Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Tammikuisten pulinaketju

No niin josko täällä jatketaan sitten asiasta ku asiasta ettei tukita vielä odottavien ketjua :) Mua stressaa vähän toi häiden suunnittelu ja järjestely. Tuntuu että tekemistä on miljoonasti. Mua ahdistaa aina alussa jos pitää jotain isompaa suunnitella, mut kunhan pääsee alkuun niin sit ei mitään. :) Kutsut ym. tehdään ite jotta säästetään siinäkin ja saa niistäkin sit oman näköiset. Värimaailma on vielä kans mietinnässä. Luulin tietäväni siinäkin mitä haluan, mut en ookaan enää niin varma. Todella raivostuttavaa! :D Puvun metsästys alkakoon sitten vasta ens keväänä. Laihdutettavaa ois n.15kg ja pelottaa, että sekin menee vituiks. :/ Toki pukuja löytyy pyöreämmillekin, mut mä en halua olla lihava morsian, puuh. Jahka tässä saa jälkitarkastuksen jälkeen luvan(toivottavasti), niin täytyy lähtee kokeileman erilaisia jumppia. Mikään ei oo parempaa ku rääkkijumpan jälkeinen fiilis! :) Ja onhan tossa toi karvakorva jonka kanssa pääsee lenkille :) Epparin tikit on vihdoin sulanu ja muutenkin olo melkein ku entinen. Lantiopohjanlihaksia täytyy ruveta tosissaa vahvistamaan. En hitto vie saa pissasuihkua katkeemaan kokonaan enää! Melko hanurista. Ei siis oo paljosta kiinni, mutta ärsyttää. Pöh. Pidätyskyky kuitenkin tallella! Vaikka aivastaiskin kun on pissahätä :D

22.1.2014
AlliU
AlliU

Hei! Pitkästä aikaa tännekkin:)
Adasta tosiaan tuli isosisko 25.8.2015 & ikäeroksi tuli 1v 8kk☺ myöhemmin sai nimen aino
Adalla alkas hirveä uhmaikä 1v11kk ja pahentunu vain..tinttailee enemmän äitille kun isälle ja sitten iskä ihmettelee että eihän se nuon oo ennen tehny..
2v neuvolaan mennään helmikuussa☺

19.1.2016
söpö86
söpö86
26 weeks pregnant

Puhetta tulee isi, äiti, mummi, sisko, timppa, antti(se antti piirtää ohjelman takia), siskon nimikin tulee lyhennettäen ja pitkäati, oma nimi. Mennään, kakka(se on aina vaipassa), vettä, kuti(haluaa silloin rasvaa ihoonsa. Pottu( kun peppua kutittaa ja haluis jauhoa). Namnam kun näkee jotain hyvää. Sotku( jos sotkee tai näkee sotkua yms). Muutapa ei nyt mieleen tule. Sitten vielä tulee vauvakieltä mitä oikein vielä hoksattu mitä tarkoittaa.

11.11.2015
nki91
nki91

Hei. Täällä sisko on hulluna siskonsa perään. Mutta kiusaamisesta ei tykkää. Jaksaa keskittyä lasten ohjelmiin ja kaikki mistä pikkusisko kiinnostuu niin myös isosisko. Kävelee ja juoksee sekä nauraa räkättää. Kissat on mieleen ja niitä saattaa sarjoista bongailla. Timppa, mikki hiiren kerhotalo ja pingu on hänen mieleen. Potkuautolla vilistää mutta ulkona vain kun ei viityi vuokrataloon sisälke tuua et puulattia kärsi.

11.11.2015
nki91
nki91

Hei! Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella kuulumisia.. Jos vaikka joku muukin tammikuinen sattuu näkemään ja kirjoittamaan myös! : ) 

Meillä neiti on todella liikkuvainen! Hyppii todella hienosti tasajalkaa, on jo tosi pitkään hyppinytkin! Trampoliini on suuressa käytössä! Veljestään eroaa tosin siinä, että osaa välillä myös pysähtyä, esim. istua sohvalla ja katsella lempilastenohjelmiaan. Mm. Pikku kakkonen on aivan mahtava juttu : D Potkuttelumopon kanssa ajelevat paljon veljen kanssa kilpaa sisällä.. Kohta kun meillä on taas vauva, (joulukuussa laskettu aika) saa kyllä olla tarkkana! 

Meillä ei tosin puhetta tule paljon.. Ja nyt neiti saakin puheterapian arvioon lähetteen. Se, että saa näin ajoissa, vaikuttaa varmasti veljen diagnoosi. Hänellä mm. puheen kehitys on jäljessä, ja se vaikuttaa mm. ymmärrykseen. Ja suvussa on kielellistä kehityshäiriötä.. Ensin neidin puheenkehitys vaikutti aivan normaalilta. Sitten yhtäkkiä kadotti kaikki opitut sanat ja puhe muuttui vauvakieleksi. Nyt hiljalleen alkanut tulemaan taas jonkinlaisia sanoja, mutta enimmäkseen on sellaista vauvakieltä. Kun neidiltä sanat katosivat, nousi huoli myös tulevan lapsen puheenkehityksestä. Tytön kohdalla ongelman myöntäminen on ollut vaikeampaa. Tuntuu pahalta, jos hänellekin tulee diagnoosi.. Vaikka hienosti on pojankin kehitys lähtenyt käyntiin, kun on saatu oikeanlaista apua hänelle. Voi olla, että tytöllä olisi vain viivästynyt puheen kehitys, etenkin kun liikkumisessa on kehittynyt huimaa vauhtia. Mutta taas, niin oli veljelläkin ja diagnoosi lopulta tuli.. Ja tietenkään se ei kerro sitä, että vaikka kumpikin näistä saisi diagnoosin, ei tämä tuleva lapsi välttämättä saa. Aika näyttää, miten käy. 

Veljeensä verraten neiti syö paremmin ja maistelee uusia makuja avoimin mielin. Neidin kanssa myös opetellaan vessassa käyntiä, eikä hän huuda ja raivoa vessanpöntöllä sen supistajan päällä (tai potalla), kuten veljensä teki hänen iässään. Neiti on tehnyt 10 kk asti välillä pissit vessaan. Nyt ollut hieman taukoa, mutta silti mielellään menee vessaan kokeilemaan, tuleeko pissiä. Neiti rakastaa pukeutumista ja sitä, että saa itse valita, mikä mekko laitetaan. Välillä, kun laitetaan housut, saattaa vetää itkuraivarit. Tai jos vaatteet eivät jostain syystä häntä miellytä. On hauskaa verrata, miten pojalle on taas aina ollut aika sama, mitkä vaatteet päälle laitetaan. Jos laitetaan joku hieno autopaita, sitä saattaa mennä ihastelemaan peilin eteen. Mutta neiti.. Hänestä on ihanaa kulkea se mekko päälle ja saada ihastelua. On jo todellinen prinsessa : ) Tämä tuleva on todennäköisesti poika, joten eipä se haittaakaan, kun joukossa on myös tuo yksi prinsessa : )

11.11.2015
Anni92
Anni92

Hei, mites muut tammikuiset??

Tää lapsien kasvu on todella erinlaista. Esikkoni lähti vasta vuosikkaana kävelemään ja kuopus jo 9 kk otti ensi askeleita sängyssä(irti päästi pinnasängystävasta 9,5kk kun meidän sängyssä kiinni että ei tipu alas)kun älysi että siinä ei käy kipiää vaikka kaatuu. Lattialla lähti sitten varovasti siinä10kk ja nyt jo juoksentelee ja ikää on reilu 11kk.

Puhetta tulee et dodo(ota) ätä, äiti, isi ja tissssi.. 😃mutta vielä ei noi äiti ja isi tulekun tarkoittaa meitä. Tai ainakaan vielä en ole huomannu et meitä tarkoittanut vasta harjoittelee sanomaan.

Ruoka maistuu mutta välillä malteta syyä. Maitoon pitäis alkaa siirtyä pikkuhiljaa mut ek tässä kiirettä.

Mietin vain että kun kuusi tulee sisälle niin onko se niin kiinnostava että se nykäsee sen kumoon. :))

Nukkumaan meno menee niin ja näin :/ miten teillä??

23.12.2014
nki91
nki91

Hei! Pitkään en ole kirjoitellut. En ole tainnut sitäkään kertoa, että meillä neiti neiti viihtyi helmikuuhun asti mahassa. Kaksi päivää, jos olisi vielä massussa pysynyt, olisi käynnistetty. Mutta sitten synnytys käynnistyikin hyvin vauhdilla. Synnytys kesti noin 5 h. Sairaalaan ehdittiin juuri ajoissa, olin jo 8 cm auki. Siitä alle puoli tuntia neiti oli jo ulkona. Kipulääkettä en ehtinyt saada. Ilokaasua vain, josta ei ollut minulle apua. Mutta kyllä kivut unohtuivat sillä hetkellä, kun neidin syliini sain! 

Kaikenlaista on neidin syntymän jälkeen tapahtunut. Esimerkiksi esikoinen sai kipsin jalkaansa kesällä. Hyppi trampoliinilla (valvotusti), mutta jotenkin otti virheaskeleen ja alkoi hirveä huuto.. Murtuma oli onneksi pieni ja parani kolmessa viikossa. 

Yritimme syksyllä saada omaa kotia varten lainaa, mutta eihän sitä saanut, kun ei ole vakituista työpaikkaa. Mies saa kausiluonteisia töitä ja itselläni on hyvä ammatti, mutta vielä en viitsisi töihin lähteä, kun neiti on vielä liian pieni. Ja etenkin, kun tämä saattaa jäädä nyt viimeiseksi lapseksi, haluan nauttia mahdollisimman paljon tästä ajasta. Pieni haave on ollut kolmannesta lapsesta, mutta voi olla, että emme lähde yrittämään :) 

Mitäs teille muille kuuluu? Jokos teillä harjoitellaan kävelyä? Meidän neiti otti ensimmäiset askeleet ilman tukea 10 kk, veljensä otti aikoinaan ensimmäiset askeleet 11kk! Ihmeellistä seurata miten erilaisia lapset ovatkaan! Neiti on rauhallisempi ja kärsivällisempi kuin veljensä. Uusia ruokia maistelee paljon helpommin, veli kohta 3v on vielä nykyäänkin todellla nirso. Banaaniakin oppi syömään vasta 2,5 v! 

Joulua meillä odotellaan jo innolla, poika usein katselee ikkunasta ulos ja yrittää nähdä edes vilauksen tontuista! Ihan hämmästyin, miten nätisti keskittyi kuusen koristamiseenkin, kun on enimmäkseen aika villi tapaus.

Ikävää on tällä hetkellä se, kun poika on alkanut aika usein kiusaamaan siskoaan. Saattaa vaikka tahallaan tönäistä kumoon tai leikkiä, että aikoo ajaa sellaisen potkutteluauton kanssa siskoa päin, mihin neiti vastaa hätäisellä huudolla.. Kieltoja ei tunnu välillä edes kuuntelevan, eikä jäähyt auttavan. Kun oppi viimein pyytämään anteeksi (ei puhu vielä kunnolla), anteeksi lausuu ante, niin se on auttanut vähän. Aina kun tekee väärin toista kohtaan, täytyy pyytää anteeksi. Välillä anteeksipyyntöä saa odottaa hetken aikaa, mutta aina lopulta pyytää. 

Hyvää Joulun odotusta ja Uutta Vuotta Teille Kaikille!! :)

22.12.2014
Anni92
Anni92

Meillä tuli vasta ensimmäinen pari viikkoa sitten! Toinen on tuloillaan

21.9.2014
nota24
nota24

Meillä on jo 4 hammasta alhaalla ja 2 ylhäällä :)

21.9.2014
Krissu262
Krissu262

Taitavat olla lujassa. Toi kolmas ylhäällä on lujassa meilläkin se tuntuu mut millään tule ikenen läpi. Pikkunen tykkää kun niitä harjaa niin tapana 2 kertaa päivässä harjata.

16.9.2014
nki91
nki91

meillä on kans raivottu jo toista kuukautta hampaita eikä mitään näy... 6 ikäisenä tuli alahampaat

16.9.2014
Nennna-
Nennna-

Meillä on nyt vasta puhjennut ekat 2 (ala etuhampaat), seuraavaksi varmaan yläetuhampaat, ainakin tuntuu siltä. Mutta niitä on kyllä tehty jo piiiitkään.

15.9.2014
Ryaazz
Ryaazz

Hui ekat hampaat tuli 5 kk ikäsenä 2kpl ja nyt reilu 7.5kk tuli tokat 2 kpl ja nyt vajaa 8 kk näkyy jo 2 kappaletta ylhäällä. :o

5.9.2014
nki91
nki91
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...