Painonnousu ahdistaa.

Kaipaisin vähän muiden kokemuksia ja tietoa tästä painonnoususta. Olen viikoilla 14+5 ja painoni on noussut nyt 2,1kg.. Onko se teidän mielestänne liikaa? Jotenkin mulla on nyt hirveä paniikki siitä kuinka valtava tuo Mun vatsa on, vanhat housut mahtuu kyllä jalkaan mutta alkaa pikkuhiljaa jo kiristämään.. Voiko tämä vatsan pallomaisuus olla turvotusta? Onko se normaalia? Kertokaahan mulle konkarit, tämä aarre on mun ensimmäinen joten en oikeen tiedä mitä odottaa vatsan kasvulta ym :D

11.3.2014
lirtsi_
lirtsi_

Aloittajalle, että tuohan on todella pieni painonnousu. Rentoudu ja nauti vauvamahasta, potkuista yms. Niitä tulee vielä ikävä!

3.5.2014
Minnie
Minnie

Mulla on tähän mennes (20+1) noussu n. 3kg. Ei sinänsä paha mut viimeset 2 on tullu niin hullun nopeeta et vähä alkaa ahdistaa et tästäkö se nyt lähtee :D

3.5.2014
mariaelisabethh
mariaelisabethh

Kyllä on ihan normaali tahti tuommoinen  nousu :) mulla tais nousta jottain kilon verran joka neuvolakäynnin välillä.. loppua kohti sit kiri, että yhteensä tuli +16kg. Mulla kävi valitettavasti niin, että niistä jäi synnärille vain 6kg, joten ne loput oli tiputettava "omin avuin"...vieläkin ois 7 kiloo siihen, mitä oli ennen raskautta, mut siihen nyt tuskin tuun enää ikinä pääsemään :) tavote olis -3 tai -5kg niin ois hyvä!

Suosittelen harrastaa kevyttä liikuntaa, tai siis semmosta liikuntaa minkä kroppa kestää hyvin, niin pysyy suht hyvin ne "ylimääräset" kilot poissa. Ite en jaksanut oikein liikkua enää kun ihan lyhyitä kävelyitä pari kertaa viikossa, viimesillä kuukausilla niin siinähän ne pääsi sitten kertymään.. ruokavalio oli kuitenki ok, kun oli raskausdiabetes niin piti seuraillakin vähän tarkemmin.

Uiminen on esimerkiks hyvä, kun se ei rasita niin paljoa niveliä ym.. sauvakävely myös hyvä, saa samalla sauvoista tukea :D Kevyttä lihaskuntoa voi myös harrastaa kun ei suoria vatsoja tee. (multa kiellettiin myös kyykyt, mut oon kyl nähnyt raskaana olevia kyykkäämässä, et en tiiä oliko se vaan mulle se kielto:O )

Ja jo on kumma jos mies selkäsä kääntää muutaman raskauskilon tähen! huhheijjaa :) Minun mies kyllä rehellisesti on sanonut, että oonhan mää tukevammassa kunnossa ku ennen :D mut ei se sitä haittaa, enemmän sitä haittaa se, miten ne kilot vaikuttaa muhun ihteeni, eli en kauheesti pidä ulkonäöstäni tällähetkellä.. eli sen vuoksi toivoo et saisin karistettua kiloja, et oisin ite tyytyväisempi.

12.3.2014
Tii03
Tii03

Ihana kuulla että kilot sitten kanssa katoaa raskauden jälkeen.. :)
Kyllähän mä olen niitä tarinoit kuullu että synnärille jää se puolet ja loput tippuu sitte heti alussa.. Jotensakki vaan nyt kammottaa. Osin sen takia että pelkään jalkojen pettävän tai selän (selkärankareuma) ja osin siksi että mitä jos mies ei katsokkaa muhun sen jälkeen.. :(
Kiitos paljon naiset rohkaisusta..

12.3.2014
lirtsi_
lirtsi_

mulla tuli ekasta 16kg muistaakseni ja niistä 14lähti vauvan ja rkan kahden viikon aikana, loput 4jäi pysyvästi :/ ja olin ihan kauhuissani ku tästä toisesta oli jo ekalla neuvolakäynnillä, oliko se sit vko 8, tullut +6kg, meinasin et kuin kauheasti sitä tällä kertaa tulee, mut ilmeisesti ne kaikki tuli heti alkuun, koska sit oli mooonta viikkoa niin ettei tullut yhtään lisää.

Tänään on 39+3 ja painoa on tullut tasan 12kg lähtöpainosta. Eli tosi maltillisesti tullut nyt koko loppuraskauden, joskin olen kyllä liikkunut (kävellyt ja uinut) paljon, mutta muuten mennyt ihan normaalisti, herkutellut ja syönyt normisti :)

11.3.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...