Miten turvallisesti bussissa?

Niiiiin.. siis mietin, että voikohan tuommosen vuoden ikäsen pojun kanssa kulkea bussilla semmosta 45km matkaa? Suojaako linja-auton turvavyö kuitenkaan noin pientä... Onkohan linja-autoihin mahdollista saada jonkunsortin turvaistuinta? Ilmeisesti takseihin saa pyynnöstä, mutta onko kokemusta busseista? Minkä ikäisen kanssa yleensä olette uskaltautuneet bussin kyytiin vähän pidemmälle matkalle?

13.3.2014
Tii03
Tii03

Täytyy tulla kertomaan et eilen matkustin satakunnanliikenteen bussilla 2v ja 11kk kanssa. Soitin etukäteen ja kysyin otanko istuimet mukaan molemmille, miten kiinnitys onnistuu jne. Ystävällinen henkilö puhelimessa lupasi varata etupenkin, jossa kolmipistevyöt ja kehotti ottamaan istuimet.
No eivät vyöt riittäneet, siis liian lyhyet! Turvakaukalon edestä sain, mutta takaa jäi kiinnittämättä, onneksi oli sen verran ahdas väli kuskin takana että otti takaa kiinni. No turvaistuinta en saanut mitenkään kiinni niin lyhyellä kolmipistevyöllä joten piti viedä taaemmaksi, jossa lantiovyö ylettyi. Miksköhän on lyhyemmät vyöt kun henkilöautoissa?
Kuski ei viitsinyt auttaa hiukkaakaan istuinten kanssa vaikka olin yksin lasten kanssa. Kävin kysymässä vöistä etten saa riittämään, ei kiinnostanut kun tupakkaa vain veti!
Jonkin sortin palautetta pitäisi antaa vissiin...
Ihmeen hyvin tunnin matka silti meni.

25.3.2014
Minnie
Minnie

Mä en pitkälle matkalle lähtis lapsen kanssa ilman istuinta, jos nyt kyseessä ei olis juna. Mut kyllä mä bussiinkin ottaisin istuimen. Ostaisin vaikka erillisen siihen hommaan. Jonkun kevyen ja vaikka sellaisen mikä ois naama menosuuntaankin.

14.3.2014
carata
carata

Meilläkään päin en oo tommosia remmejä nähnyt! oispa ne kyllä kätevät. tuossa kerran ollaan paikkarilla kuljettu ja sai siinä vaunuista kiinni kyl pitää kun ajeli miten sattuu, varsinki mutkissa..:/ Ja ei se minusta turvallista oo laittaa ihmisiä seisomaankaan auton kyydissä :D että samaa mieltä Jenkun kanssa, että voisivat vähän turvallisuutta parantaa noissa paikkareissakin....

Pitemmän matkan busseihin en oo enää pitkään aikaan törmännyt, missä ei olisi turvavöitä...

Mutta uskaltasitteko te laittaa vuosikkaan istumaan ILMAn turvaistuinta? siis pidemmälle matkalle...Reitti on meille tuttu, ajellaan sitä usein ja tiedän et se on semmosta tasasta renkutusta, mutta eihän sekään mitään takaa, aina voi jotain sattua...

Pöh, en tiiä, pitäskö sitä vaan ootella vielä..

14.3.2014
Tii03
Tii03

Sammaa minäki oon miettiny että kuinkas näitten pikkusten kans pitenmpi matka käy.. mieli tekis lähtee moikkaa kavereita isompaan kaapunniin mut matkaa on reilu 200 kilsaa.. että minkähän ikäsen ipanan kans sitä uskaltaa kulkee..

13.3.2014
Tatja84
Tatja84
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...