Työkaveri tulee loukkaantumaan

Iltaa kaikille, Oletteko samaa mieltä kuin minä: työkaverini tulee loukkaantumaan. Olen opettajana yläkoulussa, jossa arvotaan perjantaisin viinipullo. (Viiniä ei tietenkään juoda koulussa.) Siinä on yhtenä innokkaimmista opettaja, jonka huhutaan olevan raskaana. Kyseinen opettaja on nyt muutaman päivän koulusta poissa, mutta yhden luokan tytöt kertoivat: "...sanoi C-luokan tytöille, että se on raskaana." Minua hermostuttaa kovasti ajatus siitä, että raskaana oleva nainen intoilee noin kovasti viiniarvonnasta. Samoin uutena vuotena hän kertoi olleensa kipeä, mutta "onneksi eräs sukulainen tuli käymään ja toi kuoharia" En tule ohittamaan tätä juttua pelkällä hiljaisuudella. Jos huhu osoittautuu todeksi ja innokkuus viinin perään jatkuu, tulen kysymään häneltä nätisti, onko hän tietoinen alkoholin haitoista sikiölle.

5.3.2014
odottaja
odottaja

Aivan hyvin onnistuu olla polttamatta.. sillon ku ite vielä poltin niin saatoin olla aamusta iltaanki polttamatta. ja töissä 8h olin aina polttamatta

16.3.2014
Tatja84
Tatja84

Jenkku92:lle: olet oikeassa. Mutta koulualueelta poistuu tuo alle 10 oppilasta, joten muilla ei luultavasti ole riippuvuutta tupakkaan. Jos on riippuvainen nikotiinista, tuskin pystyy olemaan polttamatta esim. kl 10-15?

16.3.2014
odottaja
odottaja

Aadasiskon kanssa olen samoilla linjoilla, mutta rehtorin kanssa asiasta keskusteltuani jouduin tyytymään kompromissiin. Eli pysyttelen perjantaisin poissa op.huoneesta, mutta jos joku sattuisi pullon avaamaan, nostaisin äläkän.

Ja kuitenkin: vakituinen virka tutussa koulussa - en viitsi poiskaan lähteä, vaikka monet asiat minua kiukuttavat. Uskon siihen vanhaan sanontaan, että jos sutta lähtee pakoon, voikin karhu tulla vastaan.

12.3.2014
odottaja
odottaja

Jenkku 92:lle: meillä on aika iso koulu, mutta oppilaista hyvin pieni osa tupakoi. Koulualueelta poistuminen on kielletty, joten aika äkkiä huomataan, kun joku yrittää livahtaa. Nopeasti laskien ehkä 6 nuorta polttaa koko koulussa.

12.3.2014
odottaja
odottaja

No miun mielestä vanhempana on ihan sama mitä opettajat, puheterapeutti, henkilökohtainen avustaja ym. tekkee vapaa-ajallaan niin pitkään kun se ei vaikuta työhön. Pojan edellisellä puheterapeutilla oli jommoset käänteet henkilökohtasessa elämässä, mutta sillä ei oo mitään merkitystä siihen sen ammattitaitoon. Eiköhän ne lapset ime vaikutteensa ihan jostakin muualta:)

11.3.2014
riu
riu

Meillä säännöissä koulualueelle vienti on kiellettyä. Minusta se koskee silloin ihan kaikkia koulualueella olevia.

11.3.2014
aadasisko
aadasisko

Meillä ei opehuoneita ole eristetty lapsilta, eikä ovet ole lukossa, läsnä aina vähintään yksi aikuinen. Oppilaat saa tulla aikuista tarvittaessa ovelle koputtamaan ja kun ovi aukaistaan niin sisälle kyllä näkee. Kyllä mä näen että opettajilla on tietynlainen moraali oltava ja luojan kiitos aika monella alalle lähtevällä se on ihan luonnostaan. Tässä tulee vaan moraali kovasti vastaan. Moraalihan opettajilla on siihenkin ettei kouluaikana kessutella ja musta se on hieno sääntö, josta ei oo koskaan ääneen kenenkään tarvinnut sanoa. Mutta ihmisiä on monenmoisia...

11.3.2014
aadasisko
aadasisko

Minä kyllä kans oon mummyn linjoilla. Ei aikuisia ihmisiä voi samalla tavalla paimentaa ku teinejä. Toki monen kaupunki jo kieltää nykyään tupakoinnin työpaikoilla näin ainakin meillä. Mutta itse ainakin koen kasvatuspuolella työskentelevänä että ei voi olettaa että me ollaan jotain siveydensipuleita.. Itse ainakin elän ihan omani näköistä elämää. Toki siitä ei kaikkea näytetä asiakkaille töissä mutta kyllä työkaverit tietää että millanen oikeasti luonteeltani olen. Eikä se että mitä valintoja opettajat tekee elämässään vaikuta mitenkään siihen juoko ja polttaako pennut vai ei.. Hyvin minäki polttamisen taidon opin :)

11.3.2014
Tatja84
Tatja84

Ei tämä keskustelu ole lapasesta lähtenyt, vaan mennyt hyvälle yleiselle tasolle siitä, mikä koulussa ylipäätään on sallittua ja kiellettyä.

11.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

en tiedä sanooko laki asiasta jotain, mutta se koulu on monen aikuisen ihmisen työpaikka ja voi olla että työpaikoilla on pakko rajata polttamiselle sallittu alue? en tiedä onko se näin, tuli vasn mieleen, koska opettajilla = aikuisilla ihmisillä on oikeus henk.koht elämäänkin ja mieltymyksiin ja jos se tupakanpoltto on sellainen, ni heillä on kai oikeus tauoilla savuilla käydä.

sama tuosta alkoholista, onko sen vieminen vai nauttiminen koulualueella kiellettyä? En mä pidä pahana, jos vaikka läksiäisten, tmv yhteydessä opettajat juhlistaisivat lasillisella kuohuvaa opettajahuoneessa. Vaikka siinä nautitaankin alkoholia koulun tiloissa.

Sen viinipullon korkkaus on sit taas eri asia, harvalla työpaikalla niin saa tehdä :) mut pointtina tuo, että samat säännöt ei voi koskea kaikilta osin oppilaita ja opettajia, koska ensinnäkin toiset on alaikäisiä ja toiset täysikäisiä, ja opettajille se on TYÖpaikka. Se on eri asia sanoa jossain tehtaassa että samat säännöt koskee kaikkia, kun kaikki ovat siellä tekemässä töitä, mutta kouluympäristössä lapset oppii, opettajat tekee töitä, joten en nyt ihan lähtis sanomaan että samat säännöt kaikille.

ja joo, maailmassa monta on kiellettyä asiaa, lakia, sääntöä ja yhteiskunnallista normia, kukaan ei pysty yksityäistä ihmistä valvomaan niiden toteuttamisesta ja aina on niitä, jotka rikkoo sääntöjä. Mut sen takia lait yms on olemassa, että on mahdollisuus rangaista väärintekijää kun semmoinen sattuu kohdalle.

11.3.2014
Mummy83
Mummy83

Tää juttu on ny vähä lähteny teillä lapasesta :) Aluksi on puhetta opettajien perjantaipullosta ja ny täällä jo kinataan alaikäsille tupakin välittämisestä.

Mun mielestä samat säännöt koskee myös opettajia kuin oppilaita: jos alkoholin tuonti koulualueelle on kielletty, nii mikä poikkeuslupa opettajilla on tässä. Ja tupakointi koulualueella on kielletty, nii sillo ei opettajatkaa saa poltella sillä alueella!

Arpokoot sen pullon vaikka kaupan pihassa, mut koululle sitä ei tarvis viiä. Mitä jos joku oppilas sen sattuuki löytämään opettajainhuoneesta ja pöllii sen sieltä?

Ja kyllähä se nii on, et jos nuori haluaa polttaa/ryypätä se sen tekee ja ne tupakat/viunakset hommattaan keinolla millä hyvänsä.

11.3.2014
miima_
miima_

Ja kyllä kai myyjällä on mahdollisuus kutsua poliisi paikalle, jos hän epäilee että joku täysi-ikäinen ostaa /välittää alkoholia tai tupakkaa ala-ikäisille.

Ja henkkareissa on henkilön kuva ja henkilötunnus, eli täs tapauksessa siitä näkee syntymäajan, että mun nähdäkseni isosiskon/isoveljen papereilla on vaikea ostaa alkoa ja tupakkaa.

Mushun mainitsemilla tavoilla luulis sitä teini-ikäistäkin hillitsevän, kun ls-ilmoituskin tehdään, jos toiminta jatkuu.

9.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä oon nimittäin sen tehnyt. Kieltäytyny myymästä täysikäselle koska epäilin vievän alaikäsille.

Samoin oon muutaman kerran todennu et nää ei oo sun paperit.

Taisin olla ikätovereilleni aika vittumainen myyjä ku en myyny 17 vuotiaana kassalla ollessani. Olin varmaan koko kaupan tiukkapipoisin ja tarkin kassa siihen aikaan.

9.3.2014
misukka
misukka

Teinit on onneksi tuossa hommassa hiukka tyhmiä jos näin saa sanoa. Ne jää parveilee siihen kaupan ovelle ja oottaa et trokari tuo. Jos on yhtään kartalla oleva myyjä ni se tuntee asiakkaitaan sen verran, et kuka saattais kuskata alaikäsille juotavaa/röökiä. Ja myyjä voi kieltäytyä myymästä sillä verukkeella et epäilee kamojen päätyvän vääriin käsiin.

9.3.2014
misukka
misukka

Musta on ihan hyvä, että oppilaat saa käydä kaupassa koulupäivan aikana. Yläkoulussa ja lukiossa on toisinaan myös hyppytunteja.

Mun peruskoulu-ja lukioaikana tupakan myynti alle 16-vuotiaalle oli kiellettyä.

Nykyään tupakan myyminen alle 18-vuotiaalle on kiellettyä.

Kauppiaalla ja kassalla oleville myyjille on nykyään annettu valtaa ja vastuuta. Ts. alle 30-vuotiailta on kassa velvollinen kysymään henkilöpapereita, joas ostaja on nuoren näköinen. Meidän lähikaupassa tätä myyjän/kaupan oikeutta myös käytetään.

Riippumatta siitä käykö koululaine tai opiskelija kaupassa koulupäivän aikana vai sen jälkeen, kaupan kassalla on vastuuta, myykö sitä tupakkaa tai alkoholia alaikäiselle.

Lain rikkomisesta voi seurata kaupalle/kauppiaalle myös väliaikainen tuotteiden myyntikielto. Myyntiluvan voi myös kokonaan menettää.

Yläkoulussa ja lukiossa voi olla myös aadiksen mainitsema kioski, oppilaskunta tai jokin luokka sitä voi pitää. Ainakin meidän yläkouluikäisen koulussa kioskin tai kahvilan pitäminen kuuluu myös yhteiskuntaopin alueeseen ja yrittäjyyskasvatukseen. Oppilaat myös valmistavat tuotteet tällaiseen kahvioon, että siinä toiminnassa on monta oppiaineen "puolta" ja kasvatuksellista näkökulmaa.

9.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meille tuli yläasteella kielto käydä kaupassa välituntisin, koska homma ei pysynyt hanskassa. Vaihtoehdoksi tuli pieni kioski koululle, joskin sinällään tarpeeton sekin, mutta pysyi kielletyt tuotteet paremmin hanskassa.

9.3.2014
aadasisko
aadasisko

Näinhän se on, mitä aadasisko kirjoittaa.

Täällä yläkouluikäiset polttaa sitä röökiä tuossa alikulussa, se ei tokikaan ole koulun aluetta, joten koulun säännöt ei siihen ulotu, vaikka yhtenäiskoulun alue alkaa kyseisen paikan vierestä.

Meillä lähikauppa ei myy energiajuomia alle 15-vuotiaille, mutta tuossa kauppakeskuksessa en ole huomannut samaa päätöstä. Lähikaupassa käy kyllä nuo koululaiset koulupäivän aikana ostoksilla ja asioilla.

Vielä tuohon mitä Myy kirjoitti, niin opettajien lisäksi täällä on laillisuuskasvattajina lähipoliisit, antaa liikenne-ja laillisuuskasvatusta eri ikäisille koululaisille.

Seurakuntakin tekee yhteistyötä ko. koulun kanssa, että lasten vanhempien ja opettajien harteilla ei pelkästään nuorten kasvattaminen ja opettaminen ole. Aikuisia roolimalleja siis löytyy paljonkin.

9.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Saisi vanhemmat tonkia ne röökit siellä kotona...

9.3.2014
aadasisko
aadasisko

Opettajat on kuitenkin ne aikuiset roolimallit siellä koulussa. Kun itse evät noudata sääntöjä, niin muidenkaan pitäisi? Näinhän sen nuorten ajatusmaailmassa menee...

9.3.2014
aadasisko
aadasisko

Jenkku: Laki määrittelee tupakan ja nuuskan alaikäisille laittomaksi, ja sen lisäksi meidän koulun säännöissä kielletään erikseen tupakka, nuuska, aseet, huumeet jnejne :) Että ei ne oppilaat saa niitä kouluun tuoda. Ihan asian vierestä. Ja uusi laki antaa opettajalle paremmat mahdollisuudet "tonkia" taskuja ja reppuja, jos on perusteltu epäily tms.

9.3.2014
Myy76
Myy76

En itsekään hyväksy työympyröissä alkoholia, olisi työtehtäväni -ja ympäristöni mikä tahansa.

8.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä en tiedä muuta kuin että ; miksi opettajat saisi koulualueelle viedä alkoholia? Minusta se on ammattilisesti ja eettisesti, sekä moraalisesti väärin. Koska alue on täynnä lapsia. Vaikkei pullon ole tarkoitus heille näkyä, niin entäs sitten jos joku näkeekin? Itse en vanhempana pitäisi tälläisesta tiedosta. Enkä liioin itse ko. Alan työntekijänäkään. Ja ei, en ole nipo tai muutakaan, mutta sama se mikä on muoto, niin lapset ja alkoholi on EI. Ihan sana jos raskaana oleva sen pullon tahtoo, tarkoitusperäthän voi olla vaikka romanttinen illallinen miehen kanssa, jolloin juo lasin. Erilasia jos on todettu ongelmaa alkoholin kanssa tai näkisi että hän yksin pullon kumoaa. Mutta mä puuttuisin siihen koulun sääntöön, joka kieltää alkoholin viennin koulualueelle...

8.3.2014
aadasisko
aadasisko

Totta, mitä mushu, satumamma ja jenkku kirjoittaa.

Viittasin näihin uusiin nikkeihin tuolla aiemmalla kommentillani.

Muutoin kirjoitin, ja tarkoitin näillä työpaikkojen arvonnoilla, yleisellä tasolla. Enhän ole ollut missään työyhteisössä kesän 2006 jälkeen, mihin viittasinkin aiemmin, etten todellakaan tiedä, mikä meininki varhaiskasvatus tai koulupuolella on näissä arvonnoissa.

Se, mikä täällä tullut aiemmin esiin, minun mielestä, on tärkeää, että näissä yhteishengen kohotustilanteissa jokainen voisi olla mukana taustastaan riippumatta. Vaikka ne ovatkin vapaaehtoisia.

8.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Toinen asia on se, että jotkut tähän ketjuun vastanneet uudemmat nikit ei tiedä odottajan taustoja, ja siksi eivät vastaa niin korrektisti kuin voisivat, ts. tulee aika erikoisia vastauksia ja reaktioita.

8.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En ihmettelisi, vaikka nykyään työyhteisönä päiväkodissa olisi ns. perjantaipulloarvonta. Itse en ole sellaisessa työyhteisössä ollutkaan.

Yhdessä työyhteisössäni (päiväkoti) arvottiin muistaakseni kahvipaketti perjantaisin. Se oli paljon ennen meidän esikoisen syntymää.

Kun en ole vuosiin ollut töissä, vaikea sanoa, miten työyhteisöissä on tämä ns. yhteishengen luominen kehittynyt.

Toinen asia on se, mihin täällä jo viitattiin, onko eettisesti ja moraalisesti oikein tällainen ns. perjantaipullon arpominen.

Päiväkodeissa ja kouluissahan kasvatetaan lapsia eli Suomen tulevaisuuden toivoja.

8.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mushulle: kyllä aloittivat. Valitettavasti.

8.3.2014
odottaja
odottaja

Mushulle: tämä ei ole provo. Tosin saattaa olla, että oppilaat ovat ymmärtäneet väärin. Tuntuu kieltämättä aika erikoiselta, että hän olisi heille uskoutunut näin henkilökohtaisessa asiassa. "Tiedättekö tytöt, minä odotan vauvaa." tms.

Kirjoitin tänne nimenomaan siksi, että saisin itseni rauhoittumaan ENKÄ puuttuisi asiaan. Tulikin ihan hyviä pointteja - joukossa tietysti myös ilkeilyjä.

Ja mitä siihen itse arvontaan tulee, olen yrittänyt olla poissa opettajanhuoneesta perjantain välitunnit. Aina sitä jonkun tekosyyn keksii, esim. tärkeän puhelun soittaminen omasta luokasta, jos joku edes kysyy. Olen poissa juuri siksi, koska koko arvonta on moraalini vastainen. Touhu todellakin oksettaa minua, ja olen siitä myös rehtorille valittanut.

Sovimme rehtorin kanssa, että en hauku opettajia, vaan annan asian olla, niin kauan kuin kukaan ei korkkaa pulloa koulussa. Tosin myös rehtori lupasi puuttua asiaan silloin, jos näin tapahtuu.

8.3.2014
odottaja
odottaja

Mushulle: en todellakaan tykkää koko arvonnasta, mutta lapset tarvitsevat ruokaa, joten pakko äidin on töissä käydä. Ja moni muu asia on tuossa talossa hyvin, esim. tutut työkaverit. Olin siellä töissä ennen äitiyslomalle ja hoitovapaalle jäämistä.

8.3.2014
odottaja
odottaja

ihana mushu aamun räkänaurut :D helppottas se persjantaipänikkä munki työtä huonossa työilmapiirissä.. ja mä olen vieläpä lähihoitaja HYI mua :)

8.3.2014
Tatja84
Tatja84

Pitäsköhän mulle kertoa alkoholin vaaroista kun mulle tuli ekana mieleen että miksi vaan pullo eikä PÄNIKKÄ!!! kyllä perjantaipullo arvonta pitää olla joka yhteisösä!!! Kummankaa♡

8.3.2014
imppuliina
imppuliina

Voi reps Mushu :DDD

7.3.2014
Myy76
Myy76

No ei hyvää päivää :D Antasit vaan olla ja hyväksysit sen että kaikki ei kuulu sinulle.

7.3.2014
Tatja84
Tatja84

Meillä saadut viinit menee eteenpäin lahjaksi, kun ei kumpikaan viinejä juoda

7.3.2014
carata
carata

No, katsotaan miten tuon raskauden kanssa käy. Opettaja on nyt poissa, joku tiesi kertoa, että lomalla.

Jos tieto raskaudesta vahvistuu, yritän kyllä kahden kesken hänen kanssaan kysyä, tietääkö hän alkoholin vaaroista sikiölle. En kerta kaikkiaan voi katsoa sivusta, kun hän toimii noin ylimielisesti ja välinpitämättömästi. Mutta hoidan tuon keskustelun kahden kesken ja pyydän ensin anteeksi, että puutun asiaan.

Nyt teen viikonlopun muuta. Ehkä kerron keskustelun tuloksen joskus 1kk päästä?

Toinen mahdollisuus on, että juttelen kuraattorin kanssa. Hän on koulullamme kaksi kertaa viikossa. Yritän kysellä, miten asia kannattaisi esittää tälle työkaverille.

Eija

7.3.2014
odottaja
odottaja

Ja aloittajana miettisin kyllä pitkään ennen kuin tekisin mitään. Vipen kommentin lukisin ajatuksen kanssa, siinä on melko hyvin lyhyesti puhuttu asiaa

7.3.2014
carata
carata

Mäkin sain vauvajuhlissani muutaman pullon kuplivaa, ihan sen takia, että vauvan saatua voi juhlistaa pienen syntymää

7.3.2014
carata
carata

Onkohan aloittaja itse perillä alkoholin vaaroista lapselle? Huolesi näytti olevan että lapsi saa vierotusoireita syntyessään.. Itse opiskelu aikana kylläkin opin että runsas alkoholin käyttö "tuottaa" fas/fae lapsia,riippuen kuinka vahvoja piirteet on ja myöntääkö äiti käyttäneensä alkoholia raskauden aikana.. Eli toisin sanoen, jos paljon juo (eikä tarkoita viinilasillista silloin tällöin) niin lapsesta voi tulla kehitys vammainen,ihan tässä ulkoa en nyt muista noita fas/fae lasten piirteitä ja ongelmia,mutta jos olet huolissasi vain vieroitusoireista, niin lapsihan on onnellinen jos pääsee äidin alkoholin käytöstä vain vierotus oireilla.. Eli jos menet sanomaan että älä juo tai lapsesi saa vierotus oireita,niin voi olla että muut alkavat valistaan sinua,että mitä se alkoholi oikeasti lapselle teettää.. Ja jos tulevalla äidillä on ongelma alkoholin kanssa,hän tuskin edes vähentää sinun huomautuksesta, kyllä siinä sitten jo ammattiapua tarvitaan.. Kyllähän itseäkin välillä pistää ammattilaisena silmään esim. ihmisten tapa "kasvattaa" lastaan, jos esim. näkee kaupan karkki hyllyllä tahtojen taiston, johon itse tietäisi ratkaisun, niin en minä sinne väliin mene sotkemaan, vaan saatan miettiä miten itse toimisin, mutta sitten jatkan matkaani,enkä jää miettimään lapsi "parkaa" jota ei kasvatetakaan juuri samanlailla kun itse haluaisin.. Ja kun tässä edelleen on kyse asiasta josta ei edes tiedä.. Jos ystäväni olisi raskaana ja näkisin hänen juovan esim. joka viikonloppu itsensä tuhannen tuuttiin, niin varmasti yrittäisin puuttua asiaan ja saada hänelle apua, mutta jos kuulisin, jostain että naapurin rouva odottaa lasta ja näkisin hänet miehensä kanssa ravintolassa viinilasi nokan alla, niin en puuttuisi asiaan millään lailla, se lasillinen ei lasta varmasti tapa, niin miksi siitä olettaisin hänen juovan aina ja vahingoittavan lastaan.. Ja selvyydeksi, että itse en ottanut huikkaakaan koko odotus- ja imetysaikana,joten oma kantani asiaan on että kun turvallista määrää ei ole tiedossa on parempi olla ottamatta, mutta silti en tuomitse heitä jotka silloin tällöin juo, koska se ei vaikuta minuun eikä lapseeni.. Ja sittenhän saisi puuttua kaikkeen, kuka pukee lapselleen liikaa ja kuka liian vähän,kenen lapsella on väärän värinen haalari ja kuka on antanut lapselleen tyhmän nimen jne. maailmassa on asoita,jotka ei itseä miellytä, mutta siksi ihmisillä on oma elämä, jotta voi tehdä asiat niinkuin itse tekisi.. Ihminen joka harmistuu kun EHKÄ raskaana oleva nainen osallistuu pullo arvontaan tarvitsee oman elämän ja kipeästi..

7.3.2014
Vipe
Vipe

Eikös tällä samaisella aloittajalla (tai samalla nimellä) ole aikasemmin ollut näitä ihan samoja aloituksia ja samasta aiheesta..? Miettisin vähän missä porukassa pyörin jos tuttavapiirissä kaikki käyttävät päihteitä raskausaikana :P Provohan tää on ja luulis sitä olevan parempiakin foorumeja saada "kunnon" (=p*skamyrsky) keskustelu aikaiseksi..

7.3.2014
Hennu86
Hennu86

Minäki sanon kyllä vähän pahasti anteeksi siis. Mutta jos joku kyttäis mun tekemisiä tolleen töissä niin saattasinpa minäki ihan kettuillessaan osallistua pulloarvontaan. Eikä se todellakaan tarkota sitä et olisin sen raskaana ollessa juonu..

7.3.2014
Tatja84
Tatja84

Kyllä mä kanssa aattelisin,että jos ryypätä tekis mieli niin saattas tuota alkoa saada muualtakin kuin duunista:DEi oo kyllä kukaan kysyny pullojen perään,enkä oo selitelly että oonko ne juonu vai en:DOnneksi on tässä omassakin elämässä niin paljon puuhaa,ettei tarvii kytätä kenenkään juomisia tai menemisiä tai raskauksia:)Ja luojan lykky mun duunissa ei oo tollasta työkaveria joka ottas asiakseen muitten elämästä huolehtimisen:)

7.3.2014
huiskutin
huiskutin

Jännä tuo oletus että kun saa viinipullon käsiinsä niin se pitää heti aukasta :D Silleen miekii teen ehdottomasti, korkkaan jo alkon parkkipaikalla :DDD Kamoon... Joku järki tähänkii hommaan :D

7.3.2014
riu
riu

Mä sanon nyt pahasti mutta hanki itsellesi apua! Sun tarpeesi sekaantua muiden ihmisten elämään alkaa olla jo sairaalloista.

Sä et voi kontrolloida koko maailmaa, et edes omia lapsiasi jos olet huomannut.

Yrittää voit mutta se rikkoo kaikki yhteydet lähiympäristöösi. Sitäkö sä todella haluat? Kaikki pitää sua inhottavana ja vaikeana ihmisenä. Tai tulee pitämään jos et osaa hillitä itseäsi.

Koeta nyt hyvä ihminen luotaa siihen, että ihmiset osaa ajatella omilla aivoillaan. Sun ei todellakaan tarvitse puuttua joka ikiseen asiaan.

Ja minusta ei ole väärin antaa kuoharipulloa raskaana olevalle. Hieman hassua se kyllä on ja osoittaa ehkä arvostelukyvyn puutetta antajalta. Kuten miehen velipoika joka on antanut alkoholipitoista glögiä lahjaksi erityisesti niinä jouluina kun mä olen ollut paksuna. Onhan se vähän hassua ollut kun tietää etten voi hänen lahjastaa "nauttia" raskauden vuoksi.

7.3.2014
misukka
misukka

Väitän kuitenkin, että puuttuminen voisi hillitä häntä. Eli jos hän on raskaana ja sen viinipullon voittaa, saattaa kotona korkatessaan muistaa meikäläisen varoitukset. Ja on kiukkuinen, mutta siitä huolimatta juominen saattaa jäädä yhteen lasilliseen. Juo sen ihan uhallakin, mutta ei sen enempää. Ilman minun puuttumistani hän voisi juoda itsensä humalaan, mistä todellakin on haittaa sikiölle. Voi synnyttyään saada vieroitusoireita.

Tai kenties tuo osallistuminen on sen merkki, että hän pitää meitä muita tyhminä. Ajattelee jotenkin näin: "Nykyisin neuvoloissa puhutaan juomisesta, mutta ei noi vanhat kurpat siitä mitään tiedä."

7.3.2014
odottaja
odottaja

Sitäpaitsi jos olisin raskaana niin ei mua mikään estä ettenkö vois ostaa vaikka koko alkon tyhjäks! Nää odottajan alotukset on niin narettavia et en oo ikinä ees jaksanu vastata näihin. Välil oikeesti mietin voiks ne olla ees totta!

6.3.2014
Lintu4
Lintu4

Voi kuule.Jospa sulla olisi ensin faktatietoa asiasta, ja miettisit puuttumista vasta sitten.Mikään ei olisi kamalampaa,kun alkaa moralisoida alkoholin haitoista sikiölle,jos sellaista ei edes ole ja onkinka toiselle hyvin sekä paikka.Kyllä meidänkin työmaalla yläkouluikäiset keksivät ties mitä juttuja ja väittävät niiden pohjautuvan faktoihin...rauhoitu, hyvä ihminen.Ja kuten on monesti jo todettu, tämä ihminen varmasti itse tiet vaarat ja hänellä on syynsä käyttäytyä noin...ja kun mitään vatsaa ei näy eikä hän ole kertonut raskaudestaan,niin älä mene nolaamaan itseäsi ja asettamaan toista kiusalliseen tilanteeseen....

.

6.3.2014
Myy76
Myy76

Jos kuvitellaan tilanne että tämä työkaveri on raskaana ja vielä jopa juo niin mitenkä sun puuttuminen vaikuttaa sikiön vointiin. Luuletko oikeasti että sellainen ihminen jolla on asian kans ongelma lopettaa juomisen koska sinä valistit häntä? 

Sinuna miettisin vielä...

6.3.2014
myrmeli
myrmeli

PuhOuulle: Ajattelen, että vaikka opettaja tietäisi alkoholin vaarat ja silti joisi, minä huomauttamalla olisin kuitenkin yrittänyt auttaa hänen syntyvää vauvaansa (jos sellainen on tulossa).

6.3.2014
odottaja
odottaja

Jatkan vielä teekolle: oikeastaan esimiehelle pitäisi kannella siitä, että kukaan muu ei uskalla huomauttaa tälle naiselle mitään. Toki ensin pitää varmistaa, että raskaus on tosi.

6.3.2014
odottaja
odottaja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...