Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Marrasvauvat 5

Oli jo 20 sivua edellisessä ketjussa, niin päätin duunata uuden.

14.2.2014
pelargoni1
pelargoni1

Täälläkin on melko pitkään syönyt tyttö itse lähes kokonaan ruokansa, sillon tällön vähän autellaan (tai joku yks kaks viimestä lusikallista) mut pääosin syö itse. :-) Tää äitiki vähän petrannu tässä asiassa, ei se tuo esikoinen meinaan aikanaan saanu varmaan ees niin aikasin harjotellakkaan tuota itse syömistä, kun tää toinen. :D

7.5.2015
pelargoni1
pelargoni1

Me käytiin jo tytön kanssa 1½v lääkärineuvolassa, kaikki oli muuten ihan hyvin, mutta pituutta oli kuulemma melkein vähän "liikaa". :D Puolessa vuodessa tullut 8cm lisää. Nyt oli kasvut niin, että painoa 13kg ja pituutta 86cm. Kuitenkin kuulemma riittää, että seuraava käynti 2 vuotiaana.

Mites muilla on menny? :)

6.5.2015
pelargoni1
pelargoni1

Sokerirasituksessa onneksi kaikki kunnossa, mua hetken aikaa jo hirvitti, että mitä sieltä tuleen, kun on sukurasitteita siitäki asiasta.

Täällä tyttö nukkuu kyllä yönsä tosi hyvin illasta aamuun, on nukkunu jo vaikka kuinka kauan ja onhan se ihana asia se. Tahtoo välillä tuo 3 v esikoinen vähän temppuilla, niin hyvä jos ees toinen nukkuu koko yön putkeen! ;-)

Mahottomasti tyttö puhhuu semmosta ommaa "siansaksaa" ja välillä näitä jottai oikeita sanojaki "äiti, tähti, hau hau, kiitos, ole hyvä yms", toki sillä omalla tavallaan ne sanoo, mut kuitenki. Ja koiran nimen osaa kans sanoa. :-) Edelleen kovasti kiipeilee ja testailee tasapainoaaan. Kääntää esim pyykkikorin nurinpäin ja menee sen päälle seisomaan - huhhuh! :-)

17.1.2015
pelargoni1
pelargoni1

Toivotaan että ajan kanssa teillä helpottuu!

Mä varasin ajan sokerirasitukseen, kun oli se raskausdiabetes, niin vuosi synnytyksestä pitäis tsekata tilanne. Huomennna hoidetaan heti alta pois ja pääsee ajantasalle tosta asiasta nyt sitten. En olis muistanu koko asiaa, mut naapuri muistutti kun hällä itelläkin oli ja nyt hänen lapsi täytti vuoden. :-)

12.1.2015
pelargoni1
pelargoni1

Jaahas, puhelin sekoilee ja lähetti jotenkin ton vanhan viestin uudelleen..

Parvorokko meillä kans sairastettu tässä. Kurjaa, kun joutuu heti alkuun olla useaan otteeseen pois töistä, mut sitähän se hoidon aloittaminen on. Onneksi sain olla koko joulunajan lomalla, niin ehti taas olla vähän kotona. Vauvauinnissa vielä jatketaan, vaikka ärsyttää kun lauantaisinkin pitää laittaa kello herättämään. Mutta on jotain mukavaa tekemistä yhdessä ja molemmat nauttii:)

Pelargoni: ei niistä miehistä tosiaan aina niin apua oo, ovat sitten terveitä tai ei :P harmittaa vain itteä kovasti, kun toinen niin odotti lasta, etenkin poikaa, ja nyt ei vietä perheensä kans juuri ollenkaan aikaa. Aivot on niin mysteerit, että vaikka hän on palautunut aikalailla omaksi itsekseen, niin on asioita joita hän ei vaan käsitä. Yritän sanoo, et vois viettää aikaa poikansa kans, niin sen oikein näkee, että hän ei yhtään tajua mistä mä puhun. Mut eihän nuo ukot muutenkaan oo aina meidän naisten kanssa samalla aaltopituudella, et josko tuo aika vielä parantaisi tilannetta. :)

11.1.2015
Prinsess4
Prinsess4

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

11.1.2015
Prinsess4
Prinsess4

Perhepäivähoito kuulostaa mukavalta. Muutamalla tutullakin on tollasessa kotiympäristössä lapsi hoidossa ja tykkäävät kyllä tosi paljon!

Täällä tuli pienelle vauvarokko. TAi siis oli kovaa kuumetta kolme päivää ja nyt vähän yskää ja käytin tk:ssa, niin tuli vähän sitä ryyhkämäistä ihottumaa. Sanoivat vauvarokoksi siis. Onneksi kuumeesta huolimatta tuo on silti yöt nukkunu hyvin! (HUH) Mut tosi paljon itkusempi, mitä tavallisesti. Hampaitaki pukkaa, että se varmaan eniten ehkä itkettänykki nyt..

Tsemppiä Prisenss4 sulle siellä, jos mieskään ei oo oikeen "Kunnossa".. meillä ei aina oikeen oo "apua" tuostakaa terveestä, että jos se yhtään lohduttaa.. ;-(

7.1.2015
pelargoni1
pelargoni1

Hei vaan kaikille. Kylläpäs aikaa onkin taas menny kun viimeksi täällä käynny. En tiedä mihin tuo aika oikein katoaa!!
Oikein paljon onnea kisulle uudesta tulokkaasta 3

Mä palasin kesäloman pidettyäni töihin eli 1.10 oli eka työpäivä. Poika onneksi pääsi ihanalle perhepäivähoitajalle! Varahoitona meillä on päiväkoti ja saatiinkin sieltä heti korvatulehdus lahjaksi, kun jouduttiin pari päivää olla.

Jaksaminen ollu välillä kovilla, kun korvatulehduksen aikaan meillä heräiltiin sellanen 5 kertaa yössä. Pitäis jaksaa alkaa tekeen noille yöheräämisille jotain, mutta nyt ei vaan jaksa. Eikä tuosta aivovammasta toipuvasta miehestä oo mitään apua. :/ mutta näillä mennään..

Meillä juostaan ja kiivetään ja kokoajan keksitään uutta kiusaa äitille. Onneks ei oo vielä keksitty noita keittiön tuoleja :D

4.1.2015
Prinsess4
Prinsess4

Meillä on tuo tuttipullo ollu kans jo jonkun viikon pois (eilen itseasiassa möin kaikki isot tuttipullot poiskin :-D ) ja joko aventin tai tupperin nokkamukista juopi ruokailujen yhteyessä. Välillä melkein 2 mukia päivässä, yleensä ainakin sen yhden. Eihän se vielä paljon ole, mutta tuleehan tuota kuitenkin pissaa, välillä enempi ja välillä vähempi. Ei tuo esikoinenkaan mikään kova juomaan ole nytkään 3 vuotiaana vielä. Sitterikin myytiin jo pois, niin se vaan vauva-aika jää taakse..

Täällä tyttö nukkuu pääsääntösesti yhet noin tunnin tirsat päivässä ja yöllä nukkuu tuon 21-08, jonkun noin 11h. Tais esikoinenkin tämän ikäsenä nukkua päivisin vain sen tunnin (ja nukkuu edelleenkin tunnin päikkärit).

31.12.2014
pelargoni1
pelargoni1

Tsemppiä työhommiin Ennu ja lapsen päiväkotiin menoon! :-)

Mulla on hoitovapaa anottuna nyt sinne saakka, kunnes nuorempi lapsi täyttää sen 3, eli vajaa 2 vuotta vielä. Mut toki jos tuntuu ennemmin siltä, että pitäis mennä takas, niin sitten voin kuukauden varoajalla mennä takas.

Piti ostaa 22 koon Kuoma-talvikengät tytölle, kun alkuun käveli veljensä vanhoilla koon 20 kengillä.

Kauhea huimapää on tuo lapsi, kun pitää kiipeillä ja touhottaa menemään kokoajan! Keittiön laatikot on "lukittu", kun muuten nakkelis kokoajan kaikki menemään. :-D

29.12.2014
pelargoni1
pelargoni1

Enään 4viikkoa töihin paluuseen. Käytiin päiväkotiin tutustumassa. Yllättävän hyvin meni. Kerran mennään vielä ennen hoidon aloitusta.

Pieniä hetkiä tyttö on seissyt ilman tukea muttei vielä uskalla askelia ottaa. Vauhtia kyllä riittää ja joka paikka pitää tutkia. 

Vähän hakusessa on nukkuuko yhdet vai kahdet päiväunet. Jos yksillä mennään niin käy yöunille jo ennen kuutta kun meinaa lattialle nukahtaa.

16.12.2014
Ennu81
Ennu81

Kiitos ideasta Ennu!! Mäki aloin nyt juottamaan tytölle ruualla nokkamukista maitoa, mutta ilman sitä nokkaa. Paljon enempi saa menemään tuolla taktiikalla! :-) Ja silti lapsi saa ite harjotella, kun mukissa on kahvat. Tuo tupperwaren nokkamuki on kyllä minusta hyvä. :-)

29.11.2014
pelargoni1
pelargoni1

Mä olen ottanu tavaksi aina muutaman lusikallisen jälkeen antaa sitä maitoa, että tulisi kunnolla juotua. Nyt kun syöpi enemmän ite, niin se omatoiminen juominen on vähän vähentyny tossa ruoan yhteydessä. Mutta eiköhän ne kaikki tuosta vielä paikkansa löydä. :-)

Ihan hyvinhän tuota voisi tosiaan tuonkin pullosta antamisen lopettaa..

28.11.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meillä tarjotaan maitoa ruokailun aluks, noin puolessa välissä ja ruokailun päätteeks. Kerralla menee maitoa 1-1.5dl 5 kertaa päivässä sekä välipalalla viili tai jogurtti. Pullosta luovuttiin pari kuukautta sitten. Jos ei mukista suostu kunnolla juomaan niin olen sit tarjonnut nokkamukista maitoa.

28.11.2014
Ennu81
Ennu81

Meillä myös tyttö saa aina ruualla tuosta nokkamukista jääkaappikylmää maitoa, mut sit sen jälkeen pullosta saanu vähän lämmitettyä..

 

Mä oon tässä nyt miettiny, että ku tässä nyt useampana aamuna ollu lakanoita myöten märkänä, että jos sen iltapalan jälkeisen maidon antaiski vaikka välipalan jälkeen tai sit vähentäiskö vaan raakasti 3 kerrasta kahteen sen pullomaidon, et sais vaik aamulla ja lounaan jälkeen sen pari desiä pullosta. Mitäs sanotte? Eiköhän tuo sitä myöten kun vähentää, niin ala juomaan enempi ruualla? :-)

 

Eilen tosiaan oppi kiipeämään myös sohvalle, huhhuh. Kyllä välillä hirvittää, mut ei tossa onneksi isoja kolauksia ole sattunu. Portaita joskus annan kiivetä yläkertaan (meillä on makkarit yläkerrassa)..

 

Mut pitäs täs jotenki toi pullomaitoasia duunata nyt..

 

Ens viikolla suuhygienistillä käynti ja sen perään vesirokkorokotus.

27.11.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meillä kans harrastetaan pari kertaa päivässä lusikka/sormiruokailua. Aika usein lusikka menee lautasen kautta suuhun. Eilisestä lähtien ollaan juotu jääkaappi kylmää maitoa mukista. Neiti työntää kädellä tai kääntää pään pois päin jos ei halua syödä.

Vielä nukutaan 2 x 1.5-2tunnin unet. Muutaman kerran ollaan laitettu puolenpäivän tienoilla nukkumaan mut nukkuu sit vajaan tunnin ja parin tunnin päästä on niin väsynyt ja kiukkuinen et pakko laittaa uudestaan nukkumaan. Yöllä nukutaan 11-12tuntia.

Välillä kun neiti innostuu konttaamaan niin samalla pyörittää päätään.... Rohkeutta tullut lisää ja seisoo yhdellä kädellä tuesta kiinni pitäen. Samalla "tanssii"/hytkyy. Rappusissa tykkää kiipeillä muttei osaa vielä jalat edellä tulla alas. Sohvalle tai tuolille ei ole vielä kiivenny.

27.11.2014
Ennu81
Ennu81

Täällä saa tuo neiti joka päivä lounaalla aina lusikan käteensä (toki joskus muullonki, mutta ainaki tuon kerran päivässä) ja nyt jo meni monta kertaa lusikka ensin lautaselle ja sitten suuhun. Ei mitään hirveitä yökkäilyjä oo ollu, tosin kyllä mä vieläki melko pienenä annan ja usein haarukalla myös litistelen. Nykyään tahtoo alkaa nokkamukilla leikkimään ja monesti loppupäässä ruokailua myös käsillä ja lusikalla, joten sitten ollaan yleensä lopeteltu hommat, ei ilmeisesti sitten enää ole niin nälkä.. Meillä myös tuo porkkana monesti suussa, tekee kuulemma hyvää myös kutiseville ikenille. :-) 5. ja 6. hampaat pilkottaa ylhäällä..

Eilen unohtu keittiön pyödän tuoli normaaliin asentoon, niin tuo tyttö oli heti paikalla ja ehti jo pöydälle kiivetä.. huhhuh. :D

25.11.2014
pelargoni1
pelargoni1

Onnea kisu :)

Vuosi sitten katselin sairaalan ikkunasta kun satoi lunta. Illalla odotus palkittiin ja syntyi pieni tyttömme. Nyt mittaa on 77.3cm ja 10.2kg.

Olen alkanut lisäämään vähän tavan maitoa tuttelin sekaan. Laktoositon ruokavalio käytössä kun muuten tulee hirmuisesti vatsavaivoja. Syömisen kaa hiukan ongelmia. Nielee kaiken kokonaisena ja kakoo niin et oksentaa. Raakaa porkkanaa olen antanut jos keksis mitä hampailla tehdään :)

Meillä ei vielä kävellä eikä seisota ilman tukea. Esikoinen lähti kävelemään 9kk iässä... Muutama sana tulee. Tiitti=kiitti, äittä=äiti, vauva=hauva, kakka=pappa, sisi=isi...

21.11.2014
Ennu81
Ennu81

Jep. Tuntuu kyllä, että vuosi on mennyt melko nopeasti! :-)

Täällä ollut pari päivää kuumetta ja flunssaa siis. Onneksi ei sentään mitään rokkoa..

Onko muut kukaa käyny vielä 1-v neuvolassa? Vai kirjotteleeko täällä enää ees muut ku minä ja kisu? :-D

20.11.2014
pelargoni1
pelargoni1

Oi, Hurjan paljon onnea kisu uudesta raskaudesta! Äkkiä ajateltua tuntuu, että hurjan pian teille tulee (taas) vauva, mutta kun ajattelee omaa elämää taaksenpäin, niin eipäs meilläkän esikoinen ollut, kuin vuoden ja 2kk  kun päätettiin, että annetaan pikkusisarukselle lupa tulla jos on tullakseen. ;-)

Meillähän on tuo tyttö saanut melkein alusta asti tuota nannia, se tissihommeli ei oikein vissiin sopinut meille. Tänään viimestä purkkia litkitään nannia, sitten siirtyypi pelkkään maitoon. :-)

Tuosta kävelystä, niin meillä kans nyt tämä toinen lapsi lähti aiemmin entä esikoinen. Ensimmäinen lähti kunnolla käveleen vasta 1v2kk ja tää siis pikkasen ennen vuotta. :-) Mut nää on kaikki vaan niin yksilöllisiä juttuja.. Nyt tuo tyttö kiipeää jo keittiön tuoleille, että eilenkin piti ne pistää maahan kumolleen, ettei tuu kovin kolauksia.. huh!

Mut kyllä tuntuu, että on vuosi mennyt hurjan nopeasti. Vastahan sitä oltiin sairaalasta tultu kotiin ja pari päivää tutusteltu..

18.11.2014
pelargoni1
pelargoni1

Oliha täällä vielä joku "hengissä", mä aattelin jo, ettei tänne enää kukaa käy kirjotteleen. Olis niin kiva kuulla muistaki saman ikäsistä mitä hommailevat jne.

Täällä vietettii viime viikolla yhtenä päivänä synttärit pikkukavereille ja viikonloppuna sit vielä lähisuvulle (mummut, papat, tätit ja setät). Tyttö kävelee jo taloa päästä päähän, toki vielä välillä konttaaki, mut kovasti tykkää nousta lattialla seisomaan ja lähtä käveleen.

Neuvolassaki käytiin viime viikolla ja saatiin "hurjat" mitat, 12.4kg ja 78cm pituutta. On kuulemma pitempi, mitä olis ollu oletettavissa. Ja flunssaa nyt tuntuu tulevan. HOmmasin myös vesirokkorokotteen kummallekki lapselle..

Kohta loppuu nannit ja aletaa sit antaa pelkkää maitoa, nyt pari viikkoa annettu nannin ja maidon sekotusta..

17.11.2014
pelargoni1
pelargoni1

Onko muut vielä käyny 1-v neuvolassa? :-)

14.11.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meijän vauva on oppinu käveleen sekä nousemaan tuolta keskilattialtaki ite seisomaan - jee! :-)

4.11.2014
pelargoni1
pelargoni1

Siellähän on Ennun tytöllä sitte tosissaan tullu hampaita! Täällä edelleen tulossa ylös tuo neljäs, ollu jo tovin aikaa just ja just siinä hilkulla, että tullee läpi.

Eilen nakattiin tutit roskiin! Ja hyvin on menny, muutamana päivänä jo jätettu unille mennessä antamatta. Ja tänään tyttö joi ekan kerran ite tuttipullosta kahvojen kanssa ite maidon. On saanu aika ruoan jälkeen sitterissä istuen vielä jonku 140-180ml. Mietin, että josko alkais vaikka jo hiljalleen vähän vähentään sitä, jos antais vaikka 3 kertaa päivässä.. tsiigailis, että alkaisko se tuossa ruoan yhteydessä pikkuhiljaa juomaan sitten enemmän. Välillä kyllä juo hyvästikin, ja välillä vain vähän. Mut pitää sit vaikka välipalaks viilii ja jugurttii antaa ja vaikka tehä puuroja maitoon, jos ei muuten..

Meilläkään ei varmaan tän kuvauksen jälkeen sitten ihan heti olla vastaavia hommailemassa. Perhekerhossa kun käydään, niin siellä on aina järjestetty valokuvaus, viime keväänä saatiin ihanat ekat yhteiskuvat lapsista (ja toki ne saa ottaa erikseenkin). Hyvä ku järkkäävät tommosia, niin ei tartte ite hommata ja saa kunnon kuvat ammattilaisen ottamana! :-) Toki kotikuvatkin on ihania ja ihan riittäviä.

26.10.2014
pelargoni1
pelargoni1

Neiti on viikon verran kontannut pääosin. Itse ei ilman tukea ole seissyt. Meillä kans tykkää et talutetaan käsistä.

Kuukaudessa tuli 5 hammasta mikä on minusta aika paljon. Nyt hampaita on 4 + 3. Kaikki ruoka mitä tarjotaan kelpaa, viili ja jogurtti. Piimä ei oikein maistu.

Aamupäivä unet nukkuu ulkona noin 1.5 tuntia ja iltäpäivällä 1-2 tuntia sisällä tai ulkona. Tuntuu et on helpompi nukuttaa ulos. Tuttia ei ole huolinut.

Meillä ei oteta 1vee kuvia muuten paitsi mitä itse otetaan. Syyskuussa oli isomman neidin eskarikuvaus niin tuli molemmat samalla kuvattua.

24.10.2014
Ennu81
Ennu81

Tänään neiti joi ensimmäisen kerran nokkamukista silleen ihan oikein ite! Jihuu! :-D

21.10.2014
pelargoni1
pelargoni1

Täällä ei vielä paljon yksinään seisota ilman tukea siis, välillä pikkasen testaa kyllä. Mutta nuo menohalut on niin kovat, pukkaa taaperokärryä kovasti, välillä myös isoveliä siinä lykkää ja haluais vaan kokoajan että talutetaan! :D

Myös leikkii itekseen/veljen kanssa pitkät tovit. Illalla ainoastaan huomaa kun alkaa väsy iskeen, niin roikkuu sitten äitin jaloissa kiinni. :)

Tänään lähtään käymään pankissa aukasees neidille oma tili. 3 viikon päästä 1v synttäritki, pitäs alkaa tarjoiluja miettimään. :)

20.10.2014
pelargoni1
pelargoni1

Juu, kyllä alkaa olla tosiaan 80cm hyviä ja täällä joitaki jopa noita kaksoiskoon 86/92:kin käytössä! Toki kaikki riippuu niin merkistä..

Täälläki tuo sillä lusikalla lähinnä höpöttelee, mut oon antanu höpötellä. Välillä kuitenki mukamas pistää sitä suuhunkin, niin eiköhän se siinä opi.. Maitoa juotan nokkamukista, sitäkin välillä vähän yrittänyt itse. Sitten ruoan jälkeen neljästi päivässä saa pullosta lämmitettyä nannia noin 140-160ml. Aina ei juo sitä.

On maistellu noita hapanmaitotuotteita, viilistä ei oikeen näytä pitävän. Maustamaton jugurtti maistuu! Piimäkin meni ihmeen hyvin, kun ekan kerran viikonloppuna maistoi. :-)

Täällä vielä toistaiseksi nukkunut ja mennytkin nukkumaan tosi hyvin. Viedään vaan sänkyyn, (yleensä) tutti suuhun ja unikaveri siihen myös. Illalla lisäksi tuutulaulut soimaan itkuhälyttimestä. Päiväunet oon nyt koittanu ettei aamulla nukkuskaa, vaan päivällä klo 13-14 maissa menee ja nukkuu sen joku 1-3h. Nukkus kyllä aamullaki, mut sit monesti ei nukukkaa toisia unia niin hyvin..

Menohalut myös kovat meijänki tytöllä! Hirviästi haluais, että häntä kävelytetään, näyttää siitä niin pitävän. Ja pukkii sitä taaperokärryä, ei osaa vielä kyllä kääntää sitä ite.. konttaa myös kovaa kyytiä, ei oikeastaan enää ryömi juuri ollenkaa.

Meillä on ostaja tolle turvakaukalolle, niin joskus tossa 1v jälkeen ehkä joulukuussa myydään se eteenpäin ja pienempi siirtyy isoveljen vanhaan istuimeen (jossa nytkin on välillä jonkun kauppareissun tehny). Se on tommonen http://www.lastentarvike.fi/lastentarvike_b2c/b2c/start/%28carea=0000000002&citem=00000000020000002898%29/.do BeSafe Izi Combi ISOFIX Siinä saa istua selkä menosuuntaan 0-18kg ja kasvot menosuuntaan 9-18. Vielä on kaukalossa kuitenki siellä pään yläpuolella tilaa, niin saapi olla ja ihan vielä ei kai ole se painorajakaa rikki.. vasta punnitsin, niin oli jotain noin 11,4kg painava tuo tyllerö. On sitä siinäki kyllä. :-D

Mä tilasin semmosen 1-v valokuvauksen tänne meille kotiin sit 1 vuotispäivän jälkeen. Kiva saaha samanlaiset kuvat, ku isovelistäki aikanaan ja toki lapsista yhteiskuviaki ja muutamat joulukorttikuvat. :-)

Tämmössii täältä.

8.10.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meillä on nyt kaikki vaatteet 80cm. Bodit meinaa käydä pieniks selkävälistä.

Sormiruokailua vähän harrastettu. Lusikan jos antaa käteen syömisestä ei tule mitään. Mielummin syö sormin kaikki ruuat. 

Unille käyminen välillä vähän haastavaa, liekö syy ettei malta. Kovasti tukea vasten nousee seisomaan, pieniä matkoja konttaa. Taaperokärryjä tykkää työntää ja kävellä.

Koska meinasitte "luopua" kaukalosta ja siirtyä istuimeen?

7.10.2014
Ennu81
Ennu81

Joo! Täälläki pinsettiotteet alkaa olla melkolailla hallussa; lattialta kyllä löytää tiensä suuhun lähes kaikki mitä eteen sattuu! :-D Täällä myös flunssasta ja tosta sitkeestä yskästä huolimatta onneksi edelleen nukuttu hyvin ja nyt jopa vielä paremmin, siis pidempään. Illalla klo 21 unille ja nyt herää aamulla tossa 8:30 (heräispä vaan isoveliki tohon aikaa, eikä tuntia aiemmin ;-) )

Teillä kisu siis allerginen maidolle, riisille ja persikalle?

Minkä kokoisia vaatteita teillä lapset nyt pitää? Olin ihan yllättyny, kun Reiman vk-puku 80cm ei ollutkaan yhtään liian suuri tuolle.. (yllättää, koska esikoinen ollut paljon pienempi). :-)

Tyttö tykkää kovasti napostella itse kaikkea ruokapöydässä ja melkeimpä joka päivä onkin sitten saanut jonkun välipalan syödä itse (marjoja, omenaa tms). Lounaalla on myös saanut aina lusikan käteensä. Alkuun annoin joka ruualle sen lusikan, mut palasin sit tohon kerta päivään.. esikoisen kanssa mulla meni paljon pidempään ennenkuin annoin rueta sotkemaan.. (oma vika!) Eihän se opi syömään, jos ei anna harjotella. Mä ihan turhaan sitä sotkua murehin... :-D

24.9.2014
pelargoni1
pelargoni1

Täällä flunssat on jo olleet ohi, mut yskä jääny. Ei kokoajan onneksi yski, mut sitkeässä on. Nyt innostunu tyttö harjotteleen kävelyä taaperokärryllä, pylly pitkällä laahustaa menemään! :-) Hampaita 2+3 :)

22.9.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meillä kanssa on flunssaa.  Onneksi vähän lievempää kuin ekalla kertaa. Mut tällä kertaa johtuu hampaista. 2 tullu ylös ja 2 tulossa alas. Sunnuntaina iski silmätulehdus mikä on nyt selätetty. Ihmeen hyvin tyttö antoi tipat laittaa.

Uusin juttu on, istuvilteen vetää/työntää itseään eteen- ja taaksepäin. Välillä pyörii ympyrää. Konttausasentoa treenataan kovasti ja "hytkyy" samalla.

5.9.2014
Ennu81
Ennu81

Täällä eka "kunnon flunssa", räkä valuu kovasti ja on yskäkin. Onneksi kuitenkin on saanu päikkärit ja yöunet nukuttua. Kiva ku ens viikolla päästään jo taas lisäilemään ruokavalioon uusia juttuja, hapanmaitotuotteita siis! :-P

2.9.2014
pelargoni1
pelargoni1

No huhhuh, 8 hammasta! Kuulostaa paljolta, kun tuolla tosiaan just tuo neljäs tullu näkyviin. :D

Myös pikkusen harjottelee tukea vasten sivuttain tms kävelyaskelia. Ei tosiaan taida kontata ollenkaa..

Säälittää kovasti, kun isoveli käy päivittäin jossai kohtaa purasemassa sormista.. ihan jälki aina jää! :-(

27.8.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meillä poika seisoo hyvin tukea vasten ja ottaa joitain askeliakin tukien. :) Konttauksessa hirmu vauhti päällä.

Purkkiruuilla ja rintamaidolla mennään, pulloa ei ole hyväksynyt. Nyt juo edes vettä nokka mukista. 8 hammasta suussa meillä, onneksi ei tissiä pure :) Jälkkäriks antanu just joko maissi naksuja, banaania, marjoja. Herneet ja maissitkin hyviä :)

27.8.2014
boboca
boboca

Täälläki alkanu pinsettiotteet harjaantuun ja välillä on koittanu jotain roskaa suuhun tietenki heti viiäkki. Tarkkana pitää olla! :)

26.8.2014
pelargoni1
pelargoni1

Eilen se sitten tapahtui mitä olen pelänny. Neiti löys roskan ja laittoi suuhun. Ei saanut henkeä, tyttö syliin, pienet ravistelut ja alkoi oksentaa. Samalla tuli myös roska ulos, onneksi. Vaikka miten pari kertaa viikossa siivoaa ja katsoo ettei ole mitään "ylimäärästä" lattialla.... Hetken aikaa sydän hakkas ja oli pieni tärinä päällä.

25.8.2014
Ennu81
Ennu81

Kiva kuulla sieltäkin Ennu teidän tytön "etenimisiä". :-)

23.8.2014
pelargoni1
pelargoni1

Voimia prinsess4!

Meillä ei olla annettu ku purkkiruokaa ja puuroa. Joskus vähän kurkkua on saanut maistella. En uskalla antaa mitää "haukattavaa" kun ei ole noita hampaita kuin 2. Korviketta menee 100-180ml 4-5 kertaa päivässä. 

Viikko sit meillä neiti nous polviseisontaan tukea vasten ja siitä meni sit etukenoon/punnerrus asentoon. Suoraan seisomaan ei vielä ole noussut. Käsistä kiinni pitäen ottaa muutaman askeleen.

22.8.2014
Ennu81
Ennu81

Kyllä varmasti pysäyttää tuollainen tapahtuma! Huh!

Täällä kans tyttö tykkää syödä itse, mutta minä oon niin huono tässä sormiruokailuasiassa. Yleensä ruoka-aikana syötän ensin purkkiruoan ja sitten annan esim jonkun maissinaksun hälle käteen; viihtyy siinä aittem hyvin kun syön ite (jos en oo jo samalla syönyt kun syötän tyttöä). Banaania myös on syönyt itse ja sitten omenaa. Omenasta tahtoo vaan lähteä melko isojakin palasia, mut pitäiskö sitä uskaltaa antaa sen vaan syödä sitäkin? Kun niin minä olen lukenut, että omena myös ok. Päärynä kuulemma ois parempi/pehmeämpi. Muutaman kerran oon jonkun leivän palan antanu ja sitten semmosia "Väinämöisen palttoon napit" on saanut omaan käteensä. Mut ihan vaan silleen joskus tosiaan maistelumielessä. Muistan, että esikoiselle ostin sellaisia kuin "Muru" talkkunamuroja lähempänä yhtä vuotta. Täällä tyttö ei vielä osaa pinsettiotetta, mutta tuosta kai se harjaantuu. Pitäs tosiaan vaan uskaltaa antaa itse syödä kaikkea.. mutta kun ei tämä äiti oikein "osaa". :-D

Nyt on tyttö innostunu kovasti yrittämään kaikenlaista puhetta. Hokenu pitempään jo "äitä" ja eilen niinkuin L- tai R-kirjainta yritteli kovasti. Ja tietty jotain "tä-tä-tä" jne tulee. Se on niin hauskan kuulosta se juttelu! :-)

Tilasin tossa yks päivä nyt syksyksi (ja mahd. kevääksikin vielä) Reimalta pari välikausipukua sovitteelle. Siellä on niin reilut ne koot, että piti ottaa 74cm ja 80cm, katsoa sitten onko 80cm aivan hurjan suuri, vai meniskö jo tuossa vaunuistuskelussa ja sitten myös mahtuisi vielä keväällä.

Syökö täällä jonkun vauva tuota korviketta? Nannia? Minkähänlaisia määriä he vuorokaudessa juovat?
Täällä menee tuota NAN2:sta 4x/vrk aina joku 160-180ml kerrallaan eli vuorokaudessa joku 6-7dl. Ostettiin mökkireissua varten tuota jauhenannia paketti, niin siinä oli sellainen suositeltava annos noin 235ml 3-4 kertaa vuorokaudessa. Ja sitten merkattuna sellainen pienempi annos 165ml, että meneepä nyt meillä ainakin edes tuon pienmmän annoksen mukaan noin. :-) Vaikka eipä siinä, juo sen mitä juo. Kaikki tuntuu olevan okei. Muistan esikoisenkin kohalla tätä aina välillä kattoneeni, että ei kyllä mene ihan suositusten mukaan, mutta eihän se kaikki niin voikaan mennä. ;-)

21.8.2014
pelargoni1
pelargoni1

On kyllä mukava, kun täällä voi vaihtaa kuulumisia saman ikäisten lasten vanhempien kanssa.
Tässä tilanteessa sitä taas oppi, että mikään ei ole itsestään selvää! Ja ihanaa on, että sitten kun mies leikkii pojan kanssa, niin on sen hetken täysillä mukaan. Hän vain väsähtää normaalia helpommin, joten ei kovin pitkään jaksa touhata. Mutta kyllä poika nauttii niistä hetkistä 3
Meillä haluttais syödä ite vaan sormiruokaa. Äiti ei sais syöttää. Nyt yrittänytkin miettiä mitä sitä pojalle tarjoais. Onneks jonkin verran syö mm. puuroa, mut mielummin syö vaikka marjoja, kun voi syödä itse. Mitä kaikkea teillä muilla syödään? Jos sais taas uusia ideoita :)

19.8.2014
Prinsess4
Prinsess4

Prinsess4, Ei mitään anteeksi, tämähän on just sitä varten, että voidaan vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia jne! Mukava oli kuulla mitä sinne kuuluu, vaikkakin toki ikäviäkin uutisia! Paljon voimia tilanteeseen sinne!! Ei tosiaan koskaan voi tietää mitä tapahtuu elämässä.

19.8.2014
pelargoni1
pelargoni1

Hei vaan kaikille ja mukava lukea kuulumisia. Meillä on tässä reilu kuukausi mennyt hurahtaen ohi. Mies kaatui, löi päänsä ja sai kallonmurtuman ja aivoverenvuodon. Onni onnettomuudessa ei mennyt puhe eikä liikuntakyky. Mutta tunne/ajattelupuoleen vaikutti. Oli aivan erilainen ihminen kuin normaalisti, haukkui vaan kaikesta. Onneks pojalle vähän naureskeli jo alussa, niin oli toivoa paremmasta.
Mies lähti väkisin sairaalasta parin päivän jälkeen. Samaan aikaan poika päätti opetella ryömimään, nousemaan tukea vasten ja kiipeämään. Voin kertoa et ei ollu mikään helpoin heinäkuu.. :/
Nyt isäntä alkanut palautua omaksi itsekseen, mutta lyhyt pinna edelleen. Ja pojan itku aiheuttaa päänsärkyä, että yritetään olla paljon ulkona, kun isi nukkuu. Ja tukea vasten on alettu kävellä.
Imettäminen jäi miehen sairastuessa. Poika oli päivisin hoidossa, kun kävin sairaalassa tai hoidin asioita, niin en jaksanut siinä enää stressata imetyksestä. Ja kun tuli kuumat ilmat, niin poika siirtyy pullon kanssa omaan sänkyyn. Tissillä ollessa vaan kitu koko yön, kun oli äitin vieressä niin kuuma nukkua. Nyt vähän harmittaa, kun imetys jäi, kun maitoa olis ollu yllin kyllin.. Onneksi syö hyvin pullosta ja juo myös lasista.
Tulipas taas oikein tilitys, anteeks :D

13.8.2014
Prinsess4
Prinsess4

Täällä neiti tänään 9kk ja ensimmäisiä kertoja noussut tukea vasten seisomaan. Konttaa ei edelleenkää ja nyt jo vähän luulen, että konttaako ollenkaa, jos alkaaki suoraan käveleen seuraavaksi.. :-D

11.8.2014
pelargoni1
pelargoni1

Täälläkin täytyy kyllä pistää aina rattaissa turvavyöt kiinni, kun on sellainen punnertaja, ettei tiiä millon kopsahtais kyytistä pois! :-)

6.8.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meillä tyttö on 73cm ja 8.6kg.  Eilen meni ekaa kertaa konttaus asentoon. Kovasti yrittää istumaan nousta. Pieniä hetkiä pystyy itse ilman tukea istumaan. Rattaisiin pitää laittaa kiinni kun pääse itse istumaan kun pitää reunoista kiinni.

Meillä herätään 7-8. Aamupäivä unet ottaa 9-10, nukkuu tunnin-puolitoista. Toiset unet otetaan 12-13.30 nukkuu puolitoista-3 tuntia. Riippuen unista niin voi nukkua vielä yhet unet ennen yöunia. Jaksaa olla 2-3tuntia kerrallaan hereillä. Yleensä 8 mennessä käy yöunille.

Nokkamukista ei kunnolla juo mut lasista menee vesi aika hyvin. Pullosta olen aika useasti maidon antanut.

6.8.2014
Ennu81
Ennu81

Meillä on kyllä iso pimatsu teijän mukeloihin verrattuna! ;-) Kunnon "justiina"! :D

Täälläkin pitää olla tarkkana, että mitä leluja lattialla/käden ulottuvilla on, ettei oo liian pieniä. Myös sama tuossa juomisessa, että välillä menee ihan hyvin ja välillä ei juo kuin vähäsen. Mut sama on syömisessäki. Tykkää kovasti huiskaa ja heilua nyt syöttötuolissa - jee jee. :-D Ruoalla oon maitoa nokkamukista antanu ja vettä myös sitten muuten välillä, ihan hyvin osaa siitä juoda. Mut kuitenkin ruoan päälle sitten isomman satsin maitoa oon antanu sitterissä istuen tuttipullosta. Sit liikkuminen, niin edelleen polviseisonnassa tönöttää ja harjoitellut istumista. Ei oo hoksannu lähtä konttaamaan, vaan ketterästi käsillään vetelee ittiänsä vaikka minkälaisten esteiden yli. Kovasti kaappeja louskuttaa kiinni ja auki jne..

Arki kahden lapsen kanssa sujunut ihmeen hyvin! (lapsilla ikäeroa ~2v). Mä jatkan vielä kotona oloa, hain töistä hoitovapaata sinne saakka, ku lapsi sen 3v. Mut saan myös palata milloin tahansa töihin 1kk varoajalla, et kattoo nyt. Mut enköhän kotona ole sinne saakka jos vaan suinkin on kiinnostusta ja mahdollista.

5.8.2014
pelargoni1
pelargoni1

Moikkelista! Onpas aika vierähtänyt nopeasti! Meillä poju oli 8kk neuvolassa 71cm ja 9,5kg. Lopetin imettäämisen ja on alkanut julmalakkoon toinen.. Korvike menee niin ja näin päivästä riippuen LUSIKALLA suuhun.. Ei kelpaa tuttipullot, nokkamukit tai tavalliset lasit missään koossa.. Oisko ehdotuksia miten saisin juomaan? Vettäkin menee pikkusen jos saa pullon korkista.. Pissaa ja kakkaa onneksi ihan hyvin päivän aikana, mutta saisi juoda kyllä paljon enemmän. Nyt mini ryömii. Niusee seisomaan ja istuu hienosti itekseen. Kovasti yrittää jo kävellä tukea vasten. Kiire on kova siskon perään. Mites muilla liikutaan? Ja miten arki sujuu? Meneekö joku töihin vai jatkatteko kotona oloa viellä pitkään?

4.8.2014
Sini82
Sini82
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...