Muuttaminen

Hei! Olemme muutossa 28.02, silloin minulla on 38 viikkoa. Tuntu vaikealta, että miten jaksan? Koska minulla on monta lasta ja paljon tavara. Kyllä mies auttaa, mutta en minä halua tehdä työtä viimeisellä tipalla, mies on toissa arkisin. Mutta eilen aloitin pakata vähitellen ja nyt näyttää helpolta. En voi tehdä kaikki muuton työtä parissa päivässä, koska en jaksa, siksi että minulla on muita töitä kotona, ruoanlaitto isolle perhelle, viedä ja hakea lasta päiväkotiin ja esikouluun, siivousta, jne.

14.2.2014
Azimabonu
Azimabonu
2 years, 1-month-old toddler

Kysele kavereilta, et ehtisivätkö he auttaa hiukan esim. leikkimällä lasten kanssa tai pakkaamisessa? Kuulostaa kyllä hurjalta toi sun työmäärä ja isolla masulla! Ei muuta kun tsemppiä! Ja juttele miehesi kanssa, jos hänkin jotain pientä jaksaisi tehdä joka päivä töidenkin jälkeen.. Meilläkin muutto menossa tällä hetkellä ja mies on töissä aamusta iltaan, mutta kyllä se silti mua auttaa kun nätisti pyydän :)

19.2.2014
HannnaK
HannnaK

Sain paljon apua.

19.2.2014
Azimabonu
Azimabonu
2 years, 1-month-old toddler

Kaunis kiitos kaikille kirjoittaneelle.

19.2.2014
Azimabonu
Azimabonu
2 years, 1-month-old toddler

Mie tykkään muuttaa :) Ihan mahtavaa hommautua kaikesta turhasta roinasta eroon ja samalla saa tehtyy inventaariota kivasti. Varsinkuu ku assuu tuommosen miun miehen kaltaisen himohamstraajan kanssa :D Mie kanssa pakkailin turhia pois, ja esimerkiksi lasten valtavat palapelimäärät meni pakettiin aika alkuvaiheessa, kirjat oli pakattu hyvissä ajoin jne. Meilläkii se varsinainen muutto oli päivässä ohi. Raskaana en tosin ollu, mutta olihan sitä tuossakii kolmen lapsen kanssa :D

14.2.2014
riu
riu

Jaksamista muuttoon! Kannattaa miettiä myös muuttofirma vaihtoehtoa. Hintaa sillä on, mutta silloin homma voisi olla päivässä täysin ohi

14.2.2014
carata
carata

Me muutettiin pari vuotta sitten kesällä, kun mulla oli la elokuussa. En siis ihan noin viimeisilläni ollut, mutta tehtiin niin, että pakkailtiin kaikki turha ja kaikki käytössä oleva vasta lopuksi. Mies ja muutama hänen kaveri kantoi laatikot, joihin olin laittanut valmiiksi päälle, että mikä mihinkin huoneeseen. Purin laatikoita ja homma oli ohi viikossa. Siis olisi ollut aiemmin, mutta neuroottinen minä halusin kaikki kaappeihin järjestykseen, ettei tullut vain sullottua. Lisäksi neuroottinen minä silitin jokaisen lakanan ja verhon kaappiin, jolloin ne tuntuivat vievän vähemmän tilaakin.

14.2.2014
carata
carata

On ihan hyvä aloittaa ajoissa kun tiedät tilanteesi. Aloita sellaisista tavaroista joita et tarvitse kovin usein etkä etenkään nyt ennen muuttoa. Vähän kerrallaan pakkaus etenee ihan huomaamatta eikä sun tarvitse rasittaa itseäsi parin päivän aikana ihan uuvuksiin.

Tsemppiä muuttoon!

14.2.2014
misukka
misukka

ota laatikko kerrallaan tai kaappi/lipasto kerrallaan. Sit kannattaa laittaa just joku laatikko, mihin suorasn heittää roskiin menevät, toinen mihin menee kierrätykseen menevät. Sit ku mies tulee kotiin ja jos laatikko on jo täynnä, ni hän roudaa sen heti tyhjennettäväksi.

Näin ei kerry montaa roskalaatikkoa ja pussia täyttämään kotia. Ja itelle ei tuu niin stressaantunu olo, kun otat jo asenteen että tyhjennät vaikka aamulla sen yhden kaapin ja sit lepäät ja teet jotain muuta kotijuttua välillä ja sit illalla vaikka toinen. Ihan sen mukaan mitä jaksaa.

Kannattaa myös pakatessa miettiä et mihin ne tavarat uudessa kodissa tulee ja kirjoittaa päälle "makuuhuone" jne niin muuttoapu saa kannettua suoraan oikeaan huoneeseen, purkaminen on sit helpompaa :)

14.2.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...