Taas tosi huolestuneena...

Nyt en ole varma onko edes hiivatulehdus, kun on joskus aikaisemmin ollut ja silloin oli kauhee kutina. Nyt ei ole mitään muuta kuin sellaista vähän paksumpaa, kokkareista valkoista vuotoa. Kannattaako hoitaa tolla canesten kombilla? Aiheuttaako hoitamaton hiiva keskenmenon tai tuo lääke? Pliis apua. Ja onko muuten normaalia, että vauva liikku ultrassa tosi vähän? Oli viikkoja silloin 13 täynnä. Ja sitten mietin sitä, että voiko vähäinen veden juonti johtaa siihen, että myös lapsi vettä on vähän? Ja onko normaalia olla näin huolestunut koko ajan? Kun oma äitini kertoi ettei ollut ikinä huolestunut. Ja pelkään, että jos neuvolassa alkaa vaikuttaa liian tälläiselta niin katsovat etten ole valmis äidiksi.

19.1.2014
Chinchilila
Chinchilila

Jonnekin jokin aika sitten kirjoittelin juuri, että hiivaa voi koettaa välttää myös raskausaikana käyttämällä kosteuttavia intiimialueen geelejä ja voiteita. Apteekista saa. Raskaus kuivattaa limakalvoja.

Mä omalla kokemuksellani sanoisin, että raskauden aikainen valkovuodon runsastuminen johtuu osaksi juuri tästä että sillä vuodolla kroppa yrittää kosteuttaa kuivuneita limakalvoja mutta vähän laihoin tuloksin. Paitsi, että hiiva muistuttaa ruokavalion tärkeydestä, myös siitä että hoitaa limakalvojaan.

Itellä oli nimittäin paljon hiivaa jopa ilman raskauttakin lasten syntymän jälkeen. Se kuivuus jäi päälle. Vuoto oli runsasta myös ympäri kk-kierron. Sitten aloin käyttää noita voiteita ja geelejä ja kun limakalvot alkoi tervehtymään, myös hiivatulehdukset loppu kuin seinään ja v-vuoto tasaantui. Ei tarvitse jatkuvasti olla pikkuhousunsuojaa pöksyissä, vain tietyissä kierron vaiheissa.

21.1.2014
misukka
misukka

Kiitos kun olette vastailleet. Katoin netistä, että raskaana vuoto muuttuu runsaammaksi ja valkoiseksi, niin odotan nyt mun uutta neuvola aikaa, joka on kohta niin varmaan täti siellä kertoo tarkemmin. Kiitos myös kun vastaatte niin henkilökohtaisesti ja kaikenkattavasti. Pitäis oppia nyt stressaa vähämmän kun siitä ei ole hyötyy. Hyviä jatkoja kaikille

21.1.2014
Chinchilila
Chinchilila

Muakin on vaivannut hiiva tässä toisessa raskaudessa jo nyt kertaalleen ja oon vasta vko 10 menossa. Ekaa odottaessa se oli vasta loppuraskauden vaiva. En kyllä oo käynyt sen kanssa lääkärissä vaan käytin canesten voidetta parina päivänä ja sit jotain acon kosteuttavaa cream voidetta, nyt selviän taas ilman. Mun mielestä toi hiiva on vähän sellanen juttu että se on luonnon tapa muistuttaa että äiti tarkistaisi ruokavaliotaan...

20.1.2014
Jopster
Jopster

Kannattaa käydä lääkärin tykönä jos epäilet hiivaa. Saatpa ainakin varmistuksen eikä tule turhaan lääkittyä. Canesten on kuitenkin turvallinen vauvalle.

Yritä luottaa siihen, että kaikki on hyvin masussa. Vaikka mun oma kokemukseni onkin huono. Kaksi ensimmäistä olivat melkoisia hulivilejä masussa jo noilla viikoilla ja mylläsivät kovasti. Kolmas oli hiljainen ja jouduin yskäsemään np-ultrassa että vauva reagoi. Hoitaja sanoi että hyvin reagoi, että saattoi nukkua. Varmasti totta tuokin mutta meillä lopputulos oli km rv 19. Vauva vastasi viikkoja 14+ Muistelen tunteneeni vikat liikkeet rv 15 loppupuolella tai 16 alussa. Eli semmoinen epämääräinen fiilis ettei vauva ollut kunnossa piti meillä valitettavasti paikkansa.

Toivon sydämestäni että sinun pikkuisesi vain nukkui ultran aikana eikä mitään syytä huoleen ole.

Koeta vähän rentoutua odotuksessasi koska jatkuva stressi ei ole hyvästä. Yritä luottaa luontoon ja kroppaasi. Itse en ole osannut pelätä mitään yhdessäkään odotuksessa. Viimeinen raskaus vain oli jo alkumetreiltä erilainen.

20.1.2014
misukka
misukka

Ja ultrassa vauva on vain voinut nukkua. Olisivat he sanoneet, jos liikkeitä olisi ollut liian vähän :)

19.1.2014
carata
carata

Äitiydestä johtuu, että olet huolissasi. On siis ihan normaalia, sillä onhan kyseessä lapsesi. Ja kukapa äiti ei miettisi tekemisiään, kun vauva on masussa.

19.1.2014
carata
carata

Ja hoitamaton hiiva ei varmastikkaan johda keskenmenoon, mutta uskoisin sen hoitamattomana aiheuttavan ainakin jonkinlaista kutinaa, josta tiedät, että sellainen on.

19.1.2014
carata
carata

Hiivoja raskaana ollessa voi olla enemmän tai vähemmän. Joillain sellainen voi olla melkein koko ajan. Aina hiivaan ei kuulu kutinaa, mutta raskaana ollessa kannattaa hiiva käydä tarkistamassa lääkärissä ja miettiä sitten hoitoa. Sitä emättimeen laitettavaa tablettia ei saa laittaa asettimen kanssa, jos on raskaana. Se siis tulee laittaa sormin. Vuoto voi kuitenkin olla runsasta valkovuotoa, joka on myös yleistä raskausen aikana, joten käyppä lääkärissä näytillä.

19.1.2014
carata
carata

Lapsiveden määrä ei ole yhteydessä siihen, juotko itse paljon vettä vai et. Kannattaa syödä usein ja monipuolisesti, jotta istukka toimii ja vauva saa kaiken tarvittavan. Jos en ihan väärässä ole, niin lapsivettä syntyy vielä synnytyksessäkin, jos kaikki on ok, eli jos ultrassa ei ole erikseen mainittu, että sitä olisi vähän, niin en näkisi syytä huoleen.

19.1.2014
carata
carata

ei kannata ilman lääkärin konsultointia käyttää hiivalääkkeitä, muistaskseni pakkauksessakin sanotaan niin? mun siskolle tuliraskausaikana jatkuvasti hiivatulehduksia, heti ku yks meni, ni toinen tuli. en muista oliko hänellä viisi vai kuusi peräkkäin ja mitä lääkäri siihen sit mahtoi määrätä.. mut mahdollista on et uusiutuu heti.

mulla oli imetysaikana kolme peräkkäistä ja oli kyllä tosi inhotavaa.

jos ei lääkäri ultrassa mitään sanonu vähäisestä liikkumisesta, ni ei siinä mitään hätäiltävää ole, kohta ne liikkeet alkaa tuntuun selkeesti jo itsellekki, ni saa enempi mielenrauhaa. Jotkut päivät vauva liikkuu vähemmän, toisina muljaa enempi :)

Tieto lisää tuskas, sanotasn ja pitää silleen paikkansa, et en mäkään esikosta osannu murehtia yhtikäs mitään, ku ei ollut kokemusta lapsista eikä kavereiden raskauksista, ri yienny mitä kaikkea voi seurata. Nyt sit hengannu tällä palstalla 6v ni osaa pelätä ja murehtia yhtä sun toista . täytyy vasn koittaa olla miettimättä liikoja ja vetämättä turhan nopeita johtopäätöksiä jokaisesta vihlaisusta.. :)

Mut palstojen hyvä puoli on vertaistuki ja se, et joku rauhoittelee, varottelee tai palauttaa sut takas maanpinalle :) neuvolassakin on hyvä kysyä jos joku askarruttaa, kyllä ne ymmärtää etenki jos kyseessä on sun ensimmäinen. Ei kukaan ole valmis äidiksi ennenkuin sellaisrksi tulee ja kasvaa lapsen mukana :)

19.1.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...