Yö ongelmat

Kysyisin vinkkejä meidän yöasioihin. Meillä on nyt 11kk ikäinen tyttö, joka valvottelee useasti. Haluaa tissille/ juoda maitoa pullosta. Jos ei anneta maitoa, niin tulee kauhea itku/raivostuminen, joka ei lopu millään. Ollaan miehen kanssa välillä tosi väsyneitä, mies välillä äksyilee mulle, kun en "osaa rauhoittaa tyttöä" ja tunnen täten itseni huonoksi äidiksi. Mies käy töissä, joten pitäis saada nukkua hyvät unet. Mitä mun siis pitäis tehdä, että saisin tytön nukkumaan paremmin yönsä, mikään konsti ei ole auttanut, rauhottelut, puhuminen "nyt on nukkumaaika puhumiset" ei ole auttanut. Tassuttelukaan ei auttanu.

18.3.2014
Chikara2
Chikara2

Tässä komppaan alfia.

Imetin poikiamme, kohta 14 v. ja eilen 7 v. reilusti yli vuoden kumpaakin, myös yöllä. Hyvin nukkuivat vauvoina yöllä, samoin tyttömme nyt.

Meillä nyt 5 kk tyttö, aion täysimettää 6 kuukauden ikään, sitten kiinteät mukaan.

19.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja siis. Teidän pitää nyt vain päättää, että maitoa ei enää anneta. Ei lipsumisia, vaan määrätietoista toimintaa. Lapsi on fiksu ja ymmärtää kyllä pian, että huutamalla ei maitoa saa.

18.3.2014
carata
carata

Meillä mies tekee työtä, jossa on pakko olla skarppina. Yöunet on joskus vain 4h tai 6h, parhaimmillaan 8-10h, mutta harvemmin. Näin ollen tunnit on pakko nukkua. Meillä tyttö heräili kans ton ikäisenä tissille. Vähän ennen 1v synttäreitä imetys lopetettiin. Yö imetykset lopetettiin niin, että minä laitoin tytön illalla nukkumaan omaan sänkyyn. Jos tyttö heräsi, meni mies peittelemään ja sanoi, että nyt nukutaan. Joskus silitti, joskus otti hetkeksi syliin. Reilun viikon sisällä heräämiset väheni, samoin huudot ja pian tyttö nukkui 12h yöunet heräämättä. Joskus tarjottiin vettäkin, mutta harvoin se kelpasi. Tissin syöminen oli siis vain tapa. Janoa ei ollut, eikä nälkääkään, koska tyttö söi illalla aina puuron/mehukeittoa/leipää/rahkaa/jogurttia/hedelmiä ym.

18.3.2014
carata
carata

Noita valvomiskausia vauvoille tulee, enkä tiedä voiko niille varsinaisesti tehdä mitään.

Voit tietenkin koettaa varmistaa, että lapsenne iltapala on riittävän tukeva, jotta nukkuisi yöllä paremmin.

Onko sun miehen mahdollista nukkua eri huoneessa kuin sinä ja vauva? Ei ole hyvä, jos miehen työnantaja alkaa huomauttaa miehen työn tuloksesta miehesi mahdollisen väsymisen takia.

18.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...