Keskiviikkoiltaa!

ei kai enää aamu ole ja kohta melkein iltakin? :) hyvää Runebergin päivää, onko kuinka moni tehny torttuja sen kunniaksi? ite vähän tekis mieli, joskin tein jo muutama viikko sitten, mut nyt ei pysty ku tän päivän projektina oli keittiön siivous ja se KIILTÄÄ puhtauttaan ni en varmana sotke jauhoilla ;) mies ja tyttö lähti pääsykokeisiin, viikko sit oli kieliluokat ja tänään kansainvälinen koulu. Onneks on lyhyempi testi, ku kieliluokalle oli 2x45min ja tuonne kv kouluun vaan 30min. Tyttöä vähän jännitti, mut just sen takia en menny mukaan, ku sit turvautuu enempi muhun ja suomeksi, ni nyt on pakko puhua englantia ku on isi mukana :) sit illalla olis vielä hiihtokoulua tytölle tiedossa.

5.2.2014
Mummy83
Mummy83

Meillä neliöt tuplaantu ku muutettiin ekasta yhteisestä seuraavaan 35...70 ja siitä omaan. Asuinneliöt sama mut lisäks noin 50 neliöö varastoo.

Eli seuraava kämppä 300m2? Jos meinaa pitää ton likimain tuplauksen voimassa :D

5.2.2014
misukka
misukka

60 neliötä on jo semmonen että eron huomaa :D Meillä kasvoi kodin pinta-ala 30 neliötä kun muutettiin omaan ja joo, ei voi ees samana päivänä puhua :D

Miulla on pojat iltapalalla, ihanaa kohta on päivä paketissa! Päivän paras hetki :D

5.2.2014
riu
riu

Jep. Näin mä olen antanut itseni ymmärtää että yhtiömuotoisena. Kaikki parhaat puolet :)

Mistä te tuommosen uudiskohteen löysitte? Ihan joku välitysfirma vai jostain nettisivuilta?

Sori, iski kyselyikä :)

5.2.2014
misukka
misukka

Ok. Mistä te tommosen firman bongasitte rakentajaksi?

5.2.2014
misukka
misukka

joo kokeet oli menny hyvin kuulemma, oli semmoisia jatka kuviota juttuja ja piirrä samanlainen kala (ilmeisesti niitä pistejuttuja). noi vaan on just ne missä tytöllä on eniten ongelmia , kun se hahmottaminen on vähän vaikeaa joissain asioissa.. josta muuten psykologi soitti tänään seuranta-aikaa, käydään tekeen pari testiä taas lähinnä et hän näkee onko jotain missä tökkii ja miten sitä vois kotona treenata. Paljon on kuitenki kehittyny jo vuodessa.

Jii, osasko teen esikoinen kuin hyvin kommunikoida englanniksi kun aloitti koulun, kun oli pkssa ollut kuitenkin? mua mietityttää ehkä eniten se, et hidastuuko/ vaikeutuuko oppiminen vaikka tyttö kakskielinen onkin. ja miten esim lukemaan opettelu ku meillä tyttö osaa nyt kyllä aakkoset molemmilla kielillä ja silleen et jos pyydät englanniksi et kirjoita vaikka h niin osaa sen tehdä eli ei ole ulkoa opeteltua aakkosrytmiä. Suomeksi osaa lukea jo aika hyvin sanoja ja tavukirjoja, ei ihan sujuvasti vielä. Mut miten sit englanniksi saman opettelu kun siinä kielessä ei lausuta samalla tavalla ku kirjoitetaan. tai ainakaan niin selkeesti ku suomeksi :) ehkä mä stressaan turhista.. mut sen takia haettiin useampaan kouluun et voi sit miettiä asiaa kun näkee mitkä vaihtoehdot tytön kyvyillä on.

entäs opiskellaanko siellä suomea samalla tavalla ku suomenkielisessä koulussa on äidinkieltä? kun haluaisin kuitenkin, että tyttö oppis puhumaan suomeakin "kunnolla" eikä silleen suomenruotsalaisittain et taivutukset ontuu :)

täällä on mun käsittääkseni lukiokin tuossa koulun yhteydessä et vois käydä sen myös.

60m2 on aika paljon lisätilaa jo :) kaksion verran :D mut ihana suunnittelu-urakka teillä edessä.

mä olen syväjäässä ku seiskoskelin katsomassa hiihtokoulua ja kuuntelin vieressä mitä aikuisille opetettiin tekniikasta. Yllättävän hyvin tyttö veti siihen nähden ettei oo ikinä suksia nähnytkään :D huomenna toinen tunti vielä ja sit se jää omaan ylläpitoon, täytyy pari kertaa käydä koittaa tän talven aikana et jää kunnolla mieleen :) jos vaikka puhuis jonkun kummilapsista seuraksi, ni menis mukavammin.

5.2.2014
Mummy83
Mummy83

Niin ja ruuneperit tein jo maanantaina. Viimesiä on tänään naatiskeltu :)

Kukas sitä Jiin uutta kotia rakentaa? Ihanaa päästä ihan uuteen. Onko se uus talo jossain nykysen lähistöllä?

5.2.2014
misukka
misukka

Iltaa

Mä kävin tarhalla juttelee kuopuksen hoitajan kanssa. Nekin on kiinnittäny huomiota tuohon puheen epäselvyyteen. Heh. No vaikea olla huomaamatta. Meinaavat nyt ruveta pelailee sen kanssa pelejä jotka aktivoi ja lisää sanavarastoa. Ja vaippailusta jubailtiin, etteivät vaiha vaippaa jos siellä on tyyliin pieni pisu vaan vasta ku tarvetta. Ja rupeevat käyttää pöntöllä potan sijasta. Josko se motivoisi vaipattomuuteen.

Katsellaan, miten tämä tästä lähtee kehittymään.

Jannut kattoo Martin tarinatallia, mulla on pari leipää kohoomassa. Kai kohta pitäs ainaki toinen laittaa jo uuniinki. Isäntä vetelee sikeitä. Ja esikon opelle ilmotin ettei tuosta pojasta oo tällä viikolla kouluun menijäksi. Sais jo helpottaa toi tauti.

5.2.2014
misukka
misukka

eli teillä on homma hyvin hallussa :) Ihanaa varmasti suunnitella jo uutta kotia... oon suorastaan kade :) Itelläkin kyllä huomaa että elkaa kevättä kohti kääntymään ku tekkee mieli taas vaihtaa tapetteja ja sen sellasta :D

5.2.2014
riu
riu

Oi että, sehän on jo hyvällä mallilla! Millon teillä on muuttopäivä tiiossa?

5.2.2014
riu
riu

Iltaa jo sitten :)

Mie oon ihan raato, vaikkei oo ees kuumetta. Jos ois kuumetta niin ei tulis mittää, kun oon kuitenkii lasten kanssa kotona tämän iltaa. Nyyh ja voivoi minua parkaa X) Tääkii päivä on menny ihan hukkaan, en oo ees avannu koulujuttuja vielä. Enkä tiiättekö ees taija. Jos vaan tekis nää perusjutut, ruuat, tiskit ja pyykit, eiköhän sitä oo siinäkii :) Ja juu, söin äsken runebergin tortun, anoppi oli tehny ja toi eilen tullessaan :)

Mie oon ihan intona kun käytin poikaa puheterapiassa tännään ja kysyin siinä samalla kelan sopeutumisvalmennuksista. Se lupas kirjoittaa omaan lausuntoonsa suosituksen ja meijän lapsilla on foniatri kuun lopussa niin se meinaa että se lääkäri kirjottas sen kuntoutussuunnitelmaan. Ois hienoo! Se sopeutumisvalmennus tarkoittaa käytännössä 2 x 5 vrk täysi ylläpito ja miehelle tulonmenetykset kaupan päälle, ja siellä on sitten vertaisryhmiä, eli muita perheitä joissa lapsilla on samankaltaisia ongelmia. Siellä on ohjelmaa aikuisille, lapsille ja mukana oleville ns. tavislapsillekin kuulemma iän mukaan. Eli samalla yhdistettynä loma ja koulutus ja vertaistuki. Voiko olla parempaa??? :)

Emmma hyvin se koe mennee! Opiskeletko sie kaksoistutkintoa? Oot kyllä ahkera :)

Jii joko työ uutta kotia suunnittelette? Onko se millä mallilla nyt?

5.2.2014
riu
riu

okei Jii, kiva tietää. ärsyttää kunnei ne yhtään etukäteen voi sanoa mitä siellä on, mut tuon puolen tunnin perusteella päättelin ettei kovin syvällistä voi olla. Kävikö teillä esikoinen kv koulua? tai jotain kieliluokkaa, olis kiva kuulla kokemuksia?

meillä kaikki mokuperhetuttujen lapset on meidän tytön ikäisiä tai nuorempia, ni ei voi keltään oikein kysyä. Yhden perheen lapset on kv koulussa, mut he oli asunu Briteissä aluksi ni se oli luonnollisempi vaihtoehto.

5.2.2014
Mummy83
Mummy83

en tehnyt itse, kaveri toi tortut kun tuli kahville :D

Poju on nyt päikyillä ja mää vetäsen kohta kanakeittoo nappaan ja kunhan mies tulee töistä, niin lähen kuntosalille! :) Taitaa olla lähemmäs 2 vuotta, kun viimeksi käynyt!! voi olla että huomenna jumissa..:) ellen sitten vaan seiso siellä sormi suussa kun varmaan kaikki laitteetki uusittu :D

5.2.2014
Tii03
Tii03

hiiop

5.2.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...