Onko kenenkään lapsella henkilökohtaista avustajaa koulussa?

Kyselee hän :D

19.2.2014
riu
riu

Ja siis onhan tuo vilkas, muttei ylivilkas :D

20.2.2014
riu
riu

no, pelkästä vilkkaudesta se ei meijän pojalla ole kiinni :) Tuleva opettaja on luonnollisesti erityisopettaja että sillä tavalla luokassa on kyllä osaamista, toivottavasti avustajallakin on olemassa kokemusta ennestään riittävästi. Tiiän kyllä resurssien vähyyden kun pojan avustajaa jonotettiin vuosi. Luulen kyllä että poika ei sitten tule avustajaa saamaan ainakaan heti. Jännä nähä mihin sitten kolmen vuoden päästä päädytään kun pojan on vaihettava koulua. No huomisen jälkeen jokunen asia selkenee kun käyvään siellä foniatrilla :)

20.2.2014
riu
riu

Olipas sekava teksti näin puhelimella näppäiltynä. Suosittelisin kyllä juttelemaan ja selvittämään, että onko mahdollista saada avustajaa ja miksi se ei olisi/on mahdollista. Kyse voi olla rahasta, koska moni kaupunki yrittää aina säästää jostain ja usein se on juurikin joku tälläinen. Ensimmäiseksi vuodeksi ainakin vaatisin avustajan, vedoten siihen, että se on aiemminkin ollut. Lääkäriltä saa lausuntoja pyytäessään. Ja voihan sen avustajan kanssa tehdä vaikka vaik syksyksi sopimuksen, jos koulu lähteekin sujumaan heti mallikkaasti :)

19.2.2014
carata
carata

Vaikka siellä olisikin se yksi avustaja koko luokkaa kohden, on selvää, että jos siellä on joku muu, joka tarvitsee enemmän apua kuin lapsesi, on hän varmasti eniten hänen apunaan. En osaa sanoa meneekö se niin, mutta veljen luokalla nyt myöhemmin se on mennyt niin. Siellä avustajia on kaksi, on myös ns.kaksi opettajaa, koska luokka on jaettu.

19.2.2014
carata
carata

toivottavasti saisitte ainakin alkuun et näkis miten se koulunkäynti alkaa sujumaan.

19.2.2014
Mummy83
Mummy83

joo siis siellä on yksi luokka-avustaja kaikkia lapsia varten :) No tuota samaista avustajaa ei ainakaan saatas kun sillä laskis palkka. Tai siis ite en ainakaan lähtis pienemmällä palkalla tekemään vaikka tykkäisinkii lapsesta. Realisti pitää olla. Hmmm... pittää jutella perjantaina foniatrin kanssa että mitä se tuumaa. Avustaja sano kyllä että luokassa on käytössä tukiviittomat ja kuvat, että se tuo tavallaan turvaa pojalle, mutta silti en oo varma että homma toimii.

19.2.2014
riu
riu

Meni ohi äsken. Onko opettajan lisäksi oleva avustaja ketä varten? Yleisesti kaikille vai vain jollekkin tietylle?

19.2.2014
carata
carata

Mun veljellä on ollut päiväkodissa ja eskarissa avustaja. Sai sen myös ekaluokalle, mutta toiselle ei enää. Oli myös pienluokassa. Ekaluokallekkaan ei olisi ensin saanut, mutta tarpeeksi kun asiaa ajoi ja hankki lääkärin lausunnot, MIKSI se avustaja ON oltava, niin kyllähän se kaupunki sen suostui maksamaan. Kannattaa siis ajaa asiaa, JOS koet, että lapsesi avustajan tarvii. Onko muilla ryhmäläisillä avustajia? Kannattaa taistella asian puolesta, etenkin, jos koet sen tarpeelliseksi. Veljelläni avustaja oli ehdoton siksi, että oppi ymmärtämään, että tunneilla istutaan ja välitunneilla mennään. Oppi siis olemaan rauhallisesti, kun joku sanoi, että nyt istutaan, nyt kuunnellaan, katsotaan tätä, luetaan tämä jne. Jos avustajaa ei olisi ollut, ei ekaluokkaa olisi varmaan vieläkään käyty.

19.2.2014
carata
carata

Meijän pojalla on ollut henkilökohtainen avustaja päiväkodissa ja eskarissa, mutta kouluun ei saada tätä kultakimpaletta enää :/ Poika menee pienluokkaan, jossa on suunnilleen 7-8 eka- ja tokaluokkalaista. Ryhmässä on opettajan lisäksi avustaja, mutta mutta... Mietin sitte tässä että missä kohtaa noita avustajia ylipäätään saa kouluun?

19.2.2014
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...