murheita :(

Mieheni kanssa on aika usein tällä  hetkellä riitoja. Arki on kiireistä 3 lapsen kanssa, joista nuorin on 1v. Yksi ongelmista on kun, teen jotain, mistä hän ei pidä. Esim.joka aamuinen riita on kun teen meidän 2 luokkalaiselle aamupalan samalla kuin pienille lapsille, niin se on kuulemma väärin. Ja hän aikoo niin kauan siitä minulle sanoa ja jankuttaa sen aamus, eli joka aamu, kunnes sen lopetan tekemisen. Ja tästä seurauksena riita ja hän uhkaa aina avioerolla ja meidän suhde on niin p***a. Tämä oli vaan yksi esimerkki. Oon aivan rikki, aamut alkaa itkemällä. Mutta periksi en anna ainakaan tätä esimerkkiä. Lapset ovat niin hetken pieniä ja tietyissä asioissa on vielä ihana passata niitä, mutta tiedän että sitä omatoimisuutta tarvitaan... En vaan tiedä mitä tehdä???

8.1.2014
kesätytsä
kesätytsä

Ja vaikka mulla on 1v 4kk ikäinen lapsi, en mä ajattele, et passaus velvollisuuteni loppuu, kunhan saan mukulan potkittua koulun penkille. Kyllä mä mielummin teen aamupalan ja opetan siihen, että aamupala syödään, koska se, että sitä ei syö koskaan, voi olla myöhemmin seurauksena naposteluun ja lihavuuteen, muutenkaan, ei siellä koulussa jaksa, jos odottaa koko aamun ruokatuntia!

8.1.2014
carata
carata

Kyllä tuolla miehelläsi taitaa olla jokin muukin ongelma, kuin aamupala!? Oikeasti. Eihän toka luokkalaisen tarvitse itse aamupalaa tehdä! :0 Vai olettaako miehesi, että lapset menee pilalle, eikä koskaan aikuistu, jos eivät tee jo kouluiässä omia aamupalojaan? En kyllä ymmärrä. Jos aamupala on syynä avioeroon, niin huoh. Ehkä suhteessanne ei ole sitä tiettyä sisältöä, joka siinä pitäisi olla. Ei normaalit suhteet kaadu aamupalaan. Asioista pitäisi voida keskustella. Eikä toista voi loputtomiin moittia. Ehkäpä lopetat tekemästä ruoat miehellesi, etkä pyykkää hänen puolestaan. Hänellähön sitä ikää jo varmasti on, että pystyy itselleen ruoat jne hoitamaan!

8.1.2014
carata
carata

Nosta kissa pöydälke ja kysy mieheltä mikä sitä vituttaa?

Pelkkä periaatteesta napit vastakkain oleminen on typerää. Molemmin puolin.

8.1.2014
misukka
misukka

Sanoisin myös että pinnaa taitaapi kiristää ukolla. Nuo murheet kun on pieniä. Sano, " että hyvä että sulla on noin pienet murheet" ja "senku otat avioeron perusteella, että tokaluokkalainen saa aamupalaa äiteen tekemänä" Mua kait naurattaisi asia, jos ukko vaahtoaisi tuolla tavoin, vaikka voihan se olla kun se siellä on todellista totta niin ei paljoo naurata...

Omatoimisuushan on ihan hyvä juttu ja kyllä jo pienet lapset tykkää omat leipänsä margariinilla sillä parinsentin paksuisella, täyttää... mutta tuon asian vuoksi tuskin kannattaa pilata lasten ja aikuisten päivää ja eloa tässä maailmassa, riitely on paljon isompi juttu jos lapset joutuu kuulemaan aikuisten vaahtoamista heti aamusta... ja asioita voi katsella kokonaisuudesta käsin, onko lapsi muuten ihan omatoiminen kuitenkin... yksi aamupala sinne ja tänne ;)

8.1.2014
mumx2
mumx2

Tuo tiitulin tapa on varsin tehokas, ite tehny samaa. Sitten vapaalla ollessa mies ihmettelee kun vastailen muiden juttuihin paitsi sen, ukkosuodatin jääny päälle ja menee sen jutut ihan huomaamatta ohi :D

Mutta tuossa teidän tilanteessa kannattaisi varmaan ehdottaa kompromissia siihen lapsen aamupalaan? Jos juurikin lapsi tekee itse viikonloppuisin tai välipalan?

8.1.2014
Jnia
Jnia

Minä teen seiskaluokkalaiselle tarjottavaksi aamupalan, siinä se puuro keittyy hällekin kuin itselle ja miehelle. Lisukkeet koululainen laittaa itse aamupalan oheen.

 

Että ihan rauhassa jatkat vaan aamupalan laittoa tokaluokkalaiselle.

Voisit ottaa kissan pöydälle, ja keskustella miehesi kanssa, mikä nyt mättää.

8.1.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

no ei tuo kovin iso synti oo laittaa tokaluokkalaiselle aamupalaa valmiiksi... Aamut on muutenkii sen verta kiireisiä että mie ihan asioita nopeuttaakseni laitan meijän 10 v tytön aamupalan valmiiksi. Se sitten välipalan saa yleensä ottaa ite... Ettei tuo nyt oo ihan jostakii muusta johtuvaa hommaa kun tuolleen riitaa halluu haastaa? Ja jos tuo tekee siut huonoksi äitiksi niin morjens!

Mutta siis summa summarum, mie ajattelen että tuossa on taustalla jotakii muuta. Oispas hienoa jos sie löytäsit miehen kanssa kunnon keskusteluyhteyden :)

8.1.2014
riu
riu

miksi aamupalan teko on väärin tuon ikäiselle? Tokihan on hyvä, että hän osaa sen itsekin tehdä, mutta onko se niin kamalaa jos arkena saa valmiin aamiaisen? Minusta olisi ainakin ollut ihanaa jos vanhemmat olisi ollut tekemässä aamupalaa kun kouluun lähti, vaan ei ollut kun olivat töissä jo ennenkun herättiin...:/

Kai sen omatoimisuuden opettelun voi järjestää vaikka viikonloppuisin kun ei ole niin kiirettä..

On minusta myös aika hurjan kuuloista, jos uhataan avioerolla noin pienestä asiasta..:/

8.1.2014
Tii03
Tii03
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...