Märkivä ihottuma 4-vuotiaalla

Tyttäremme tilanne on tämä: Tytöllä on molluskoita, lähes joka puolella ihoa. Osa niistä tulehtuneena olleet ja nyt osassa kohtaa ihoa märkivää ihottumaa. Nimenomaan alkujaan kehittyneet molluskojen seurauksena mutta lääkärin mukaan ei enää ole mitenkään molluskoihin liittyvää. Nyt noin kuukauden ajan hoidettu ihoa, 2viikon Kefexin-kuurin sai(ei apua siitä) ja lisäksi Fucidin-hydrocortison voidetta käytetty(jolla iho aina paraneekin mutta kun ei voi koko ajan käyttää). Heti kun loppuu tuo kortisonin käyttö niin iho ärtyy ja kuten tälläkin hetkellä märkii. Lääkärissä käyty, mutta nyt haluaisin tarkempiin tutkimuksiin jos onkin jtn allergista.  Kellään kokemuksia tälläisestä? Tyttö sanoo että ihoa kutiaa mutta ei sitä raavi onneksi. Joka pv hoidetaan ja rasvataan ym. Voisiko olla allergista kuitenkaan?

17.3.2014
Mirkku85
Mirkku85

Jos suinkin rahallisesti mahdollista, käykää yksityisellä ihotautilääkärillä!
Laaja ihorikko on iso tulehdustila eikä todellakaan hyvä asia pienelle!
Meille sanottiin että kortisoni villitsee niitä ontelosyyliä. Tosin tuossa Fucidin-hydrokortisonissa on antibiottiakin, mut epäilen noita hoito-ohjeita...
Sitten allergiatestit ehdottomasti, se on pötypuhetta ettei voi olla allergiaa jos vanhemmilla ei ole!
Tosissaan raivostuttaa terkkarin meininki tuossa ettei anna heti lähetettä kun tietää ettei pysty enempää auttamaan niin pitäisi ohjata erikoislääkärille!

Itellä hieman sama tilanne, sanottiin monta kertaa et ihotautilääkäri vain voi antaa parempia lääkkeitä/voiteita ja täytyisi käydä (olimme siis joutuneet käyttämään pahaan atooppisen ihottumaan 2,5% kortisonia jo 4kk kun ei millään perusvoiteella pysy ehjänä) mutta eivät säästösyistä?! suostuneet kirjoittamaan lähetettä. 10kk ikäisenä vein lopulta poikani yksityiselle ja heti kirjoitti lähetteen ja oli pahana että olisi pitänyt aiemmin hoitaa. Myöhemmin puhelimessa järjesti meille sairaalaan osastohoidonkin johon emme sitten kuitenkaan menneet koska osasto oli täysi rs-potilaita! Ja se tähän kaiken kärsimyksen päälle olisi jo kidutusta pienelle!

Me olemme juuri tänään menossa pikkuisen kanssa allergiatesteihin ja samalla otetaan keliakiakoe, siis kaikki verestä. Ja vähän ajan kuluttua on sairaalaan ajat sekä ihotautilääkärille että lastenlääkärille.

20.3.2014
Minnie
Minnie

Menkää käymään yksityisellä.

18.3.2014
carata
carata

Käytiin tk:ssa eilen, mutta alan oleen lopen kyllästynyt noihin niiden arviointeihin.. ei kuulemma voi olla allergiaa kun ei oo perheessä. Ite kyllä sen verran tiiän että kun meillä suvussa on allergiaa niin ei se täysin pois ole suljettu.. ja oli niin nuori tuo lääkäri ja sanoi että on tuoretta tietoo esim. kortisonin käytöstä, ei kuulemma olla sitä tarpeeksi kauan käytetty ja että sitä saa käyttää pidempäänkin. En oikein ite usko tuohon ja senkään takia kun lapselle kuitenkin niin ohut iho niin en ees uskalla kovin pitkään käyttää. Yritin saada lähetteen ihopolille mutta ei.. kuulemma märkärupi on! Mietin vaan miksei ole tarttunut jo meihin muihin kun kuitenkin niin tarttuva.. oon ihan ällikällä lyöty. Kattelen kyllä jonku paremmin paikan jossa käytän tytön.. yksityisellä otetaan tosissaan.

18.3.2014
Mirkku85
Mirkku85

Ihotautilääk. osaa varmaan kertoa paremmin, kuin tavallinen.

17.3.2014
carata
carata

Luulen, että molluskoja ei hoidettu loppuun asti tai sitten tytöllä on ommut kortisoni allergia ym jonka takia iho oireilee vieläkin. Kokemusta ei ole, mutta itse menisin lapsen kanssa käymään lääkärissä.

17.3.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...