Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

nimen valinnan vaikeus.

Meidän perheessä ei vielä täysin ole päätetty että mikä olisi lapsemme nimi. Emme tiedä että onko lapsi tyttö vai poika mutta olen jo miettinyt kummallekin nimiä. Mielestäni lapsella pitää olla nätti nimi josta kukaan ei voi kiusaamisen aihetta keksiä. Saa laittaa omia mielipiteitä ja nimi ehdotuksia:)

18.2.2014
that_girl93
that_girl93

Itse ainakaan en olisi tytöllemme antanut nimeksi Raparperi, vaikkakin viime syksynä se on hyväksytyksi nimeksi päässyt, ja vaikka kyseinen nimi on ns. luontonimi.

Luontonimet on kauniita esim. Viola.

4.7.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Faunahan tarkoittaa eläintä. Ei kovin kiva...

4.7.2014
skaroliinas
skaroliinas

Meillä oli vauvan nimi valmiina jo raskausaikana kun tiedettiin että tulokas on tyttö.Vähän sama homma esikoispojan kanssa. Neiti kastetaan perjantaina ja hän saa 3 nimeä,joista viimeinen on suvussa kiertävä isomummojen nimi.

15.4.2014
Mindiliini
Mindiliini

Itsekin ekaamme emme tienneet onko se tyttö vai poika, mutta toisen tiesimme. Kyllä sitä nimeä pyöriteltiin että mikä laitetaan. Ainut ehto oli että sa on helppo sanoa tai ei kiusattava heti. Tykkän enemmän vanhanaikaisista nimistä. Kyllä me pyöritettiin esikoisemme nimeä liian pitkäään ja kastaminen unohtui kun meni melkein sen 2 kk viimetippaan toiselle sitten tehtiin niin että viikkoa ennen kuin se 2 kk oli täynnä oli kastejuhla. Nimi päätettiin vuorokautta ennen tapahtumaa. edellisenä iltana :)

Esikoisemme kanssa oli erimielisyyksiä mikä on etunimi niin sitten mies keksi siihen väliin yhden nimen lisää niin saatiin ne molemmat. kolmas nimi on hänen ukista tyttönimi väännetty, kun hän ei ole ukiaankoskaan nähnyt. kuopukseni nimi oli minun kaverini nimi, halusin jo silloin että tytölle annan tämän nimen kun kunnioitan hänen muistoaan. tietenkin toinen nimi eri ett en liikaa ajattele asiaa.

15.4.2014
nki91
nki91

 

24 min sitten
Ilmoita


Fauna on ihan kiva nimi, jos erikoisista tykkää. Mulle Ambrosia ja Shakira on tavallisia nimiä, joskin en ihan perus Virtaselle antais etunimeksi :)Mummy83
 
Juu näin onkin mutta noita ihan erikoisempia saa kyllä ihmetellä, että antaako ihmiset oikeesti nimeksi tuollaisia vai onko lista taas tehty joistakin "työnimistä" jotka on odotuksen ajan ja lapsella kotona käytössä eikä virallisesti annetuista nimistä. Eihän tuota tiedä. kyllä käypä nimi löytyi mutta omituisia aikas moni kuitenkin. Noh mutta sehän on jokaisen oma päätös minkä nimen antaa

15.4.2014
äitee77
äitee77

Fauna on ihan kiva nimi, jos erikoisista tykkää. Mulle Ambrosia ja Shakira on tavallisia nimiä, joskin en ihan perus Virtaselle antais etunimeksi :)

15.4.2014
Mummy83
Mummy83

Samaa mieltä. Näin äsken kauhistuttavan listan hyväksytyista nimistä ja ihmettelin etteikö vanhemmilla syty mikään lamppu kun tuollaisia nimiä antavat. Ovat kyllä ihan kivoja lempinimiksi mutta hei että oikein virallisesti niin kyllä ihmetyttää :( Alla on lista jonka löysin, osa ihan ok mutta hei Miekka??

Esimerkkejä hyväksytyistä nimistä
Tytön nimet:
Pojan nimet:


1. Katrilli (1)
2. Fauna (1)
3. Uhra (1)
4. Kirma (2)
5. Oliivi (2)
6. Typy (2)
7. Shakira (8)
8. Ambrosia (8)
9. Kleopatra (9)
10. Kalevatar (14)
11. Gaia (17)
12. Floora (23)

1. Rambo (1)
2. Obelix (1)
3. Miekka (1)
4. Zorro (1)
5. Rikki (2)
6. Hiawatha (2)
7. Ridge (3)
8. Zeus (4)
9. Teho (4)
10. Vartti (4)
11. Tex (8)
12. Kössi (

15.4.2014
äitee77
äitee77

Pakko heittää tähän väliin että itellä on sellainen nimi mistä ei oikein mitään kiusattavaa voi vääntää. Mutta ne kiusaajat keksii kyllä jotain, ite olin kahdelle pojalle ala-asteen ajan LUTEROLUIKKU. Ja mistä ne tuon keksi niin voi vaan ihmetellä :D:D

22.2.2014
Kallikali
Kallikali

Myö keskimmäisen etunimi päätettiin 10 minuuttia ennen ku ristiäiset alko :D Että sitä nimeä kerkee kyllä hienosäätää... Myö ollaan lopummasta raskautta ruvettu pyörittelemään nimiä pikkuhiljaa, toiset nimet on aina päätetty ennen synnytystä sekä tytölle että pojalle, ne kun on meillä otettu suvusta. Etunimi ollaan valittu vasta kun vauva on syntynyt ja ollaan nähty että kumpi sieltä tullee :)

22.2.2014
riu
riu

hupsis,vastaan foorumille ekaa kertaa ja huomasin,että en ollutkaa samaa mieltä edellisen vastaajan kanssa,vaan ensimmäisen ;P

22.2.2014
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa.. Toki on nimiä joista on helpompi kiusata,mutta jos joku haluaa toista kiusata,niin keksii kiusattavaa mistä nimestä tahansa tai jostain muusta.. Tärkeintä on että vanhemmat itse pitää nimestä.. Aika mini on jossain vaiheessa elämää inhonnut nimeänsä (ei toki kaikki) ja jos lapsi kysyy,että miksi sai juuri kyseisen nimen,niin minusta on paras jos pystyy rehellisesti vastaamaan,että "koska se oli meidän mielestä kivoin nimi" kuin että vastaus olisi "no se oli silloin muodissa" tai vastaavaa.. Itse olin päättänyt pojan nimen jo aikoja ennen kuin olin edes täysikäinen ja mies piti nimestä myös.. silti hetki jolloin se piti seurakunnalta kirjoittamaan lappuun kirjoittaa oli hirveä.. täytin lapun heti innoisani,mutten uskaltanutkaan täyttää nimen kohtaa.. Nimi alkoi tuntua huonolta,enkä enää uskonut miehenikään pitävän siitä.. Mutta eipä mikään muukaan kuulostanut hyvältä joten lopulta muutama päivä ennen papin vierailua kirjoitin nimen epävarmana,oli hirveä vastuu nimetä toinen.. En ole sitä kuitenkaan katunut.. Poikamme nimi on Eero,monet pitävät nimeä vanhana,mutta olen yllättynyt,että olemme silti tavanneet jo 3 pojan ikäistä kaimaa. Lisäksi ihmiset muistavat nimen hyvin ja etenkin vanhat ihmiset ihastuvat siihen.. Asumme talossa jossa asuu poikamme lisäksi 4 poikaa,joista 2 on samanikäisiä ja Eero on ainoa jonka talon vanhemmat asukkaat muistaa,muista pojista puhutaan esim. Virtasen poika :) Eli oli nimi vanha tai moderni niin tärkeintä on että siitä pitää itse..

22.2.2014
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

ei mikään kiire. Meillä nimi lyötiin n lukkoon päivä ennen ristiäisiä. Ja oltiin syntymään saakka ihan ulkona asiasta. Kyllä se Siitä! !

18.2.2014
teeko
teeko
11-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...