Atoopikkojen äidit

Tässä vähän aikaa kirjottelin 4kk poikani ihottumasta, jonka syyksi epäilin perunaa. No, vaikuttaa siltä ettei se ollukkaan mikään ruoka, vaan lääkärin mukaan pojalla on atooppinen iho. Kuivahan se on ja koko ajan pahenee ilmojen myötä. Oliskos muiden kuivaihoisten vaavien äideillä vinkkejä ihonhoitoon ja esimerkiksi mikä rasva on ollu teillä paras? Mulla nyt kokeilussa Ceridal öljy ja Ceralan rasva. Pojalla on kaulan ihopoimut, kyynär- ja polvitaipeet tosi punaset ja pahannäköiset, en tiedä laitaakko rasvaa vai talkkia? :S

25.1.2014
HannnaK
HannnaK

Meidän pojalla (just 9kk) myös atooppinen iho. Näillä pakkasilla paheni hetkessä aikamoiseks . Ite en haluaisi turhia lääkeaineita käyttää, joten ensihätään käytetään Ceridalin lipogeeliä.Pari päivää käytetty ja iho paranemaan päin, tosin samalla pakkaset lauhtuivat . Laitoin myös tänään tilausta luonnontuotteista, joiden pitäis olla hyviä atoopikoille ja psoriaatikoille (molempia tästä perheestä löytyy) eli Madaran pihlaja dd-voide (sheavoi-pohjainen) ja tervavoide . Tervavoidetta aikoinaan käytin kesäihottumaiselle hevoselle, ja sillä harja ja nahka parani upeasti. Luotto siis hyvä! Myös tavallinen sheavoi on hyvä, ainakin vähän lievemmässä atopiassa. Voin tulla sitten kertomaan, miten tepsii luonnontuotteet vai tepsiikö. :)

27.1.2014
Taitsu
Taitsu

mulla on itellä atooppinen iho ja joudun kuukauden välein vaihtaa rasvamerkkiä ku iho tottuu edelliseen eikä enää tehoa. Oon myös jättäny kaikki hajusteet pois pesuaineista yms ku kuivattavat pahemmin ihon mulla. :/

27.1.2014
zennaes
zennaes

Okei no eikun vaan kokeilemaan eri rasvoja sitten, onpahan ainaki vaihtoehtoja näköjään tarjolla :) Hyviä vinkkejä kaikenkaikkiaan, kiitos!

26.1.2014
HannnaK
HannnaK

Eipä olekaan. . Mä vain oon tässä lukenu näitä paljon mitä ihmiset suosittelee ja kunhan ihmettelin ettei basania kukaan ollut maininnut aikaisemmissakaan ketjuissa ja kuinka paljon kortisonia käytetään huolimatta sen haitta vaikutuksista ihmisen elimistöön. toki ymmärrän sen että välillä sitä kortisonia on pakko käyttää. Olin todella. Paha atoopikko pienenä ja todella onnellinen että nykyään on vain kuiva iho. Pahimmillaan kertyi taipeisiin aina sellainen cm.n paksuinen kuiva kerros jonka sairaalassa rapsuttivat pois. ajat on muuttuneet paljon ja sainkin jo vastauksen siihen, mitä mietin, eli miksi sitä ei näy lääkärit suosittelevan.. Jokaiselle atoopikon äidille toivotan jaksamista! ! Ei ole helppo tie kuljettavana, mutta onneksi se usein helpottaa iän myötä!

26.1.2014
teeko
teeko

Teeko meillä on ollut basan ja lääkäri silloin sanoi et se on viimesimpiä mitä määrätään, kun on aikamoinen rasva. Meillekään se ei kuitenkaan sopinut, kuten ei muutamalle tutullekaan

26.1.2014
aadasisko
aadasisko

Meillä atoopikoilla käytössä päivittäin Miniderm, Lipolan toisinaan sekä pahimpaan aikaan kortisonivoiteet.

26.1.2014
Myy76
Myy76

Tosta Bepanthenista meille neuvolassa lääkäri sekä yksityinen ihotautilääkäri sanoi kysyessäni, ettei pidempiaikaiseen hoitoon (useita kertoja päivässäkään) sitä kannata laittaa lapsille sen sisältämän B5-vitamiimin takia kun saa helposti liikaa ja jotain haittavaikutuksista joita en muista..

26.1.2014
Miyu913
Miyu913
2 years, 3-month-old toddler

Olen kokeillut lapselleni apobasea, minidermiä, ceralan plussaa... Hyväksi olen todennut decubal voiteeen. Rasvaan sillä 1-2 kertaa päivässä. Saimme ihottuman kuriin. Ilmeisesti neitillä on atooppinen iho (niin kuin isällään) sekä vilja-allergia.

26.1.2014
scyle
scyle

mä ihmettelen miks ei nykyaikana lääkärit suosittele enää basan3-rasvaa, joka on ihan perusvoide.

tosi rasvainen semmoinen. koska ite olin pienenä todellapaha atoopikko. kävin sairaalassa 2 /krt viikossa ihottumia hoidattamassa ja mulla ainoa toimiva apu oli tuo rasva. se ei ole ku perusvoide. ja nuo kortisonit kun yritettiin välttää viimeiseen asti (tietty).

mä laittaisin talkkia niihin ihopoimuihin, jotka hautoutuu, koska sehän ei ole silloin kuiva, vaan ärtynyt kun ei pääse kuivimaan. sit jos kuivuu niin reilusti rasvaa vaan.. toivottavasti helpottaa!!

26.1.2014
teeko
teeko

Okei, no ehkä jätän sen talkin sit hetkeksi pois, ja oon myös just tuota öljyä laittanu kaulaan ku aattelin et imeytyy nopeesti mut ehkä se ei sit ookkaan hyvä. Täytyy varmaan käydä hakemassa kans jotain mietoa kortisonia, kun noi ihottumat vaan pahenee ja pahenee. Ollaan myös vauvauinnissa käyty, mut en tiiä onko fiksua jatkaa, ei se kloori kyllä ainakaan helli tuota kuivaa ihoa.. Bepanthen on muuten tuntunu auttavan noihin jalkojen ja käsien ihottumiin, mutta ongelma on toi kaula ja muut ihopoimut, mitä ihmettä laitan sinne niin ettei jäis hautumaan.. Kumpa vauva pian jaksais olla pitempiäki aikoja massullaan, tällä hetkellä ei kauheen kauaa viihdy.

26.1.2014
HannnaK
HannnaK

Abo base normaali sininen ja kortisoni, sekä ceridal se oikein paksu rasva! Ja pesu ennen uutta rasvakerrosta, vedellä vaan niin ei kuivata niin kuin saippuoinnit joka välissä - normaalipesujen mukaan tosi pesuaineet.

25.1.2014
aadasisko
aadasisko

Käytössä osoittautunut parhaaksi rasvaksi vauvallekkin (atoopikoille) Miniderm (Aco). Rasvapesuja karmeimpina kausina tehty Aqualan duolla ja sitten miniderm päälle.

25.1.2014
tyttö
tyttö

meille ihotautilääkäri suositteli Aqualan Duoa perusvoiteeksi, kuulema tutkitusti paraa atoopikoille ja Sibicort-kortisoonia. Tämä yhdistelmä meillä ollu 3kk käytös ja toiminu tosi hyvin! :) Voin suositella noita. muutamassa päivässä punoittava ja kutiava iho on ollu paljo parempi, sit jatkettu perusvoiteella.

25.1.2014
Miyu913
Miyu913
2 years, 3-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...