiruokailu opettaa käsittelemään karkeampaa ruokaa joten kyllä se siitä vähän kerrallaan alkaa toimia. Noi viinirypäleet on jo hyvä alku. Oletko tarjonnut banaania sellaisenaan? Se on pehmeää ja siitä saa kohtuu hyvin kiinni. Vaikka kolmannesbansku kerrallaan ettei muussaa koko pötkylää kerralla.

Ja kyllä vuosikkaalle saa jo ruveta laittamaan vähän suolaa kuten carata sanoikin. Samoja ruokia voitte vähän kerrallaan ruveta syömään. Muussaat vaan kaiken mahdollisimman pieneksi.

Ja lapsetkin on erilaisia, osa tykkää että kaikki sotketaan samaan kasaan ja toiset haluaa syödä jokaisen osasen erillään. Kokeile ja katsele kumpaa koulukuntaa teidän pieni edustaa. Ja tämäkin voi sitten ajan kanssa muuttua ihan hetkessä.

26.3.2014
misukka
misukka

Ja yksi vuotiaalla voi olla ruoassa pieni määrä suolaa. Eli esim.lihaliemi ym kuutioiden ei tarvitse olla suolattomia. Niissä suolaa on vähän ja jos teet vaikkapa 3l keittoa, niin ei se lapsi sitä kokonaan syö. Suolan osuus lapsen annoksessa on siis pieni

26.3.2014
carata
carata

Meillä sormiruokailtiin, joten soseita ei ollut, eli en osaa vastata siihen miten soseista mennä karkeampaan. Mutta esim.keittoihin saa makua suolattomasta liha/kasvis/kanaliemikuutiosta ja mausteista, kun paprikamauste, valkosipulijauhe, rouhittu mistapippuri, valkopippuri, lipstikka. Lipsikka sopii liha ruokiin parhaiten. Jos teet esim.jauhelihakeittoa, voit jauhelihan maustaa pannulla pippureilla, paprikamausteella ja valkosipulilla, keittoon taas laittaa kuution ja lipstikan. Suolaton ruokakin voi siis olla maistuvaa, kunhan siinä on makua

26.3.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...