Milloin tunsitte ekan kerran vauvan liikkeet?

Niin ajattelin mua kiinnostaisi kauheasti, että millä rv:lla jokainen on tuntenut nää ekat liikkeet? Varsinkin ensimmäisestä raskaudesta ois kiva kuulla. Ja tunsitteko ensin hentosia vai heti voimakkaita potkuja? Joutuiko siinä sitten kauan odottaa seuraavia liikkeitä ensimmäisten jälkeen? Ja oliko joku tietty asia mikä sai teidän vauvat liikkumaan esim joku ääni tai asento? Itsellä nyt rv 20+3 ja vähän stressaa kun ei tunnu vielä mitään, mutta 5.3 sydän sykki ainakin ja onneks on kohta ultrakin. Tässä sivussa vielä kysyisin tietääkö joku miten stressi ja suru vaikuttaa vauvaan?

7.3.2014
Chinchilila
Chinchilila

Rv 18+1 tuntui ja näkyi .

12.3.2014
Wonderful052
Wonderful052

Minulla tuntui 18. viikolla ja mies tunsi ne 22.viikolta eteenpäin. Liikkeiden tuntumisessa vaikuttaa niin monet asiat. Istukan sijainti, vauvan sijainti/mitenkä päin on, äidin koko ja uskon myös että vauvan luonne vaikuttaa myös.. Minä olen hyvin pienikokoinen (käytännössä luuta ja nahkaa) ja vaikka olin viimesilläni raskaana, näytti siltä kuin olisin vasta alkutaipaleella. Se ettei minussa ole ylimääräistä rasvaa, vaikutti siihen varmasti että tunsin todella aikasessa vaiheessa liikkeet. Ja vaikka maha oli pieni, niin kyllä se selvästi näkyi ulkopuolisillekin että vauva rymyää. Ja kauhea energiapakkaus se on nytkin. 3

9.3.2014
ribery
ribery

nyt menossa rv 20+5 ja hyyvin hyyvon hentosia liikahuksia tuntunut silloin tällöin tälläviikolla mutta ei mitenkään säännöllisesti tai minkään aiheuttanana. minulle tuolla rakenneultrassa sanottiin etä on hyvin siro ja hoikka vaikka muuten kehittynytkin hienosti niin voi olla syynä se ja myös minulla tuo istukka tuossa ihan edessä niin vaikuttaa suuresti asioihin sekin.

8.3.2014
MirkaPauliina
MirkaPauliina
10-month-old baby

mulla alko selkeemmin tuntumaan vkolla 18 mut oon päiväkirjaan kirjannu jo vkolla 13 et tuntus sitä pientä kuplintaa.. ja viikolla 22 näky ekat potkut ulkopuolelle

8.3.2014
Tatja84
Tatja84

mie tunsin esikoisestani potkut rv 19. ne oli samointein ihan selkeitä potkuja jotka tuntui mahankin päältä. tokasta olen tuntenut liikkeet myllerryksinä ja kauhomisina rv15 asti, ja jälleen rv19 potkuina mahankin päältä.

8.3.2014
Blanco
Blanco

Itse tunsin ensimmäiset liikkeet viikolla 17 , ihmettelin itsekkin että tosi aikaisin tunsin , kumminkin odotan esikoista, siitä päivästä lähtien tunsin pieniä liikkeitä joka päivä nyt rv 28 ovat kunnon voimakkaita potkuja:)

8.3.2014
Halinalle19
Halinalle19

Kiva tai siis kiva ja kiva, mutta helpottaa kuulla, että muillakin myöhemminkin on voinut tuntua ekat liikkeet. Mulla tosiaan ei vielä mitään ole tuntunut, mutta kun syke on aina löytynyt neuvolassa ja ollut hyvä niin kai tässä ei pitäis olla mitään hätää. Tietty jos on masentunut ja ei jaksa pitää huolta itsestään raskauden aikana voi vaikuttaa monellakin tavalla. Mietin vaan kun on tapahtunut vähän kaikenlaista mikä surettaa ja stressaa, etten vauvaa häiritse itkulla tai muulla. Esim. Paniikkikohtaushan jos sattuu useamminkin voi olla haitaks vauvalle.. :/

7.3.2014
Chinchilila
Chinchilila

Masentuneet äidit, jotka ei ajattele vauvaa raskausaikana ja eivät puhu vauvalle saavat vauvoja, jotka voivat olla kellaikoita ja masentuneita syntyessään. Liikkeitä en stressaisi. Ainakaan, jos jotain pientä tuntuu ja ultrassa on ollut kaikki ol ja sykkeet on kuuluneet. Mulla vauvat on ollut kirppuja, eli sitoja ja pieniä, siksi liikkeen ovat tuntuneet heikosti ja alkaneet ylipäätään tuntumaan myöhäisillä viikoilla

7.3.2014
carata
carata

Mulla oli esikosta istukka edessä joten se venytti liikkeiden tuntemista. Rakenneultrassa rv 24 kätilö tuumasi että olipas mojova potku, tunsitkos. Ja mä totesin et jonku kevyen hipaisun. Siitä eteenpäin kyllä sit tuntu melkein joka päivä jotakin kun osasi tunnustella.

Kaksi myöhempää raskautta tunsin liikkeet jo rv 12 mutta ne ei tuntuneet edes joka päivä. Onhan vauvakin niin kovin pieni vielä silloin ja tilaa paljon.

Stressi ja suru kohottaa sulla adrenaliinitasoja ja oon kuullu et kova stressi voi aiheuttaa vauvalle koliikkia. Mut en mene vannomaan. Stressitila on häiriötila vauvallekin joten hyvä olisi jos pystyisit itseäsi rauhottamaan. Mut mitään kauhean vakavaa stressaaminen ei tietääkseni aiheuta.

7.3.2014
misukka
misukka

Rv 18+1

7.3.2014
Wonderful052
Wonderful052
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...