Edelleen niin hel**tin vaikeeta!!!

Siis pitkään on ollu vaikeeta ton ipanan nukahtaminen, nyt siis 3,5v, kaikki maholliset konstit kokeiltu ja hetken nukahti jo paremmin kun isä meni viereen, mut nyt on alkanu lyömään ja tuuppimaan vieressä olijaa, ja jos yksin sen sinne jättää niin eihän se siellä pysy, joka kerta nukahtaminen tapahtuu niin et satuttaa ittensä siinä temppuillessa ja sit nukahtaa kun on eka vollottanu hetken! Ja ei oo siitä kiinni et ei ois väsyny tai ois yliväsyny. Ihan just hankin jonkun unikouluttajan tänne! Puhe ei auta eikä mitkään palkitsemiset.

25.2.2014
Lintu4
Lintu4

Meillä auttoi semmonen hahmo kun unikeiju. Aloin puhuun semmosesta keijusta, mikä tuo yön aikana jonkun tarran tmv, jos on mennyt kiltisti nukkumaan. Meillä toimi vallanmainiosti. Tyttö oli meillä kylläkin kyseessä, etten tiiä saako pojan helposti mukaan keiju juttuihin. Mut suosittettelen koittamaan, meillä likka oli joku 3 vanha, kun alkoi temppuilemaan nukkumaan menossa ja tuo konsti kyllä onnistu loistavasti meillä, kunhan muistin käydä ennen nukkumaan menoa laittamassa tarran sängyn alle :)

1.3.2014
nakka
nakka

No siis tollasen sama aika meilläkin siihen menis mut en tiä miten saan sen onnistuun kun monesti oon yksin laittamassa sitä nukkuun ja on toi pienempikin...voi olla et hankitaan joku ihan ulkopuolinen täti tänne laittaan se nukkuun, ei taida olla enää muuta vaihtoehtoa...

27.2.2014
Lintu4
Lintu4

No laitoin tohon jo että iltapalan jälkeen suihkuun ja iltasatuja ainakin 15min, kerkeehän se iltapalan jälkeenkin juokseen kun on toi 1veekin niin enhän mä tota toista saa paikoillaan pidettyä ellen sit sitois sitä johonkin!  Ja just sen takia voisin olla vieressä et rauhottuis helpommin ja pysyis paikoillaan kun yksin kun jättää niin touhuu ihan kaikkee muuta kuin rauhottuu. Ja joo ei auta toikaan et ois kauempana, sieltä lentäis nallee sun muuta tavaraa päälle...ainoo mikä joskus auttaa on se et ei oikeesti päästä sitä sieltä huoneesta pois et pitää kahvasta kiinni, mut hirveeltähän sekin kuulostaa...

26.2.2014
Lintu4
Lintu4

Sie et vielä kertonu teidän illasta, että miten rauhallinen teidän ilta on siinä ennen nukkumaan menoa. En siis kysyny sitä anniinalta vaan se tuli mieleen anniinan viestistä.

26.2.2014
misukka
misukka

jos antaa valinnanvaran, kysyy lapselta että haluatko että äiti jää viekkuun vai nukahdatko yksin? ja jos haluaa että jää viereen, ni sit sanot että täytyy olla nätisti tai muuten äiti menee pois. ja sit jos testaa sitä riuhtomalla ja repimällä, niin lähtee pois eikä huomioi niinku nytkin ilmeisesti teette.

Pointtina se, että lapsi saa itse sanoa kumman vaihtoehdon haluaa ja oppii ymmärtämään että sit jos nätisti on, nii saa mitä haluaa. Ei varmasti kerrasta toimi, mut tuota itse kokeilisin, meillä on aina auttanut kaikenlaisissa uhma- yms tilanteissa vaihtoehtojen tarjoaminen, jotta lapsi on hiffannut että hänkin voi omalla käytöksellä vaikuttaa toisten käyttäytymiseen.

Inhottavaa on se kun nukkumasnmenosta tulee kierre, joka ahdistaa jo etukäteen, meillä oli kans 2,5-3vnä sellainen vaihe.

26.2.2014
Mummy83
Mummy83

Ei siihen auta kuin tiukka linja:/Iltarutiinit teillä on hyvät eli hyvät yöt ja huoneeseen palautetaan se miljoona kertaa.Kaikki palvelut pois eli kun sänkyyn menty niin sen jälkeen ei syödä/juoda/vessaan mennä.Ensin viedään sänkyyn pari kertaa ja sanotaan,että nyt nukutaan sitten ei enää sanota mitään.Ja ihan varmasti lapsi tulee miljoona kertaa pois ja koettelee hermoja niin että järki lähtee.Mutta periksi ei saisi antaa koska seuraava kerta on vaan pahempi..ja mitä kauemmin show jatkuu sitä vaikeempi on lapsi saada nukkumaan.Meillä tuo 1 lapsi on ollu haasteellinen,unoikoulutettiin vauvana ja nukku 3-vee asti hyvin.Sitten pisti just tollasen purki sängyn,sylki lattialle,jano,vessahätä,unikaveri tippui shown pystyyn:/Hermoja se vei,mutta 2iltaa pysyttiin tiukkana ja saatiin poika nukkumaan.Voimia sinulle ja toiv.jonkun ratkaisun löydätte:)

26.2.2014
huiskutin
huiskutin

No kun mä tosiaan niin mielellään "nukahtaisin" siihen viereen, mut kun ei onnistu kun poika potkii, tuuppii, repii hiuksista ym. no sit kun toimitaan niin et valot sammutetaan ja lähetään pois niin eihän se siellä pysy ja luuletteko et se jää venaileen et se kannetaan, ehei, hetihän se juoksee takaisin sänkyyn, ravaa vaan. Ja ton kaiken temppuilun ym jälkeen kun alkaa se itku niin sehän nyt ei saa mua sinne sillä, ei heru kyllä enää empatiaa tässä vaiheessa enää yhtään kun nytkin siellä itkee. Tuntuu vaan muuten jotenkin niin kurjalta et aina menee itkien nukkuun :( Ja meillä on ollu samat iltarutiinit tolla ihan vauvasta asti, nyt käydään iltapalan jälkeen joka ilta suihkussa ja yhessä luetaan kirjoja ainakin 15 minuuttia viel et rauhottuu. Eli pointti on siinä että vieressä ei anna olla ja valojen sammuttaminen ja pois lähteminen ei auta, eli mitä HELVETTIÄ me tehään!!!???

26.2.2014
Lintu4
Lintu4

Isovanhempien kanssa lapsi toimii toisin kuin vanhempiensa kanssa. Lapsi saattaa olla esim. vieraskorea.

26.2.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Anniinan kirjotuksesta tuli mieleen, että millainen teidän ilta on siinä ennen nukkumaan menoa?

Kattooko telkkaria, leikkiikö vauhdikkaasti tai muuta tällästä joka jättäisi vauhdin "päälle" eikä sit oikein osaa rauhottua sinne sänkyyn.

Meillä ainakin ne illat ku juoksevat aina iltapesuun saakka, ni on sit vaikeampia nukahtamisen kanssa. Joskus ku noilla on oikein vauhti päällä ni mä joudun valehtelematta pysäyttämään ne parin minuutin välein ja istuttamaan, että saadaan se vika puoli tuntinen rauhotettua iltapalan jälkeen. Koska muuten ne melskaa ja möykkää sängyssään eikä nukkumisesta tule mitään.

26.2.2014
misukka
misukka

No meil ei oo nukkunu päikkäreitä enää vähän reilu kaks veen jälkeen. No meillä ei tuota tulosta toi palauttaminen. Musta vaan ois kiva et lapsi nukahtais viereen ja jotenkin on outoo et ei halua äitiä tai isää viereen, mummu kun on vieressä niin nukahtaa heti.

25.2.2014
Lintu4
Lintu4

nukkuuko päiväunet?

Meillä on poika 3,5 v päässyt tuohon ihastuttavaan ikään kun nukkumaan ei ainakaan haluta käyvä. Nyt sitten sinnikkäästi palautellaan sänkyyn... nyt kun jaksaa  jonkun aika niin se palkinto siitä vielä seuraa. Meillä edllisetkii tenavat on harrastanut tismalleen samaa ja nykyään kyllä menevät nätisti kun niin sanotaan.

Siuna tekisin niin että palauttaisin vaan sänkyyn, se alkuun vaatii enemmän, mutta tuottaa kyllä tulosta. Viereen en jäisi, ja lapsihan selkeesti hakkee huomiota kerta käyttäytyy sillon noin.

25.2.2014
riu
riu

....

25.2.2014
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...