Perunasta vatsa-ongelmia

Osaako joku kertoa, että voiko peruna olla oikeasti jollekin sopimatonta? Tää on nyt mun kolmas laps eikä ikinä ennen ole vastaavaa tullut eteen... Nuorin on nyt 5kk ja kiinteät kun aloitettiin tuntuu, että perunasta on joka kerta maha mennyt liian kovalle. Jätin siis perunan pois ruoasta ja tilalle olen keittäny nyt bataattia ja vatsa toimii jälleen. Eli se tukisi peruna teoriaani mut voiko oikeesti pitää paikkansa? Ainahan perunalla ollaan aloitettu...

17.3.2014
Ninnu1980
Ninnu1980

Suosittelen liukoista kuitua sisältäviä kasviksia ensimmäisiksi soseiksi, eivät tuki vain maitoon tottunutta suolistoa niin herkästi kuin tärkkelyspitoiset tuotteet.
Hyviä esim parsakaali, kukkakaali, porkkana, kesäkurpitsa.
Ite aloitin kauravellillä, kaurahan on hyvä mahalle ja suolistolle ja sitten ed. mainituilla kasviksilla. Perunaa vasta paljon paljon myöhemmin.

20.3.2014
Minnie
Minnie

Kiitos vastauksista :) Täytyy kokeilla sit joskus tuota perunan tärkkelyksen huuhtomista. Nyt siis mennään vaan tolla perunattomalla linjalla... Eiköhän se vatsa sitten josain vaiheessa ala tota perunaakin sietämään.

18.3.2014
Ninnu1980
Ninnu1980

Meilläkin peruna aloitettiin melko myöhään. Ensin oli porkkana-bataatti-parsakaali-kukkakaali.

18.3.2014
carata
carata

Perunalle voi olla allerginen. Kannattaa pilkkoa peruna illalla ja laittaa veteen likoamaan. Vettä kannattaa vielä seuraavana päivänä vaihtaa/perunoita kannattaa huuhdella niin kauan että vesi on kirkasta. Tärkkelystä poistamalla lapsi voi sietää perunaa paremmin.

17.3.2014
carata
carata

Meidän neuvolassa taas nimenomaan käskettiin aloittamaan perunalla. Nää on niin näitä :) No mut tällä hetkellä ongelma ratkaistu, mut halusin vaan kuulla mielipiteitä ja mahdollisia kokemuksia asiasta.

17.3.2014
Ninnu1980
Ninnu1980

nii no. Meillä se peruna teki tuon saman ja maissi kans. Me kans käytettiin pitkään bataattia. Meillä neuvolassa sanoivat ettei perunalla edes kannata aloittaa kun se oo tärkkelystä (niinkin maissikin) koska se on suolistolle tosi rankka aine sulattaa. Mä kokeilin aina parin viikon välein myöhemmin sitä perunaa uudestaan. Ja a kyllä se sit myöhemmin sopi hyvin :) meillä nyt poika 1v5kk ja täysin allergiaton ja tarve :) se on siitä kii kenelle sopii milloin et miten suolisto on kehittynyt. Jotkut vaan kehittyy toisissa asioissa nopeammin ja toisissa hitaammin

17.3.2014
teeko
teeko
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...