Ensimmäinen raskaus ja hiiva

Apua, nyt kyllä kutkuttaa niin pirusti että!! Olen 18-vuotias ja odotan ensimmäistä lasta.. Ja nyt mitä netistä olen lukenut, olen aivan varma että minulle on tullut hiivatulehdus! :/ Minua aristaa ja nolottaa (vaikka normaalivaiva?) todella paljon.. Mitä minun pitäisi tehdä? En uskalla ukolleni mitään mainita.. Neuvolaankaan en uskalla soittaa ja kysyä neuvoa, jos ne sit seuraavalla käynnillä kysyy tästä hiivasta ja ukkoni kuulisi siitä.. Kyllä muuten keskustelemme kaikesta, mutta tämä nyt on minulle todella arka aihe... Olisiko täällä kokeneempia ja löytyisikö neuvoa minulle nopeasti? Kiitos jo etukäteen! T. Ensimamma rv19

6.3.2014
jjullek
jjullek

Ja siis, vaikka mullakin ikää nyt hieman päälle 20 ja mies 25, on meilläkin jo takana reilu kuusi vuotta yhteiseloa, josta alle puoli vuotta naimisissa. Takana kolme raskautta, kaksi elävää lasta. Mies piti meilläkin raskausaikaa helppona ja synnytystä siistinä hommana, kunnes valaisin häntä synnytysvideoilla ym.

7.3.2014
carata
carata

Aloittajalle pakko kyllä sanoa, että jos mies ei kestä sitä, että naisella on raskauden takia hiiva, niin en tiedä, että kestääkö olla synnytyksessä ja miten parisuhde jaksaa vauvan syntymän jälkeen. Lapsen tulo on se vaihe, kun on melkein pakko pystyä jakamaan toisen kanssa niin jälkivuoto asiat, kuin repeämät sulavine tikkeineen. Synnytyksen jälkeen myös kakalla käynti voi olla tuskaa ja pieruja on silloin turha koittaa pitää sisällään. Seksiä ei täällä ole synnytysten jälkeen edes hetkeen mietitty, onneksi mieskin sen tajuaa, mutta muutamalla kaverilla ei ole ymmärtänyt ja onkin hieman tuntunut enemmän kuin pitää eka kerta synnytyksen jälkeen. Nyt on siis hetki, jolloin kannattaa puhua!

7.3.2014
carata
carata

Kiitos kaikille kommenteista! Nyt on asia hoidossa, lääkkeet hommattu ja nyt odotellaan tuloksia.. Kyllä tässä tähän viel aristaa kertoa tuolle miehelle, kovin taas on lapsellisella päällä tänää.. :D

6.3.2014
jjullek
jjullek

Mulla ainakin ceridal intime käytössä. Piimää kannattaa juoda, sillä saattaa ehkäistä hiivojen syntymistä. Mut jos se jo on, niin mars lääkäriin ja sitten apteekkiin. Itse ei kannata hoitaa sitä hiivana, jos ei ole täysin varma eikä ennen ole hiivaa ollut. Ja vielä jos raskaana on, niin tarkistaisin. Turhaa ei lääkkeitä kannata käyttää odotus aikana. Eikä hiivaa hävetä tarvitse, melkein väittäisin ettäjokaisella naisella se on jossain vaiheessa elämää

6.3.2014
carata
carata

Joo, on. Mä olin neuvolan suosituksesta hakemassa ceridal intime-öljyä ja farmaseutti totesi, että ota tota perusöljyä mieluummin. Intime on samaa ainetta pienemmässä ja kalliimmassa törpössä.

6.3.2014
misukka
misukka

Eka hiivatulehdus olisi ihan hyvä saada diagnosoitua vaikka neukkulääkärillä jotta tosiaan siitä on kyse eikä tule turhaan lääkittyä.

Apteekista saa Canesten-merkkistä voidetta ja emätinpuikkoja joita saa käyttää myös raskausaikana.

Hiiva on tosi yleinen vaiva raskausaikana ja johtuu lähinnä kuivuneista limakalvoista kun pääsevät hiertymään rikki. Sokeri ja hiilarit ruokavaliossa ruokkii hiivaa.

Kyseessä on siis ihan tavanomainen vaiva eikä sitä tarvitse häpeillä. Miehelle eikä etenkään neukkuhoitsulle.

Mä itse suositan katsomaan vähän mitä syöt ja kunhan hiiva on hoidettu pois, ostamaan intiimialueille tarkoitettua kosteuttavaa voidetta tai öljyä. Esim. Vagisan-voide tai Ceridal-öljy. Auttaa limakalvoja sietämään hormonaalisista syistä tapahtuvaa kuivumista ja ehkäisee myös sitä hiivaa.

Toi kutina on tosi ärsyttävää mut oikealla hoidolla kaikkoaa päivässä-kahdessa.

Onnea odotukseesi.

6.3.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...