Järkyttävän kokoinen hyytymä jälkivuodossa.. normaalia?

nyt siis 12 pvä synnytyksestä ja hyytymä oli kokoluokkaa kourallinen :o Ei kuumetta taikka järkyttäviä vatsakipuja saatika ylimääräistä vuotoa.. Onko normaalia tai kellään muulla kokemuksia? Soittelen huomenna neuvolaan, mutta pikkasen nyt mieltä kaivelee tälläinen...

4.3.2014
Hennu86
Hennu86

no sehän on jokaisen omassa valinnassa missä tilanteessa piipaan soittaa :) .. en kyllä itsekkään sillon soittanu tuli vaan mieleen tuo lausahdus kun sillonkin oli kyse juurikin siitä että ultraan ei päässyt vatsakivuista huolimatta.mutta jollain tavalla sinne tutkimuksiin olisi hyvä päästä ja aina se ei vaan onnistu nuin vaan..

5.3.2014
Tatja84
Tatja84

Klöntit ei ole normaaleja ainakaan silloin jos synnytyksestä on aikaa ja klönttien kokoluokka on kuvaamaasi. Jos vuodossa on yhtäänkin hajua, on kyse tulehduksesta. Jos vuotoon liittyy klönttejä, on jo melkein arvattavissa, että kohtuun on jäänyt osa istukkaa tai sitten hematoomia. Ei ole normaalia siis. Alapään terveydestä olen itse tarkka ja en jäisi asian kanssa kotiin. Jälkisupistuksia on lähinnä muutamana päivänä synnytyksen jälkeen, ei enää tuossa vaiheessa. Soita siis ja vaadi pääsyä hoitoon!

5.3.2014
carata
carata

Mut ei toi kyl ihan normaalilta kuulosta. Ei mullakaa tullu mitää klönttejä muutaku sillon seuraavana päivänä kun vessaan menin.

5.3.2014
Tatja84
Tatja84

Meillä on joskus terveydenhoitaja neuvonut erään toisen asian yhteydessä kun tutkimuksiin oli vaikea päästä että soita ambulanssi seuraavalla kerralla.. kyllä ne yleensä sitten tutkii :) toimisko tää??

5.3.2014
Tatja84
Tatja84

Paskan marjat oo normaalia! Otapa yhteyttä potilasasiamieheen. Ihme touhua siellä päin.

5.3.2014
misukka
misukka

Eivät ottaneet mua käymään.. On kuulemma ihan normaalia tuollaset hyytymät...

Tänään on vuoto lisääntyny ja maha on kipuillut, mutta sekin on kuulemma ihan normaalia. Kivut on kuulemma jälkisupistuksia.

Huoh, ihan kun en 2 lapsen jälkeen tiedä mikä on jälkisupistus :/

Toivotaan, että sieltä nyt tuli ulos se räipäle ja kaikki menee hyvin. Tai sit tosiaan vuodellaan tässä muutama kuukaus ennen kun suostuvat mitään tekemään. Onneks on kuitenkin jälkitarkastus edessä ja lääkäri on mukava niin kattoo mikä on sitten tilanne vuotojen ja kipujen kanssa..

5.3.2014
Hennu86
Hennu86

Ei kuulosta normaalilta noin pitkän ajan jälkeen synnytyksestä. Hyvä että soittelit jo eilen sinne, ja meet nyt käymään.

Tosta Buranasta oli pakko tulla mainihteen, että sitä ei suositella imetyksenkään aikana. Sitä saa kyllä sillon tällön ottaa yhden. Tämän tiedon on antanu mulle hammaslääkäri, ja neuvolanlääkäri. Eli en lähtis kyllä ihteäni sillä kuurittelemaan imetysaikana, jos en siihen lupaa sais lääkäriltä.

5.3.2014
naks
naks

Toivottavasti ne ultraa sut huomenna.

Mullahan oli ihan pieni räimäle jääny viimesimmässä synnytyksessä ja vuosin 10 viikosta 8. "menkat" kesti 3 viikkoa kerrallaan, viikko taukoa ja vuoti taas. Istukan pala oli kyllä irronnu kun sitä päivän verran sytotecillä irroteltiin muutama päivä km:n synnytyksen jälkeen. Sekin piti itse vaatia, kun tunsin ettei kaikki ollu niin kuin piti.

Mut se istukan pala ei tullu ulos, vaan koteloitui ja tuli ulos vasta 10 viikkoa synnytyksestä. Ja epämääräset vuodot päättyi siihen.

Eli ole tiukkana ja vaadi ultraus. Ett kaikki on tosissaan tullu ulos.

4.3.2014
misukka
misukka

Vähän kyllä kieltämättä ihmetytti toi.. Oli kuulemma laittanut sen ylös tietoihin ja pitäny seurata kun käyvät kohtua painelemassa :o Jos tästä nyt jotain seuraa niin meinaan kyllä palautetta antaa asiasta :/

Tosi kurjaa muutenkin tää vuotelu niin ei kyllä yhtään ylläreitä toivois! Kiitos vielä kaikille!

4.3.2014
Hennu86
Hennu86

Päästivät kuitenki kotiin sanomatta mitään sulle että on jääny istukkaa kohtuun. Olis pitäny kaspia pois jos ei sairaalassa olo aikana oo tullu ulos.

Toivottavasti se tuli nyt sit kokonaan eikä jää vaivaamaan.

4.3.2014
misukka
misukka

Soittelin reilu tunti sitten päivystykseen ja sanoivat, että jos alan vuotaa reilusti niin sitten sinne, mutta muuten odottelen aamuun. Aamulla uudestaan soittoa ja ilmeisesti käymään sitten sielä. Sanoi, että voi olla ihan normaaliakin, mutta eiköhän tuo selkine huomenna.

Mies sanoi, että kätilöt oli synnytyksen jälkeen istukkaa tutkiessa sanonut siinä olevan lovi.. joten oiskohan sitten se mikä vaivaa :/

4.3.2014
Hennu86
Hennu86

Peesaan edellisiä. Soita jo nyt. Siellä on joku neuvontanumero ja henkilö, joka vastaa.

Asiaa pystytään varmasti jo nyt arvioimaan, ja tilanteen mukaan toimimaan.

4.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei ole normaalia joten soittelisin sinne synnärille. Jotain on jälkeen jäänyt jos tuollanen tulee ulos. Voisivat sut tarkistaa siellä synnärillä ultralla että nyt olis kaikki tullu pois.

Parempi varmistaa kuitenkin. Koska jos siellä edelleen on jotain jäljellä ni ei hyvä.

4.3.2014
misukka
misukka

Äh :/ Toivottavasti ei nyt olis mitään ja olis vaan joku möhkäle.. On ollu pieni haju tossa vuodossa, mutten oo siitä ollu huolissaan. Tosi kökkö juttu jos sielä nyt jotain tulehdusta on :( Mä elättelen täällä kuitenkin vielä toiveita, että kaikki on ok.

Onneks loppu se "pakotus" alapäästä.. Vaivannu tässä muutaman päivän ja tais johtua juurikin tuosta hyytymästä.

Täytyy kaivella tota lääkekaappia jos sieltä löytyis jotain tulehduskipulääkettä ja soitella huomenna neukkuun tai tk:een

Kiitos myrmelille onnitteluista :)

Ja caratalle kans kiitokset vastauksesta

4.3.2014
Hennu86
Hennu86

Buranaa saa syödä kun imettää. Mä otin sitä ensi hätään, kun neuvolan kotikäynnilläkin oli jo pieni haju. Burana voisi siis mahdollisesti auttaa. Mun tapauksessa se ei riittänyt

4.3.2014
carata
carata

Ja mullakaan ei siis ollut kuumetta eikä kipuja. Vain vuoto ja pieni haju.

4.3.2014
carata
carata

Mulla oli tän kolmannen kanssa niin, että ensin oli pieni haju vuodossa, sitten vuoto vain runsautui. Alle pari viikkoa synnytyksestä vuodon ja hajun takia takas synnärille ultraan. Todettiin, et 1cm x 1cm pala jäänyt ja paljon hyytymiä. Cytotec tyhjennyksen avuksi ja antibiotit. Haju ja vuoto helpotti. Seuaavana aamuna vielä menin ultraan, jossa katsoivat, että oli tyhjä. Nyt melkein 3vk synnytyksestä ja vuoto melkein loppu!

4.3.2014
carata
carata

Mullakin on tullut hyytymiä jokaisen synnytyksen jälkeen. Ne kun sitä silloin sairaalassa kyseli niin sanoin että hyytymiä on tullut niin ne sanoi että jos hyytymät ei ole isompia kuin mitä normaali menkkojen aikana niin ei ole hätää. Mulla on taaksepäin kallistunut kohtu niin  uskoisin senkin vaikuttavan.

Mutta kourallisen kokoinen hyytymä niin ei musta enää kyllä normaalilta kuulosta. Eikös se ollutkin niin että buranaa sai syödä imettäessä? Jos näin on niin sinuna söisin sitä kolme tapua päiväs menetelmällä kunnes asia selkiintyisi neuvolasta/lääkäristä. Siis nimen omaan tulehduskipu lääkkeitä!!!

Hyviä vointeja ja onnittelut pienokaisen syntymästä!

4.3.2014
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...