Tutin jättö ja tavaroiden imeskely

Jätettiin kertaheitolla tutti pois 5pv sitten. Pojulla ikää siis ihan viikkoo vailla 1vee. Nyt on sit tullu kaiken muun imeskely tilalle, öisin pupun korva, päivisin sukat, lelut, mitä nyt vaan löytää.. Onkohan tää kuin huono juttu? Annetaanko imeskellä, napataanko tavarat pois? Öisin selkeesti tarvii sen pupun korvan, että järettiinköhän se tutti pois liian aikasiin? Ei sitä enää kyllä takasikkaan viihti antaa.. Nää päiväimeskelyt tosiaan alko het sen tutin jättämisen jälkeen, voiko niillä olla yhteys? Ekaa kertaa kirjotan puhelimella, saa nähdä saako tästä selkoa...:D

25.3.2014
Tii03
Tii03

Niin no en minäkään unilelun kohdalla tarkoittanut, että se pitäisi lapselta ottaa pois, eipä kai se niin vaarallista ole jos vähän unilelun korvaa syö, parempi se kuin peukku.. Lähinnä tarkoitin päivisin lelujen ja muiden tavaroiden kohdalla voi jo vuoden vanhalle opettaa "ei suuhun" käskyn.. Ja en usko että se on merkki siitä että lapsi kärsii tutin pois ottamisesta, pian se pieneltä unohtuu..

Ja kuten Maaruan viesti antaa ymmärtää, niin ei ongelma häviä antamalla tuttia takaisin, koska isompi lapsi "oireilee" samanlailla, Ainoana erona on se että isompi lapsi muistaa tutin pidempään.. Meillä poika on ainakin normaali tasapainoinen lapsi, joka on lähes aina hyvällä päällä ja joka uskaltaa hakea turvaa aikuisten sylistä ja rakkaita leluja halimalla, joten ei ole tutittomuus lapsen elämän laatua pilannut..

 Ja tosiaan niin kauan kun ei ala peukku oleen suussa koko ajan, niin on ihan hyvä ilman tuttia,leluja näkyy nimittäin syövän vielä 2-3 vuotiaatkin, vaikka tuttikin vielä olisi päivälläkin käytössä..

26.3.2014
Vipe
Vipe

kiitos vipe vastauksesta! :)

Joo, mää kanssa luulen että se lelujen suussa vieminen on vaan yksinkertasesti helpompaa kuin kädessä kontaten..:) ja tosiaan, tuleehan noita hampaitakin aikalailla kokoajan:) Tein kanssa päätöksen, että en kyllä enää viitsi tuttia takasin antaa kun monta päivää jo menty ilman!

26.3.2014
Tii03
Tii03

Heips, itse en antaisi takaisin, koska juuri tuo vuoden ikä on paras ikä vierottaa, imemisen tarve on vähentynyt ja on kuitenkin sen verran pieni ettei osaa kaivata tuttia niin pitkään kuin vanhemmat lapset.. Itse olen syönyt tuttia 2,5 vuotiaaksi, eikä hampaissani ole koskaan ollut oikomisen tarvetta, joten te joilla vielä on tutti reilusti päälle vuoden ikäisillä, niin en toki teitäkään tuomitse ja väitä että pilaisitte lapsenne hampaat, vierottaminen vaan voi olla vanhempana vaikeampaa..

Meillä siis poika luopui itsenäisesti päivätutista puolivuotiaan, itsellä ei silloin vielä tullut mieleenkään ottaa tuttia pois, mutta poika teki päätöksen itse ja samalla päätti ettei huoli enää tissiäkään.. Tavaroita kantoi paljon suussa siihen asti, kunnes oppi kävelemään, joten luulen että johtui vaan siitä että niin oli helpompi kontata kun lelu oli suussa eikä kädessä ja toki aina kun teki hampaita söi enempi leluja.. Uni tutista oli tarkoitus luopua sen jälkeen kun yksivuotis rokotuksista on selvitty, mutta yhtenä iltana ollessaan noin 11kk poika otti tutin pois suusta, ojensi sen minulle,eikä pyytänyt takaisin, joten uni tutti jäi silloin pois, ekana yönä söi vähän tyynyä, mutta se loppui siihen.. Lelujen syönnissä kannattaa kokeilla yksinkertaista "ei suuhun" kieltoa ja aluksi samalla ohjata lapsen käsi ja lelu pois suusta ja mikäli ei tottele,niin ottaa lelu pois.. Aluksi se voi tuntua raskaalta koko ajan kieltää ja viedä leluja, mutta meillä se toimi.. Aloin aluksi käyttään sitä ulkona hiekkalaatikolla eli pojan ollessa noin 9-10kk ja kun huomasin että poikahan oppii ja ymmärtää, niin otin samankäyttöön sisällä, joten pojan kanssa on voinut jo siitä vuoden iästä asti alkaa leikiä kaikilla pienilläkin leluilla.. Ja koska poika on alle vuoden vanhana "vierotettu" tutista emme ole kokeneet sitä ongelmaa kuin monilla tuntuu perhetuvalla olevan,eli kummasti vauvojen tutit katoaa isompien suuhun, kun meillä poika ei edes tiedä mitä kyseisellä kapistuksella tehdään..

26.3.2014
Vipe
Vipe

Mä ajattelin just niin, että kun käytti sitä muutenkin niin vähän, et hyvä ottaa nyt pois, ennenkun hän ikäänkun tottuu siihen tuttiin..

Nojoo tänään meni jo tosi hyvin sekä päikkäreille että yöunille :) vähäsen oli sukkien imeskelyä päivällä, mut oisko se vaan joku hänen uus leikki :D oon huomannut nimittäin, että poika seuraa koiran touhuja tarkkaan, välillä konttaa sen perässä lelu suussa ja joskus myös samalla murisee :D

25.3.2014
Tii03
Tii03

Mä en veis tuossa iässä tuttia, jos se on käytössä vain öisin/nukkuessa. Jos sitä lussutettais koko päivä, niin sitten vierottaisin ainakin päivistä sen pois. Ja tietty sitten, jos hampaat on kärsineet tutin takia.

25.3.2014
carata
carata

Ehkei hän sit sitä tuttia lopulta kaipaa...

Kahtele rauhassa mihin suuntaan tuo homma etenee.

25.3.2014
misukka
misukka

Ei huutanut lainkaan tutin perään, kävi nätisti nukkumaan kaks ekaa iltaa mutta sen jälkeen on hieman vaikeampaa ollut unille meno..
No ehkä seurailen vielä pari päivää ja katson sitten jos sitä tutia tarjoaisi uusiksi.
Tuttipullon hän itse hylkäs jo pari kk sitten ja nyt oli saanu purtua viimesenkin tutin rikki niin ajattelin että jätetään nyt sitten pois..

25.3.2014
Tii03
Tii03

Mä oikeastaan mietin sitä, et huutiko paljonkin sen tutin perään silloin kun pois otitte?

Voihan sitä tarjota takaisin. vaikka ottaisitte vaikka 3 kk päästä pois. Jos jäisi se kaiken muun imeminen  pois.

Monillahan peukun imemisen korvikkeeksi ohjeistetaan antamaan tutti tilalle kun tutista on kuitenkin helpompi vierottaa kuin omasta peukusta.

Faktaahan on, että se imemisen tarve vähenee siihen vuosikkaaseen mennessä eli kun vuosi on täynnä niin harvempi tutia varsinaisesti enää tarvitsee. Enempi se on opittu tapa.

Teillä vaikuttaisi imemisen tarvetta vielä olevan kun hakee korvikkeita. Ja tutinhan olisi taroitus olla se korvike kaiken muun imuttamiselle.

Meilläkin olisi tutti kai voinut olla sinne 1v2kk ikään asti jolloin kuopus lopetti tissittelyn. Koska tosiaan alkoi sitten imeskellä unipupua kun tutti vietiin pois. Ja imetyksen päätyttyä pupunkin imeskely väheni.

25.3.2014
misukka
misukka

Ops. Mä annan 2vuotiaankin pitää tuttia. :0
Ei paljoa sitä ime, mutta on sellainen lohtu ja turva jos murhetta tai joku jännittävä tilanne ja myös nukkumaan mennessä on ainakin kädessä. Taitaa pudota suusta nukahtaessa jos on ylipäätään suuhun asti laittanut. Oon ajatellut et antaa olla viel vuoden jos vaik jättää ite kokonaan, jos ei niin sit jotenkin vieroitetaan siitä. Viel ei ainakaan oo yhtään hampaita vääntäny, kauniissa suorassa ovat. Hällä on sellainen hammasystävällinen tutti jossa hirmu ohut hampaiden kohta imuosassa...
Pikkuveli, kohta 11kk imuttaa ahkerasti tuttia ja myös kaikki lelut menevät suuhun koska hampaita tulee lisää jatkuvasti...

25.3.2014
Minnie
Minnie

Poju ei siis aiemmin mitenkään riippuvainen tutista ollut, päivisin ei käyttänyt eikä jokaisilla päikkäreilläkään. Öisin siis vaan. Mut silti on nyt tuo päivisin imeskely tullu kuvioihin...
Ei me varmaan enää voida takasinkaan sitä tuttia antaa jos siitä eroon tahdotaan?
Nukkuu siis ihan hyvin ilman tuttia mut nukahtaessa on pupun korva suussa..

25.3.2014
Tii03
Tii03

Aivan ilmeisesti otitte tutin liian aikaseen pois jos kerran hakee kaikkea muuta tilalle imeskeltäväksi.

Meilläkin junnu otti unipupun korvan tutin korvikkeeksi mut kun ei sitä kuitenkaan paljoa imeny ni annettiin olla. Ei se sitäkään kauaa lopulta lussuttanu.

25.3.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...