tiistain ruoka? :)

jees kysellään heti aamusta alkaen :D

14.1.2014
riu
riu

Meillä mummilassa jauhelihakeittoa ja siskonmakkarakeittoa. Iltaruokana pinaattikeittoa ja keitettyjä munia. Huomenna kaalilaatikkoa ja pitsaa.

14.1.2014
carata
carata

Jännää. Olisin voinu kuvitella että se olis enempi. Tai no kai se riippuu enempi siitä kuinka paksun siitä pötköstä tekee. Et jos se on ranteen paksunen mut pitkä ni ei vaadi niin paljo aikaa ku jos tekee tuplan halkaisijaltaan olevan pötkylän. Ranteen paksusena tulee kyl kuivempi ku paksumpana.

14.1.2014
misukka
misukka

No se kaks kiloa on kanssa neljä tuntia sata astetta :D

14.1.2014
riu
riu

Mä muuten totesin, et kyl mun täytyy se kuitenki tänään tehdä ko noissa lihoissa on päiväys tänään. Mut tekkeepi huomenna sit lämmittäen sen evään. Tai sit venäytetään jonnekin iltapalaan asti päivällisaika ja vedetään kevyesti kebabia iltaiseksi.

14.1.2014
misukka
misukka

No mä löysin kilon taikinalle ohjeen, että 4 tuntia 100 asteessa. Ku se pitää hitaasti kiduttaen paistaa kypsäksi. Muutenhan siitä tulee mureke :)

Isommassa pidempään ja pienemmällä taikinalla vähän vähemmän. Mut sehän ei onneksi kärsi  vaikka pidempäänkin paistais ku foliossa ei pääse kuivumaan. Paitti jos sattuu venähtää yön yli paistoksi :D

14.1.2014
misukka
misukka

Minkä aikaa sitä sitten paistetaan? Siis neljä tuntii vaikka on pienempi määrä? Siitä kahesta kilosta mie oon ite pakadtanu :) Nyt iski mieliteko, pakko tehä lähiaikoina!

14.1.2014
riu
riu

Mä teen melkein aina kilosen. Lidlistä saa sen kilon nautajauhelihan ni siitä tulee mukava pötkö. Tuossa yks kerta tein puolitoistakilosen ni se oli jo vähän iso tälle porukalle. Nyt mulla on tuolla 2 kpl 600 grammasta pakettia, molemmat aattelin tuhota tuohon kebabiin.

14.1.2014
misukka
misukka

Siis täytetty kala on niiin hyvää, joskus täytä lahnan ja se on halpa kala ostaa. Vaikkei ihan niin hyvä ku kuha :D

Mie oon pitkään miettiny että pitäs tehä kebabia mutta en oo vaan eestyny. Ootko kokeillu tehä koskaan kilosta?

14.1.2014
riu
riu

riu, voinko mä tulla teille syömään? Toi kuha kuulostaa ihan törkeen hyvältä!

14.1.2014
misukka
misukka

Alkuun suunnittelin kebabia tälle päivälle mutta ko sen pitäis olla 4 tuntia uunissa ja mun pitäs puolilta päivin olla muualla ni ei oikein ehdi. Pitsaa aattelin pyöräyttää...

14.1.2014
misukka
misukka

Mie tein eilisiltana pellillisen jauhelihapiirakkaa kastikkeen jämistä, ja jos se piisais lounaaks kun ei nuo pojat varmaan hirveesti kippeenä syö. Illalla ois ihanaa herrrrrkkua kun miulla ois pakkasessa kokonainen kuha ja sen aattelin täyttää kasviksilla ja kanttarellillä ja paistaa kokonaisena uunissa, paljon voita ja vähän valkoviiniä sekaan. Oi nam :P

14.1.2014
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...