minkälainen puuro

Elikkäs kuinka paljon olette tehneet vauvoille puuroa vaikkapa 8-11kk ikäiselle? Tai oikeastaan missä suhteessa laitatte hiutaleita ja vettä/maitoa..? Ja olettako tehneet oikeisiin puurohiutaleisiin vai muksu puuroihin? Minä teen minun 10kk ikäiselle pojalle puuroa nalle kaurahiutaleista. Eli laitan 2dl vettä+maitoa(korviketta) ja sit 3-4 rkl hiutaleita ja sit mikroon. Lopuksi vielä vähän maidolla "pehmitän" puuroa ja jähdyttelen... onko teillä samoja annoksia vai enemmän tai vähemmän...

6.1.2014
m__86
m__86

Onpa hyvä tietää tuosta maidosta... :)

8.1.2014
m__86
m__86

Rintamaito on aina ravinteikasta, vaikka se ei olekkaan enää niin rasvaista.

7.1.2014
carata
carata

Joo poikahan söi kaikki ja meniköhän puoli purkkia marjasosetta :) No mut yö uniin ei vaikuttanut mitenkään :/

Minusta tuntuu että niihin uniin vaikuttaa kaikki nuo asiat! Kuudes hammas on juuri puhjenut ja toiselle puolen alkaa heti perään tulemaan lisää... Sitten poika on niin minun perään että en voi vessassa kaydä yksin! Olen nyt yrittänyt korvike maitoa antaa rintamaidon ohella, kun minusta tuntuu että minun maito ei ole enää ravinteikasta tai tule enää niin paljoaa. Ja pitäähän tässä alkaa pikkuhiljaa vierottaan rinnalta, kun pitäis töihinkin palata kohtapuolin :/

7.1.2014
m__86
m__86

okei! Nyt ilta puuroksi tein isomman annoksen :) eli laitoinkin hiutaleita 1dl verran, elikkä siitäpä tais tulla aikuisten annos :) Mielellä katson nyt että nukkuuko poika paremmin, eikä heräis tunnin tai kahden tunnin välein! Mutta luulenpa että tuo ei auta siihen...

Olen kokeillut myös muksu puurosta sitä olikohan täysjyvä puuroa, mutta poitsu vaan yökkäili...

6.1.2014
m__86
m__86

Tai no, jos tehdään koko porukalle, niin silloin maitoon. Neljän viljan nalle puurokin on ihan eri makuista, kun sen tekee maitoon. Riisipuuro kans tehdään meillä aina veteen. Samoin suklaa puuro.

6.1.2014
carata
carata

Meillä puuro tehty melkein aina veteen, sillä alkuun imetin aina puuron jälkeen ja kun imetys loppui, joi tyttö maidot lasista/mukista.

6.1.2014
carata
carata

Meillä ei ole mikroa, eli meilläkin usein joko kattilassa tai sit kiehuva vesi vedenkeittimestä. Vaihtelevasti.

6.1.2014
carata
carata

no meillä 9kk ikäselle teen niin et laitan 1,5 dl vettä ja 3/4 dl nallen 4 viljan hiutaleita ja kattilassa teen ja tästä tulee aika tönkköö tarkotuksella niin laitan nannia sekaan lopuks ja ton määrän kanssa syö samalla puoli purkkia hedelmä/marjasosetta. ihan jo senkin takia et en mä itekään tykkää syödä puuroo niin ettei siinä oo jotain sen kanssa joka lusikallisella :)

6.1.2014
Lintu4
Lintu4

Me käytettii 3kk iästä saakka noita Nallen 4-viljan puurohiutaleita :) Eiku eipäs..ku alotettiin joo niillä kaupan Onni-puuroilla .. varmaan 4-5kk iässä sit siihe Nalleen...

Silmämääräsesti täälläki laitetaan, poika on siis 9kk nytten ja aika pitkään menty samankokosella annoksella.. oisko siinä joku puol desii hiutaleita ja sit lorotan vettä siihen silleen, et just peittyy ja mikroon.. jos tulee liian jäykkää niin vähän maitoo(korviketta) sekaan ja hedelmäsosetta siellä on myös pari teelusikkaa makua antamassa :)

6.1.2014
Tii03
Tii03

10kk iässä meillä oli varmaan n.1dl vettä ja sit muutama ruokalusikallinen puurohiutaleita/jauhetta. Silmämääräisesti ollaan aina tehty, joten ihan tarkkaa mittaa en osaa antaa. Meillä tyttö on ollut aina kirppu kokoinen, 10kk ikäisenä painoi 6-7kg, joten ruokamäärätkin oli tietty pieniä. Mut ihan normaalilta ainakin tuo määrä kuulostaa ja tärkeintähän on, että lapsi on tyytyväinen ruokailun jälkeen.

6.1.2014
carata
carata

Meillä alkuun tehtiin vauvapuuroja (se ihan jauhe) joita oli mm.maissi-riisi. Siitä siirryttiin pikku hiljaa eri viljoihin, mut pysyttiin jauheessa. Kun neiti oli 1v oli vauva puurot takana päin ja syötiin neljän viljan nalle puuroa, riisipuuroa, kaurapuuroa, elovena pikapuuroja, suklaapuuroa jne. Määrät oli alkuun sellaiset, et jauhetta 2-4 teelusikkaa ja vedenkeittimestä pikku hiljaa lisättiin vettä sopiva määrä, jotta tuli tarpeeksi pehmeä puuro. Sit määrät kasvoivat pikku hiljaa ja nyt 1v 4kk syö n.1-1,5dl valmista puuroa. Elovena pikakaurapuuroa (annospussi) menee noin puolet. Määrät vaihtelee, mut suurin syy on varmaan sekin, et puuron kanssa on usein joko hedelmäpiltti, itsetehty hillo, kiisseli/mehukeitto ym.

6.1.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...