Neuvoja helsingistä kaipaisin

Täällä varmaan joku osaa auttaa, ku netistä en muuten löydä vastauksia :) Olen menossa viikoksi helsinkiin mieheni ja lapseni kanssa. Isäntä on päivisin koulutuksessa ja me vaan lapsen kanssa vietetään laatuaikaa hengaillen, mut se mun ongelma: Haluaisin kulkea noilla julkisilla malminkartanosta keskustaan ja kätevimmin sieltä ilmeisesti pääsisi lähiliikenteen junalla? Näin olen ainakin käsittänyt, mut koskeeko sitäkin matkustustapaa se, että vaunuineen liikkujan ei tarvitse maksaa mitään. Linja-autossa ja ratikassa näin ilmeisesti on. Tai jos tarvitsee maksaa niin mistä sen lipun saa ostettuu? Junasta? vai jostain lippupisteestä? Tää on ihan pihalla ku suureen kaupunkiin pitäis mennä :) Meillä täällä "landella" on vaan linkkarit ja niistä pitää maksaa joka kerta... Ois kiva jos joku viittis neuvoo maalaista ettei tarvis näyttää paikan päällä niin turistilta ;)

20.3.2014
Ninnu1980
Ninnu1980

Ei se oo muuttunut mutta aikuisen pitää maksaa lippu jos ei mukana ole rattaita!

25.3.2014
Jopster
Jopster

Ullanlinnassa meren rannalla on tosi suosittu kirppis nimeltä Kaivarin kanuuna. Sieltä löytää varsinkin käytettyjä lasten merkkivaatteita. Kirppiksellä on nettisivutkin, kannattaa googlettaa. Helppo mennä vaunuillakin ja shoppailun jälkeen voi mennä viereiseen leikkipuistoon tai kahvilaan meren äärelle 😊

22.3.2014
SofianSohva
SofianSohva

Kiitos taas! Eiköhän näillä ala pärjäämään :)

21.3.2014
Ninnu1980
Ninnu1980

Noi M-junat on kaikki matalalattiaisia. Sillä rataosuudella ei kulje enää vanhoja junia. Näin mun isäni puhunu. Asuu siinä Pohjois-Haagan aseman vieressä. Ja todellakin se juna on niin maailman helppo kulkupeli. Mä usein teen niin, että kun Helsinkiin joudun menee ni jätän auton parkkiin siihen asemalle ja hyppään junaan.

Nyt joudun jo lapsille lipun ostaa ku ei toi 3v kään enää rattaissa oikein jaksa olla. Ja enempi oon liikkunu esikon kanssa joka jo 8v. Niissä junissa on merkitty kyllä kohtuullisen selkeästi ne osastot joissa konnari myy lippuja. Jos lippua tarvii ostaa ni melkein suosittelen kuitenkin ostamaan kännykkälipun tai asemalta etukäteen automaatista. Junassa, bussissa ja ratikassa kuskilta tai konnarilta ostettavat liput on melkein neljänneksen kalliimpia, puhutaan kymmenistä senteistä hintaerona.

Kirppiksistä en osaa sanoa yhtään mitään.

20.3.2014
misukka
misukka

Kiitos taas! Sitten tuli mieleen vielä, et onkos siellä keskustassa jotain kivoja kirppiksiä? Osaaks niistä joku sanoo jotain?

20.3.2014
Ninnu1980
Ninnu1980

Kiitos. Osaatko vielä kertoa miten nään aikataulusta mikä on matala ja mikä korkea juna? Ei siinä tietysti pahoja aikoja oo odotella, ku taitaa siellä linjalla 10min välein kulkee...

20.3.2014
Ninnu1980
Ninnu1980

Kyllä pääsee junassakin ilmaiseksi vaunujen kanssa. Kaikki junat ei oo matalia että joko pyydät nostoapua tai odotat matalaa junaa tai katsot sellaisen valmiiksi aikataulusta. Bussimatka sieltä keskustaan kestää aika pitkään eli kantsii käyttää junaa.

20.3.2014
Jopster
Jopster
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...