Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mikä on paras vakuutusyhtiö?

(null)

16.3.2014
Chinchilila
Chinchilila

Lapsen sairausvakuutuksessa kannattaa ottaa huomioon: 1. Omavastuu: onko sairauskohtainen vai vuosikohtainen? Sairauskohtaisessa joutuu maksamaan aina eri sairaudesta uuden omavastuun/vuosi, ts. Tänään korvatulehdus ja maksetaan ~100€ omavastuu, ensi kuussa vaikka angiina ja taas maksetaan omavastuuosuus. Kun taas vuosikohtaisessa, oli sitten sairaus sama tai eri, maksetaan omavastuu, olkoon sitten vaikka 100€ vain kerran vakuutuskaudessa. 2. Hinta: kannattaa käydä paikanpäällä vakuutusyhtiössä tai soittaa, lupaavat usein alemman hinnan kun netissä saisi ja selittää kaiken tarvittaessa vaikka juurta jaksaen. 3. Raskausajan vakuutus: joissain vakuutusyhtiöissä ns. Varataan vakuutus kertamaksulla (n.70-100€) ennen lapsen syntymää, voimaan se tulee kuitenkin vasta kun lapsi on syntynyt. Joissain taas vakuutus tulee voimaan heti ja vakuuttaa ennen synnytystä äidin raskauteen liittyvät, normaaliraskaudesta poikkeavat lääkärikäynnit (ei välttämättä yksityisiä). 4. Kauan voimassa? Jotkut ovat voimassa ~80.v asti, toiset vain 18-vuotiaaksi. 5. Mitä kattaa? Pienellä vuosimaksulla (puhun nyt 1-5€sta) saattaa saada peruslääkärikäyntimaksujen korvaamisen lisäksi esim. Tapaturmaisten hammasvaurioiden tai fysioterapian korvaamisen. Meidän vakuutus on op-pohjolassa, kävimme läpi lähes kaikki vakuutusyhtiöt ja pyysimme tarjouksen ja Pohjolalla oli tarjota fiksuin vakuutus ja sitä sain muokattua oman mielen mukaan. Meillä hintaan sisältyy kaikki mahdollinen hampaista terapioihin (ns. vapaavalintaiset lisäturvat) 50€ omavastuulla/vuosi, hammasturvassa ei omavastuuta lainkaan ja sairauskulujen vakuutus 100€ omavastuulla. Nämä kaikki kohtuuhintaan (en uskalla hintoja laittaa mutta sanon että halvempi kuin esim turvassa jossa omavastuu sairauskohtainen mutta kalliimpi kuin lähitapiolassa jossa omavastuu 100€/vuosi +10% kuluista!) joten olkaa tarkkoja kun vakuutushankintoja teette. Op-Pohjola ei myöskään vaadi kotivakuutusta tms. Heille jolloin muista vakuutuksista meillä olisi hinta noussut pirusti. Verratkaa hintoja, mutta muistakaa verrata myös ehtoja!! Kirjoitin tämän teille avuksi kun itse juuri vietin näiden asioiden parissa pitkän ajan jotta sain meille hyvähintaisen vakuutuksen josta voimme oikeasti olla tyytyväisiä :)

8.4.2014
supermakaroni
supermakaroni

Ihan oikein järkeili. Noin se menee. Ja jos taloyhtiö on määritellyt omavastuun korkeaksi halvemman vakuutuksen saadakseen, ei siinäkään syypää ole vakuutusyhtiö.

17.3.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Ja lattiahan loppupeleissä menikin kotivakuutuksesta. JOS olisi kosteus mennyt rakenteisiin, olisi silloin lattiakin mennyt sieltä taloyhtiöltä. Näin pohjantähti asian järkeili.

17.3.2014
carata
carata

Kosteusmittaaja meni taloyhtiön vakuutusyhtiöstä, koska se mittasi rakenteet, eli kävi mittaamassa betonin, kun lattia oli avattu.

17.3.2014
carata
carata

Mie oon tuosta edelleen sitä mieltä et se kosteusmittaajaki olis pitäny mennä kotivakuutuksesta. Ku taloyhtiön vakuutuksiin kuuluu rakenteisiin menneet ongelmat. Lattiaa ei lasketa niille vaan asukkaalle. Noi vastuurajat on joskus taloyhtiöissä ongelmallisia.

Ja kyllä netissä toimii korvaushakemukset. En muista et oisin kertaakaan hakenu paperilla sieltä mitään muutamaan vuoteen. Joskus 10 vuotta sitten meni joku kaskon juttu vielä paperilla.

17.3.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Ja siis, meilläkin OPn kotivakuutuksessa ja monessa muussa omavastuu on 150€.

17.3.2014
carata
carata

Ja niin, pohjantähden yksi huono puoli on ollut ainakin se, että kaikki asiat hoidetaan paperilla, mitään ei voi hoitaa netin kautta. Taloyhtiön kanssa juteltiin aiheesta tuon vesivahingon jälkeen ja vaihdoimme toiseen vakuutusyhtiöön, jossa vakuutus on halvempi ja omavastuukin pienempi. Suosittelen todellakin vertailuttamaan vakuutusyhtiöitä ja ainakin katsomaan nuo omavastuut.

17.3.2014
carata
carata

Misukka (ja muutkin), haettiin ensin OP:sta, jossa oli kotivaakutus. He ilmoittivat korvaavansa vain astianpesukoneen. Pesukone oli 2006 vuonna ostettu ja ikävähennyksen jälkeen korvattavaa jäi sen verran, että 150€ oma vastuun jälkeen ei saatu mitään. Pohjantähti on paritalomme taloyhtiön vakuutusyhtiö, josta haimme korvauksen lattiasta, kosteusmittaajasta ja rakenteista. Mittaaja kävi (400€) ja totesi, että vain lattia on pilalla. Pohjantähti ilmoitti, ettei korvaa lattiaa, vaan se menee OP:sta jossa kotivakuutus. Näin ollen pohjantähden 1000€ omavastuu ei täyttynyt ja maksettiin tuosta mittaajasta itse, vaikka muiden vakuutusyhtiöiden kerrotaan maksavan ensimmäinen mittaus!! Op:sta haimme lattiaa ja saimme sieltä pienen summan, joka kattaa sokkelit ja uuden lattian keittiöön. Pohjantähteen meiltä meni siis 400€ rahaa, vain siksi, että astianpesukone meni rikki.

17.3.2014
carata
carata

Pohjolassa on. Siellä uusiutu henkilövakuutukset viime vuonna ja nyt saa otettua vauvallekin heti vanhuusikään asti voimassaolevan vakuutuksen ja kokonaan ilman omavastuuta jos haluaa. Toki hinta on korkeampi jos kaikki on ilman omavastuuta. Ja saa tosiaan nuo hampaatkin vakuutettua, muualla ei saa. Ja nykyään korvaavat myös nuo kliiniset maidot ainakin osittain, eli ekaks lääkärinlausunto et saa sen kelakorttiin ja sit Kela-korvauksen jälkeisestä saa puolet. Tarkistin just kun meillä epäiltiin maitoallergiaa. Ja sen vakuutuksen voi valita ite mitä se sisältää, on mahdollista ottaa kaikenlaista psykologikäyntien korvauksesta liikuntatukiapuvälineiden (vai mitä ne on?) korvaukseen. Hinta tietty sen mukaan mitä sisältää, mut bonuksia tulee just keskittämisestä ja niillä saa sitten niitä laskuja maksettua. Kun olin ite tuota vakuutusta ottamassa, ni kyllä se on aika hankala miettii että mitä lapsi tulee tarviimaan. Ja vaikka vakuutusihminen onkin siinä apuna, ni ei sekään voi tietää niistä osista mikä just meille on hyvä. Mut saa sitä sit myöhemmin muokattua vielä.

17.3.2014
Outska80
Outska80

Meillä on ollut lähivakuutuksessa ja ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä. Lasten vakuutuksissa on omavastuu 50 € per sairaus, mikä on loistava meijän perusterveille lapsille. Vajaa vuosi sitten meijän pienin yritti polttaa koko meijän talon ja sillonkii vakuutus toimi moitteettomasti, alle viikon oli aina korvaukset tilillä kun vaan kiikutti laskuja yhtiöön. Meillä kotivakuutuksen omavastuu on 150 € jolla saatiin uudet tasot keittiöön valmiiksi asennettuna, hellan ja liesituulettimen, niin ja tietty kaikki tavarat jotka meni käyttökelvottomaksi. Kotivakuutus on korvannut lisäksi mm. kaksi tietokonetta, wiin, lasten sulattaman pakastimen sisällön jne. Aina on korvaukset tullu noppeesti eikä mistään ole tarvinnut riidellä :)

Joka tapauksessa vakuutukset kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa aina aika ajoin! Miettikää mikä yhtiö vastaa parhaiten teijän tarpeisiin. Lisäksi kun aika ajoin kilpailuttaa vakuutukset niin sitten voi käyvä omassa yhtiössä kertomassa miten halpaa hintaa muualta luvattiin niin ne antaa sitten lisää alennuksia... ;) Meilläkii mennee pitkän matkaa toista tuhatta euroo vuuessa vakuutuksiin, niin ollaan varmaan semmosia asiakkaita joista ne halluu pittää kiinni :)

17.3.2014
riu
riu

Jos mä nyt oikein ymmärsin caratan tulanteen, niin toi oli taloyhtiön vakuutus jossa tonnin omavastuu. Tuommonen, et tiskari tai pesukone lyö vedet pihalle, ei yleensä kuulu taloyhtiölle vaan siinä astuu kuvaan oma kotivakuutus.

Väärästä paikasta haettu korvauksia.

17.3.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Juu tapaturma joo mut sairauskulu onkin sit ihan asia erikseen...ton omavastuunhan saa itekin määritellä, et mitä isompi omavastuu niin sitä pienempi vakuutusmaksu.

16.3.2014
Lintu4
Lintu4

Op:ssa lapsilla myös hampaat vakuutettuina, en tiedä saako muualla. Ei paljoa vertailtu, koska nuo kerryttää bonusta ja bonuksella saa maksettua laskuja.

16.3.2014
carata
carata

Meillä autot If:ssä. Henki/sairasvakuutukset meillä aikuisilla ja lapsilla op:sss, siellä myös talo, omaisuus, matkatavara ja mun yritys. Asutaan paritalossa ja rakenteet/talon vakuutuksena pohjantähti, josta ei mitään hyvää sanottavaa. Meillä siis astianpesukone vuoti lattialle, lattia meni pilalle, samoin keittiön kaapit imi vettä. Pesukonekin oli uusittava. Omavastuu laitevahingossa oli 1000€. Kosteusmittaaja ja kaikki piti maksaa itse. Omavastuu ei täyttynyt, olisi siis pitänyt antaa vesien valua kunnolla ja laittaa vielä vähän lisääkin. Autot if:ssä koska on halvin. Op:ssa kaikki muut.

16.3.2014
carata
carata

Pohjantähti myös ja vakuutus on voimassa sinne vanhuusikään asti, kun moni muu lapsivakuutus loppuu kun täyttää 18 ja sit tuleekin paljon rajoitteita kun uutta hakee, jos nyt on käyny niin et on sairauksia ym.

16.3.2014
Lintu4
Lintu4

Meillä pohjantähti. Omavastuu menee kerran sairautta kohden. Ei vuosittaista omavastuuta vaan kerran menee ja sitten tulee kaikki kotiinpäin. Meillä omavastuu 100e.

Erikoisvauvanmaitokorvikkeet kuuluu myös joita useimmissa vakuutusyhtiöissä ei korvata lainkaan.

Ja mikä tärkeintä, korvaukset saa nopsaan tilille.

Tyytyväisiä ollaan oltu. Pohjola jäänyt jo vuosia jälkeen vaikka ollaan op asiakkaita ja bonuksia kertyy.

16.3.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Ollaan keskitetty kaikki LähiTapiolaan ja oltu tyytyväisiä.Lasten vakuutukset on huiput,korvauspalvelu toimii netistä loistavasti ja omavastuu (80-100€) niistä menee vain kerran vuotta. Muutenkin ihan ok pulju ollut. :)

16.3.2014
Myy76
Myy76
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...