sunnuntaita :)

Huomenta vaan kaikille :)

26.1.2014
riu
riu

Keltakuumerokotuksedta saa erillisen rokotusvihon, mihin on leimatyu että olet sen saanu, ja maissa joissa tuo on pakollinen, ne tarkistaa rajalla että sulla on se todistus eli passin lisäksi täytyy se olla mukana.

Luulisi, että ihmisillä olis itsesuojeluvaistoa sen verran, mut nähtävästi "ei mulle mitään satu"-asenne on voimakkaampi. Toinen on, et mahtaako matkavakuutus korvata sairaskuluja, jos ei ole suosituksen mukaisia rokotuksia otettu?

mekin mennään ihan normirokotusohjelman mukaan, siitä poiketen tytöllä on ja tulokaskin saa tubi rokotteen. Kausirokotteita kuten influenssaa en ole ikinä ottanu itelle enkä tytölle, mut ollaan koko perhe perusterveitä eikä missään riskiryhmässä, joten en ole kokenut tarvetta.

matkustusta varten ollaan otettu alueen vaatimat ja suositellut rokotukset.

26.1.2014
Mummy83
Mummy83

jep. Musta ihmisille ihan sama ku kaikille eläimille. passiin merkintä rokotuksista ja jos ei oo nii rajaa ei pääse ylittämään

26.1.2014
teeko
teeko

Ei meilläkään ylimääräsiä olla otettu. Eli just influenssat.

vesirokkoa harkitsen esikolle jos se ei kohta sitä tautina sairasta. Se on kuitenki aika inha sit vanhempana. Ja mies ei oo sitä sairastanu ni se on ollu vähän vauhkona mut ei sit oo saanu aikasiks hakee rokotusta.

Että voi miettii mistä toi esikon vetkuttelutaipumus onkaan peräisin... :D

Ja jos jonneki kauemmas lähetään ni sit pitää hepatiitit hakee. Mut se ei oo ihan ajankohtasta.

Noi rokotusjutut on kyl sellasii et ne pitäis hoitaa kuntoon jos johkii reissuun lähtee. Vaaditaanhan koiriltaki todistukset et rokotukset kunnossa jos reissataan. Miksei ihmisiltä?

26.1.2014
misukka
misukka

juu, mun mielestä jostain luin et yli 25 lasta olis sairastunut ja joitain aikuisia....

meillä ainakin otetaan nuo kaikki perusrokotukset mut influenssaa en oo ottanu. meillä siskon poika tuli siitä niin pirun kipeeks, et tuntuu hölmöltä et ottaisin sen pojulle ku ollaan niin "suojassa". ku ei oo hoidossa, eikä yleensä edes käydä ihmisten ilmoilla ;) erakot....

26.1.2014
teeko
teeko

Ok. Lohjalla taas sattuu ja tapahtuu. Siellä nyt varmaan yksi jos toinenkin toivottavasti miettii et kannattaako jättää niitä rokotuksia ottamatta vai ei. Näihinhän se johtaa ku rokottamattomana lähdetään hakemaan tautia kotiin.

26.1.2014
misukka
misukka

Mummy: no sepä se.. yritin tuos sanoa et ei oo mitään vaaraa ja tunti sillä kesti et usko ja uskals sisälle tulla.. meilläkin kun poju sai 1-vneuvolassa jo sen ekan mpr.n..

harmimisukka ettei teillä nyt meinaakkaan tuo tauti ohi mennä...

se sammatin steinerkoulu.. oli joku tuonu tuliaisina thaimaasta tuhkarokon. ja nyt on koulussa ja viereisessä päiväkodissa se jyllänny..

26.1.2014
teeko
teeko

Joo. Aika kurjaa kattoo pientä ku toisella on nälkä ja kuitenkaan mitään isoa ei voi antaa ko tuleeki ylös. Ei tuo paljon ees syöny mut näköjään liian raskasta. Ostin sille yosan kauravälipaloja ni aattelin et on kevyempiä masulle ku soijatuotteet.

Ja iltapalaksi tehdään pienen pieni kaurapukru niinku eilenkin. Sen jäljiltä ei oksuillu.

Ihan hurja on tuon masu nyt. Tosi herkästi tuottaa ilmaa ja sit oksettaa. Välillä valittaa huonoa oloa, sit tulee kauhee paukku (joka muuten lemahtaa ihan järkylle) ja sit on taas hyvä olla. Mut jos asento on väärä, oli sit pystyssä tai makuulla, tulee eväät ylös.

Mulla taitaa olla nyt ajankohtaisasioissa sivistyksessä aukko. Siis mikä tuhkarokkokoulu?

26.1.2014
misukka
misukka

hih, ei tarvinnu odottaa iltaan asti, meillä meni 4h uimareissulla ja kotiin kun tultiin ni mies kuorsas sohvlla, joten päätettiin tytön kans tehdä samat. Tyttö nukahti kans ja nukuttii 1,5h päikyt et oli kyllä voimia vievä reissu ;) toivottavasti ei vie tytön yöunia..

voi ei misukka :/ toi on inhottavaa ku luulee et meni ohi jo ja sit tuleeki takapakkia.

teeko, eihän rokotetuilla lapsilla pitäis mitään hätää olla? etenkin jos sekä anoppi että se jonka hän oi tavannu on rokotettuja, ni tuskin kumpikaan sitä tautia kantaa? ihmettelin itsekseni tuotakin, et ok jos et halua lastasi rokottaa tauteja vastaan, joita suomessa ei pahemmin enää esiinny, siinähän itse sen riskin ottaa, mut kuin pölöä on lähteä matkustelemaan maihin, jossa nuo taudit jyllää vielä täysillä ja lapsella ei ole vastustuskykyä sitä vastaan? :(

26.1.2014
Mummy83
Mummy83

no voihan hiivatti.. :( meille tuli appivanhemmat kylään, poju harjoittelee itse syömistä ja anoppi on hysteerinen... Se kun tuntee jonkun jonka lapset on siellä tuhkarokkokoulussa. Se oli viime viikolla sen ystävän nähny ja on nyt siis varma et tartuttaa sen kaikille. .. huoh

26.1.2014
teeko
teeko

Voihan kettu. Ilo oli ennenaikaista. Taas laatta lenti :/

26.1.2014
misukka
misukka

Hyvä et on misukan pieni sasnu nukuttua ja osoittaa toipumisen merkkejä. . Ei mun tarvii vihaista puhelua soittaa, kun ne tekee heti kaiken mitä voi :) laitoin jo s-postia et voisivat tulla liftin kanssa tänne laittaa tuon osan sinne minne se kuuluu, jos pysyis sit ehjänä

26.1.2014
teeko
teeko

Päivää

Meitin pienin oksenti yöllä yhden aikaan ja taas pykästiin sairaspeti olkkarin lattialle. Isäntä meni pötköttää pojun viekkuun ku mä painuin vessaan. Tulin olkkariin, ni kuopus avas hitusen silmiään ja nukahti, ukko kuorsas jo. Heitin peiton sen päälle ja totesin, et nukkukoon sit siinä. Mä painun takasi punkkaan. Mut se oli onneksi ainoo oksu ja johtu kai siitä et masu oli täynnä ilmaa (oli ku ilmapallo jo alkuillasta) ja käänty itselleen tyypilliseen asentoon pylly kohti kattoa. Poitsu oli kuulemma paukutellu koko yön ja masutaudin jälkeen ne ei oo mitään hyvänhajusia :p isäntä valkkas hyvän hetken nukahtaa...

Nyt on ollu kuopuskii jo ihan pirtsakkana. Mut vesiripulia tulee vielä. Iteltä peruin siis tanssitunnin ku ei tätä oikeasti halua kellekään tartuttaa.

Saatiin lopultaki tuo meidän legocity tehtyä ja kuvattua. Ei oikein meinannu meidän olkkari riittää. Mut kivaa kuvaa tuli :)

Nyt esikko leikkii noilla legoilla :)

26.1.2014
misukka
misukka

Myö tultiin tänne leikkipaikkaan ja miulla on tylsää. Ollaan niin pitkään ku puhelimessa akku riittää ja sitten kottiin... Ei minnuu täällä tarvita ku kaatamaan lisää limppaa :D

Tuvitus myö ollaan asuttu meijän kodissa kohta kolme vuotta ja miun mielestä se ei oo vieläkään järkevä saati siisti :D no ei meijän pirpanat onneksi ennää ihan niin mielivaltaisesti sotke ku ennen. Semmosta se on ku lapset kasvaa. Voi harmi :D

Teeko teitä kyllä koetellaan tuon telkkarin kaa, ei hitto. Aiotko soittaa kovinkin äkäisen puhelun huomenna? :D

Mummylla on päivä siihen malliin täynnä ohjelmaa, että sie illalla varmaan nukahat ennen ku pää ossuu tyynyyn :)

26.1.2014
riu
riu

myrmelille pientä lohdutusta: mulla popistettiin nuo yläviisurit pari vuotta sitten ja vaikka ne jouduttiin kans pistää paloiks ja vähän enemmän repimään ku normaalisti (kuulema) ni en kans ees buranaa tarvinu. tää oli kauhee mut sen jo tiesin etukäteen, koska se kasvoi tosiaan leukanivelessä. siksi jouduttiinleikkaa kun se ei päässy kasvamaan ollenkaan ja sinne kehittyi krooninen tulehdus, kun oli ientaskun sisällä niin et siitä näky vaan murto-osa etuosasta. et ei ollu mikään ihan perusjuttu.

26.1.2014
teeko
teeko

paranemisia tuvituksen pojalle! Toivotaan ettei olis korvissa ny!

Mä just läästin taas yhden lehden aloe verasta tuohon meidän kuivaan ja kutisevaan atoopikkokoiraan.. saipahan omat kädet samalla hoidon..

 

Tänään ei olis tiedossa kotitöitä, koska ei jaksa ja perussiivoukset on tehty.. muutenhan hommaa riittäis vaikka kuinka. telkka ei taas näy. tais kärähtää tuo häiriönpoistaja jonka asensivat pe.. huoh

 

Mitenköhän misukan porukat voi, onkohan jo parantunu

26.1.2014
teeko
teeko

huomenta! uimahalliin suunnataan kohta puoliin tytön kanssa ja varmaan sen jälkeen jos on vielä virtaa, niin luistinkentälle.

sit pyykit pitäis silittää ja viikata kaappeihin, mut se onkin ainoa kotityö mitä tarvii tehdä tänään, ihanaa :)

26.1.2014
Mummy83
Mummy83

Heräsin jo ysin aikaan, hyi. Ois vielä uni maistunu :) Pakko oli kuitenkii nousta pitämään poikia hiljaa kun isimies on yövuorojen välissä. Tyttö nukkuu vielä. Siks tässä varmaan hiljasta onkii... Se tahallaan vinguttaa veljiään, vaikka luulis ettei 10-vuotiaalla ois siihen ennää tarvetta.

Suunnitelmissa ois käyvä ostamassa uusi korvakuumemittari ja jos käyttäs lapsia samalla sisäleikkipaikassa touhuumassa. Kuhan isi heräilee niin sitten kokataan herkkuruokaa ja saunotaan. Että semmosta :)

Entäs muut?

26.1.2014
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...