Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Vauvanhoidolliset hankinnat?

Mitä kaikkea vauvanhoitoon ja mahdollisesti imetykseen tarpeellista te ootte hankkinut? tuli mieleen ku tänään sain roudattua kaupasta sen ekan pakkauksen vaippoja :) ja tsekkasin samalla sitä hyllyä missä on putelia jos jonkinlaista. Esikoisella oli kaikenlaista ku sain babyshower lahjana, mut mulla on myös mielikuva ettei niitä tullut käytettyä. Talkkia ostin kun muistan sitä käyttäneeni, mut mitä muuta sitä tarvii? :) nii ja parit imetyslaput, suojat miksikä niitä läpysköjä sanotaan..

18.2.2014
Mummy83
Mummy83

Pehmeä Ainun ensilusikka. Sen kans ostaisin valmiiksi, sitäkin kun tarvii jossain vaiheessa. Lisäks rintapumppu, jos maitoa tullut aiempien kanssa liikaa ja miksi ei muutenkin. Kalliita ne manuaaliset ei ole ja käytetylläkin pärjää.

19.2.2014
carata
carata

Korvikemaitoa kannattaa varata purkki tai kaksi, jso edellisten kanssa on tullut huonommin. Pullon ostaisin, koska sillä vauvalle voi myöhemmin antaa kuitenkin vettä (tippa vettä imetyksen jälkeen ehkäisee myös sammasta).

19.2.2014
carata
carata

Pehmeäpäinen kuumemittari vauvalle ja panadolin suppoja. Nämä valmiiksi, koska ensimmäinen rokotus/rota auheuttivat meillä ainakin pientä lämpöä ja parhaimmillaan lämpöä oli sen verran, että tarvittiin suppoja.

19.2.2014
carata
carata

Minä en tällä kertaa ole isommin mitään hommannu. Mutta, kun en ottanu äitiyspakettia niin muutama tavara on ollu vintiltä etinnässä ja loput hankinnassa.

Hankinnat: 
- hiusharja
- tuttipulloharja
- tuttipullojen vaihtopäät
- tutti
- öljy, septidine
- puikot, silmälaput
- nuhatipat (kuivattavat)
- kangaskaupasta pissa-alusta kangasta (jotka on autossa myös hyviä uintireissujen pyllynalusina, isompienkin lapsien sairasteluaikana sohvien ja sänkyjen suojina)
- ja parit ihanan pehmeät fiilistely vauvan vaatteet


Isäntä aikoo ostella vaipat ja korvikkeet sitten, kun on vasta tarvetta. Saa nähä ostaako tuo kestovaipat. Saa kyllä hoitaa sitten kokonaan niiden pesupuolenkin.

Isännän hommana on myös kasata vauvan sairaalasta hakukassit. Niin nyt kuin myös jo aiemmin kahdella kerralla. Pääsee hänkin taas paremmin ajatukseen mukaan, että mihinkään lähteminen ei ole enään sitten niin helppoa, kuin mihin on ehditty jo tottua.

19.2.2014
3 kakaran äiti
3 kakaran äiti

Meille esikoisen aikaan synnärillä sanottiin ettei tarvitse vauvasaippuoita, pelkkä vesi riittää. Mutta sehän on miten itse tykkää. Me käytettiin kans sitä liberon paketissa tullutta öljyä kylpyvedessä.

Ei ole mullakaan mitään lisättävää mutta kerronpa nyt että ollaan ostettu nyt terveyssiteet, vaipat, tutit, liivinsuojat, talkki, sinkkivoide, tuttipullo ja pari pientä purkkia korviketta (mulle sanottiin jo esikoisen kohdalla että vaikka aikoisikin imettää niin sitä on hyvä olla valmiiksi kotona niin ei tarvi ainakaan jännittää imetyksen onnistumista/maidon tuloa).. Nyt kun tätä keskustelua luin niin huomasin että vielä puuttuu vaikka mitä kaapista, pumpulipuikotkin alkaa olla kaapista vähissä enkä ollut ajatellutkaan. Hoitoalustankin olin unohtanut kokonaan. Tai olin ajatellut käyttää muovitettua froteeta ku meidän sängyllä tulee vauvelia varmaan pääosin hoidettua, mutta sitä sais olla useampi palanen vaihtovaraksi ku jostain syystä se pissa tai kakka tulee aina kun vaippa on auki.. :) Minä kans suosittelen tissivoidetta hommatavaksi etukäteen, itse jouduin sitä hakemaan heti ekojen päivien aikana ku oltiin kotiuduttu.

19.2.2014
sannari86
sannari86

Meillä olin muuten tosi iloinen että oli ostanut yhden korvike pönikän ja tuttipullon valmiiksi kaappiin varmuuden vuoksi vaikka olin päättänyt imettää täysin. Meillä ei mennytkään tuo imetyksen aloitus ihan putkeen joten olisin joutunut lähtee heti sitä kauppaan ostamaan. .

18.2.2014
teeko
teeko
1 year, 9-month-old toddler

Juu ja vauva öljyä

18.2.2014
teeko
teeko
1 year, 9-month-old toddler

Meillä hankin muistaakseni liivinsuojia, maidonkerääjän, kans tuon septidinin, pumpulipuikkoja, kosteuspyyhkeet, lanolinia ja meille rasvajsi riitti se sairaalan libero laukun rasva, sinkkivoidetta ja talkkia. Vieläkin on rasvoja jäljellä ja poju on 1v 4,5kk

18.2.2014
teeko
teeko
1 year, 9-month-old toddler

mitähä myö hommattii sillon...

Imetykseen oli rintakumia ja maidonkerääjää ja kertakäyttösuojia..

Muita hoitovälineitä ja aineita oli sitten kosteuspyyhkeet, vartalovoide (olikohan meillä se liberon joka tuli siellä laukussa mukana), sit sitä liberon vauvaöljyy laitettiin kylpyveteen.. talkkia käytettiin aina välillä kun oli kuuma kesä vauva-aikana, niin hikosi ja hiersi kaikki poimut..:P

Toi napatyngän puhistusaine olikin hyvä! Olin ite unohtanut sen kokonaan..:) tuota samaa kuin caratalla meilläkin oli. Ja tosiaan niitä pumpulipuikkoja, jos ei niitä muuten yleensä kotosalta löydy.

Eipä tässä tainnu olla mitään lisäystä tohon caratan listaan, mutta kerroinpa nyt kuitenkin, kuinka meillä oli..:D  JA meillä on ollut aina hyvä ihonen vauveli ja muutenkin tyytyväinen, eikä vatsakaan oireillut juuri koskaan, niin aikalailla pelkällä vedellä me ollaan pärjätty..:P nyt vasta talvella piti alkaa rasvoja käyttään ku alko iho kuivumaan..

18.2.2014
Tii03
Tii03
3 years, 7-month-old toddler

Meillä on ollut kylpyvedessä vähän Liberon BabyWash nimistä öljyä. Ei jätä vauvaa liukkaaksi, eikö sitä tarvitse huuhdella pois. Kunhan on muistanut laittaa ensin veden ja sitten sen öljyn, muuten vaahtoaa :) Liivinsuojista ostaisin kestoja, mutta Liberon kertakäyttöisetkin on ok, imi parhaiten ja oli omaan DD kokoiseenkin rintaan sopivat. Jotkut merkit on melkoisia postimerkkejä. Bepanthenin molemmat rasvat on käytössä vauvan kanssa, samoin ceridal öljy iholle (apteekki). Puhdistusliinoja on kans hyvä olla, meillä ainakin kakka tulee välillä selkää pitkin ja silloinlapulla onhyvö tehdä pientä ensiapua, ennen kuin pesee kunnolla. Napatynkään ostin apteekista septidin suihkepullon. Suihkautin sitä pumpulipuikkoon ja putsasin navan. Ei tarvii kuivata, ei haise, eikä kirvele. Sopii myöhemmin haavojen putsaukseen

18.2.2014
carata
carata

oliko se muuten niin että vauvaa pestäessä ei käytetty niitä vauvasaippuoita vai nimenomaan piti käyttää? en sitäkään muista..

18.2.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...