Ihottuma

Apuja ja vinkkejä kaipailisin, kun meidän 3,5kk pojalle yhtäkkiä tullut paha ihottuma. Tai ei nyt niin yhtäkkiäkään, pari viikkoa sitten alkoi niin että oli kaulan ihopoimuissa punoitusta (mikä varmaan on ihan normaalia kun se alue ei hirveästi hengitä), sitten punoitus sai kavereikseen pientä näppylää ja levisi kasvoille, nyt on kaulan alue tosi pahan näkösessä näpyssä ja iho oikein hilseilee, muualla kropassa on myös ihottumaläiskiä. Pojan iho on yleensäkin tosi herkkä ja tainnut äidiltään hiukan periä atooppisuutta. Tuo ihottuma mielestäni paheni, kun aloitettiin maistelemaan soseita viikko sitten, oon antanut perunaa ja bataattia. Voisiko poika olla niille allerginen? En oo koskaan kuullut et noi ruoka-aineet aiheuttais allergiaa. Oma ruokavaliokin on pysynyt samana koko vauvan elinajan, onko muilla kokemusta, että vauvalle ei ihan vastasyntyynenä vielä tulis äidin ruuista allergiaa, mutta saattaa myöhemmin tulla?

15.1.2014
HannnaK
HannnaK

Joo mekin ens viikolla neuvolassa otetaan esille toi ripuliasia ja täytyy pohtia että otetaanko sitä kolmatta annosta..:/

17.1.2014
HannnaK
HannnaK

Eli kolmen viikon ripuli rota rokotteestakin on mahdollinen ;) Hyvä ainakin näin aloittajan tietää.

17.1.2014
carata
carata

Tosta rotarokoteripulista sen verran,että meillä kesti pojalla annosten jälkeen ripuli kolme viikkoa, rikkoi tietty ihon pepusta ja just kun saatiin poju kuntoon, ois pitänyt antaa uusi annos.Me ei annettu kuin kaksi kolmesta annoksesta juuri tuon rajun reagoinnin vuoksi...että kyllä on mahdollista noin pitkäkestoinen ripuli siitäkin.Meillä on aika herkkävatsainen vaavi myös...

16.1.2014
Myy76
Myy76

Mut kokeilkaa nyt sitä maissia ainakin se viikko ja katsokaa tuleeko siitä mitään. Jos ei, niin sit taas uus ruoka aine.

16.1.2014
carata
carata

Rotarokoite on varmaan suurin syy ripuliin. Joillain sitä ei tule, mut joillain se voi kestää viikonkin. Kolme viikkoa on kyllä ihmeen pitkä aika, mut kannattaa mainita siitäkin, koska eikös teillä vielä ole yksi rota edessä päin? Peruna-maissi-porkkana on melko yleisiä aloitettavia, mut esim.maissi ei sisällä tärkkelystä, niissä määrin kuin peruna, joten voi olla heti hellempi vatsalle. Itse epäilisin tuota perunaa ja kokeilisin liottamista, kun sen perunan aika tulee.

16.1.2014
carata
carata

Täytyypä nyt hoitaa ja seurailla tuota ihoa, ja kysyä ensi tiistaina neuvolassa lisää näistä sosejutuista. On muuten lääkärineuvola eli siellä sitten toivottavasti saisi kunnolla selvyyttä asioihin :)

16.1.2014
HannnaK
HannnaK

Joo toi ripuli alkoi tosiaan rotarokotteen saannin jälkeen, ja helpotti kyllä kun aloitin noi soseet. Ja se tosiaan oli aika rassaavaa kun piti jopa puolen tunnin välein vaihtaa vaippaa, ihmettelen kyllä että vauva oli kuitenkin ihan pirteä koko ajan. Joo syön maitohappobakteeria, sellasta mitä ei ees apteekista saa, ja annan pojalle samaa, hänelle sen alunperin ostinkin kun oli ripuli mun antibioottikuurin takia vastasyntyneenä. Näyttää kyllä siltä et olis perunaan ja/tai bataattiin liittyvää allergiaa/yliherkkyyttä, nimittäin eilen annoinki sit maissia niiden sijasta ja yön aikana ihottuma hävis melkein kokonaan, enään on vaan pientä punotusta ihopoimuissa..:)

16.1.2014
HannnaK
HannnaK

Ehkä sittenkin maitohappo....:D

16.1.2014
carata
carata

Kolmen viikon ripuli oli mulla mennyt ohi! :0 Mut ei kyllä kuulosta normaalilta. Oisko lapsi saanut rota rokotteen ja ripuli johtunut siitä? Vaikkakin, kolme viikkoa on silti aika pitkä aika :/ Itse pitäisin ehkä kirjaa lapsen syömisistä, nukkumisesta ja kakkaamisesta, sekä omasta syömisestä. Meillä ainakin tytön kakka vaihteli vauvana ruskeasta-vihreään-keltaiseen ja neuvolassa sanottiin, et väri riippuu melko pitkälti mun syömisistä. Löysä vatsa on vauvoilla aina normaalia, mutta kunnon ripuli ei. Syötkö itse maitohappibakteeria?

16.1.2014
carata
carata

Minä soittaisin neuvolaan, siksi että mahdollisesti hieman saisi selkeyttä, mikä mitäkin aiheuttaa.

Jotain yliherkkyysreaktiotakin voi vauvalla olla.

Neuvolasta voit kysyä vinkkiä, mikä olisi mahdollisimman mieto kasvis. Porkkanakin saattaa helposti aiheuttaa yliherkkyyttä.

15.1.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kokonaan voi jättää pois, jos neuvola ei ole antanut ohjeeksi antaa kiinteitä. Meillä tyttö oli täysimetyksellä 6kk asti, koska paino nousi ok ja pituuttakin tuli. Eli lopeta ihmeessä molemmat ja aloita sitten jommalla kummalla, tai vaikka porkkanalla. Toivottavasti syy selviää.

15.1.2014
carata
carata

Niin sitäkin mietin et voikohan ton maistelun jättää kokonaan pois ja oottaa viel pari viikkoa..? Alotin sen aika aikasin lähinnä vaan siks ku pojalla oli jo kolme viikkoa kestäny ripuli.

15.1.2014
HannnaK
HannnaK

Joo, ite teen soseet eli täytyy tuota vedessä liottamistakin kokeilla! Harmi vaan, että pakastin on täynnä jo aiemmin tekemääni sosetta.. Neuvolasta ei kehotettu aloittamaan soseita, mutta sanoi että voi alkaa maistelemaan jos haluaa, ja antoi paksun nivaskan ohjekirjasia..:) Ja sellasella 1-2 ruokalusikallisella ollaan nyt menty. Pistin noi perunat ja bataatit kokonaan pannaan vähäksi aikaa ja katsotaan jos auttaa. En muuten nukuta ulkona, mutta oon nyt ilmojen kylmetessä huomannu et tosiaan posket on kuivat ulkoilun jälkeen. Kiitos hyvistä neuvoista! :)

15.1.2014
HannnaK
HannnaK

Komppaan p&m.ää

15.1.2014
teeko
teeko

Carata, sillä ajattelin, että jättäisi kummatkin ruoka-aineet vähäksi aikaa pois, koska on niin pieni ja nuori, vaikkakin täyttää 4 kuukautta.

Eri asia on, jos neuvolasta on jo kehoitettu aloittamaan kiinteät ruuat.

Jos toinen vain noista pitäisi jättää joksikin aikaa pois, jättäisin perunan.

15.1.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja yhtä ruoka-ainetta kannattaa maistella ainakin viikko ja sitten vasta aloittaa toinen, jotta näkee mikä aiheuttaa mitäkin. Tietenkin jos heti kasvot heilahtaa punaisiksi ja tulee ihottumaa, kannattaa lopettaa. Mut 1 viikko/1 ruoka-aine on melko hyvä tahti.

15.1.2014
carata
carata

Ja ihottuma kasvoissa, voisiko olla myös hormoni näppylää? Sitä usein vauvoilla on joissain määrin ja joillain niitä tulee pahempana kuin toisilla.

15.1.2014
carata
carata

Ja perunalle voi hyvinkin olla allerginen. Tärkkelyksen poisto auttaa alkuun yleensä ja sitten voi pikku hiljaa siedättää. Tietenkin kannattaa käyttää lasta lääkärissä ja allergiatesteissä, jos alkaa tulemaan muitakin oireita.

15.1.2014
carata
carata

Ihopoimut menee herkästi punaiseksi. Kannattaa ottaa ainakin kahdesti päivässä kaula vedellä ja laittaa talkkia. Ja jos mahdollista, niin kannattaa pitää mahallaan päivällä, jotta vauva sais päätä nosteltua ja kaula saisi ilmaa. Ihottuma, etenkin jos on kuivaa, voi olla atooppisesta ihosta johtuvaa. Jos vauva nukkuu unia ulkona, voi myös pakkanen kuivattaa ihoa ja näin ollen iho voi olla herkempi ja saada punoitusta mm.ruoasta. Rasvaa ei saa laittaa ennen ulos menoa, mutta sen jälkeen kannattaa rasvata, jos on kuiva. Lisäksi myös rintamaito voi auttaa asiaa, eli sitä voi hieroa poskiin.

15.1.2014
carata
carata

Mä en ottais kumpaakin pois, vaan vain toisen. Teetkö itse soseet? Jos teet, jätä peruna kuvioihin mukaan ja bataatti pois. Jotkut lapset saa allergiaa perunan tärkkelyksestä ja perunaata tärkkelyksen saa pois, kun kuorit perunat illalla ja jätät veteen likoamaan. Jos pienit vielä paloiksi, niin se auttaa asiaa. Sitten aamulla huuhtelet niin kauan pottuja, että vesi on kirkasta ja keität. Soseutat ja lisäät maitoa(?). Lapsi voi olla allerginen, vaikka ei olisi ollut oireita silloin, kun olet imettänyt. Ja vaikka vanhemmilla ei allergioita ois, voi niitä lapsella olla sitäkin enemmän.

15.1.2014
carata
carata

Joo siitä on varmaan ihan hyvä lähteä, tänäänpä sit maistellaan jotain muuta..:)

15.1.2014
HannnaK
HannnaK

Tää on hei Jiin alaa.

Kaikelle voi olla allerginen.Peruna-allergista oon työssäni hoitanutkin.

Jätä nyt kumpikin pois vauvan maisteluista, ja kokeile myöhemmin uudelleen.

15.1.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Niin ja suun ympärillä ihottumaa. Kaula ja suun alue sekä posket on pahimmat paikat.

15.1.2014
HannnaK
HannnaK
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...