kertokaa miten nukutan pojan!

Kumpaahan minun kannattais aloittaa tekeen, pojan (10,5kk) nukuttaminen ilman tissiä vai yö syötöt pois? vai jos aloittaa jonkinlaista unikoulua niin opettaisko nuo molemmat yhtäaikaa. Meillähän poika heräilee 1-2 tunnin välein yöllä, eikä nukahda ellei anna tissiä. Vettä tarjoan ensin mutta ottaa vähän ja vänkää tissille, jolloin luovutan ja annan. viime viikolla poika nukkui yllättävästi vain parilla herätyksellä yön ja olin että jes! sit taas alko ne heräilyt... Joo nuo heräilyt johtuu varmaankin hampaista, nyt on 8hammasta joista kaks tuli läpi vasta. sit luulen että on vaan tottunut siihen palveluun, jota on jatkunut sieltä 4kk iästä asti (1-2tunnin tissittelyt) Elikkä miten osaan nukuttaa pojan ilman tissiä? :) (miksei tätä opetettu synnärillä tai neuvolassa!) Jos laitan pinnikseen niin alkaa hirveä huuto että meinaa tukehtua! Sylissä en enää hirveesti jaksais hyssytellä kun painaa jo 12kg :) ja sit se vänkääminen siitä tissille...

4.2.2014
m__86
m__86

Joo meillä kissa menee pinnikseen aina päivällä nukkuun. Vaikka kuinka monta kertaa olen sieltä ottanut pois niin hyvällä kuin huonolla tavalla :) niin aina sinne tuppaa meneen. Mutta ei ole kertaakaan mennyt kun lapsi on siellä. Käy haisteleen vaan. Kyllä meillä on poika ja kissa kavereita päivällä. Uskallankin antaa heidän olla kahdestaankin, vain sivusilmällä seuraan että poika ei kovin kovakourasesti mene kissaa "silittään"...

Pitäis kokeilla sitä omaa huonetta ja laittaa vaikka itkuhälytin. Meillä on pinnasängyssä vielä laita paikoillaan kun poika ei osaa vielä laskeutua alas oikein päin :) Jotenkin vain tuntuu että olis helpompaa kun sais pitää ovet auki!

3.4.2014
m__86
m__86

qwerty85: Meillä poika nukkuu päivallä yleensä kahdet päikkärit, ekat 1-2h ja toiset 0,5-1h mittaset... joskus menee ne toiset päikkärit liian myöhäseen kun 17.00. sillon on aika hankala saada nukahtaan 21.00 illalla. Ollaan kokeiltu että toisia päikkäreitä ei nukuta, mut ei ole vaikuttanut yöuniin milläänlailla!

Sänky on meidän makkarissa. Olen nyt ottanut pojan viereen nukkuun yöllä kun on herännyt. Mutta nyt aloin opetteleen pojan nukahtamista omaan sänkyyn eikä tissille. Ja olen yrittänyt pitää pojan koko yön omassa sängyssä. Tästä hän ei ole oikein tyytyväinen. Voi kyllä sit ne takahampaat oikeesti olla tulossa tai lehmän maidon aloitus vääntää vatsaa! Aamulla otan 5.00-6.00 aikoihin viereen ja annan sitten tissin :)Olen miettinyt että olisko parempi laittaa poika nukkuun omaan huoneeseen, kun tuntuu että herää jokaiseen rasahdukseen! Tyhmä kun olen opettanut nukkuun hiljasessa...

Miten se onnistuu kun lapsi laitetaan omaan huoneeseen nukkuun? Pelottiko kellään että herääkö itse siihen että lapsi herää yöllä..? Meillä pitäisi laittaa huoneen ovi kiinni kissan takia. En luota siihen että kissa ei mene pinnasänkyyn...

1.4.2014
m__86
m__86

Päivitetäänpä tätäkin. Elikkä nyt olis joku kuukausi takana tätä hommaa ja noh, ei ihan tunnin välein heräillä mutta useasti! Poika herää ekakerran 01.00 ja otan viereen. Sitten herää 03.00, 04.00 (annan jo tissiä) , sit 05.30-06.00 ja annan tissiä että sais nukuttua vielä! seuraavat herätykset 07.00 ja 08.00 noustaan ylös... Joskus on kolmen jälkeen tunnin välein heräily aina sinne kahdeksaan. Vettä annan joka kerta kun poika herää. Juo aika paljon sitä yleensä. Aattelin että jos jaksais jättää tissin annon koko yönä niin poika nukkuis paremmin (toive ajattelua :) ).

Seuraava etappi meillä on opettaa poika nukahtamaan omin avuin pinnikseen, kunhan isäntä jää lomalle. Voi sitä huutoa sitten, saa nähä miten menee....

25.3.2014
m__86
m__86

No niin, nyt on mennyt reilu viikko tästä "unikoulusta"! Enää yöllä syöttöjä ole, muutakuin 5.00-6.00 aikoihin eka imetys... Siltikin vielä on heräilyjä yöllä useampi tai muutama vain, vaihtelevasti. En kyllä uskokkaan että meidän poikaa saisikaan pitkiin aikoihin nukkumaan kokonaisia öitä, mutta hyvä on tämäkin! Pojan otan yöllä viereen ettei minun tarvi nousta yöllä pojan herätessä. Sitten kun vielä osaisin alkaa opettamaan pojan nukahtamaan ilman tissin turvin!

Mitä mieltä oletta siitä kun meille tulee minun sisko hoitaan illalla poikaa ja joutuu nukuttamaan pojan. Ja ilta maidon saa korvikkeesta. Itse tulen kotiin vasta vähän jälkeen pojan nukkumaan menoa, joten annanko pojalle rintaa jos hän herää minun tullessa kotiin? Vai meneekö siinä nyt tuo "koulutus" pilalle..? Mulla pelottaa että poika ei nuku kunnolla jos ei saa tissiä :)

16.2.2014
m__86
m__86

Okei, nyt on selvitty toisesta yöstä hyvin! :) Poika ei oikestaan hirveesti itkenyt enää, mutta heräili kylläkin... Häneen ei vain saanut koskea, muuten alkoi itku ja huuto. Päätin sit vaan olla huomioimatta, sitten hän aina nukahti. Vettä otti pari kolme kertaa, jonka jälkeen välitön nukahtaminen. Isukilla ei ollut hyvä yö sohvalla! :DD

Imetin nyt vasta puol kuudelta, imetyksen jälkeen heräs vasta puol kahdeksalta. Miten nuo lapset voi niin virkeenä aina herätä vaikka olis sata herätystä yöllä??

8.2.2014
m__86
m__86

No sehän on menny hyvin teillä jenkku! Meilläkin olis tarkoitus et jos jossain vaiheessa jäis pois toi tissittely, mut on se mukavaa vielä. Toinen päivälläkin tulee repiin mun paitaa ja työntää pään sisään että tissiä! :D No eipä tässä ole vielä kiirettä ellei poika ite päätä lopettaa imemisen, töihin palaan vasta syksyllä...

Nyt ois tämä yö katottavana miten menee, saako poika tissiä yöllä! Toivottavasti jaksan! Ukon laitoin sohvalle nukkuun :D

7.2.2014
m__86
m__86

Olis se niin ihanaa jos poika alkais nukkuun yöt paremmin, vaikka edes yhdellä tai kahdella herätyksellä vaan!

Viime yönä en antanut tissiä vasta kun viideltä. Oli sillon jo kipeet rinnat ja poika alkoi virkistyä sen verran että päätin antaa... Olisko kannattanut vielä sillonkaan antaa?

Otin pojan minun viereen nukkuun niin siinä sit silittelin selästä aina kun hän heräs. Aluksi ei niin kauheana itkenyt että nukahti aika nopeaa, mutta sit yhden- kahden aikaa alkoi olla jo hankala saada unesta hänellä kiinni. Huomasi että väsytti hänellä, mutta kun piti ettiä sitä tissiä koko ajan! :) Se oli sellasta istumaan, kaatui makuulleen, taas istumaan, makuulleen... Nukahti yleensä tyynyn päälle tai peitto mytyn päälle.

Pitäis vielä ens yönäkin jaksaa sama homma. :) Se vain kun mies kun tulee kotiin niin silloin alkaa mulla kauhee väsymys! (johtuu siitä että minun pitää aina herätä yöllä ja toinen kääntää vaan kylkeä. sit aamulla valittaa että väsyttää...) Mutta jos vaan laitan ukon sohvalle nukkuun :D

7.2.2014
m__86
m__86

Minä taas oon lopettanut eka yöimetykset ja sitten vasta iltatissin.On 2 lasta unikoulutettu,toista tassuteltiin ja toista syliteltiin.Kannattaa tutkia netistä tietoa unikouluista ja ottaa niistä käyttöön se omalle tuntuva.Ja mies on meillä hoitanut kouluksen,minulla vauvat ei rauhoittunut yhtään kun tosiaan haistoivat maidon:/2yötä on mennyt kummallakin kerralla ja sit nukuttu täydet yöt.Tuo nukutustissi lopetettiin vasta reilun vuoden iässä ja mies laittoi unille,eikä tullut ongelmia sen suhteen:)

6.2.2014
huiskutin
huiskutin

tiitulilta tulikin kivat vinkit! :) Mulla vain mietityttää että kuinka kauan nuita suppoja voi antaa, siis iltasin jos antaa niin montako päivää peräkkäin...?

Yks kaveri sanoi että hän aikoinaan pojan nukutti vaunuihin. Kolme yötä se heilutteli aina kun heräs niin kova liike päälle että nukahtaa. Ei kuulemma enää tissiä halunnut yöllä... :)

6.2.2014
m__86
m__86

Laitat nyt isimiehen tekemään tuota sitten vkloppuisin ja aloitat itse homman vaikka jo viikolla. Kerran se kirpaisee, mutta helpottaa. Meillä meni viikko, tyttö heräili ja välillä itkeskeli, kun rutiinit muuttui, mutta yö yöltä se helpottui.

5.2.2014
carata
carata

Joo niin olenkin tehnyt vähän tyhmästi kun luovuttanut! yhdessä vaiheessa olinkin jo etten antanut tissiä yöllä, mutta kun poika tuli flunssaan niin annoin sitä silloin! Niin tässä sitä taas ollaan! :)

Isä ei voi tehdä tuota hommaa kun on vaan v.loppusin kotona. No joo sillon kyllä vois, mutta hän aina siirtää sitä hommaa kyllä me keksitään jotain plaa plaa! Ensinnäkään hän ei usko että lapsi haistaa maidon... Pitäis saada taas energiaa tuohon hommaan ja päättää että nyt teen. Aloittais vaikka keskiviikkona ite ja isä perjantaina jatkaa! (toive aattelua)

Niin onhan pari kertaa pojan täti nukuttanut pojan yöunille ja eihän sillon ole ollut tissiä saatavilla! Sillon siellä hoidossa heräs vain kaks kertaa yöllä!

4.2.2014
m__86
m__86

Ja määrätietoista toimimista. Jos miehen saa mukaan yöheräilyihin avuksi, on siitä iso apua. Lapset kun haistaa sen maidon, niin tissien kanssa on hieman huono mennä siihen hyssyttelemään.

4.2.2014
carata
carata

Mä lopetin ensin yösyötöt, sitten nukkumaan meno syötöt. Noita ennen tyttö lopetti omasta tahdostaan päivisin syömisen. Vettä annoin ja silitin, jos yöllä heräs. Joskus huuti 5min sängyssään, vaihtoi asentoa ja jatkoi unta. Kannattaa tarkkailla kuitenkin myös hampaita, ettei niiden takia huuda öitä.

4.2.2014
carata
carata

No jos sä päätät lopettaa yöpalvelun ni se loppuu sit kans eikä millään vänkäyksellä pääse rinnalle. Sun täytyy päättää et oot tosissas. Oot nyt jo tehnyt karhunpalveluksen itsellesi ja lapselle kun olet opettanut et vänkäämällä saa mitä tahtoo. Eli urakka on jo alkuperäistä suurempi ja vaatii enemmän.

Mut ehdottomasti kannattaa alkaa vierottaa yösyönneistä.

Helpointa teillä varmasti olisi että mies hoitaisi yöheräilyt vieroitusvaiheessa. Mies hyssyttää ja antaa vettä. Sulta lapsi haistaa maidon ja alkaa vaatia niin kauan että annat.

Veden kanssa meillä kuopus vieroitettiin yösyönneistä. Samalla loppui ylipäätään yöheräilyt.

4.2.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...