Monta kysymystä help

Tervehdys. Odotan esikoistani ja mulla on kovia kipuja ihan tuolla alapäässä. Pistelevä kipu kuin ois. Tuntuu, että särkee siellä emättimessä. Onko nääkin jtn kasvukipuja? Sitten mulla on ollut alku raskaudesta saakka aina viikkojen välein ilmestynyt semmonen kipu mikä on tossa kohdun molemminpuolin ja munasarjojenkohilla ja häpyliitoksessa, sattuu varsinkin kun rakko tyhjenee, eli en meinaa päästä pöntöltä ylös. Onko tääkin ihan tavallinen oire? Sitten mulla oli ennen raskautta syke noin 86 ja nyt on 119, mistä tä vois johtua? Sitten haluisin tietää onko muilla raskauden puolivälissä ylävatsa turvonnut, voisko johtua esim siitä että noi suolet siirtyy ylös ku kohtu nostaa niitä? Mulla on kyllä myöskin ollut ummetusta ja ollut myös ennen raskautta. Kuinka usein viikossa pitäisi vähintäänkin tulla iso hätä, itellä 2 Kertaa suunnilleen joudun sillä asialla wc käynnille ja silloinkin ei meinaa millään tulla outside. Voiko turvotuksella olla tämä syynä? Yks juttu oli vielä että saako kotihoidontukea vasta kun vanhempainraha loppuu. Ja onko täällä ketään Uudeltamaalta joka odottaisi esikoistaan kesäksi ja olisi itsekkin nuori? Olen aika yksinäinen ei ole raskaana olevia tuttavia tai ystäviä muutenkaan. Olisi kiva jakaa tuntemuksia ja ajatuksia.

14.3.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Ja mäkin sain pukamia toisen raskauden jälkeen, mutta nyt ne ovat kadonneet. Ei niistä kannata murehtia. Synnytys on luonnollista ja kaikki siihen liittyvät ovat normaaleja juttuja.

16.3.2014
carata
carata

Mä söin kuivattuja luumuja ja ne toimi! Niitä meni jo pelkkään makeankin himoon. Tuoreetkin kai toimii, mutta itse ostaisin mielummin kuivattuja. Pajalan puuro auttaa myös vatsantoimintaan. Ohjeen saa varmasti netistä googlettamalla.

16.3.2014
carata
carata

Kiitos vinkistä kisu, pitää käydä kaupassa jos niitä löytyisi tarpeeksi kypsiä. :)

16.3.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

ihtellä kävi sama juttu lääkkeiden kans. neuvolasta suosittelivat jotain, apteekissa olivat kauhuissaan että ei sitä saa ottaa missään tapauksessa raskausaikana. luotin apteekin sanaan, koska he ovat kumminki lääkkeiden kohdalla ammattilaisia.

16.3.2014
naks
naks

Ja selvisikö lapsesi tästä hyvin sairaalahoidosta, millä viikolla syntyi jos saan kysyä ? Anteeksi olen utelias :)

16.3.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Mindezz jos vielä satut lukemaan tätä, niin selitettiinkö sulle missään, että miten tää kipu liittyi siihen synntykseen. Siis meinaan kertoko joku lääkäri vaikka, että sua sattui tuonne siks, että tapahtui ?näin? Mikä johti sitten siihen, että lapsi ei enään viihtynyt kohdussa.....?

16.3.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Kuin* saunassa

16.3.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Kiitos naks vastasit erittäin riittävästi, mutta mulle ollaan neuvolassa, lääkärissä ja apteekissa aina neuvottu erilailla. Siis noista lääkkeistä vatsalle. Joku sanoo et tämä sopii raskaana, joku sanoo et mikään ei sovi. Sitten sanotaan että tuo ei toimi ja toinen sanoo samasta, että toimii heti. En siis tiedä mitä uskallan käyttää. Kun haluaisin kuitenkin jotenkin hoitaa tätä. On nimittäin niin kipeä oli kokoajan kun ei vessassa käynti onnistu tai jos onnistuu niin sielläkin hikoillaan kun saunassa. En kyllä odota vessaan mennessäni mitään hupireissuja, mutta alkaa jo vähän ahdistamaan tämämmönen :D pelkään myös peräpukamia..

16.3.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Kiitos jenkku kun vastasit! Olen maininnut mutten noista kivuista mitkä on ollu emättimessä, mutta taidan vielä varmuuden vuoksi nekin tuoda esille. En kyllä millään jaksais odotella siihen että vauva syntyy, et voisin ostaa kaikki prinsessa mekot ja kirjat ja muut. Onneksi mulla on mies hillitsemässä ja rauhoittelemassa :)

16.3.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

sykkeennousu raskausaikana on normaalia. eli ei kannata siitä huolestua. liitoskivuille kuulostaa tuo munasarjojen kohdalla tuntuva kipu. ja tod näk se emättimenki kipu. mulla oli samanmoista kipua ja sanovat neuvolassa sen olleen normaalia. miyä tuohon isoon hätään tulee niin se on yksilöstä kiinno, 2x viikossa kuulostaa normaalille siis. raskaushan aiheuttaa ummetusta, ja jos sitä kerta aikasemminki ollut niin ihan ok juttu sekin. ei muutako paljon nestettä ja mahdollisesti ruokia jotka helpottaa kovaa vatsaa. joa tunnet tarvetta niin kysy neuvolasta tai apteekista mahdollisista lääkkeistä. hmm, kysyitköhän muuta? kirjotan puhelimella niin en pääse kahtoon kesken kirjotuksen.. :)

15.3.2014
naks
naks

Nii ja kannattaako lähteä vielä ostamaan vaatteita tytölle? Rakenneultrassa sanoi, että kaks riisinjyvästä näkyis ja tyttöä tuo meinais vissiin.

14.3.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...