Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mitä ihmettä, allergiaa, yliherkkyytä vai ei mitään?

Meillä on tuo vaavi nyt reilu 8 kk vanha. Ennen joulua todettiin atooppinen ihottuma, jota hoidetaan kortisonilla+perusvoiteella. Ihottuma ilmantui "yhtäkkiä" ja jäi olemassa olevaksi. Se pysyy hyvänä tuon viikon kortisonirasvakuurin ajan, mutta tauon aikana (viikko), se alkaa paheta. Nyt on tietty talvi, joka vielä pahentaa iho-oireita. Mutta, nyt noin viikko sitten alkoi vatsa "oireilla". Eli jätkä kakkaa monta kertaa päivässä, haisevaa ja tummaa LÖYSÄÄ tavaraa, ja aina saa vaihtaa vaatteet pohjia myöten. Mietin, että olisiko tuo vaiva johtunut uudesta d-vitamiista, jonka aloitin. Vaihdoin kuitenkin parin päivän jälkeen takaisin vanhaan, mutta oireet jatkuvat vaan....voiko edes herkistyä yhtäkkiä jollekin tutulle ruoka-aineelle? Mitään uutta ei olla aloitettu, jätkä on saanut kiinteitä 4kk iästä ja jo puolivuotiaana lähes kaikki kala mukaan lukien oli kokeiltu. Vai voiko vatsan uudenlainen toiminta liittyä siihen, että oppi liikkumaan?Jos niinkuin suoli toimisi nopeemmin tms. En tiedä, ikävää vaan on aina vaihtaa koko repertuaari vaatteita...

16.1.2014
Myy76
Myy76

Kiitos Maarua 3

Meillä on kaikilla lapsilla eri asteista atopiaa, mutta tällä minillä pahin ja aikaisimmin alkanut. Välillä raapii ihonsa rikki,jos saa siihen mahdollisuuden :/.Rasvattu on Minidermillä,Aqualanilla ja Lipolanilla sekä sillä kortisonilla.

Seurailen tilannetta ja....rasvaan!

Ja kiitos P&M ja muutkin vertaistuestanne ja kokemuksistanne.Meillä esikoinen on allergikko, tosin ei ruoka-aineista muille kuin pähkinälle/mantelille...

19.1.2014
Myy76
Myy76

Myy, meillä keskimmäinen, nyrt jo 6 vee, neuvolan terkka totesi hänestä 2 kuun neuvolassa, että atooppisuutta on. Cerala ja Ceralan plus oli, oli Novalania ja joitain muitakin rasvoja.

Tutkittiinkin mm. Iho-ja allergiasairaalassa. Ei allergioita, ei keliakiaa. Aina  jäi neuvolan kasvuseulassa kiinni. Paino olikin pitkään -19-käyrällä.

 

Myöhemmin tutkittiin Jorvissa astmaepäilyjen takia. Kahdessa  eri rasitustestissäkin oli. Ei astmaa.Hänellä tosin Ventoline oli, koska astmatyyppistä oiretta oli.

Esikoisella (13) oli lievä astma ja lievä koivun siitepölyallergia, ja niihin lääkitykset.

Tää nuorin neiti, nyt 3 kk, kuivaihoinen. Apobase oily creme käytössä. Ihan äidin kehotuksesta ostin sitä hänelle.

Näin meillä.

17.1.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuo Poju on korvikevauva, eli on koko ikänsä saanut korviketta.Osaimetin kolmekuiseksi.Että imetyksen vaikutus suojana lienee minimaalinen.Mutta ei näistä pienistä tiedä, voihan tuo atopia ja vatsaoireet olla ihan erillisiä juttuja,joilla ei ehkä olekaan mitään tekemistä keskenään.Pitänee seurailla tuota mahaoiretta vielä,jos Se vaikka katoaisi :) Muutkin lapset meillä on atoopikkoja, yksi heistä myös allergikko.Itsellekin on vasta vanhemmalla iällä tullut kissa- ja pähkinäallergian oireita, vaikka pienen ikäni olen kissojen kanssa ollut ja pähkinöitä popsinut :/.Kumma tämä ihmisen keho :)

Kiitos kaikille kommenteista!

17.1.2014
Myy76
Myy76

meilläkin tuon päärynän kanssa tuli reagointi vain raasta ei pilteistä. Ja oli syönyt sitä jo useamman kerran. .ilm. Yhteensä hieman liikaa liian nopeasti kuitenkin

17.1.2014
teeko
teeko
1 year, 7-month-old toddler

Imetys kyllä suojaa monelta ja voi kyllä pitää allergiankin poissa. Mulla sama kiivin kanssa, eli teininä meni, mut aikuisiällä kurkkuun tulee välittömästi valkoiset paiseet ja meinaa mennä umpeen, sekä kieltä polttaa ja huulia kutittaa. Sekin vaikuttaa, onko tuote raaka vai käsitelty. Omenat on hyvä esimerkki. Meillä tuore omenakin aiheutti punoitusta naamaan, mut omena sose/piltti ei. Kuorittuna ja tuoreena menee nykyään. Ja kaurapaistoksessa ja puurossakin menee ilman oireita.

17.1.2014
carata
carata

Mä oon ite ollu atooppinen koko lapsuuden ja allerginen niinku muutkin meidän perheen lapset. Nyt aikuisena mylla ei vaivaa kuin kuiva iho ei muuta. äidille soitinku tuo poika sai tuon reaktion niin hän sanoi että usein allergia puhkeaa n. Vuoden iässä kun on lopetettu imetys. Meillä se on pitänyt paikkaansa

17.1.2014
teeko
teeko
1 year, 7-month-old toddler

Mulla on reilu vuoden ikäinen poika joka sai ensimmäisen allergisen reaktion päärynästä n.kk sitten. Koko naama ihottumalle. Pidin useamman viikon tauon ja nyt on maistwllu päärynä uudesta ihan tlusikallisen kerrallaan n. kerran viikossa. uudestaan ei ole oireita nyt tullut

17.1.2014
teeko
teeko
1 year, 7-month-old toddler

Ihan hyvin voi herkistyä tutullekin aineelle. Mä esim teininä vetelin ihan onnessani chiliä ja kiiviä jne. Mut nykyään en pysty edes puolikasta t-lusikallista syömään kiiviä ja chilin kanssa pitää olla tosi varovainen. Mustapippurikin reilusti käytettynä saa mut oksentaa. Chilin vaikutus on paljon herkempi.

Jos se d-vitamiini herkisti vatsan ni nyt voi olla muillekin , tutuillekin aineille, herkempi.

17.1.2014
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Ja uusi d-vitamiinikin voi kyllä vaikuttaa, mutta luulisi silloin oireiden helpottavan, jos on jo vaihdettu takaisin edelliseen merkkiin.

17.1.2014
carata
carata

Allergiaahan se voi olla, meilläkin tyttö reagoi tomaattiin vaikka kiinteät oli aloitettu aiemmin ja tyttö oli saanut tomaattia aiemminkin. Tuoreena se aiheutti suun ympärille ja kasvoille ihottumaa, ruoassa, kuten lasagnessa oli aiemmin käynyt. Mandariini aiheuttaa paljon (liikaa) syötynä ripulia. Voisko olla kortisoni allergiaa?

17.1.2014
carata
carata

No siis kyllähän allergia voi puhjeta aikuisellakin ikää, vaikkei olis ennen reagoinut mihinkään... et sekin on mahdollista

Mut saattaahan olla ihan vaan joku vatsapöpökin, niitä on nyt taas kovasti liikkeellä. :/

Jos ei oo itkuinen tai kiukkunen, eikä mitenkään veltto, niin en ois kovin huolissani... Syöttäsin paljon banaania ja mustikkaa, ne kovettaa vatsaa. Ja jos kauheen vetistä on se kakka, niin ehkä himpun enempi nesteitä, ettei pääse kuivumaan.

Jos kovin kauheen pitkään vielä jatkuis niin sitten lääkäriin.

16.1.2014
Monster
Monster

^^

16.1.2014
Myy76
Myy76
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...