Imetys ja uusi raskaus

Hei! Tein pari päivää sitten positiivisen raskaustestin. Imetän edelleen pian 11kk ikäistä poikaani. Alkaako maidontuotanto luonnostoon hiipua? Miten lopettaa? Neuvolatäti vähän vihjaili, että imettäminen supistaa kohtua... ja varmaan vihjasi keskenmenoriskiin. Joten vissiin suht nopeasti pitäisi lopettaa, voi rassukkaa 3 (Taitaa olla äidille kovempi pala, kun tuli tää lopettamistilanne suht puun takaa) Onko kellään itsellä ollut koskaan aiemmin sama tilanne? Miten olette toimineet?

21.3.2014
Taitsu
Taitsu

Mä imetin myös pitkälle raskautta, olisinkohan lopettanut joskus 3-4kk ennen laskettua aikaa jotta esikoinen ehtii unohtaa rintamaidon. Mulla maidon tulo väheni itestään tai ainakin herumaan saaminen vaati kärsivällistä imemistä joten esikoinen lopetteli ite imemisen. Oli kyllä mahdoton syömään jo kiinteitäkin ettei sikäli tarvinnut oikeasti maitoa. Oli siis toisen syntyessä 1v 4,5kk (yöimetyksestä olin vieroittanut jo hieman aiemmin, 11kk ikäisenä, koska yöllä olisi imenyt tunnin välein!)

Ei imettäminen aiheuttanut supistuksia eikä mitään muutakaan haittaa sikiölle. Neuvolassa lähinnä mun jaksamisen vuoksi olivat sitä mieltä että lopettaisi, osittain siksikin että painoindeksisini oli alhainen ja unet jäi tosi vähälle.

Eli ei minusta mitään huolta imettämisestä raskauden aikana jos vain itse siinä kunnossa että jaksaa! Hyvää tietoa myös imetystukilistan sivuilta!!

26.3.2014
Minnie
Minnie

itse raskauduin esikoisen ollessa 6kk ja jatkoin imetystä vuoteen asti, vaikka odotinkin kaksosia. kyllähän siitä sanottiin, mutta tein juuri niinkuin itsestä tuntui hyvältä. ja kaksi seuraavaakin raskautta ovat alkaneet imetysaikana:) mulla raskaus ei ole vaikuttanut maidontuloon mitenkään ja vauvan imemishaluihinkaan.

21.3.2014
äipsyli
äipsyli

Kiitos vastauksistanne!

Mie olin jo ihan hätää kärsimässä, että pitääkö meidän lopettaa imetys kuin seinään :'( Mutta voidaan rauhassa sitten lopetella, hieman vähentämällä, ilman stressiä että vaarantaa uuden alun. Tosin pojalla aloitetaan viljaton ja varmaan lehmänmaidoton ruokavalio, niin olisi sekin (miulle) helpompi toteuttaa, kun ei enää imetys olisi mukana kuvioissa.

Tarkoitus joka tapauksessa parin kuukauden sisään lopetella. Uudenkin vauvan tultua en halua että poika joutuu kokemaan mustasukkaisuutta ja ettei tärkeät ternimaidot mene isommalle lapselle :) Virtauserotkin voisivat hämmentää vielä siinä.

21.3.2014
Taitsu
Taitsu

Mä imetin vielä muutamia kertoja päivässä 10kk vauvaani kun huomasin olevani raskaana. Ajattelin silti imettää vuoden ikäiseksi saakka, eikä neuvolassakaan vastustettu. Tosin mulla oli alussa kovaa pahoinvointia ja oksentelua, niin vähitellen maidon tulo lopahti, vaikka olisin halunnut jatkaa vielä. Hetken ajan jouduin antamaan korviketta ennen normi-maitoon siirtymistä. Kyllähän seksikin aiheuttaa supisteluja, joten jos on normaali raskaus, niin ei imetyksenkään pitäisi sen vaarallisempaa olla..

21.3.2014
mamma411
mamma411

Mä tein positiivisen testin tytön ollessa 9kk. Imetyksen lopetin, kun tyttö oli 1v. Maitoa olis kyllä tullut, vaikka kuulemma maidon tulon pitäis loppua merkittävästi raskauden puolen välin jälkeen. Imetys aiheuttaa supisteluja, mutta ei ne mulla ainakaan kivuliaita olleet, eivätkä aiheuttaneetkaan mitään. Eli jos itsellä vain kroppa kestää, niin imetä ihmeessä vielä hetki. Jo senkin takia, jos ultrassa kohtu osoittautuukin tyhjäksi tms (niin mä asian järkeilin). Ja suurin syy miksi mä lopetin, oli se, että krippa ei kestänyt rasitusta. Eli päätä särki (pahimmillaan viikon ja lopuksi oli jo migreeni) ja oli huimausta ym. Kaikki nämä loppui siis samalla kun imetys. Mutta kannattaa kyllä lopettaa kuitenkin hyvissä ajoin ennen vauvan tuloa.

21.3.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...