Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mitä pitäisi hankkia?

Hei odotan ensimmäistä lasta mieheni kanssa ja ollaan vähän pihalla että mitäs kaikkea pitäsi sitten ostaa, semmoista mikä nyt ei tietenkään tule mieleen ja mikä on välttämätöntä pienelle vauvalle? Laskettu aika on elokuussa joten onneksi tässä on nyt aikaa :) Ja mitä kannattaisi hankkia uutena ja mitä voisi hankkia käytettynä? Oon ajatellu että ainaki sänky ja rattaat hankittaisiin uutena, tietenkin tutit ja sellaiset, mutta jos te joilla on jo vähän kokemusta niin otetaan vinkkejä vastaan ku vielä vähän pihalla ollaan ja vaikea uskoa vielä että saadaan pikkuinen vauveli elämäämme 3 Rv 15+2

23.2.2014
FresiaG
FresiaG

Useitten mielestä sitteri on ihan turha keksintö mutta meille se oli joinakin päivinä kyllä ihan pelastus. Pojulla oli maidosta paljon vatsanväänteitä ja välillä kun ei enää jaksanut kannella ja hytkytellä niin viihtyi sitterissä kunhan jalalla samalla keinutteli. Välillä nukahtelikin siihen, ja sitte myöhemmin kun aloteltiin soseitten maistelu niin syötettiin sitterissä niin kauan että oppi istumaan syöttötuolissa. NIIIN, oli se kätevä sillonkin kun halusin mennä suihkuun ja olin yksin poitsun kanssa mukana. Kai joku turvakaukalo ajaisi saman asian mutta sitteriä oli niin helppo liikutella ja ottaa poitsu siinä kylppäriin mukaan kun kävin suihkussa.

Tutteja meillä oli paljon mutta ne meni vaihtoon kun mitkään muut ei pysyneet pojun suussa kun MAM:in sellaiset tyvestä todella ohuet tutit, johtui varmaan pojan kireästä kielijänteestä. Sitten ihan tämmöiset perusjutut kun sinkkivoide, talkki ja sellainen ihan vauvoille tarkoitettu nenäsuihke (kai jotain suolavettä vaan) jos vaikka sattuisi olemaan ihan tukkoinen.

Yksi kanssa mikä on ollut meille ihan ehdoton on ollut itkuhälytin. Pystyi laittamaan pojun parvekkeelle päikkäreille vaunuihin ja itse vaikka siivoilla sisällä, samoin illalla kun poju oli laitettu makuuhuoneeseen jo nukkumaan niin voitiin ihan rauhassa katsella telkkaria tms. eikä tarvinnut kuunnella pahemmin jos poju alkoi itkeskelemään tai heräämään. On meillä käytössä edelleen vaikka poikakin jo puolitoista vuotias ja nukkunut jo pitkään omassa huoneessa, mutta herättelee meidät aamuisin itkuhälyttimen kautta tättätäilemällä.

Nämä mitä ehdotin on kyllä semmosia mitä jotkut varmasti pitää ihan tarpeettomina, mutta meille on ollut tosi tärkeitä.

20.4.2015
Ryaazz
Ryaazz

harsoja ei koskaan ole liikaa joten niitä iso pino. ite tein sen virheen etten ollut hommannut ku muutaman harson ja nehän oli heti likasena.

20.4.2015
pullan muru
pullan muru

joo siis samannäkönen, mutta ei niitä ollu ku yks. :/

16.6.2014
Paula265
Paula265

ei tuossa meijänkää äitiyspakkauksessa harsoja ollu.:o tai no yksi mikä oli harsovaippa nimellä.

16.6.2014
Paula265
Paula265

Jenkku, harsot pakkauksessa on varmaan ollut, mutta moni mieltää ne tavalliset valkoiset harsot kestoiluun ja myy esim.kestovaippojen kanssa eteenpäin. Meilläkin siis pukluliinoina vain värillisiä ja kuviollisia, kun taas noi tavalliset valkoiset on hoitopöydän suojana ja hoitolaukussa, et jos joutuu vaihtamaan vaippaa jossain ja tarvii suojan. Ja oon mä harsoa käyttänyt peppupyyhkeenäkin kylässä, kun ei ollut tullut pikku pyyhettä mukaan :)

15.6.2014
carata
carata

Kaukalopussi on minun käsityksen mukaan ainakin sellainen makuupussin tyylinen pussi, joka tulee turvakaukaloon niin, että sieltä saa reijistä kuitenkin vyön, joilla vauvan saa kiinni turvallisesti. Kaukalopussi kuitenkin ajaa hieman tuota toppavaate asiaa, eli vauvalle ei tarvitse laittaa montaa kerrosta vaatetta, kun kaukalopussi korvaa haalarin. Ainakin meillä kaukalopussi on paksu ja tooosi lämmin.

Helpottaa kaupassa käymistä, kun voi vain avata vetoketjua, niin lapselle ei tule kuuma. Ei tarvitse avata kaukalon vöitä ja herättää vauvaa päästäkseen avaamaan haalaria.

Kaukalopussi voi kyllä olla myös vaunuihin tuleva pussi. Tai oikeastaan rattaisiin? Meillä ainakin vauvalle on siihenkin sellainen oma kova pussinsa, jossa matkustaa niin, ettei pääse valumaan. Meillä siis tuplarattaat. MUTTA, mun käsityksen mukaan taas sellaisen nimi on kantopussi tms. Korjailkaa te muut mammat :)

15.6.2014
carata
carata

mikä kumma on kaukalopussi?

15.6.2014
Satku2014
Satku2014

Meillä mietittin kans noita tavaroita eikä ostettu ihan hirveesti ennakkoon. Pinnasänky tuli perintönä, oli sama missä minä ja veljeni ollaan nukuttu vauvoina. Yhdistelmävaunut ostettiin uutena, rattaat ja vaunut sit samas niin ei tarvi erikseen ostella. Turvakaukalo ostettiin myös uutena. Telakka tohon autoon turvakaukalolle osoittautui kans tosi hyväksi ideaksi. Siin on isofix-kiinnitys niin ei tarvi kuin kaukalo napsauttaa kiinni siihen niin nopeutuu homma aika lailla. Ja kun meiän pikkuinen syntyi tammikuus niin noi kylmät ilmat ei sitten haitannu ollenkaan!

Turvakaukalo on samaa sarjaa kuin vaunut niin sen saa adapterilla kiinni runkoon niin jos haluaa liikkua pienemmällä kokonpanolla esim keskustas kaupoissa. (Ei ole kylläkään pakollinen mut huomattiin ite sen hyödyllisyys kun liikuttiin pienillä käytävillä kaupoissa ja esim ravintoloissa)

Äitiyspakkaukses tuli tarpeeksi vaatteita alkuun, eikä pieniä vaatteita kannata ihan älyttömästi ees hamstrata kun ne käy äkkiä sit pieniksi. Ja saatiin lahjaksi ja kaveripariskunnalta lainaan vaatteita myös. Liivinsuojia ostin ite kun rinnat valui vähän väliä, pumpulipuikot + septidin (napatyngän puhdistukseen) , vanulaput  (silmät rähmäs alussa aika paljon). Vaippoja meni meillä aluksi liberon kokoa 1 ja vasta ehkä pari viikkoa sitten siirryttiin kokoon 2. Poika on nyt sellasen vajaa 5 kiloa.

Hoitoalusta (sellain vedenkestävä niin on helpompi puhdistaa) ostettiin ja laitettiin pesukoneen päälle. Erillistä hoitopöytää ei välttis tarvi ostaa ollenkaan jos ton alustan vaan saa johonkin. Vanna kans hankittiin.

Ja yks mikä osoittautui erityisen hyödylliseksi oli rintapumppu. Kun pikkuinen ei syö aina niin  paljon kun multa rinnoista tuli maitoa niin sitä oli hyvä pumppailla valmiiksi niin isukki pystyi syöttämään kans ite. Ja tarpeen tullenhan sitä saa pieniin minigrip pusseihin ja pakkaseen (maito säilyy 3kk pakkases). Kun sitä sit pumppailee niin ei noi rinnatkaan ole niin kauheen pinkeet ja kipeet ja ainakin ehkäisee sitä ettei tuu tulehduksia tai tukoksia.

Harsoja ei oo äitiyspakkaukses niin niit kandee hankkia ja ostin muutaman tuttipullon ylimääräistä.

Vaatteista voin sanoo sen verran et huomattiin et meillä oli toimivimpia vaatteita bodyt, ja potkupuvut tai puolipotkarit mis oli haaroissa napit niin vaippojen vaihdos onnistuu kivemmin. ja sit tykättiin sellasista mis oli jaloissa jalkaterissä kans se töppönen valmiina eikä vain lahkeet. Alussa noi bodyt missä oli käsissä käännettävät tumput niin oli ihan huiput kun ne kynnet oli niin pitkät eikä niitä saanu leikata. Suojas ettei raavi itseään eikä äitiä :)

Tässä nyt aika lailla ne millä me ollaan pärjätty. Äitiyspakkaukses tuli niin hyvin kaikkea tarpeellista millä pääsee alkuun. Ja sit loput pääsee ostaa sitä mukaan kun huomaa tarvitsevansa :)

Niin ja onnea tulevasta pikkuisesta, meilläkin tämä on ensimmäinen ja on odotettu pitkään 3

11.3.2014
Muppis83
Muppis83
2 years, 9-month-old toddler

Riippuu perheen tarpeista.

Vaipparoskiksena esikoisella 14 vuotta sitten oli heilurikantinen roskis. on laiettu pois ajat sitten. Nyt 3. on vauva, eikä ole vaipparoskista. Kahdella ei ole käytetty.

Esikoiselta on imetystyyny, ei ole 2 seuraavalla ollut käytössä, kaikkia olen imettänyt pitkään.

Nuorimmalla on junasukat, kannattaa googlettaa, jos ne haluaa.

11.3.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Itse pidän tärkeänä kunnon turvakaukaloa,se uutena:)Hoitopöydät,hoitolaukut,imetystyynyt..en oo ikinä omistanu ja 5:s tuloillaan:)Jokainen kokee erillailla mikä tärkeää:)Tuttiakaan en oo tarvinnu kellään.Vaunut,kaukalo,vaatteita,sänky,harsoja,vaippoja,pumpulilappuja/puikkoja napaan ja muutenkin vauvan puhdistukseen,hoitoalusta..niillä pääsee alkuun:)

10.3.2014
huiskutin
huiskutin

Mainitsisin kanssa tuon vaipparoskiksen. itse vannoin että semmosiin turhakkeisiin ei meillä rahaa laiteta mutta niimpä tulo ostettua sitten 6kk ikäiselle...

10.3.2014
minnakatka
minnakatka

minä tilasin yhdistelmärattaat preeco:sta. Maksohan nekin jonkun verran, mutta oli myös omasta mielestäni hyvinkin kattava paketti mm turvakaukalo, hoitolaukku, kantolaukku, hyttys-ja sadesuoja yms. riippuen vähän paketista:) itse maksoin vajaa 300 postikulujen kanssa, mutta eipä sen paketin hinnalla olisi uusia saanut, koska turvakaukalon kuitenkin halusin uuden ja halvimmillaan sen löysin 80€. Käytettynä toki varmaan olisi saanut halvalla, mutta itse halusin ostaa kerralla ja kunnolla jos vaikka lapsia joskus lisää tulee:) Ja myös helppo kun sai kaikki samasta paikasta ja kotiin tuotuna:) Eikä tarvitse arvailla onko esim kaukalo ollut kolarissa tms. En tosin ole vielä päässyt niitä koekäyttämään:)

10.3.2014
Paula265
Paula265

No on kyllä tullu hyvä lista, et tuskimpa mitään olette unohtanut :D Imetystyynyä olen itekki katellu ku on nähny semmosia pitkiä ihanan näkösiä, et sais jo raskausajan lopulla sen kanssa nukkua :) Mut kyllä hintaa vaan löytyy kaikelle mitä haluaisi ostaa, ja kyllä joistakin saa maksaa ihan hirveästi! Katselin rattaita yksi päivä ja meinasin saada sydärin kun ovat niin kalliita! Eli taidetaan ihan käytettynä ostaa, löytyy varmasti ihan hyviäkin ja hyvällä hinnalla.. Mitä mieltä olette että kannattaako hoitolaukku ostaa myös ennen kun vauva tulee?

10.3.2014
FresiaG
FresiaG

Joo kyllä tuo imetystyyny on ehdoton! Mulle teki anoppi sellasen lahjaksi. Odotti mua kun sairaalasta kotiin tulin!

6.3.2014
myrmeli
myrmeli

Mä sain imetystyynyn jo jollain rv30 kaverilta ja siitä tuli heti mun paras kaveri! Sen kanssa oli niiiiin hyvä nukkua sen ison masun kanssa :) ja sit mä tykkäsin käyttää sitä imetyksessä ja pulloruokinnassa ja ihan vaan vauvan kanssa seurustellessa ja sit ku vauva oli vähän isompi ni tuin sillä vähän pystympään asentoon ja sit harjoitteli sen kanssa myös kontta-asentoa :D eli mulle se oli ainaki tosi hyödyllinen :) muuten onki tullu aika hyvä lista jo kaikkea tarpeellista :)

6.3.2014
tuvitus
tuvitus

misukka, Jep. Ei sitä kesällä tartte! Meillä lapset syntyny marras- ja joulukuussa, niin on ollu oikeen oiva peli! :-P Ei oo lapsi palio toppapukuja tarttenna!

6.3.2014
pelargoni1
pelargoni1

Vahingosta viisastuneena niitä imetysliivejä mun ei ainakaan kannattanu ostaa ennakkoon. Toimiin niin että ostin jotku halppikset halpa-hallista vähä ennen ja ne oli mukana sairaalassa. Sitten kun se maito oikeasti nousi sairaalassa ollessa pysty hahmottamaan paremmin oikean koon. Toki minä oon ollu molemmista reilun viikon synnytyksen jälkeen sairaalassa, hiukka eriasia kuin ne jotka lähtee kotiin seuraavana päivänä...

Mutta jokatapauksessa kun ollaan sitten vihdoin ja viimein kotiin päästy ja mies tullu meitä noutamaan sairaalasta niin olen ilmoittanu että seuraava pysähdys paikka on sitten liivi ostoksille.=) Ja sillälailla olen hommannut sitten tukevat ja hyvät liivit ennen ku oon edes kotia päässy ja mies on saanu heti olla isiä kun on joutunu olla lapsen kans kahdestaan autossa niin kauan kun mä olen liiviä sovitellu. Meillä toki vaikuttaa sekin että kunnon liivi kauppa on kotoa neljänkymmenen kilometrin pääs niin siellä ei vaan äkkiä lähdetä käymään. Näitä maaseudun ihanuuksia. Niin ja voihan se olla ettei kaikki tarvitse niin hyviä liiviä kuin minä mutta mulle elämän täskeimpiä kysymyksiä mitä tulee omaan vaatetukseen=) Ja kun ne rinnat todella on niin kipeät aluuksi niin on ihanaa kun on hyvät liivit ettei tarvi joka tärähdystä ja heijausta parahtaa!!!

Me ei ostettu esikolle aikoinaan kuin tuttipullon, hoitoalustan ja yhdistelmä rattaat ja muutama vaate. Sitten tuli äitiyspakkaus joka toi monenlaista tarpeellista. Kaveri antoi lainaan vauvan vaatteita ja turvakaukalon ja esikolle tuli vauva muistamisia silloin ihan hirvittävä määrä kun mummat ja paapat yms pääsi oikein riehaantumaan=)

Sairaalassa ollessamme mies kävi ostoksilla ostamassa punkan/ammeen/kylvyn ja maitoa varuulta. Ja täytyy sanoa että kyllä se isukkikin silloin vähä repsahti ostamaan jos jonkinlaista pienelle tytöllensä ja innoissaan mulle soitteli mitä kaikkea oli hankkinu.

Miehen vanha sänky ja syöttötuoli ja hoitopöytä saatiin käyttöön...

Musta vauvan saamisesta on tehty hirvittävää kaupallisesti. Meinasin revetä kun joku netti kauppa myi raskaus ajan vyötä 40 eurolla. Siis ihan sellanen nahkainen pitkä suikale vain mutta kun siihen oli lisätty sana raskaus niin saa hintaakin nostaa=D Musta ihan turhake niin kuin helposti moni muukin. Pidä hankinnoissa pää kylmänä!

Nyt tälle kolmannelle meinasin hommata sen lainasängyn. Eli sama periaate kuin niillä sairaalasängyillä on eli renkaat alla ja sitä saa kuskata mukanansa... Se oli muistaakseni 4kk lainas ja sitten se palautetaan matkahuoltoon...

6.3.2014
myrmeli
myrmeli

Toi kaukalopussi on varmaan hyvä syysvauvalle joka aloittajalla tulee olemaan. Kevätvauvalle täysi turhake. Meillä kaksi huhtikuista, niin ihan hukkaan olisi mennyt koko pussi.

6.3.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

- Sänky: patja, petari, alulakanoita, pussilakanoita, kosteusalusta, reunasuojat/-pehmuste
- Sitteri + sitterin lelu
- Harsoja - SNUTTEN-merkkiset tosi hyviä
- Pikkupyyhkeitä pyllyn kuivaamiseen (kasvopyyhkeet hyviä)
- Puuhamatto
- Rattaat (yhistelmärattaat) 
- Hoitopöytä, hoitopöydän pehmuste (meillä on hoitopöytä ollu kodinhoitohuoneen pöytätasolla, jossa kätevästi yläpuolella vaatekaapit, joissa vauvan vaatteet)
- Puhdituspyyhkeitä, vaippoja, pumpulipuikkoja, vanulappuja, Bepanthenia, Vauvaöljyä, talkkia
- Vaipparoskis (Angel Care)
- Amme + ammejalat
- Tutteja, tuttipulloja (AVENT), tuttinauha, pullo- ja tuttiharja
- Pari Nannia kaappiin
- Kuumemittari
- Itkuhälytin
- Vauvan vaatteita (pitkähihaset body ja puolipotkuhousut & potkuhousut kätevimpiä vaatteita)
- Turvakaukalo
- Kaukalopussi (talvella tosi kätevä autolla matkustaessa, ei tarvi pukea niin kauheana vauvalle vaatetta)

Tuossa tuommosta listaa sokin kaikkea, jota ite ollaan hankittu ensin esikoiselle, oikeastaan kaikki uutena. Nyt sitten suurinosa matskuista on käytössä tällä toisella lapsella. :-)
Me otettiin esikoiselle myös äitiyspakkaus, tälle toiselle en enää ottanut.

6.3.2014
pelargoni1
pelargoni1

Hei! Sellasen lisäisin vielä, että mulla ekan vauvan kanssa hyvä oli imetystyyny! Ja joku opastamaan miten se kannattaa asetella että siitä on hyötyä, mua opasti neuvolantäti samalla kun kävi kotikäynnillä. Jollekin sekin voi olla turhake, mutta kyllä esikoisen kanssa mulla oli mukavia imetystuokioita tämän avulla. Toisen kanssa sitä ei tullut kyllä enää käytettyä, isosisko piti niin kiireisenä ettei ollut aikaa asettua oleilemaan :)

6.3.2014
johanna85
johanna85

Kunhan niitä pienen pieniä vaippoja ei ole kauhean montaa pakettia :)

Meniköhän meillä esikon aikaan 2 paketillista niitä koon 2 vaippoja. Kuopuksen kanssa yksikin paketti meinasi olla liikaa kun kestoiltiin.

Vastasyntyneet kasvaa niin kovin nopeasti.

24.2.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Kiitoksia kaikille! Eiköhän tässä pääse jo alkuun ja otetaan varmaankin se äitiyspakkaus niin sieltäkin saa kaikkea hyödyllistä :) Vaatteita ei meidän varmastikkaan tarvitse paljoa ostella kun saadaan niitä lahjaksi luultavasti jokaiselta sukulaiselta ja ystäviltä :D Mutta toivelistaan voisin heille kyllä heittää vaipat! Niitä tuskin on koskaan liikaa :D

24.2.2014
FresiaG
FresiaG

Joo imetysliivit, liivisuojia, valmiiksi steriloidut tuttipullo ja rintapumppu ja korviketta... ja meillä ainakin tuli tarpeeseen koon 50 vaatteet. Äippäpakkauksen vaatteisiin tytär hukku vaikka oli ihan normaali kokoa..

23.2.2014
Tatja84
Tatja84
3 years, 9-month-old toddler

imetysliivit, kannattaa hommata vaikka 1kk ennen synnytystä nii onpahan sitte varmana oman kokoset.

23.2.2014
emäntä82
emäntä82

meillä tärkeimmiksi muodostui hoitopöytä, sitteri ja RINTAPUMPPU. kun maito nousi tisseihin sit yks kaks kotia pääsyn jälkeen, tuli hätä ja paniikki saada se pihalle kun alkoi niin hirveät kivut. silloin  kiitin luojaa että kaapista löytyi sähköllä toimiva rintapumppu. se pelasti miut:D

vaippoja sai myös ostettua valmiiksi. ja  kun sukulaisia tuli kylään ja ne kysyi että tuoko jotain tullessaan, kahvia tai muuta, niin mie sanoin aina et tuokaa vaippoja:D

 

perspyyhkeet! siis ne  kosteusliinat. ne oli ihan MUST myös.

23.2.2014
Blanco
Blanco

Mut mähän en voinut tietää että oot pitänyt vaan silloin :) Jos sitteriä käyttää noin vähän niin todellakin sit on turha ostaa :)

23.2.2014
napero24
napero24

No jos meillä on vauvaa pidetty kaukalossa peräti soseiden maistelun tai suihkun ajan, niin ei se pitkä aika olekaan. Vauva on muuten ollut sylissä tai lattialla/sohvalla.

Automatkoillakin ollut kaukalossa paljon pidempiä aikoja kuin muuten.

23.2.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Kaukalo on vaan kuumempi esim kesällä kun sitteri ja kaukalossahan ei saisi pitää pikkusta kauan kerralla :)

23.2.2014
napero24
napero24

Meillä turvakaukalo on ajanut sitterin virkaa joten minusta erillinen sitteri on lähinnä tilasyöppö. Mutta kuka mistäkin tykkää.

23.2.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Onnea odotukseesi!

Jokainenhan tekee tässä omalla tavallaan. Minä puolestaan oon vähän sen luonteinen että haluan kaikki ostaa ja laittaa hyvissä ajoin valmiiksi. Mikä on kyllä ollut hyvä juttukin, kun on ollut vaikeat synnytykset ja varsinkin toisen synnytyksen jälkeen olin pitkään huonossa kunnossa etten olis todellakaan heti päässyt kauppoihin ostelemaan tarvikkeita vauvalle. Esikoiselle ostettiin uutena vaunut, sänky, kaukalo, sitteri, kylpyamme ainakin. Toisen kanssa pääsi tietysti helpommalla kun nuo perusjutut on ollu jo valmiina. Lisäksi ostin valmiiksi ainakin tuttipullot, tutit, liivinsuojia, pari purkkia korviketta, vaippoja. Nuo nyt ekana tuli mieleen. Vaatteita tosiaan tulee kivasti äitiyspakkauksesta ja niitä saa aika paljon lahjaksikin.

23.2.2014
piglet82
piglet82

vai vaunut ja rattaat :D Vaunut ja kaukalo piti sanomani :D

23.2.2014
riu
riu

Myö ollaan hommattu ennakkoon vaunut, rattaat, sänky ja vähän vaatteita. Sairaalassaoloaikana isimies kävi ostamassa sitte mitä tarvittiin muuta, kuten vaippoja, tuttipulloja ja korviketta. Äitiyspakkauksessa on tosiaan jo kivasti että alkuun pääsee ja sitten voi hankintoja sitä mukaa kun mitä tarvii. Ja myökään ei haluttu tietää sukupuolta ennen syntymää niin sitä vaatetta oli vähän vaikeempi varata hirveesti... :D Mutta juurikin hoitotasoja, talkkeja, rasvoja, sittereitä, vannaa jne saa ostettuu sitä mukaa kun tarvetta ilmenee. Ei tule turhia hankintoja :) Näin meijän logiikalla :D Joku muu voi tarjota paljon pitemmän ostoslistan ;)

23.2.2014
riu
riu

Ja onnea odotukseesi!

23.2.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Vaippoja, pikkupaketti. Keskimäärin koko 2 esim liberoista on vastasyntyneelle sopiva. Ja jos sattuu olemaan alle 3 kiloinen syntyessään niin kasvaa pian ettei tuo paketti mene hukkaan.

Vaunut ja sängyn ostaisin vaikka käytettynä mutta kaukalo on meillä aina ostettu uutena enkä siitä tavasta luovu. Käytetystä kun ei oikeasti voi 100% varmuudella sanoa miten on käytetty.

Jotkut sanoo, että talkkia pitää olla. Meillä esikon odotusaikana ostettua talkkipurkkia on käytetty lapsen pyllyyn ehkä kerran. Eli ei pakollinen. Monet voiteet ja muut härdellit ehtii ostaa kun vauva on kotona, sittenhän sen näkee mitä oikeasti tarvitaan.

Vauvan saaminen on varsinaisen kilpavarustelun aarreaitta joten kannattaa pitää järki päässä kun kullakin on omat ehdottomuudet, mitä pitää olla.

Vauva tarvitsee ehdottomasti rakastavan sylin , ruokaa ja vaatetta päälle. Muu on plussaa.

Yksi purkki korviketta voi olla hyvä investointi kaapin perälle jos imetys ei lähdekään käyntiin. Mutta senkin tuore isä ehtii käydä kaupasta hakemassa sillä aikaa kun olet vauvan kanssa laitoksella.

Vaatteitakaan ei kannata kauheasti hamstrata koska äitiyspakkauksen vaatteilla pääsee hyvään alkuun ja tuoreet isovanhemmat hoitaa enemmän kuin mielellään vauvan vaatekaapin täytöstä.

23.2.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...